A kanadai szövetségi szakképzett munkavállalói program kifejezetten azoknak a külföldi bevándorló osztályoknak készült, akik tartósan Kanadában akarnak dolgozni. A program lehetővé teszi azoknak a jelentkezőknek a jelentkezését, akik még nem jártak Kanadában bevándorlás Kanadába állandó lakosként online az expressz belépési rendszeren keresztül.

Kanada szövetségi szakképzett munkavállalói programjának megértése

Az FSWP egy objektív rendszer, amelyet a kanadai kormány vezetett be azoknak a jelölteknek, akik bevándorolni és tartósan Kanadában akarnak dolgozni. A rendszer felváltotta a régi rendszert, amelyet szubjektív okokból választottak a jelöltek számára. Az FSWP segítségével minden jelentkezőt az átfogó rangsorolási rendszerben elért helyezése és a kiválasztási tényezők alapján ítélnek meg. A Szövetségi Szakképzett Munkás Programmal a jelöltek most egységesen kerülnek rangsorolásra többek között az életkor, az iskolai végzettség, a nyelvtudás, a munkatapasztalat és a foglalkozás alapján.

Szövetségi szakképzett munkavállalói program előnyei

Az FSWP -nek bizonyos előnyei vannak más expressz belépési rendszerekkel szemben, amelyek a Kanada PR -re jelentkező jelöltek számára előnyösek lehetnek. Az előnyök a következők:

  • Nagyon rövid idő alatt, akár hat hónap alatt is megszerezhető.
  • A legmagasabb százalékos engedélyt kínálja azoknak a bevándorlóknak, akik kanadai PR -engedélyt kérnek. 2018 -ban engedélyt adott a PR -re pályázók több mint felének.
  • A jelentkezőknek nincs szükségük semmilyen kapcsolatra, hogy jogosultak legyenek erre a programra. Miután elérte a minimális követelményeket, online jelentkezhet, és esélye van arra, hogy meghívást kérjen (ITA).

Szövetségi szakképzett munkavállalói program követelményei

Ahhoz, hogy egy jelölt jogosult legyen FSWP -re jelentkezni, a jelöltnek el kell érnie a program minimális követelményeit.

Az alábbiakban azokat a követelményeket kell teljesítenie, amelyekre jogosult.

Munkatapasztalat

Ennek a programnak az első feltétele, hogy a jelentkezés előtt az elmúlt tíz évben egy éves szakmai tapasztalattal rendelkezzen szakképzett munkakörben. A tapasztalatnak az Országos Foglalkozási Osztályozásban besorolt ​​munkakörben kell lennie:

  • Vezetői munkák (0 -as készségtípus)
  • Professzionális munkák (A készségszint)
  • Műszaki munkák és szakmák (B készség)

A tapasztalat lehet bármilyen formában

  • Teljes munkaidős állás, ahol 12 hónapig dolgozik
  • Részmunkaidős munka egy év teljes munkaidős munkával egyenértékű
  • Hallgatói munka, amelyben bért vagy jutalékot kapnak

Nyelvi képességek

Angol vagy francia nyelvvizsgát kell tennie, hogy bármely nyelven megmutathassa szintjét. A teszt megmutatja, hogy mennyire tud beszélni, hallgatni, írni és olvasni. Angolul IELTS, franciául FEC.

Ezenkívül meg kell szereznie a minimális pontot a Canada Language Bench Mark esetében, amely összesen 7. Minél magasabb pontszámot szerez, annál nagyobb esélye van a kvalifikációra. A nyelvvizsga az eredmény megszerzése után két évvel érvénytelenné válik.

Oktatás

Önnek diplomát vagy bizonyítványt kell végeznie egy kanadai középiskolában, vagy ha Kanadán kívül járt iskolába, rendelkeznie kell egy kanadai középiskolával egyenértékű diplomával vagy bizonyítvánnyal, majd be kell nyújtania:

  • külföldi megbízólevelek és
  • bevándorlási célú oktatási hitelesítési értékelés, amely azt mutatja, hogy egy kanadai középiskolával egyenértékű iskolában végzett.

