Ha Ön szakmunkás, és az Ön álma, hogy Kanadába költözzön, és végleg ott dolgozzon, álma valóra válhat a Szövetségi Szakképzett Kereskedelmi Programon keresztül. A kanadai kormány jól tudja, hogy a világon hiány van szakmunkásokból, és annak érdekében, hogy Kanada ki tudja használni a tehetséges szakmunkások vonzerejét a világ minden tájáról, különleges programot hozott létre minden szakképzett munkavállaló számára. szeret Kanadában élni és dolgozni.

2015 előtt minden szakmunkást, aki Kanada állandó tartózkodási helyét (PR) szerette volna, az érkezési sorrend alapján választották ki. Ezzel a speciális programmal a legjobb jelölteket választják ki az átfogó rangsorolási rendszer alapján.

Mi a Szövetségi Képzett Kereskedelmi Program?

A Szövetségi Szakképzett Kereskedelmi Program, amelyet ma Federal Szakképzett Kereskedelmi Osztály néven ismernek, az IRCC által szervezett három expressz belépési rendszer egyike. Ez egy speciális program a képzett kereskedők számára, akik kanadai PR -re szeretnének jelentkezni. Csakúgy, mint a másik expressz belépési rendszer, a CRS rangsorolja, és a legmagasabb pontszámot elérő jelöltek jelentkezést kapnak (ITA).

Ha van szakképzett kereskedése, és megfelel a minimális követelményeknek, akkor ezt a programot Önnek szántuk, mert ez lesz a legegyszerűbb módja a kanadai PR megszerzésének. Több ezer munkavállaló szerezte meg PR -jét a Szövetségi Szakképzett Kereskedelmi Program segítségével. Tehát, ha Ön jogosult erre a programra, akkor lehetősége van arra, hogy a programon keresztül csatlakozzon több ezer bevándorló munkához Kanadában.

Szövetségi képzett szakmák program előnye

Az FST program számos előnnyel jár a jelentkezők számára. Tartalmazzák:

  • Azok a jelöltek, akik az FST programon keresztül jelentkeznek expressz belépési csoportba, nagyobb eséllyel rendelkeznek, mert a legalacsonyabb minimális pontszámmal rendelkeznek. A legalacsonyabb passzszám 199 pont, ahol a legalacsonyabb az FSWP és a CEC esetében egyaránt 413. Az FST mindig évente legalább egyszer külön sorsolást tart. Tehát sok, a program keretében jelentkező jelölt rendelkezik ezzel az előnnyel.
  • Az FST nyelvi benchmarkja 5, a másik két expressz belépési rendszerhez tartozó programhoz képest ez a legalacsonyabb, ezért könnyen beszerezhető.
  • A Szövetségi Szakképzett Kereskedelmi Osztályba tartozó jelöltek másik látható előnye, hogy minden érvényes állásajánlat jogosulttá tesz, és növeli a pontszámodat, ami növeli a jelentkezésre való esélyét.

Az FST minimális követelményei

Ahhoz, hogy jogosult legyen a Szövetségi Szakképzett Kereskedelmi Program keretében történő expressz bejegyzésre, meg kell tennie

  • teljesítse a szükséges nyelvi szintet, ha képes beszélni, írni, olvasni és hallgatni bármilyen kanadai nyelvet.
  • legalább 2 éves tapasztalattal rendelkezzen fizetett teljes munkaidős munkakörben bármely szakképzett szakmában a jelentkezés előtt 5 éven belül, vagy részmunkaidőben, amely kétéves teljes munkaidős állással egyenértékű.
  • megfeleljen a szakképzett munkakör követelményeinek, amelyeket a Nemzeti Foglalkozási Osztályozások szerint alkalmaz.
  • teljes munkaidőben, egy évig megszakítás nélkül dolgozzon, vagy egy kanadai tartományi, területi vagy szövetségi hatóság képesítési bizonyítványát az adott szakképzett munkakörben.

Egyéb követelmények a szövetségi képzett szakmák osztályprogramjához

A fent említett követelményeken kívül, ha magas rangot szeretne elérni a CRS -ben, meg kell felelnie az FST program következő követelményeinek is.

Annak érdekében, hogy jól szerepeljen a CRS -ben, meg kell győződnie arról, hogy rendelkezik tapasztalattal a NOC szerinti szakképzett munkában. Sok szakma van B szakképzett munkakör alatt, és bizonyítékot kell szolgáltatnia arról, hogy feladatait betölti a NOC szerinti szakleírás vezető nyilatkozatában.

A munkatapasztalat csak akkor számít, ha rendelkezik képesítéssel a szakma önálló gyakorlására.

