A kanadai munkavállalási engedély vagy munkavállalási vízum egy kormány által kibocsátott dokumentum, amely feljogosítja a külföldieket arra, hogy a területén lévő bármely tartományban vagy városban munkát vállaljanak. A kanadai munkavállalási engedély iránti kérelmeket a Kanadai Bevándorlási, Menekültügyi és Állampolgársági Bizottsághoz (IRCC, hivatalosan CIC) kell benyújtani, amely a kanadai kormány nevében feldolgozza és kiadja a Kanadában való munkavégzésre vonatkozó engedélyt.

Nem számít, hogy a munkavállalási engedély iránti kérelmét online vagy nyomtatott (papír) dokumentumok benyújtásával töltötte ki, a kanadai munkavállalási engedély feldolgozása általában körülbelül 5 hónapot vesz igénybe. Ismét attól függően, hogy a jelentkező melyik országból jelentkezik.

A CIC munkavállalási engedély meghatározott dátummal rendelkezik, amely lejáratként szolgál, és érvénytelenné teszi a jogosult számára. Ez általában 1-2 év; ez hosszabb azoknak a diákoknak, akik 2 évnél hosszabb ideig vesznek részt programokban egy felhatalmazott kijelölt tanulási intézményben. A legjobb, ha a kanadai munkavállalási engedély meghosszabbítását legalább 30 nappal az érvényesség lejárta előtt kéri. A nemzetközi útlevélnek érvényesnek kell lennie a munkavállalási engedély iránti kérelem feldolgozásának megkezdése előtt.

A lejárt engedélyekkel rendelkező kanadai ideiglenes munkavállalókat arra kötelezik, hogy azonnal fejezzék be a munkát, a munkavállalási engedélyeik lejárnak Kanadában. Az érvényes látogatói vízummal Kanadába látogató jogosult személyek (látogatók és turisták) az IRCC előírásai szerint engedélyezhetik, hogy engedélyüket munkavállalási engedélysé alakítsák át. változtatott politikáján. Ez lehetővé teszi az ideiglenes látogatók és a turisták számára, hogy Kanadában rendelkezésre álló állásajánlatokat vegyenek igénybe.

Hogyan lehet igényelni a kanadai munkavállalási engedélyt 2022-ben

Jelentkezési feltételek

Nem minden külföldi állampolgár köteles kanadai munkavállalási engedélyt kérni, mielőtt Kanadában dolgozhat. Ezért ajánlatos először meglátogatni Kanada bevándorlási weboldala annak ellenőrzésére, hogy az Ön foglalkozása és országa igényel-e munkavállalási engedélyt a kanadai munkavállaláshoz.

Egyes kanadai munkák megkövetelik, hogy munkaerő-piaci hatásvizsgálatot végezzenek annak megállapítására, hogy a kérelmező jogosult-e munkavállalási engedélyre bizonyos karrierterületeken. Feltételezve, hogy minden követelmény teljesül, kötelező 155 USD-s eljárási díjat fizetnie a munkavállalási engedély iránti kérelméért. Ezért érvényes hitel-/bankkártyára van szüksége (Kanadában a banki átutalások speciális formája, az interac és a pénzátutalás is megengedett) fizetéseket, valamint szkennert vagy digitális fényképezőgépet, amely segít a dokumentumok digitális másolatainak létrehozásában.

Kérjen munkavállalási engedélyt a belépési kikötőben (PUT)

A belépési kikötő (POE) az a hely, amelyet a kanadai kormány választ ki belépési pontnak Kanadába. Általában a belépési kikötő lesz az első repülőtér vagy szárazföldi átkelőhely, ahol megáll Kanadában. A beutazási kikötő Az alábbiakban felsorolunk néhány feltételt, amelyeket be kell tartania a POE -nál a munkavállalási engedély kérelmezésekor.

  • Jelenleg csak az USA -ból Kanadába érkező külföldiek kérhetnek munkavállalási engedélyt a belépési kikötőben.
  • Neked kell érvényes állásajánlat.
  • A COVID-19 irányelvek miatt Kanadába érkezése után fel kell készülnie 14 napos karanténra.