Az alap igazolása

Bizonyítékokkal kell rendelkeznie arról, hogy elegendő pénze van ahhoz, hogy családjával letelepedhessen Kanadában, vagy bizonyítékkal arról, hogy megszerezte a munkát, vagy legálisan dolgozhat Kanadában. Ha nem felel meg a pénzügyi követelményeknek, nem jogosult a Szövetségi Képzett Munkás Programra. A program másik része, hogy a pénztár a családtagok számának növekedésével növekszik. A részleteket alább láthatja.

Az elfogadhatóságról

Törvényileg be kell engedni Kanadába, mielőtt jogosult lenne a Szövetségi Szakmunkás Osztályra. Ez azt jelenti, hogy a rendőrségnek meg kell tisztáznia a büntetlen előéletét. Orvosilag is tisztázni kell, hogy kimutassa, hogy orvosi szempontból alkalmas.

Szövetségi szakképzett munkavállalói program jogosultsága

Miután teljesítette a fent említett követelményeket, jogosult arra, hogy Kanada állandó tartózkodási helyét kérelmezze a Szövetségi Szakképzett Munkás Programon keresztül, amelyet az IRCC kifejezett beutazási rendszere keretében szervez.

Szövetségi szakmunkásprogram -elszámolási alapok

Az FSWP előírja, hogy a banknak rendelkeznie kell bizonyos összegű pénzzel, mielőtt jogosult lenne expressz belépésre jelentkezni a rendszeren keresztül. A pénz azt mutatja, hogy kész letelepedni Kanadában a családtagjaival. Ha nem tud megfelelni ezeknek a feltételeknek, akkor előfordulhat, hogy nem jogosult a kanadai PR -re jelentkezni ezen a programon keresztül.

A pénztár a családtagok számának növekedésével növekszik. Ez a táblázat a Kanadába történő bevándorláshoz szükséges minimális összeget mutatja. Ha több pénze van, akkor a teljes összeget fel kell tüntetnie profiljában vagy alkalmazásában.

Tekintse meg az elszámolási alapokra vonatkozó követelményeket
Száma
családtagok
Alapok szükségesek
(kanadai dollárban)
1 $ 12,960
2 $ 16,135
3 $ 19,836
4 $ 24,083
5 $ 27,315
6 $ 30,806
7 $ 34,299
Minden további családtag számára $ 3,492

Az FSWP alapjainak elfogadható bizonyítéka

Az alapoknak könnyen elérhetőnek kell lenniük. Például nem használhatja az ingatlanon lévő részvényeket a kiegyenlítési alapok bizonyítékaként. Ezt a pénzt nem is kölcsönözheti más személytől. Ezt a pénzt képesnek kell lennie arra, hogy kifizesse a családjának megélhetési költségeit (még akkor is, ha nem jönnek veled).

Ha a házastársa veled jön, akkor a közös pénzeket közös számlán számolhatja. Lehet, hogy csak a nevükön számlázhat pénzt egy számlán, de igazolnia kell, hogy hozzáfér a pénzhez.

A pénzeszközöknek rendelkezésre kell állniuk, amikor jelentkezik, és amikor (ha) állandó tartózkodási vízumot adunk ki Önnek. Be kell bizonyítania egy bevándorlási tisztnek, hogy megérkezésekor jogszerűen hozzáférhet az itt felhasználható pénzhez. Bizonyítékként hivatalos leveleket kell kapnia minden olyan banktól vagy pénzügyi intézménytől, ahol pénzt tart.

A levél (ek) nek:

  • nyomtatni kell a pénzintézet fejlécére
  • adja meg elérhetőségét (cím, telefonszám és e -mail cím)
  • tartalmazza a nevét
  • sorolja fel a fennálló tartozásokat, például a hitelkártya -tartozásokat és a kölcsönöket
  • tartalmazza minden folyó bank és befektetési számla esetében a
    • számlaszámok
    • minden számla megnyitásának dátuma
    • minden számla aktuális egyenlege
    • az elmúlt 6 hónap átlagos egyenlege

Az IRCC évente frissíti a minimális összeget, amire szüksége van, az alacsony jövedelmű levonási összegek 50% -a alapján. A változások kicsik, de valószínű, hogy befolyásolhatják jogosultságukat. Feltétlenül ellenőrizze az új számokat, miután közzétették őket.