Ez a szakképzett munkák NOC besorolása a B típusú szakmunkákhoz

72. főcsoport: ipari, elektromos és építőipari szakmák

73. főcsoport: karbantartás és berendezések üzemeltetése

82. főcsoport: felügyelők és műszaki munkák a természeti erőforrások, a mezőgazdaság és a kapcsolódó termelés területén

92. főcsoport: feldolgozási, gyártási és közműfelügyeleti felügyelők és központi vezérlő üzemeltetők

Kisebb csoport 632: szakácsok és szakácsok

Kisebb csoport 633: hentesek és pékek

Oktatás

Nincs tudományos követelmény, hogy jogosult legyen a szövetségi szakképzett programra. Ennek ellenére a tanulmányi háttere kétféleképpen növelheti pontszámait az átfogó rangsorolási rendszerben,

  • Ha diplomája, bizonyítványa vagy diplomája van egy kanadai középiskolában vagy felsőoktatási intézményben.
  • Vagy ha külföldi végzettséggel rendelkezik, akkor kiegészítő pontokért tölti ki az oktatási okleveleit, vagy bevándorlási okokból beszerezheti az Oktatási bizonyítványok értékelő jelentését, amely azt mutatja, hogy az oktatás megegyezik a kanadai középiskolában vagy poszt -középiskolai intézményekben szerzett diplomával, bizonyítvánnyal vagy diplomával.

Nyelvi képesség

Francia vagy angol nyelvvizsgát kell tennie, amelyben meg kell szereznie a minimális pontszámot a kanadai nyelvtanfolyamon. A minimális CLB 5 a beszédhez és a hallgatáshoz, míg a minimális CLB az íráshoz és a hallgatáshoz 4. Minél több pontszámot kap, annál több pontot szerez.

Az elszámolási alapok igazolása

Ahhoz, hogy jogosult legyen a Szövetségi Szakképzett Kereskedelmi Programon keresztül történő expressz belépésre, be kell mutatnia, hogy rendelkezik elegendő pénzzel ahhoz, hogy családjával Kanadában letelepedhessen, vagy törvényesen engedélyezett Kanadában dolgozni, vagy érvényes állásajánlata van. Kanadában.

Ennek az alapnak rendelkezésre kell állnia a kivonáshoz, és nem korlátozza semmilyen adósság vagy szankció. A kérelem benyújtásakor és a PR -engedély kiadásakor meg kell győződnie arról is, hogy érvényesek -e.

Az alapkövetelmények eltérhetnek attól a családtagok számától függően, akik követik Önt, hogy Kanadába vándoroljon. Az alábbi táblázat azt mutatja, hogy az alap igényei a családtagok méretétől függenek.

Tekintse meg az elszámolási alapokra vonatkozó követelményeket
Száma
családtagok
Alapok szükségesek
(kanadai dollárban)
1 $ 12,960
2 $ 16,135
3 $ 19,836
4 $ 24,083
5 $ 27,315
6 $ 30,806
7 $ 34,299
Minden további családtag számára $ 3,492

Az elfogadhatóságról

Az elfogadhatóság azt jelenti, hogy törvényesen Kanadában élhet. Elfogadhatóságát akadályozhatják bizonyos egészségügyi állapotok, vagy ha bizonyítani tudja a büntetlen előéletét. Tehát az FST programra való jelentkezés előtt meg kell győződnie arról, hogy elfogadható.

Szakképzett szakmák program jogosultsága

Minden képzett szakmunkás, aki megfelel az FST minimális követelményeinek, jogosult erre a programra. Megpróbálhat más szükséges követelményeket is betölteni, hogy növelje a jelentkezésre való esélyét (ITA).

Lépésről lépésre útmutató az FST feldolgozásáról

Ha a kanadai PR -re szeretne jelentkezni a szövetségi képzett szakmák programjával, akkor pontosan ezt fogja tenni az elejétől a végéig, hogy megkapja állandó tartózkodási engedélyét.

1. lépés: Szerezzen két éves tapasztalatot egy megfelelő szakmában

Az első dolog, amit meg kell tennie, mielőtt az állandó lakóhely kérésére gondolna, legalább két év teljes munkaidős munkatapasztalatot kell szereznie egy olyan munkakörben, amelyet a NOC szakképzett B típusú munkakörként sorolt ​​fel. Ha részmunkaidőben dolgozik, akkor a jogosultsághoz két éves teljes munkaidős állásnak megfelelő órákat kell teljesítenie.

2. lépés: Ellenőrizze, hogy megfelel -e más jogosultsági feltételeknek

Miután két évet kötelezővé tettél szakképzett munkatapasztalat, majd ellenőrizze, hogy megfelel -e más követelményeknek. A követelmények a fentiekben felsoroltak.

Angol vagy francia nyelvvizsgával kell rendelkeznie, amelyben el kell érnie a kanadai nyelv 5 -ös benchmarkját a beszédhez és hallgatáshoz, valamint a CLB 4 -et az íráshoz és az olvasáshoz.

3: Hozza létre online expressz beviteli profilját

Ha ellenőrizte jogosultsági állapotát, és képesített, akkor a következő lépés az, hogy hozzon létre egy online profilt az expressz bejegyzéshez. Ezt a profilt az IRCC weboldalán hozták létre, és meg kell adnia a személyes adatokat, például a nevet és a munka előzményeit, amelyeket Ön megadhat. Vannak olyan részletek, amelyekhez kísérő dokumentumokra van szükség, mint például az alap igazolása és a nyelvvizsga eredménye.