Kanadai munkavállalási engedély online vagy papír alapú kérelme

Annak érdekében, hogy online igényelhessen kanadai munkavállalási engedélyt, vagy papíralapú útvonalon, a következő folyamatokon kell részt vennie:

  • Hozzon létre új online fiókot, vagy jelentkezzen be meglévő fiókjába a CIC webhelyén.
  • Töltse ki az összes kötelező űrlapot és a kísérő dokumentumokat.
  • Fizesse be a szükséges díjakat a munkavállalási engedély iránti kérelemért.
  • Ezután küldje be online vagy személyesen vagy postai úton a legközelebbi alkalmazásközpontba.

A jelentkezés után győződjön meg arról, hogy gyakran jelentkezik be online fiókjába, hogy megerősítse a jelentkezés állapotát, hogy megtudja, jóváhagyták -e vagy elutasították -e. Ha szerencséje volt a kanadai munkavállalási engedély jóváhagyott státuszával, akkor kap egy kanadai munkavállalási engedély számát, amelyet Unique Client Identifier (UCI) néven is ismert. 

A kanadai munkavállalási engedélyek típusai

Kétféle kanadai munkavállalási engedély létezik, amelyek szakterületük és végzettségük alapján ideálisak a külföldiek számára. A CIC munkavállalási engedélyek feldolgozási idejét jelenleg nem lehet megfelelően megbecsülni a COVI2-9 hatások miatt, ami miatt képtelenek feldolgozni a munkavállalási engedély iránti kérelmeket. Azonban a kanadai munkavállalási engedély típusai a következők.

Munkáltatói specifikus munkavállalási engedély

Az ilyen típusú kanadai munkavállalási engedély lehetővé teszi, hogy bizonyos tényezők alapján Kanadában dolgozzon. Ilyen tényezők közé tartozik, hogy hány órát dolgozhat, mely területeken dolgozhat, valamint az adott munkáltató neve, akivel dolgozhat. A munkáltató-specifikus munkavállalási engedélyt többnyire kutatóknak, vendégprofesszoroknak stb. Adják ki.

Bizonyos foglalkozások esetén a munkáltatónak meg kell felelnie bizonyos követelményeknek, mielőtt továbbíthatja munkáltató-specifikus munkavállalási engedély iránti kérelmét. A munkáltatónak továbbá ajánlatot kell adnia a foglalkoztatási számról a kérelem alátámasztására, vagy a Munkaerő -piaci hatásvizsgálat (LMIA) másolatát.

Nyitott munkavállalási engedély

A nyílt munkavégzési engedély a kanadai munkavállalási engedélyek egyik leggyakoribb típusa. Ha jóváhagyják, a nyílt munkavállalási engedély iránti kérelem felhatalmazást ad azoknak a külföldieknek, akiknek Kanadában bárhol dolgozniuk kell. Ezt a bevándorlási hivatal kínálja azoknak a külföldi állampolgároknak, akik Kanada bármely munkáltatója alatt kívánnak dolgozni egy meghatározott ideig.

Nem kell állásajánlatot kérnie ahhoz, hogy Kanadában nyílt munkavállalási engedélyt kérjen. Emellett a munkaerő-piaci hatásvizsgálat (LMIA) sem szükséges a nyílt munkavállalási engedély igénylésekor.

A munkavállalási engedély iránti kérelmek díjai

A kanadai munkavállalási engedély iránti kérelemért fizetett 100 dolláros pályázati díj mellett a kanadai nyílt munkára jogosító vízumot kérelmezőknek 155 dollár befizetést kell fizetniük, más néven nyílt munkavállalási engedély jogosultjának díját.

A munkavállalási engedély meghosszabbítása Kanadában

Kanadai munkavállalási engedélye nem szól örökké, ezért meg kell újítania, amikor már majdnem lejár. Amikor online kérelmezi a munkavállalási engedély meghosszabbítását, kap egy WP-EXT-mentes PGWP levelet, amely felhatalmazást ad arra, hogy továbbra is együttműködjön munkáltatójával. Ugyanazokat a feltételeket kínálja, mint a jelenlegi munkavállalási engedélye.

A WP-EXT mentes PGWP levél 120 napos lejárati idővel rendelkezik, amely szerepel rajta. Ez jelzi a Kanadai munkavállalási engedély meghosszabbításának szokásos feldolgozási idejét. Ezután hozzáférhet online fiókjához, hogy megtekinthesse a kanadai munkavállalási engedély megújítására vonatkozó kérelme állapotát.

