Kanada több mint elegendő munkalehetőséget kínál, és aktívan keresi az embereket a foglalkoztatáshoz. Amikor Kanadában dolgozik, a nemzet nem tesz különbséget. Az élet minden munkájából embereket foglalkoztat, és olyan béreket vagy béreket ígér nekik, amelyek a tisztességes élettől a minőségi és extravagáns életvitelig bármit támogatnak.

Kanada Job Industries

Kanadában a munkahelyeket a következő fő iparágakba sorolják:

  • Szolgáltatóipar
  • Feldolgozó ipar
  • Természetes erőforrások
  • Bányászat és mezőgazdaság

Szolgáltatóipar

A szolgáltatóiparban található a legtöbb munkalehetőség Kanadában, és az összes kanadai munkavállaló 75% -át vonzza. Ez magában foglalja a főbb ágazatokat, például:

  • Egészségügyi és szociális szolgáltatások
  • Oktatási szolgáltatások
  • Turizmus és kultúra
  • Szórakozás és sport
  • Szállítás és logisztika
  • Nagykereskedelm és kiskereskedelem
  • Vendéglátás és vendéglátás
  • Információs és kommunikációs technológia

2021 -es statisztika ibisworld.com felfedte, hogy Kanada legnagyobb foglalkoztatási ágazata a szolgáltatóiparhoz tartozik. Az alábbi táblázat összefoglalja a statisztikákat.

Ágazat 2021 -es foglalkoztatási szám
Kórházak Kanadában 651,355
Éttermek Kanadában (teljes körű szolgáltatás) 557,859
Szupermarketek és kiskereskedelmi üzletek Kanadában 398,942
Gyors kiszolgálás vagy gyorséttermek Kanadában 394,134
Egyetemek és főiskolák Kanadában 318,727
IT szolgáltatások Kanadában 284,202
Kereskedelmi banki szolgáltatások Kanadában 281,293
Gyógyszertárak és drogériák Kanadában 188,396
Autókereskedők Kanadában 170,024
Irodabélyegző és ideiglenes ügynökségek Kanadában 152,842

A statisztikai adatok azt mutatják, hogy az egészségügyi és szociális szolgáltatási szektor több embert foglalkoztat, mint Kanada bármely más ágazata. A nemzet aktívan keresi az egészségügyi dolgozókat, hogy a közpénzekből finanszírozott egészségügyi rendszeren keresztül gondoskodjanak a gyorsan növekvő lakosságról és lakosokról. Ezért nagyon kedvez azoknak a bevándorlóknak, akik hajlandók és képzettek orvosként, ápolóként, gyógytornászként stb.

Feldolgozó ipar

Kanadában a feldolgozóipar a következő ágazatokból áll:

  • Nyomtatás és papírgyártás
  • Bányagépek gyártása
  • Mezőgazdasági gépgyártás
  • Húsfeldolgozás
  • Tenger gyümölcseinek feldolgozása
  • Műanyaggyártás
  • Bortermelés, stb

Az iparág körülbelül 2 millió vagy több munkahelyet jelent. Ellentétben a szolgáltatóiparral, amelynek munkalehetőségei a nagyvárosi területeken koncentrálódnak, a feldolgozóiparnak mindenki számára van lehetősége vidéketől a tengerparti területekig, a városokig.

Természeti erőforrás ipar

A természeti erőforrások iparában találhatók Kanadában a legjobban fizetett állások. Lehetőségeket kínál a természeti erőforrások, például a víz, az arany, az ezüst, az urán, a tiszta energia, és természetesen az olaj és a gáz kitermelésével vagy kiaknázásával foglalkozó ágazatokban, amelyeknek Kanada világszerte a legnagyobb termelője.

Bányászati ​​és Mezőgazdasági Ipar

Ez az iparág nagyrészt gazdákat, bányászokat, nagy- és kiskereskedőket, szakembereket, kutatókat, genetikusokat és még sok más embert foglalkoztat. A lehetőségek ebben az iparágban sokkal többek, mint sokan gondolják, mivel minden képzettségi és képzettségi körből elfogad embereket.

Mivel Kanada olyan ország, amely jelentős szerepet játszik a gépesített mezőgazdaságban és a mezőgazdasági termékek feldolgozásában, az ágazatnak szüksége van az autótechnikusok, genetikusok, laboratóriumi tudósok, programozók, adatelemzők és kutatók kezére, hogy csak néhányat említsünk.

Az iparágban rendelkezésre álló kevésbé képzett munkalehetőségek közé tartoznak a gazdálkodók, aratók, a nyilvántartások, az ügyfélszolgálat képviselői, a járművezetők stb.

Álláskereső webhelyek

Ami Kanadában még könnyebbé tette az álláskeresést, az az álláskereső oldalak elérhetősége. Némelyikük több száz véletlenszerűen rendelkezésre álló állásról ad tájékoztatást, míg mások konkrétabban az általuk kihelyezett állások típusáról. Ebben a részben számos olyan webhelyet talál, amelyek bizonyítottan hatékonyak Kanadában az álláskereséshez.