Szövetségi szakmunkások programválasztási tényezői

Azoknak a jelentkezőknek, akik megfelelnek a követelményeknek, jelezniük kell, hogy az alábbi pontokat szerezték a kiválasztási tényezőben, az alábbiak szerint. A jelentkezőnek 60 pontból 100 -at kell szereznie a jogosultsági pontrácsban.

Ellenőrizze az FSW kiválasztási feltételeit
FSWP kiválasztási tényező Pont
Oktatás 25
Nyelvtudás 28
Kor 12
Munkatapasztalat 15
Rendezett foglalkoztatás 10
rugalmasság 10
Minimális passz pontszám 67

Amint a jelölt megfelel ezeknek a követelményeknek, a jelölt kérelmezheti az expressz beutazást, de az ilyen jelölteknek azt is tudniuk kell, hogy bizonyos feltételek, például a büntetett előélet vagy az egészségügyi állapotok miatt befogadhatatlanná válhatnak Kanadába, és így kizárhatják őket.

Kanadai szövetségi szakmunkás jogosultsági feltételei

Az oktatás szintje
Az oktatás szintje Pont
Doktori (PhD) szint 25
Mester szintje 23
Két vagy több középfokú diploma-legalább egy legalább 3 éves programhoz 22
Középfokú végzettség-3 év vagy több 21
Középfokú végzettség-2 év 19
Középiskolai végzettség-1 év 15
Középiskola 5
Maximális 25
Nyelvtudás
Nyelvtudás
Angol IELTS pontszám Pont
Első hivatalos nyelv Beszélő Kihallgatás Olvasás Írás
CLB 9 6 6 6 6 6 pont/képesség
CLB 8 5 5 5 5 5 pont/képesség
CLB 7 4 4 4 4 4 pont/képesség
Második hivatalos nyelv (Választható)
*A pontszámnak mind a négy képességben teljesülnie kell 4 4 4 4 4 pontok
Angol CELPIP pontszám Pont
CLB 9 9 9 9 9 6 pont/képesség
CLB 8 8 8 8 8 5 pont/képesség
CLB 7 7 7 7 7 4 pont/képesség
Második hivatalos nyelv (Választható)
*A pontszámnak mind a négy képességben teljesülnie kell 5 5 5 5 4 pontok
Français Márque TEF Pont
Premier langue officielle Kifejezés orale Compréhension de l'orale Compréhension de l'écrit Kifejezés écrite
NCLC 9 371 + 298 + 248 + 371 + 6 pont/compétence
NCLC 8 349-370 280-297 233-247 349-370 5 pont/compétence
NCLC 7 310-348 249-279 207-232 310-348 4 pont/compétence
Seconde langue officielle (OPTIONELLE)
*vous devez atteindre le seuil minimal dans chacune des quatre compétences linguistiques 226-371 + 181-298 + 151-248 + 226-371 + 4 pontok
Français Marque TCF Pont
Premier langue officielle Kifejezés orale Compréhension de l'orale Compréhension de l'écrit Kifejezés écrite
NCLC 9 14 + 523 + 524 + 14 + 6 pont/compétence
NCLC 8 12-13 503-522 499-523 12-13 5 pont/compétence
NCLC 7 10-11 458-502 453-498 10-11 4 pont/compétence
Seconde langue officielle (OPTIONELLE)
*vous devez atteindre le seuil minimal dans chacune des quatre compétences linguistiques 6+ 369-397 + 375-405 + 6+ 4 pontok
Maximális 28
Korfaktor
Kor Pont
Under 18 0
18-35 12
36 11
37 10
38 9
39 8
40 7
41 6
42 5
43 4
44 3
45 2
46 1
47 éves és idősebb 0
Maximális 12
Munkatapasztalat
Rendezett foglalkoztatás
Rendezett foglalkoztatási ajánlat Pont
If És
Jelenleg Kanadában dolgozik ideiglenes munkavállalási engedéllyel. Munkavállalási engedélye érvényes a kérelem benyújtásakor és a vízum kiadásakor is (vagy jogosult munkavállalási engedély nélkül Kanadában dolgozni a vízum kiadásakor)

