Tartományi jelöltprogram

Életed új fejezetét szeretnéd kezdeni Kanadában 2022-23 között? Ön minden évben csatlakozik ahhoz a több millió emberhez, akik úgy döntenek, hogy végleg bevándorolnak Kanadába. Ebben a cikkben lebontjuk Kanada tartományi jelöltjei programjait (PNP), felvázolva a legnépszerűbb tartományi jelöltprogramokat (PNP) azoknak az egyéneknek, akik Kanadába szeretnének bevándorolni. Frissítettük a 3 legjobb bevándorlási lehetőséget kínáló kanadai területet is.

A PNP-k Kanada bevándorlási politikájának szerves részét képezik, 200,000 és 2020 és 2022 között várhatóan több mint 23 XNUMX ember szerez Kanada PR-t egy tartományi jelöltprogramon keresztül.

A tartományi jelöltprogramoknak kvóták vannak

A tartományi jelöltprogramok szintén a leggyorsabban növekvő gazdasági kanadai bevándorlási útvonalak. Az elmúlt években a kanadai kormány következetesen növelte a tartományok éves előirányzatait az egyes tartományokra, ami azt mutatja, hogy a PNP -k egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a kanadai bevándorlási környezetben.

Minden tartomány és terület kínál bevándorlási programokat

Kanadának jelenleg tizenhárom (13) tartománya és területe van. Ebből tizenegy (11) rendelkezik aktív tartományi jelöltprogramokkal (PNP). Ezek a programok lehetővé teszik, hogy ezek a tartományok mindegyike kiválassza azokat a személyeket, akik kielégítik a tartomány egyedi szükségleteit.

Például Brit Columbia tartományban fut a Tech Pilot PNP mert a tartomány növekvő technológiai szektorral rendelkezik, és több munkavállalóra van szüksége. Eközben Új -Skócia tartományban van egy PNP, amely kifejezetten orvosok vonzására szolgál, mert a tartománynak több egészségügyi szakemberre van szüksége.

A PNP-k azonban nem csak foglalkozásokról szólnak, hanem vannak olyan PNP-k is, amelyek francia nyelvű képességekkel rendelkező, vagy a tartományban családi kapcsolatokkal rendelkező bevándorlókat céloznak meg, vagy akik előzetes munkatapasztalattal rendelkeznek a tartományban.

Ennél is fontosabb, hogy a tartományi jelöltprogramok (PNP -k) a maguk állandó tartózkodási programjai. Ez azt jelenti, hogy ha sikeresen megszerezheti a tartományi jelölést, akkor hivatalos kérelmet nyújthat be a kanadai állandó lakos státusz megszerzésére.

A PNP-k több lépést tartalmaznak

A kanadai állandó lakos státuszának megszerzése PNP-n keresztül többlépcsős folyamat. Először be kell nyújtania egy tartományi jelölést a kívánt kanadai tartományból. Ezután, ha a tartományi jelölést jóváhagyják, újabb kérelmet kell benyújtania a kanadai állandó lakos státusz megszerzésére.

Néhány tartományi jelölt független

Nem minden tartományi jelöltprogram igazodik vagy kapcsolódik a kanadai expressz belépési rendszerhez. Ha ezen PNP folyamok valamelyikén jelölték ki, akkor további 600 pontot kap az átfogó rangsorolási rendszer (CRS) pontszámához, amely lehetővé teszi a végső kanadai PR -kérelem benyújtását és nagyon gyors feldolgozását. Általában körülbelül hat hónapig tart.

A nem expressz belépési tartományi jelöltprogram feldolgozása általában két évnél közelebb kerül, bár előfordulhat, hogy a kérelme feldolgozása során lehet munkavállalási engedélyt szerezni.

