in

Expressz belépés Kanadába: jogosultság, dokumentumok, 7 lépés

Hallott már a Canada Express Entry Programról, így jelentkezhet.

Ha Kanadába szeretne költözni, az Express Entry program a bevándorlás gyors módja. Ez a cikk végigvezeti Önt az Express Entry jelentkezésének lépésein, beleértve azt is, hogy milyen dokumentumokra lesz szüksége, és hogyan becsülheti meg CRS-pontszámát. Ne feledje, hogy az expressz beutazás követelményei Kanadában változhatnak, ezért a jelentkezés benyújtása előtt mindig ellenőrizze a legfrissebb információkat a hivatalos webhelyen.

Ebben a cikkben

Mi az a Canada Express Entry program?

Az Express Entry program a képzett munkavállalók Kanadába való bevándorlásának módja. Ha jogosult vagy, bekerülsz a jelöltek körébe. A kormány innentől a legmagasabb pontszámot elért jelölteket fogja állandó lakhelyre kérni. Az egész folyamat általában körülbelül hat hónapig tart.

A kanadai bevándorlási expressz belépési programok típusai.

Három fő programtípus létezik az Express Entry alatt, és egy további lehetőség, a tartományi jelöltprogram:

#1. Szövetségi szakmunkás program – A FSWP olyan embereknek szól, akik gyakorlattal rendelkeznek bizonyos szakképzett foglalkozásokban. A jogosultsághoz legalább egy éves szakmai gyakorlattal kell rendelkeznie megfelelő szakmában, és meg kell felelnie a nyelvi követelményeknek.

#2. Szövetségi Szakképzett Kereskedelmi Program – A FSTP olyan embereknek szól, akik tapasztalattal rendelkeznek bizonyos szakképzett szakmákban. A jogosultsághoz két év teljes munkaidős munkatapasztalattal (vagy részmunkaidős munka ezzel egyenértékű kombinációjával) kell rendelkeznie, és meg kell felelnie a nyelvi követelményeknek.

#3. Kanadai élményosztály – A CEC Kanadában munkatapasztalattal rendelkezőknek szól. A jogosultsághoz legalább egy éves teljes munkaidős munkatapasztalattal (vagy részmunkaidős munka ezzel egyenértékű kombinációjával) kell rendelkeznie, és meg kell felelnie a nyelvi követelményeknek.

#4. Tartományi jelöltprogram – A PNP azoknak szól, akiket egy tartomány vagy terület jelölt ki. Minden tartománynak megvannak a saját jogosultsági követelményei, ezért érdeklődnie kell az Önt érdeklő tartományban.

Az expressz belépési minősítéshez szükséges tényezők

Ahhoz, hogy jogosult legyen az expressz belépésre Kanadában, meg kell felelnie e programok egyikének követelményeinek, és képesnek kell lennie a profilját alátámasztó dokumentumok benyújtására is. Néhány tényező, amelyet a Kanadába történő expressz bevándorlás követelményének tekintenek, a következők:

  • Állampolgárság/Származási ország
  • A jelentkező életkora.
  • Nyelvtudás (angol és francia)
  • Oktatás
  • Munkatapasztalat
  • Családtagok
  • Állásajánlat jelenléte Kanadában

Ha többet szeretne megtudni ezekről a tényezőkről, és arról, hogy ezek hogyan befolyásolják a jelöltek átfogó rangsorolási rendszerének (CRS) pontszámát, amelyet az Express Entry jelöltek rangsorolására használnak, kérjük, tekintse meg CRS becslő eszközünket.

Az expressz belépéshez szükséges dokumentumok

Az Express Entry programba való jelentkezéshez különböző dokumentumokat kell benyújtania, amelyek részletezik a profilját a fent felsorolt ​​EE-tényezőkkel kapcsolatban. A dokumentumok közé tartoznak (de nem kizárólagosan):

  • Érvényes nemzetközi útlevél vagy egyéb úti okmány;
  • Nyelvvizsga eredmények (angol és/vagy francia);
  • Az iskolai végzettséget igazoló bizonyítványt értékelő jelentés.
  • Állást ajánló levél egy kanadai munkáltatótól (opcionális);
  • Rendőr karakter bizonyítvány – büntetlen előélet bizonyítása;
  • Orvosi vizsgálati jelentés az IRCC felhatalmazott orvosától;
  • Az utazás megkönnyítéséhez és kanadai tartózkodásának fedezéséhez elegendő pénzeszköz igazolása, amikor felkérik Önt, hogy jelentkezzen.

Milyen lépések szükségesek az expressz beléptetéshez Kanadában?

Körülbelül hét lépésben kell jelentkezni az expressz belépésre Kanadában, amelyek a következők:

01. lépés: Keresse meg nemzeti foglalkozási osztályozását (NOC)

Az első lépés az, hogy megtudja, melyik NOC kategóriába tartozik a munkája. A NOC a kanadai foglalkozások listája, és mindegyik kap egy kódot. A NOC eszköz segítségével megtalálhatja a foglalkozását, és megtekintheti a megfelelő kódot. Hogyan találja meg a NOC kódját.

