Kanada a világ egyik legideálisabb helye a középiskola utáni tanulmányoknak. Sok leendő nemzetközi hallgató nagyon keresett. Az ország részletes oktatási rendszerrel rendelkezik, amely arra ösztönzi a nemzetközi hallgatókat, hogy más törekvéseket folytassanak az alapképzés vagy a mesterképzés során, és továbbra is lehetővé teszik számukra, hogy a diploma megszerzése után maradjanak és dolgozzanak.

A kanadai kormány megengedi minden tartománynak és területnek, hogy megvalósítsa oktatási programjait. A regionális különbségek ellenére kanadai középiskola utáni intézmények minden szinten hasonló kifejezéseket használnak a közös utak és hitelesítő adatok leírására. Kanada számos bizonyítványt, oklevelet, alapképzést és mesterképzést kínál. Ezek a programok alkalmassá teszik a hallgatókat arra, hogy elhelyezkedjenek, és hasznosak lehetnek bevándorlási célokra.

Ezeknek a programoknak a hossza és összetétele is lényeges része a potenciális külföldi hallgatóknak, mivel közvetlen hatással lehet az érettségi utáni munkavállalási engedély megszerzésére és a kanadai bevándorlási lehetőségekre. A kanadai egyetemi oktatási rendszer lehetővé teszi a középiskola vagy középiskola elvégzését. A standard alapképzés teljes időtartama általában három -öt év.

A nemzetközi hallgatóknak legalább négy évet kell biztosítaniuk az alapképzési (bachelors) program elvégzéséhez. A befejezett alapképzési programmal a nemzetközi hallgatók dönthetnek úgy, hogy mesterképzést folytatnak, amihez alapképzés szükséges.

4 A középiskola utáni oktatás típusai Kanadában

Kanada vezeti a világ legkeresettebb iskoláinak listáját a minőségi oktatás terén. Annak érdekében, hogy megtudja, melyik program a megfelelő az Ön számára, először meg kell értenie az ország által kínált különböző fokú diplomákat vagy tanúsítványokat. Nagyjából négy különböző típusú középiskolai oktatás létezik, amelyek mindegyike különböző célokat szolgál.

1. egyetemi

Az egyetem egy középfokú oktatási intézmény, amely jogosult diplomák odaítélésére. Minden egyetem kínál alapképzési programokat, és sokan kínálnak mesterképzéseket és Ph.D. programok. A kanadai egyetemek többsége államilag finanszírozott, és önállóak olyan tudományos kérdésekben, mint a személyzet toborzása, a programok minősége, valamint az irányelvek és eljárások.

2. Főiskola

A főiskola olyan középfokú oktatási intézmény, amely nem adhat ki oklevelet, bár ez alól vannak kivételek. Ehelyett általában olyan programokat kínálnak, amelyek bizonyítványokat és/vagy okleveleket eredményeznek.

Általánosságban elmondható, hogy az egyetemi kurzusok inkább karrier-orientált programok, mint az egyetemek. A főiskolai végzettségű személy gyakorlati, szakmai vagy gyakorlati képzést végezhet az alkalmazható készségek, például nyelvoktatás, grafikai tervezés vagy kulináris készségek terén. Néhány főiskola képzési programokat vagy gyakornoki képzéseket is szervez szakképzett szakmákban, például hegesztésben vagy asztalosmunkában.

3. Kereskedelmi iskola/gyakornoki időszak

A szakképzett szakma egy speciális foglalkozást jelent, amely általában valamilyen fizikai munkára összpontosít, amely alapképzést és formális oktatást igényel.

A szakképzett szakmához nincs szükség alapképzésre, ezért a szakmában való oktatás általában kereskedelmi iskolákon keresztül történik, amelyek gyakran kisebb programok a szakiskolákban vagy főiskolákban. Ha egy feltörekvő kereskedő elegendő képzést szerzett, tanulószerződésben részesülhet. Tanulóként szorosan együttműködnek egy tapasztalt kereskedővel, hogy fejlesszék a szakmában szerzett készségeiket.

4. Szakiskola

A szakmai programok gyakorlati ismeretekkel látják el a hallgatókat egy adott munka feladatainak elvégzéséhez. Ezek a programok felkészítik a diákokat a munkaerőpiacra való belépésre, akár képzett, akár alacsonyan képzett munkakörökben.