A Kanadába való bevándorlás legjobb PNP kiválasztásának kritériumai

Több mint 80 aktív tartományi jelöltprogram létezik, így kissé nehéz lehet megtalálni az Ön számára legmegfelelőbb lehetőséget. A legjobb lehetőségek kiválasztása érdekében azonban néhány döntést hoztunk:

Megvizsgáltuk a lehető legjobb lehetőségeket azok számára, akiknek nincs munkájuk vagy oktatási tapasztalatuk Kanadában. Ha rendelkezik kanadai munkatapasztalattal vagy végzettséggel, akkor jogosult lehet egy másik PNP -adatfolyamra, vagy más bevándorlási lehetőséggel is rendelkezik.

Az üzletemberek és vállalkozók számára PNP -t is mellékeltünk. Vannak PNP -folyamok azok számára, akik vállalkozást akarnak indítani Kanadában, de ezek megkövetelik, hogy legyen tapasztalatuk az üzleti irányításban és 100,000 XNUMX CAD -os befektetésekben.

A 10 legjobb tartományi jelöltprogram Kanadában

1. Ontario Bevándorló Jelölt Program (OINP)

Ontario tartomány Kanada egyik legváltozatosabb és legdinamikusabb tartományi jelöltjei programja. A diplomások, a szakmunkások és az üzletemberek megtervezhetik bevándorlásukat Ontarióba.

Ontario bevándorlási osztálya a következő egyedi utakat kínálja Kanadába. Ontario tartomány Jelölt program.

Ahhoz, hogy jogosult legyen az Ontario Express Entry folyamaira, értesítést kell kapnia az érdeklődésről Ontario-tól, és rendelkeznie kell egy naprakész érvényes profillal, amely tartalmazza a szövetségi kormány Express Entry rendszerének legfrissebb munkatapasztalatát, oktatását és nyelvvizsgáit.

Az OINP pályázói a szövetségi expressz belépési készletben lehetnek. Az OINP jelenleg három expressz bejegyzéshez igazított adatfolyamot tartalmaz.

Ezekben az esetekben az OINP tartományi jelölése 600 extra átfogó rangsorolási pontot (CRS) ad a kérelmezőnek, és nemsokára meghívást kap, amikor a Bevándorlás, Menekültek és Állampolgárság Kanada (IRCC) döntetlenre vonja a csoportot.

Expressz belépés Humán tőke prioritások folyam

Az expressz bejegyzés Humán tőke prioritások folyam a 2015 -ös bevezetés óta különösen népszerűnek bizonyult.

Franciaul beszélő szakképzett munkásfolyam

Van is egy Franciaul beszélő szakképzett munkásfolyam, angol és francia nyelvtudással rendelkező expressz belépőknek.

Szakképzett kereskedések folyam

Szakképzett kereskedések folyam, Express Entry jelölteknek, akik tapasztalattal rendelkeznek egy Ontario-i kereskedelemben.

Más esetekben a jelentkezők az OINP -n ​​keresztül érkezhetnek Ontario -ba, még soha nem mentek át az expressz belépési rendszeren.

A nemzetközi hallgatók és diplomások részesülnek a különböző iskolai végzettségű új bevándorlókat célzó folyamokból.

2. Brit Kolumbia tartományi jelöltprogram (BCPNP)

A Brit Kolumbia bevándorlása széles tartományokat és kategóriákat kínál a szakképzett munkavállalók, diplomások és vállalkozók számára a tartományi jelöltprogramban.

A Brit Columbia tartományi jelöltprogram az egyik legváltozatosabb PNP -program, két széles körű folyamattal a munkavállalók és a diplomások számára - Skills Immigration és Express Entry BC.

Kr.e. Képzett bevándorlás

Szakképzett bevándorlás szakképzett és félig szakképzett munkavállalók számára készült, nagy keresletű szakmákban Brit Columbia. Pontalapú meghívásos rendszert használ. A folyamat magában foglalja a regisztrációt és az online jelentkezést a BC PNP és papíralapú jelentkezési eljárás az állandó tartózkodásra.