és a

Az IRCC a Kanadai Foglalkoztatási és Szociális Fejlesztési Munkaerő és Szociális Fejlődés (ESDC) pozitív munkaerő -piaci hatásvizsgálata (LMIA) alapján adta ki munkavállalási engedélyét. A munkáltatója kérelmezte volna az LMIA -t, amelyet aztán csatolnia kellett a kérelméhez az IRCC -hez

és a

Ön a munkavállalási engedélyében megnevezett munkáltatónál dolgozik, aki állandó állásajánlatot tett annak alapján, hogy szakmunkásnak elfogadták.

10
Jelenleg Kanadában dolgozik olyan munkakörben, amely mentes az LMIA-kötelezettség alól egy nemzetközi megállapodás (például Észak-Amerika szabadkereskedelmi egyezmény) vagy szövetségi-tartományi megállapodás értelmében. Munkavállalási engedélye érvényes a kérelem benyújtásakor és a vízum kiadásakor is (vagy jogosult munkavállalási engedély nélkül Kanadában dolgozni a vízum kiadásakor)

és a

Jelenlegi munkáltatója állandó állásajánlatot tett annak alapján, hogy szakmunkásként elfogadták

és a

Legalább 1 éve dolgozik a munkáltatónál, teljes vagy részmunkaidőben.

10
Jelenleg nincs munkavállalási engedélye, vagy nem tervezi Kanadában dolgozni, mielőtt megkapja az állandó tartózkodási vízumot.

OR

Ön jelenleg Kanadában dolgozik, és egy másik munkáltató felajánlotta, hogy állandó, teljes munkaidős állást biztosít Önnek

OR

Ön jelenleg Kanadában dolgozik olyan munkakörben, amely mentesül a munkaerő-piaci hatásvizsgálat alól, de nem nemzetközi vagy szövetségi-tartományi megállapodás alapján.

A munkáltató állandó állásajánlatot adott Önnek annak alapján, hogy szakmunkásként elfogadták

és a

A munkáltató pozitív munkaügyi hatásvizsgálatot kapott az ESDC -től

10
Maximális 10
rugalmasság
Alkalmazkodási tényező Pont
Korábbi munkája Kanadában

Legalább egy év teljes munkaidős munkát végzett Kanadában (NOC Skill Type 0, A vagy B) érvényes munkavállalási engedéllyel vagy Kanadában való munkavégzés engedélyével.

10
Házastársa vagy élettársa teljes munkaidőben Kanadában dolgozik

Házastársa vagy élettársa legalább egy év teljes munkaidős munkát végzett Kanadában érvényes munkavállalási engedéllyel vagy Kanadában való munkavégzésre feljogosítva.

5
Korábbi tanulmányai Kanadában

Legalább két tanévnyi nappali tagozatos (15 óra/hét) tanulmányt végzett egy legalább kétéves programban egy kanadai közép- vagy középiskola után, és ez idő alatt jó tudományos helyzetben maradt.

5
Házastársa vagy élettársa korábbi tanulmányai Kanadában

Házastársa vagy élettársa legalább két tanévnyi nappali tagozatos (15 óra/hét) tanulmányokat végzett egy legalább kétéves programban egy kanadai közép- vagy középiskola után, és jó tanulmányi helyzetben maradt Abban az időben.

5
Rendezett foglalkoztatás Kanadában

Pontokat szerzett az 5. faktor: Rendezett foglalkoztatás keretében

5
A házastárs vagy a partner nyelvi szintje

Házastársa vagy élettársa rendelkezik angol vagy francia nyelvtudással CLB 4 vagy magasabb szinten mind a négy nyelvi képességben (IELTS Listening 4.0, Reading 4.5, Writing 3.5, Speaking 4.0)

5
Rokonok Kanadában

Önnek, vagy házastársának vagy élettársának van olyan rokona, aki Kanadában ÉS 18 éves vagy annál idősebb ÉS kanadai állampolgár vagy állandó lakos, vagy:

  • szülő
  • nagyszülő,
  • gyermek,
  • unoka,
  • szülő (testvér) gyermeke,
  • nagyszülő (nagynéni vagy nagybácsi) gyermeke,
  • vagy egy szülő unokája (unokahúga vagy unokaöccse)
5
Maximális 10

Ha többet szeretne megtudni az FSW kiválasztási kritériumairól, tekintse meg a program oldalt CIC weboldal.