Általános Álláskereső webhelyek

Jooble

Jooble egy ingyenes álláskeresési forrás. A Jooble platform közé tartozik TOP-5 weboldal a világon a forgalom tekintetében a Jobs and Career szegmensben a HasonlóWeb szerint. Szeretjük, hogy a Jooble az elmúlt 15 évben 71 országban segített embereknek munkát találni. Nézze meg őket vállalati cégek, közösségi hálózatok, civil szervezetek, jótékonysági szervezetek és még sok más állásokért.

Szörnyeteg

Szörnyeteg nem egyedül Kanadában népszerű álláshirdetési oldal, mivel a világ egyik legelismertebb oldala erre a célra. Több, mint elegendő szabványos munkalehetőséget talál az oldalon. A Monster szakértői tanácsokkal is szolgálja a karrierjével kapcsolatos GYIK-ot webhelye látogatóinak.

Eluta

Eluta felsorolja azoknak a szervezeteknek az üres állásait, amelyek a legjobbak közé sorolhatók, és Kanada 100 legjobb munkaadója alá tartoznak. Ilyen szervezetek közé tartozik többek között a Shell és a Siemens.

Workopolis

Workopolis egy kanadai álláshirdetési webhely, amely olyan erőforrásokat is biztosít, amelyek hasznosak ahhoz, hogy a pályázati folyamatot az általa feltöltött különböző állásajánlatokhoz vezessék.

Wow Jobs

Egy kanadai székhelyű álláskereső webhely esetében: Wow Jobs üres álláshelyeket tölt fel, amelyek időnként eléri a 100,000 XNUMX vagy annál nagyobb összeget. Hasznosnak fogja találni a kanadai szektorok és iparágak bármelyik állásajánlatának megtalálását.

Diák Álláskereső weboldalak

Kanada egyike azoknak az országoknak, ahol a diákok soha nem nehezen találnak munkát tanulás után. A diákok még tanulás közben is dönthetnek úgy, hogy részmunkaidős vagy nyári munkára mennek. Ezek a weboldalak segítenek az állások keresésében diákként vagy friss diplomásként.

Diák Állásbank

Kormányzati oldalként, Hallgatói állásajánlatok csak a diákok számára elérhető, valódi és minőségi állásajánlatokat sorolja fel. Az oldal olyan lehetőségeket tár fel a tanulmányi területen, amelyek az adott iparághoz kapcsolódnak, amelybe iskola után szeretne belépni.

Szövetségi hallgatói munkatapasztalati program

A szövetségi hallgatói munkatapasztalat program a kormány számára elérhető pénzügyi, kommunikációs és informatikai lehetőségeket tárja a hallgatók elé. A programra való jelentkezéshez a hallgatóknak meg kell felelniük bizonyos alkalmassági feltételeknek, de nem szükséges semmilyen korábbi munkatapasztalat.

Nyári állások Kanada

Amíg még diák vagy, Nyári állások Kanada listát tud adni azokról a munkákról, amelyekre könnyen jelentkezhet a nyári szünetben, vagy kiteszi más gyakornoki lehetőségeknek, miközben tippekkel látja el álmait.

Egyéb iparág -specifikus álláskereső webhelyek

Bizonyos álláskereső webhelyek hatékonyabbnak bizonyulhatnak az álláskeresésben, mivel az általános webhelyekhez képest több lehetőséget találhat az érdeklődési köréhez kapcsolódóan.

Média Álláskeresés Kanada

Mivel a média versenyképes ágazat Kanadában, egy olyan webhely, mint a Média Álláskeresés, könnyen elérhető állásokat kínál Önnek, amelyekre könnyen ugorhat. Az oldalkezelők ingyenes erőforrásokat is biztosítanak, amelyek segítenek legyőzni a versenyt, például meggyőző önéletrajzokat és más fontos tippeket.

IT állások

Az IT Jobs a legnagyobb kanadai álláshirdetési webhely, amelynek hírneve körülbelül 15 évvel ezelőtt épült. A webhely felsorolja a technológiai, pénzügyi, konzultációs és bármely más szektor munkalehetőségeit, amelyeknek technológiai hajlamú, képzett és szakosodott jelentkezőket kell alkalmazniuk.

Úton

Ahogy a neve is sugallja, az in-transit felsorolja a közlekedési ágazat érdeklődő pályázói számára elérhető lehetőségeket.

Kanadai erdők

Az erdészeti ágazat a kanadai gazdaság egyik fő hajtóereje. Sok munkalehetőség van itt, és a Kanadai Erdők segítenek megtalálni őket.

Professzionális bevándorló hálózatok

Még mindig a munkalehetőségek keresése során a professzionális bevándorlóhálózatok (PIN-k) hasznos szervezetek, amelyek kapcsolatot teremtenek a bevándorlók és potenciális munkaadóik, a kormány, a bevándorlókat kiszolgáló ügynökségek, közösségi csoportok és más érdekelt felek között. Kanadában számos PIN -kód számos iparágat képvisel, például:

  • Építészet/várostervezés
  • üzleti
  • Oktatás
  • Mérnöki
  • Finanszíroz
  • Egészségügy
  • IT
  • Jogi
  • Tudományok stb.