Előfordulhat, hogy bizonyos kategóriák esetében nincs szükség előzetes munkatapasztalatra. A szakmunkások külföldi tapasztalattal rendelkezhetnek. A belépő szintű és a félig képzett kategóriába jelentkezőknek BC tapasztalatra van szükségük. A felkínált állástól függően a kanadai középiskola utáni intézmény friss nemzetközi diplomáinak nincs szükségük semmilyen munkatapasztalatra.

Expressz bejegyzés Kr. E

Expressz bejegyzés Kr. E gyorsabb módja a jogosult szakmunkásoknak Brit Kolumbiába költözni. Önnek jogosultnak kell lennie egy szövetségi gazdasági bevándorlási programra is. Pontalapú meghívási rendszert használ, és teljesen webes regisztrációs és jelentkezési folyamat mind a BC PNP, mind az állandó tartózkodási folyamathoz.

Nincs szükség BC tapasztalatra. Mindazonáltal rendelkeznie kell releváns munkatapasztalattal, valamint meg kell felelnie más követelményeknek, például az oktatásnak és a nyelvtudásnak.

Ezeket a folyamokat további kategóriákra osztják. Néhány BC-PNP kategória igazodik a kanadai szövetségi Express Entry bevándorlási kiválasztási rendszerhez.

Az e kategóriák valamelyikébe tartozó sikeres jelöltek további 600 átfogó rangsorolási rendszer (CRS) pontot és állandó lakhatási meghívót kapnak a későbbi sorsolás során.

BC Tech Pilot program

A BC-PNP a Tech Pilot program, amelyet 2017 -ben vezettek be, és amely szerint a technológiai és informatikai dolgozók bevándorolhatnak Brit Kolumbiába, és megszerezhetik a kanadai állandó lakóhelyet.

3. Alberta Bevándorlójelölt Program (AINP)

Alberta Kanada egyik legnépszerűbb úti célja az újoncok számára, amely PNP-folyamokat kínál az expressz belépésre pályázóknak és a nem expressz belépőknek. Tartományi jelöltjei programja szakmunkásokat, nemzetközi diplomásokat és vállalkozókat vár a tartományba.

A Alberta bevándorló-jelölt program (AINP) az albertai kormány üzemelteti a szövetségi kormánnyal együttműködve.

Az AINP alapvetően három adatfolyamot kínál-az Opportunity Stream, az Express Entry Stream és az Önfoglalkoztató Farmer Stream.

Alberta Opportunity Stream

A Lehetőségi adatfolyam útvonalat biztosít kanadai állandó lakhelyre az Albertában dolgozó külföldi munkavállalóknak, akiknek álláskínálatot kell kérniük egy albertai munkáltatótól, hogy jogosultak legyenek.

Alberta Express belépési adatfolyam

A Expressz belépési adatfolyam útvonalat biztosít az expressz belépési jelöltek számára, akiket Alberta meghív a tartományba. A jelölteket expressz belépési fiókjukon keresztül hívják meg, a pontos kiválasztási kritériumokkal, amelyeket nem hoztak nyilvánosságra.

Az expressz pályakezdő jelöltek, akik tartományi jelölést kapnak az expressz bejegyzéshez kapcsolódó folyamon keresztül, további 600 átfogó rangsorolási rendszer (CRS) pontot és egy felhívást kérnek (ITA) a kanadai állandó lakóhelyre a későbbi sorsoláson.

Alberta Önálló gazdálkodó patak

Az AINP a Önálló gazdálkodó patak tapasztalt gazdáknak, akik bizonyítottan képesek Alberta -i gazdaságot üzemeltetni.

4. Saskatchewan Bevándorlójelölt Program (SINP)

Ezt Saskatchewan tartomány szeretettel várja az Express Entry jelentkezőket, valamint az igényes foglalkozású munkavállalókat. A tartomány sokszínű és aktív bevándorlási programot tart fenn, hogy reagáljon és ösztönözze ezt a növekedést, mivel a kategóriák folyamatosan fejlődnek vagy jönnek létre, hogy megfeleljenek a munkaerő-piaci igényeknek.