Szövetségi szakmunkásprogram -dokumentumok ellenőrző listája

Az expressz bejegyzés kérelmezéséhez az FSWP rendszeren keresztül meg kell győződnie arról, hogy az alábbi dokumentumok készen állnak. Az alább felsorolt ​​dokumentumok kötelezőek minden expressz beutazással állandó tartózkodásra jogosult kérelmező számára.

  • Utazási okmány
  • Rendőrségi igazolás
  • Orvosi vizsgálat eredménye
  • Az alap igazolásának másolata
  • A házassági anyakönyvi kivonat

A fent említett dokumentumokon kívül előfordulhat, hogy más fontos dokumentumokat is be kell mutatnia, ha erre felkérik.

Kanadai élményosztály (CEC)

Jelentkezés a kanadai PR -re az FSW keretében

Ha a Szövetségi Szakképzett Munkavállalói Programon keresztül szeretné megszerezni állandó tartózkodási engedélyét, akkor a következő útmutatók segítenek abban, hogy ellenőrizze jogosultságát, és a PR kiadásáig.

1. lépés: Ellenőrizze, hogy jogosult -e

Az első lépés, amelyet meg kell tenni, amikor Kanadában PR -re jelentkezik az FSWP -n keresztül, ellenőrizze, hogy jogosult -e a programra. Ahhoz, hogy jogosult lehessen, meg kell felelnie a minimális követelményeknek ahhoz, hogy a Szövetségi Szakképzett Munkás Programon keresztül expressz belépést kérjenek Kanadába. Ez azt jelenti, hogy el kell érnie a fent felsorolt ​​követelményeket.

2. lépés: Győződjön meg arról, hogy rendelkezik a szükséges dokumentumokkal

Az online expressz beviteli profil létrehozásához meg kell szereznie az adott gyakorlathoz szükséges összes dokumentumot. Dokumentumai segítenek az expressz sorsoláson való részvételben.

Néhány dokumentumfilm, amire szüksége lehet:

Azonosítás: Érvényes személyazonosító okmányokkal kell rendelkeznie, például érvényes útlevéllel vagy egyéb úti okmányokkal.

Nyelvi teszt eredménye: Rendelkeznie kell a nyelvvizsga eredményének másolatával, amely bemutatja nyelvtudását a kanadai hivatalos nyelvek bármelyikén. Használhatja az IETLS -t angolul vagy a FEC -t franciául. A teszt eredményének érvényességéhez a kérelem benyújtásától számított két éven belül kell lennie. Mindkét nyelv beszélésének képessége növeli a pontjait.

Oktatás: A Kanadán kívül végzett oktatáshoz szükség lesz az Oktatási Tanúsítványok Értékelésére (ECA) annak bizonyítására, hogy az legalább egy kanadai középiskolával egyenértékű.

3. lépés: Online expressz beviteli profil létrehozása:

Miután elkészítette a fent említett dokumentumokat, létrehozhatja online expressz beviteli profilját, amely minden szükséges adatot megad a CRS magas pontszámának eléréséhez. A hivatalos iratokon kívül személyes adatokat kell megadnia, amelyeket önhirdetnek.

4. lépés: Javítsa profilját

A regisztráció után, és felfedezi, hogy a pontszáma alacsony, lehetősége van arra, hogy javítsa azt, és jobb helyezést érjen el az átfogó rangsorolási rendszerben. Ezt számos módon megteheti. Dönthet úgy, hogy újból leteszi a nyelvvizsgát, ha a pontszáma a minimális pontszám alatt van.

Dönthet úgy is, hogy további munkatapasztalatot szerez, vagy ellenőrizheti, hogy jogosult -e bármely tartományi jelöltprogramra az expressz belépési rendszer keretében.