4: Javítsa profilját

Ha úgy gondolja, hogy alacsony a pontszáma, számos módon javíthatja online profilját. Javíthatja, ha újra elvégzi a nyelvvizsgát, hogy magasabb pontszámot érjen el, ha korábbi pontszáma a minimális sikeres pontszám alatt van.

Profilját is javíthatja extra munkatapasztalat szerzésével. Ez elősegíti a magas rangú helyezést az átfogó rangsorolási rendszerben, és nagyobb eséllyel pályázhat meghívásra (ITA), amikor az expressz bejegyzéskészletet sorsolják.

A profilja javításának másik módja az iskolai végzettség megadása, ha Kanadában tanult, adhat oklevelet, diplomát vagy bizonyítványt, amely igazolja, hogy elvégezte a kanadai középiskolát vagy felsőfokú intézményt. És ha Kanadán kívül járt iskolába, akkor benyújtania kell az Oktatási Hitelesítési Értékelést (ECA), amely igazolja, hogy képesítése megfelel a kanadai középiskola vagy poszt -középiskolai intézmény diplomájának, bizonyítványának vagy végzettségének. Ez 100 és 150 közötti extra pontokat eredményez.

5. lépés: Meghívót kap a jelentkezéshez

A legörömtelibb pillanat az egész folyamatban az, amikor az IRCC meghívja a kanadai PR -engedély iránti kérelmet. A meghívástól számítva mindössze 60 nap áll rendelkezésére az online jelentkezési lap kitöltésére. Ezért minden dokumentumát készen kell tartania, mert az egész folyamat időtartama kicsi. Mindent meg lehet tenni hat hónapon belül.

6. lépés: Küldje be online jelentkezését

Miután megkapta a pályázati meghívót, a beérkezésétől számított 60 nap áll rendelkezésére, hogy elküldje az összes szükséges dokumentumot tartalmazó e-kérelmet. Az online jelentkezés során meg kell adnia személyes adatait, amelyeket Ön ad meg. Szüksége lesz néhány kísérő dokumentumra is, például orvosi igazolásra, rendőrségi igazolásra és számos más vonatkozó dokumentumra.

Az orvosi igazolást az IRCC panel tanúsítvánnyal rendelkező orvosától kell kiállítani, míg a rendőrségi engedélyt minden olyan országból kell kiállítani, ahol 18 éves kora óta élt.

7. lépés: Erősítse meg az állandó lakóhely állapotát

Miután benyújtotta online kérelmét, egy panel megvizsgálja azt, és megerősítést küld Önnek állandó tartózkodási státuszáról, ami megerősíti, hogy PR -engedélyt kapott. Ezt követően felajánlja az állandó tartózkodási hely megerősítését (COPR) egy kanadai tiszt által aláírt belépési ponton vagy az IRCC irodájában, az állandó tartózkodási hely kiadásának dátumával.

8. lépés: Kérjen PR -kártyát

Miután megkapta az állandó tartózkodási okmány megerősítését, azonnal kérelmeznie kell a PR -kártyát. Ez a kártya minden alkalommal használható, amikor Kanadán kívül utazik, Kanadában való státuszának igazolására.

Gyakran ismételt kérdések az FST -ről

1. Ki jogosult a Szövetségi Képzett Kereskedelmi Programra?

És: Ön jogosult az FST -re, ha képzett, professzionális szakember, és Kanadába szeretne bevándorolni, hogy állandóan éljen és dolgozzon.

2. Mennyi a Szövetségi Képzett Kereskedelmi Program feldolgozási ideje?

Válasz: A legtöbb alkalmazás feldolgozási ideje hat hónap. Tehát, ha az FST -n keresztül szeretne Kanadában állandó lakóhelyet igényelni, akkor az online kérelem benyújtása előtt készen kell tartania az összes szükséges dokumentumot.

3. Hol élhetek az FST PR engedéllyel?

Válasz: Az FST segítségével Kanadában tetszőleges tartományban élhet, kivéve Quebec tartományt. A Quebec tartomány saját választékkal rendelkezik tapasztalt dolgozók. Ha Quebec tartományban szeretne élni, van egy különleges program azoknak, akik Quebec tartományban akarnak élni, Kanada állandó lakóhellyel.

4: Mikor sorsolják a Szövetségi Képzett Kereskedelmi Programot?

Válasz: Az FST sorsolását kéthetente az IRCC expressz nevezési csoportja alatt szervezi meg. A sorsolás után minden sikeres pályázónak meghívót küld a jelentkezésre (ITA). Ha Ön a sikeres hallgatók között van, akkor várhatóan az online jelentkezést a meghívó napjától számított 60 napon belül nyújtja be.

Győződjön meg arról is, hogy minden szükséges dokumentum készen áll, mert a folyamat nem tart sokáig.