Nyitott munkavégzési engedély (BOWP)

Szüksége van a BOWP -re, ha jelenleg Kanada állandó tartózkodási helyére jelentkezik. Ez egy egyedülálló munkavállalási engedély, amely lehetővé teszi a munkavállalási engedély meghosszabbítását az állandó tartózkodásra várva. Ez egy hídként szolgáló munkavállalási engedély, amely összeköti azt az időszakot, amikor állandó tartózkodási engedélyét kérte, és a jelenlegi vízum érvénytelenné válása vagy lejárta között.

Érettségi utáni munkaengedély (PGWP)

„Egy külföldi állampolgár munkavállalási engedély nélkül dolgozhat Kanadában".

A fentiek az IRPR 186. szakasza szerint történnek. Ide tartoznak azok a nemzetközi hallgatók is, akik minősített kanadai kijelölt tanulási intézményekben (DLI) végezték tanulmányaikat. A posztgraduális munkavállalási engedély lehetővé teszi, hogy egyes kanadai DLI -k végzősei Kanadában kereshessenek és jelentkezzenek állásra, hogy több munkatapasztalatot szerezzenek. Az érettségi utáni munkavállalási engedély csak a kanadai tanulmányi engedély birtokosai számára áll rendelkezésre, és nyílt munkavállalási engedéllyel él.

Ezenkívül a Nemzeti Foglalkozási Osztályozási (NOC) 0 -as típusú készségekben vagy az A vagy B képzettségi szintben az egyén PGWP -n keresztül megszerzett szakképzett munkatapasztalata hasznos a személy számára, mivel alkalmassá teszi őt Kanada állandó lakóhelyére. A kanadai posztgraduális munkavállalási engedély kiadásához meg kell felelnie az alábbi feltételeknek;

  • Érvényes tanulmányi engedéllyel kellett rendelkeznie/rendelkeznie.
  • Ön nappali tagozatos diák volt egy kanadai DLI-n.
  • Felhatalmazást kapott arra, hogy munkavállalási engedély nélkül dolgozzon az egyetemen kívül.
  • Soha nem lépte túl a megengedett munkaidőt.

Felhívjuk figyelmét, hogy a posztgraduális feldolgozási idő körülbelül 4-5 hónapig tart a kanadai bevándorlásig, hogy véglegesítse a jelentkezési folyamatot. Azok a pályázók, akik elutasították a posztgraduális munkavállalási engedélyüket, le kell állítaniuk a munkát, amint megkapják az ilyen frissítést. Ez arra is ösztönözheti, hogy hagyja el Kanadát, mivel nem tanul, és a posztgraduális munkavállalási engedély iránti kérelmet nem hagyták jóvá.

Sőt, a posztgraduális munkavállalási engedély meghosszabbítása most lehetséges, mivel a Bevándorlás, Menekültek és Állampolgárság Kanada (IRCC) nemrégiben új politikát kötött, amely lehetővé teszi, hogy a kanadai intézményben végzett külföldieknek új nyílt munkavállalási engedélyt ajánljanak fel.

Együttműködési engedély

Ez a típusú munkavállalási engedély alkalmas azoknak a kanadai nemzetközi hallgatóknak, akiknek részt kell venniük szakmai gyakorlatokon vagy együttműködési gyakorlaton. Amikor szövetkezeti munkavállalási engedélyt kér, nyílt felajánlási engedélyt kap, amely az Ön intézményét tekinti munkáltatójának.

Mielőtt engedélyt kérne a szövetkezeti munkára, győződjön meg arról;

  • Érvényes tanulmányi engedéllyel rendelkezik
  • Intézménye elengedhetetlenné tette, hogy dolgozzon, mielőtt engedélyezheti a diploma megszerzését
  • Ezenkívül az intézménynek levelet kell készítenie, amely igazolja, hogy a veled azonos programban részt vevő összes hallgatónak részt kell vennie egy gyakorlaton, hogy megfeleljen diplomájának.
  • A szakmai gyakorlat vagy a szövetkezeti elhelyezés nem kerülhet a tanulmányi program 50% -ánál

Házastársi nyílt munkavállalási engedély

Ha házastársa rendelkezik nyílt munkavállalási engedéllyel, például érettségi utáni munkavállalási engedéllyel, a kérelmezés megkönnyítése érdekében felhasználhatja házastársa munkavállalási engedélyét.