5. lépés: A jelentkezési felhívás (ITA) fogadása

Az online expressz bejegyzés regisztrációjának befejezése után meg kell várnia a meghívó jelentkezését. Az ITA megérkezése után mindössze 60 napja van arra, hogy benyújtja állandó tartózkodási kérelmét. Az ITA -kat az IRCC kéthetente végzi expressz bejegyzéskészleten keresztül.

6. lépés: Küldje be elektronikus jelentkezését

Miután megkapta az ITA -t, a következő lépés az, hogy előkészítse a dokumentumokat az online jelentkezéshez. Mielőtt online jelentkezne, rendelkeznie kell:

  • elvégezte az orvosi vizsgálatot az IRCC elismert orvosával
  • biztosítson rendőrségi ellenőrzést minden olyan országból, ahol legalább hat hónapig élt 18. életévének betöltése óta.

Elektronikus kérelmét az ITA kézhezvételétől számított 60 napon belül kell benyújtani, ezért javasoljuk, hogy gyűjtse össze ezeket a dokumentumokat és tartsa készenlétben. Ennek időtartama viszonylag rövid.

7. lépés: Erősítse meg az állandó lakóhely állapotát

Miután benyújtotta online kérelmét, egy panel megvizsgálja azt, és megerősítést küld Önnek állandó tartózkodási státuszáról, ami megerősíti, hogy PR -engedélyt kapott. Ezt követően felajánlja az állandó tartózkodási hely megerősítését (COPR) egy kanadai tiszt által aláírt belépési ponton vagy az IRCC irodájában, az állandó tartózkodási hely kiadásának dátumával.

8. lépés: Kérjen PR -kártyát

Miután megkapta az állandó tartózkodási okmány megerősítését, azonnal kérelmeznie kell a PR -kártyát. Ez a kártya minden alkalommal használható, amikor Kanadán kívül utazik, Kanadában való státuszának igazolására.

Gyakran ismételt kérdések a Szövetségi Képzett Munkás Programmal kapcsolatban

1: Ki jogosult a szövetségi szakképzett munkavállalói programra?

Válasz: Szakemberek vagy szakmunkások, akik tartósan Kanadába akarnak bevándorolni, és több mint egy éves tapasztalattal rendelkeznek egy adott munkakörben. A jelentkezők házastársukkal, élettársukkal vagy gyermekeikkel utazhatnak Kanadába.

2: Mennyi a Szövetségi Szakmunkás Program feldolgozási ideje?

Válasz: A kérelmek körülbelül 80% -át hat hónapon belül jóváhagyják. A kérelem benyújtása előtt minden szükséges dokumentumot készen kell tartania.

3: Ki tud nekem segíteni a kanadai PSWG -mben?

Válasz: A programot az IRCC expressz beviteli rendszer keretében szervezi.

4: Mikor sorsolják a Szövetségi Szakmunkás Programot?

Válasz: Az FSWP sorsolását kéthetente szervezi meg az IRCC az expressz belépőállomány alatt. A sorsolás után minden sikeres pályázónak meghívót küldünk (ITA). Ha Ön a sikeres hallgatók között van, akkor várhatóan az online jelentkezést a meghívás napjától számított 60 napon belül nyújtja be.

Győződjön meg arról is, hogy minden szükséges dokumentum készen áll, mert a folyamat nem tart sokáig.

5: Milyen munkavállalókra van szükség Kanadában az FSWP keretében?

Válasz: A Szövetségi Szakmunkás Program nyitott számos szakmunkás számára. Miután a munka O, A vagy B munkakörbe tartozik a Nemzeti Foglalkozási Osztályozás alá.

Az O készségtípus (nulla) magában foglalja a vezetői munkákat lefedő területeken végzett munkákat, mint például az étteremvezetők, az éttermi szolgáltatások vezetői stb.

Az „A” típusú készségek többnyire egyetemi végzettségű szakmai munkákat foglalnak magukban. Ide tartoznak a mérnöki, informatikai, jogi foglalkozások.

A B típusú képességek közé tartoznak a műszaki munkák és a szakképzett kereskedelem, amelyhez főiskolai végzettség szükséges. Ide tartoznak az irodai dolgozók, vízvezeték -szerelők stb.