Egy olyan globális platform, mint a meetup.com, segít megtalálni az álmai munkája szempontjából releváns kanadai PIN-kódokat.

Munkavállalói jogok Kanadában

Az álláskeresés célja az, hogy munkát vállaljanak, így ki kell téve annak, amit kanadai munkavállalóként vagy munkavállalóként nevezhetne jogainak és kiváltságainak.

Kanadában munkavállalói jogait a foglalkoztatási szabványok vagy a szövetségi munkaügyi szabványok testesítik meg. Ezek a törvény által meghatározott minimális szabványok, amelyek megvédik Önt a munkahelyén. A foglalkoztatási normák tartományonként és területenként kissé eltérnek, de általában olyan kérdésekre terjednek ki, mint a minimálbér, a munkaidő, a túlórapénz, a szabadságidők és a fizetés, az orvosi szabadságok, a felmondási eljárások stb.

Kivéve azokat, akik mezőgazdasági dolgozóként, értékesítőként, házi gondozóként, fakitermelőként stb. Dolgoznak, akikre vonatkozhatnak vagy nem vonatkoznak ezek a szabványok, minden alkalmazottra vonatkoznak, különösen azokra, akikről azt lehet mondani, hogy fehérgalléros munkát végeznek.

Néhány foglalkoztatási jog Kanadában:

  • A minimálbér a legalacsonyabb fizetés, amelyet Kanada bármely munkáltatója fizethet munkavállalójának. A minimálbér tartományonként és területenként eltérő.
  • A munkáltatók nem kényszeríthetik a munkavállalókat túlzott munkaidőre, és nem tagadhatják meg a túlóradíj kifizetését, ha beleegyeznek abba, hogy a törvényes munkaidőben dolgoznak.
  • A munkavállalóknak az előírt időszakokban kell fizetniük, és nyilatkozatot kell adniuk a bérükről és a fizetésből levont levonásokról, például az adó vagy a biztosítás fedezésére.
  • A munkáltatóknak öt órás munkavégzés után legalább félórás étkezési szünetet kell biztosítaniuk munkavállalóiknak.
  • A munkavállalóknak joguk van egy éves szabadságra, meghatározott fizetés ellenében.

Tények a Kanadában végzett munkáról és munkáról

Miközben Kanadába szeretne bevándorolni, ezek a foglalkoztatással és álláskereséssel kapcsolatos tények előkészítik az ország munkaügyi normáit, és segítenek a folyamatokhoz való könnyű igazodásban.

  1. A technikai munkák iránt nagy a kereslet Kanadában

Bár az egészségügyi szektor foglalkoztatja a legtöbb kezet, a technológiai szektor, különösen az információs és kommunikációs technológia (IKT) gyorsan virágzik, és a lehető legtöbb képzett emberre van szüksége az üres állások betöltéséhez. Brit Columbia és Ontario azok a tartományok, ahol a legnagyobb szükség van a technológiai alkalmazottakra, és olyan struktúrákat hoztak létre, amelyek kifejezetten a területen dolgozó külföldi munkavállalókat vonzzák.

  1. A diplomások nem találják nehéznek, hogy a munkájukat a tanulmányi területükhöz kapcsolják

Kanada biztosította a Posztgraduális munkavégzési engedély Program (PGWP) azon jogosult diplomásoknak, akik a felsőfokú végzettségüket a Kijelölt tanulási intézmény (DLI), hogy Kanadában dolgozzon akár 3 évig. E rendelkezésen kívül a diplomások több mint 90% -a az iskola elvégzése után két éven belül elhelyezkedik a tanulmányi területéhez kapcsolódó ágazatokban.

  1. Kanadának iskolázott bevándorlókra van szüksége

Annak ellenére, hogy Kanada a világ legműveltebb országa, kis lakossága nem tudja fedezni az összes szükséges szolgáltatást. A nemzet ezért nagyon barátságos az olyan bevándorlókkal szemben, akik alkalmasak minden típusú munkára, és szeretnek Kanadában letelepedni és dolgozni. Az olyan bevándorlási programok, mint a Provincial Nominee Program (PNP) egy olyan bevándorlási lehetőség, amelyet könnyedén igénybe vehet, mint külföldi, aki hajlandó Kanadában dolgozni.

  1. A fizetési mód nem az, amit megszokott

Kanada egyedülálló fizetési módot alkalmaz, amely szerint a fizetést havonta kétszer, azaz a hónap elején és közepén fizetik ki.

  1. A péntek az alkalmi viseleté

Péntek az a nap, amelyet a legtöbb kanadai munkavállaló alig vár. Eltekintve attól a ténytől, hogy ez egy munkahét végét jelenti, a legtöbb szervezet azt is lehetővé teszi, hogy alkalmazottai kötetlenül öltözködjenek farmerben, pólóban vagy más felsőben. Tehát előfordulhat, hogy hétfőtől csütörtökig céges viseletben jelenik meg, majd pénteken valami alkalmi alkalomra. Vigyázzon azonban, mivel ez szigorúan attól függ, hogy a szervezet mivel dolgozik.