Ezt csatolással teheti meg;

  • a férje/felesége munkavállalási engedélyének másolata
  • a házastárs friss fizetési szelvényeinek másolata
  • a házastárs munkájának másolatát, vagy a házastársa munkáltatójának levelét, amely igazolja, hogy ő a NOC 0, A vagy B foglalkozás szerinti szervezet/létesítmény alkalmazottja.

Megjegyzés: Ha a pályázni kívánt munka hegesztéshez, forrasztáshoz és más gyúlékony anyagokhoz kapcsolódik, akkor szükség van egy kanadai melegmunka engedélyre. Ezenkívül ez az egyik követelmény a külföldi állampolgárok számára a melegmunka -menedzsment programokban.

A munkavállalási engedély feldolgozási ideje Kanada

A COVID-19 járvány következtében változások történtek a Canada Immigration műveleteiben, ami a kanadai munkavállalási engedély pontatlan előrejelzéséhez vezetett Feldolgozási idő. Bár a munkavállalási engedélyek feldolgozási ideje Kanada általában körülbelül 5 hónapot vesz igénybe.

Gyakran ismételt kérdések Kanada munkavállalási engedélyével kapcsolatban

Mi az a munkavállalási engedély?

A munkavállalási engedély feljogosítja a külföldit arra, hogy külföldi országban állásajánlatokat kérjen és fogadjon el.

Mi az a nyílt munkavállalási engedély?
A nyílt munkavállalási engedély lehetővé teszi, hogy egy külföldi egy bizonyos ideig Kanadában bármely intézményében vagy szervezetében dolgozzon.
Mennyi a munkavállalói engedély díja?
A munkavállalási engedély iránti kérelem díja 100 dollár. Míg a nyílt munkavállalási engedély további 155 dollárt igényel.
Ki igényelhet munkavállalási engedélyt Kanadában?
  • Kereskedők, befektetők, vállalaton belül áthelyezett személyek vagy szakemberek
  • Érvényes tanulmányi vagy munkavállalási engedéllyel rendelkező személyek
  • Érvényes tanulmányi engedéllyel rendelkező és PGWP -re jogosult személyek
  • Olyan személyek, akiknek szüleik, házastársuk vagy élettársuk van Kanadában érvényes tanulmányi vagy munkavállalási engedéllyel
  • Emberek, akik menekültvédelem iránti igényeket támasztottak
  • Olyan személyek, akik rendelkeznek Kanada ideiglenes tartózkodási engedéllyel, legalább hat hónapos érvényességi idővel
  • Az egyént az IRCC hagyományos menekültnek vagy védett személynek ismeri el
  • Azok az emberek, akik már Kanadában tartózkodnak, és többek között az állandó tartózkodási kérelmükre várnak.
Hogyan kell jelentkezni az OHIP -ra munkavállalási engedéllyel?

Az érvényes nyílt és zárt munkavállalási engedéllyel rendelkezők jogosultak az Ontario -i Egészségbiztosítási Tervre (OHIP).

Követelmények:

Több mint 6 hónapig az Ontario-i munkáltató teljes munkaidős alkalmazottja kell, hogy legyen

Ugyanazt a fő lakcímet kell fenntartania Ontario -ban

Bármely 12 hónapos intervallumban szükség van arra, hogy legalább 153 napig fizikailag Ontarioban tartózkodjon

Miután Ontarioban lakott, fizikailag jelen kell lennie a tartományban az első 153 napból 183 napig.

Pályázati folyamat:

Látogasson el a Service Ontario központba, hogy saját maga küldje be a kitöltött OHIP regisztrációs űrlapot. Ezenkívül be kell nyújtania 3 külön példányban egy dokumentumot, amely igazolja, hogy Ön Ontario államban tartózkodik, hitelkártyát vagy útlevelet, valamint egy dokumentumot, amely megerősíti az Ön OHIP -jogosultsági állapotát.