02. lépés: Ellenőrizze, hogy szüksége van-e hitelesítő értékelésre

A következő lépés annak megállapítása, hogy szükség van-e az iskolai végzettség felmérésére. Ez nem kötelező minden foglalkozásnál, de néhánynál igen. Használhatja a Foreign Credentials Referral Office webhelyet, hogy megtudja, szüksége van-e értékelésre, és hogyan szerezheti be azt. Nézze meg a hitelesítő értékelési lehetőségek.

03. lépés: Tegyen nyelvvizsgát

Nyelvvizsgát kell tennie annak bizonyítására, hogy beszél angolul vagy franciául a Canadian Language Benchmark (CLB) hetedik vagy magasabb szintjén mind a négy kategóriában: olvasás, írás, hallás és beszéd. Ha az első hivatalos nyelv a francia, akkor nem kell angol nyelvvizsgát tennie, de a nyelvtudás bizonyításához továbbra is francia nyelvvizsgát kell tennie. Itt vannak a tiéd nyelvvizsga lehetőségek a kanadai bevándorlás számára.

04. lépés: Ellenőrizze a jogosultságát

A következő lépés annak ellenőrzése, hogy megfelel-e az összes expressz belépési követelménynek. Az Express Entry Jogosultság eszközzel ellenőrizheti, hogy jogosult-e. A fentiekben megadtuk az összes alkalmassági feltételt és követelményt.

05. lépés: Becsülje meg CRS-pontszámát

A kanadai Express Entry jelentkezésének következő lépése az átfogó rangsorolási rendszer (CRS) pontszámának becslése. A CRS az Express Entry jelöltek rangsorolására és 1200 pontból adható pontszámra szolgál. A CRS a pontok odaítélésekor figyelembe veszi az Ön életkorát, nyelvtudását, végzettségét és munkatapasztalatát. Használd a mi CRS pontkalkulátor oldal hogy becslést kapjon a kapott pontokról.

06. lépés: Hozza létre Express Entry profilját

A következő lépés a Express belépési profil. Információkat kell megadnia magáról, készségeiről, munkatapasztalatáról, nyelvi képességeiről és végzettségéről. Ezenkívül létre kell hoznia egy fiókot a Job Banknál (ha még nem rendelkezik ilyennel), és meg kell adnia a bejelentkezési adatokat az Express Entry profiljában. A Job Bank segítségével Kanadában kereshet munkát, és találkozhat a kanadai munkaadókkal.

07. lépés: Kapjon jelentkezési meghívót (ITA)

Az Express Entry program utolsó lépése az ITA megszerzése a Kanadai Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) szervezettől. Ha elég előkelő helyen szerepel az Express Entry poolban, akkor meg fogja tenni kapjon ITA-t. Ezután 60 nap áll rendelkezésére, hogy benyújtsa az állandó lakhelyre vonatkozó teljes online kérelmet. Ha meghívják, további dokumentumokat kell benyújtania, például útlevelét, rendőrségi igazolásait és a pénzeszközök igazolását.

Útlevélkérés és a leszállás megerősítése

Az expressz beutazáson keresztül Kanadába történő bevándorlás következő és egyben utolsó lépése az, hogy az IRCC-nek meg kell adnia útlevelét, hogy kiállíthassák Önnek az állandó tartózkodási hely megerősítését (CPR). Érvényes útlevéllel kell rendelkeznie, hogy Kanadába utazhasson. Ha nincs útlevele, meg kell szereznie azt, mielőtt Kanadába érkezhet.

Ezenkívül be kell fizetnie az állandó tartózkodási díjat, és be kell nyújtania biometrikus adatait (ujjlenyomat és fénykép). Miután az IRCC feldolgozta a teljes kérelmét, postai úton kapja meg CPR-jét. Kanadában való leszálláskor meg kell mutatnia a bevándorlási tisztnek a CPR-jét. A tiszt ezután lebélyegzi az útlevelét, és ideiglenes tartózkodási vízumot (TRV) ad.

Ön most befejezte az expressz belépési folyamatot, és úton van afelé, hogy Kanada állandó lakosa legyen!

Következtetés

Az Express Entry rendszer nagyszerű módja a képzett munkavállalók Kanadába való bevándorlásának. Ha megfelel a jogosultsági követelményeknek, és elegendő pontot tud szerezni, jelentkezhet Express Entry-re, és ITA-t kaphat. Miután megkapta az ITA-t, be kell nyújtania egy teljes online kérelmet állandó tartózkodásra. Ha a jelentkezését jóváhagyják, állandó lakosként Kanadában él és dolgozik

Reméljük, hogy ez a blogbejegyzés segített elmagyarázni az expressz belépési folyamatot és azt, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy ezen a programon keresztül Kanadába bevándoroljon. Az Express Entry nagyszerű lehetőség sok olyan ember számára, aki Kanadába szeretne költözni, de fontos, hogy jelentkezés előtt megbizonyosodjon arról, hogy jogosult vagy, és megértette a folyamatot.

Ha bármilyen kérdése van az Express Entry-vel kapcsolatban, vagy segítségre van szüksége jelentkezésével kapcsolatban, szívesen segítünk. További információért forduljon hozzánk.