Kanada egyik tartományi jelöltprogramjaként (PNP) a SINP számos kategóriát és alkategóriát kínál a leendő bevándorlási jelöltek számára.

Ezek többsége az Express Entry rendszeren kívül működik, vagyis a pályázó a tartományból PR -jelölés iránti kérelmet nyújthat be anélkül, hogy Express Entry profilt hozna létre, belépne a csoportba, és nem várna a sorsoláson való jelentkezésre (ITA).

Saskatchewan nemzetközi szakmunkás

Van egy Express Entry-hez igazított program is, a Saskatchewan International Skilled Worker: Express Entry alkategória, amely a rendkívül fontos tartományi jelöléshez és további 600 átfogó rangsorolási rendszer (CRS) ponthoz vezethet, ami egy meghíváshoz vezet. jövőbeli Express Entry sorsolás.

Ha a tartományban felsorolt ​​foglalkozások bármelyikében dolgozik Igény szerinti foglalkozások listája, vagy ha jelenleg Saskatchewanban dolgozik, lehet, hogy van egy alkategória az Ön számára.

A Nemzetközi szakmunkás kategória: Saskatchewan Express Entry és Saskatchewan Occupations In-Demand. A Saskatchewan Experience kategória.

Saskatchewan vállalkozói program

A Saskatchewan -i bevándorlási hatóságok üdvözlik a külföldi befektetéseket is, hogy elősegítsék a Saskatchewan -i üzleti lehetőségeket. Ha üzleti ötlete van, vagy meglévő saskatchewan -i vállalkozást szeretne vásárolni és bővíteni, akkor a Saskatchewan vállalkozói program izgalmas új beruházás kezdete lehet.

A Saskatchewan főiskolákon és egyetemeken frissen végzett diplomások, akik érdeklődnek saját vállalkozásuk irányítása iránt, érdeklődhetnek a Saskatchewan International Graduate Entrepreneur kategória iránt.

További üzleti lehetőséget talál a Saskatchewan farmtulajdonos és Operátor kategória, amely szorosan együttműködik a külföldön gazdálkodókkal, akik le akarnak telepedni a tartományban és gazdaságot szeretnének létrehozni.

5. Nova Scotia jelöltprogram (NSNP) 

Nova Scotia jelöltprogram (NSNP) számos bevándorlási folyamot kínál, amelyek a Kanadába érkező potenciális újonnan érkezők széles körét célozzák meg. A nemzetközi diplomásoktól és az újskóciai ideiglenes külföldi munkavállalóktól a Kanadán kívüli szakmunkásokig és vállalkozókig sokan az újskóciai bevándorlási folyamon keresztül jutnak el Kanada állandó lakosának státuszához.

Számos NSNP adatfolyamon keresztül, amelyek közül néhány a szövetségi expressz belépési rendszerhez igazodik, a Nova Scotia azokat a pályázókat célozza meg, akik rendelkeznek a tartomány gazdaságának és közösségeinek építéséhez szükséges tapasztalattal és humán tőke tényezőkkel.

NSNP expressz bejegyzés

Az NSNP aktív kapcsolatot tart fenn a szövetségi expressz belépési készlettel, és a jelölteknek számos lehetősége lehet, ha érdeklődnek az Új -Skóciába költözés iránt.

Új -Skócia munkaerő -piaci prioritások folyama

A Munkaerő -piaci prioritások áramlása egy dinamikus és rugalmas folyamat, amely lehetővé teszi a tartomány számára, hogy a legújabb munkaerő -piaci igények alapján kiválaszthassa a jogosult jelölteket az expressz belépőállományból, és felkérje őket, hogy jelentkezzenek tartományi jelölésre.