Míg a középiskolai szint utáni különböző típusú iskoláknak külön terminológiája van, ezek a kifejezések mást jelentenek a világ különböző pontjain, ezért például egy főiskola egyfajta iskolatípusra utalhat Kanadában, de valami más Németországban vagy Franciaország. Ezenkívül néha ezek az iskolák átfedik egymást, lehetnek egyetemekhez kapcsolódó főiskolák vagy főiskolákon belüli kereskedelmi iskolák.

Kanada akkreditált iskoláinak listája

Különböző típusú diplomák Kanadában

Kanadában számos tudományterület és tantárgy esetében különböző típusú vagy szintű diplomák léteznek. Alapvetően ezt a négyféle fokozatot az egyetemek adják a különböző kanadai tartományokban és területeken:

Associate Degree

A kanadai Associate Degree egy alapozó egyetemi program egy tanulmányi területen (például tudományok vagy művészetek). A bizonyítványokkal és diplomákkal ellentétben az Associate Degrees általános tudományos tantárgyak sorozatát foglalja magában, mint például a Művészeti Egyetem (Üzleti) és a Művészeti Egyetem (Tudomány).

Az Associate Degree lehetővé teszi, hogy a hallgatók egy egyetemen vagy főiskolán kezdhessék meg tanulmányaikat, és az egyetem harmadik évfolyamos kurzusaiba léphessenek át, a fogadó intézmény jóváhagyásáig.

főiskolai diploma

A kanadai alapképzés azt jelenti, hogy négy-öt év nappali tagozatos rendszeres középiskolai tanulmányok befejeződtek. A tantárgyak leggyakrabban az általános tudományok, a mérnöki tudomány, az üzleti élet, a művészetek vagy a humán tudományok hagyományos akadémiai tantárgyait tartalmazzák. Ebben az elrendezésben a diákoktól elvárják, hogy az első két évben alapismereteket szerezzenek, majd szakon szakosodjanak. Egyes egyetemek egy ötödik szakmai évfolyamot kínálnak, amely felügyelt gyakorlatot tartalmaz (például üzleti vagy tanári képesítések megszerzésére). Az alapképzési programba való felvételhez egy befejezett középiskolai vagy középiskolai programra van szükség Kanadában.

Mesterképzés

A mesterképzések egy-három éves továbbképzést jelentenek, és szakmai gyakorlathoz is vezethetnek. A mesterképzéseket az egyetemek adják át, és általában az egyetemi vagy alapképzési szinten feltárt korábbi tanulmányi területekre építenek. A programok gyakran elvárják, hogy a hallgató kiterjedt tudományos kutatásokat végezzen, amelyek nagy projekthez, szakdolgozathoz és/vagy átfogó vizsgához vezetnek. A mesterképzések általában alapképzést igényelnek.

Doktori fokozat

A doktori fokozat Kanadában legalább három-négy év egyenértékű nappali tagozatos tanulmányt tartalmaz, átfogó és elemző tanfolyamon, amelyet egy független szakdolgozat vagy dolgozat követ. PhD-k és egyéb doktori fokozatok szükségesek számos szakmához, például egyetemi tanárokhoz és orvosokhoz, egészségügyi ellátáshoz vagy magas szintű adminisztrációs állásokhoz a kormányzatban. A doktori képzés elvégzésének átlagos időtartama négy -hat év.

Főiskolák és intézetek


Ezen kívül Kanada számos bizonyítványt és oklevelet is kínál egyetemi szinten. Bár ezek nem teszik alkalmassá a hallgatókat arra, hogy közvetlenül Kanadában végezzenek mesterképzést, hasznosak lehetnek a foglalkoztatás és a bevándorlás szempontjából. E főiskolák és intézetek közül többen teljesen magántulajdonban vannak, míg néhányat a kormány is elismert. A főiskolák és intézetek általában egy-három éves programokat kínálnak.

A főiskolák és intézetek, amelyek általában ilyen típusú programokat kínálnak, okleveleket és bizonyítványokat adnak ki, amelyek alkalmassá teszik a diplomásokat arra, hogy számos területen meghatározott munkakörben dolgozzanak. Ezek a mezők a következők:

  • üzleti
  • számítógépes és mechanikai technológiák
  • Egészség
  • szociális szolgáltatások
  • mezőgazdaság
  • szakmák (például villanyszerelő, ács és vízvezeték -szerelő)
  • még sokan mások

Egyre több elismert főiskola és intézet kínál alapképzést, és bizonyos esetekben mesterképzést.

GYIK a középiskolai oktatás után Kanadában

K. Ingyenes a középiskolai oktatás Kanadában?

A. A legtöbb kanadai középiskola utáni iskola nem kínál ingyenes oktatást. Bár sokukat a szövetségi kormány és a tartományi kormányok államilag finanszírozzák, nem kínálnak ingyenes tandíjat hazai és nemzetközi hallgatóknak. Csak az állami középiskola vagy középiskola ingyenes Kanadában az ország lakói számára.

K. Mi a kanadai középfokú oktatás?

A. A középfokú oktatás, más néven felsőfokú oktatás, az az oktatási szint, amely a középfokú oktatás sikeres befejezését követi, gyakran középiskolának is nevezik. A másodlagos oktatás magában foglalja az egyetemeket és főiskolákat, valamint a kereskedelmi és szakiskolákat. A középfokú oktatás általában diplomához, bizonyítványhoz vagy tudományos fokozathoz vezet.

K. Mi a közép- és középiskolai oktatás Kanadában?

A. A közép- vagy középiskolát Kanadában középfokú oktatásnak nevezik. Ez az az iskolai végzettség, amely megelőzte a középfokú oktatást. A középiskolán kívüli tanulmányokat középfokúnak nevezik. A másodlagos oktatás magában foglalja az egyetemeket és főiskolákat, valamint a kereskedelmi és szakiskolákat.

K. A diploma középfokú oktatás?

A diploma két szintből áll. Lehet egyetemi vagy posztgraduális. Míg az egyetemi diploma nem igényel diplomát, a posztgraduális diploma megszerzése megköveteli a diploma megszerzését. A posztgraduális diploma az érettségi után elvégzett diploma tanfolyam

K. Melyek Kanadában a középfokú oktatás utáni minőségértékelő testületek?

A. A másodlagos oktatás minőségét értékelő testület a szövetségi kormány tanácsadó ügynöksége. Ajánlásokat tesz a szövetségi miniszternek a miniszteri hozzájárulás iránti kérelmekről azoknak az intézményeknek, amelyek nem jogosultak a képzési program egészének vagy egy részének felajánlására.

Az igazgatótanácsot azért hozták létre, hogy biztosítsa, hogy a kanadai főiskolák, egyetemek vagy magánintézmények által kínált új szakok a legmagasabb színvonalú oktatást nyújtsák a kanadai diplomát adó intézményektől.

K. Melyik diploma a legértékesebb Kanadában?

A. A kanadai középiskola utáni iskolák számos olyan képzési programot kínálnak, amelyek számos területen törekednek a törekvésekre. A legtöbb értékes diplomát az általuk kínált, jól fizető állások és az iránti igények mérik. Kanadában a legmagasabb diplomás fizetések alapján az informatikát és a mérnöki végzettséget gyakran a legértékesebbnek tartják.

K. A kanadai főiskolák és egyetemek ugyanazokat a hitelesítő adatokat kínálják?

A. Általánosságban elmondható, hogy a főiskolák bizonyítványokat és okleveleket kínálnak, míg az egyetemek alap-, mester- és doktori fokozatokat.

A közelmúltban azonban a kanadai akkreditált állami kollégiumok most is alapképzést, valamint korlátozott számú oklevelet és végzettségi bizonyítványt adnak át. Sok kanadai egyetem posztgraduális bizonyítványt és diplomaprogramot is biztosít.

K. Mi a legmagasabb fokozat, amelyet a középiskola utáni iskolák kínálnak?

A. A doktori fokozat a legmagasabb fokozat, amelyet egy középiskola után megszerezhet. Ez azt mutatja, hogy a választott tanulmányi területen elérte a legmagasabb szintű tudományos elsajátítást, és egyetemi tanárként, professzionális kutatóként, magas rangú munkakörben dolgozhat a kormánynál, vagy vezetői szerepet tölthet be.

Diákvízumra és ideiglenes tartózkodási vízumra lehet szükség Kanada bármely középiskola utáni tanulmányaihoz. Kanadai tanulmányi vízum megszerzése