Minden meghívási kör kiválasztja azokat a jelölteket az expressz belépési csoportból, akik egy adott foglalkozás vagy foglalkozás területén szerzett munkatapasztalattal rendelkeznek. Az ezen a folyamán kiválasztott jelöltek gyümölcsöző karrierlehetőségekre számíthatnak a tartományban, mivel foglalkozásukat célozták meg, mert helyi szinten hiány van ebből a tapasztalatból és készségből.

NSNP Szakmunkás adatfolyam

A szövetségi expressz beléptető rendszeren kívül működő NSNP szakképzett munkavállalói folyam állandó lakos státuszhoz biztosít utat a nemzetközi diplomások és a külföldi munkavállalók számára, ha állásajánlatot kapnak Nova Scotia munkáltató.

Orvos és munkaerő -piaci prioritások az orvosok számára

Máshol az orvos és a munkaerőpiac prioritásai Orvosok streamelnek üdvözöljük az egyes orvosi szakmákban dolgozó személyeket, hogy kérelmezzék az állandó lakosok státuszát mind a nem expressz bejegyzés, mind az expressz belépési adatfolyam révén, amelyek a helyi egészségügyi hatóságokkal együttműködve töltik be az üres állásokat.

A tartomány nagyra értékeli a vállalkozókat, és az NSNP mindkettő számára kínál útvonalat az állandó lakóhelyhez nemzetközi diplomások Új -Skóciában és tapasztalt üzletemberek világszerte az új -skóciai vállalkozás létrehozása vagy megvásárlása révén.

6. Prince Edward Island tartományi jelöltprogram (PEI PNP)

Ha Kanadába szeretne bevándorolni, és fontolóra venné, hogy Kanadába költözzön Edward -sziget herceg tartománya, akkor a PEI Provincial Nominee Program, közismert nevén a PEI PNP, a tökéletes kanadai bevándorlási lehetőség lehet az Ön számára.

A PEI PNP bevándorlási forrásokat kínál a kanadai Express Entry pool kormányának jelöltjei, valamint a szakképzett munkavállalók (jelenleg a PEI -n vagy Kanadán kívül dolgozók), a helyi felsőoktatási intézmények végzősei és az üzleti bevándorlók számára, akik vállalkozást szeretnének folytatni a PEI -ben .

Íme néhány részlet ezekről a PEI PNP adatfolyamokról, hasznos linkekkel a kritériumokhoz és az alkalmazási folyamatokhoz.

PEI Express belépés

A PEI Express Entry adatfolyam a PEI PNP kulcsfontosságú része, nevezetesen azért, mert az Express Entry csoportban szinte bármely jelölt benyújthat PEI érdeklődés kinyilvánítása. Mint minden Express Entry-hez kapcsolódó PNP, a sikeres pályázók 600 további átfogó rangsorolási (CRS) pontot szereznek, ami egy későbbi expressz sorsoláson történő meghívást (ITA) jelent meg.

Nemzetközi diplomás adatfolyam

Ha a Prince Edward Island (PEI) egyetemen vagy főiskolán végzett, és jelenleg a tartományban dolgozik, akkor a munkahatás kategória részét képező PEI PNP International Graduate streamen keresztül kérelmezheti a kanadai állandó tartózkodási helyet.

Critical Worker Stream

A keresett foglalkozásban jártas munkavállalóknak.

Üzleti munkára vonatkozó engedély adatfolyam

Nemzetközi üzleti pályázóknak, akik befektetni szeretnének a PEI -be és üzleti tevékenységet folytatni.

Más népszerű tartományok, amelyek tartományi jelöltet kínálnak

Északi területek bevándorlási programokkal

Következtetés

Reméljük, hogy ezen bevándorlási programok némelyike ​​segít abban, hogy 2022-23-ban Kanada bármelyik gyönyörű tartományába vagy területére költözzön. Javasoljuk továbbá, hogy vegye be a ingyenes bevándorlási értékelés hogy megtudja, milyen programokra lehet jogosult. Sok szerencsét!