A Bevándorlási Menekültek és Állampolgárság Kanada (IRCC) különféle hivatalos dokumentumokat fogad el a Canada Express belépéshez szükséges pénzeszközök bizonyítékaként. Azoknak a szakképzett munkavállalóknak, akik Kanadában az expressz belépési rendszeren keresztül állandó lakóhelyet keresnek, be kell mutatniuk, hogy elegendő pénzzel rendelkeznek ahhoz, hogy eltartsák magukat és családtagjaikat, amikor megérkezik Kanadába. Képesnek kell lenniük arra, hogy meggyőzzék a bevándorlási tisztviselőt arról, hogy elegendő pénze van ahhoz, hogy Kanadában elszámolja számláját a pénzeszközök bizonyítása néven ismert módon. Más szóval, igazolnia kell a kanadai képzett bevándorláshoz szükséges pénzeszközöket.

Az expressz belépés ezzel szemben a Kanadába történő bevándorlás egyik fő eszköze. Ez egy speciális bevándorlási program, amelyet azoknak a szakképzett munkavállalóknak terveztek, akik bevándorolni akarnak és állandóan Kanadában élnek. Ez egy ponton alapuló bevándorlási rendszer, amelyet az Immigration Refugees and City Canada (IRCC) által kéthetente sorsolt átfogó rangsorolási rendszer (CRS) alapján pontoznak.

Jelenleg három program működik az expressz belépési rendszerben. Ezek a Szövetségi Szakképzett Munkás Program, a Szövetségi Szakképzett Kereskedelmi Program és a Canada Experience Class.

Mi az alapok igazolása (POF)?

Definícióként a Kanada expressz beutazására szolgáló pénzeszközök bizonyítéka az a bizonyító bizonyíték arra, hogy Ön képes viselni magát és családját Kanadába költözésének költségeit, valamint fedezi az egyéb megélhetési költségeket. Az alap igazolása azt jelenti, hogy elegendő pénze van ahhoz, hogy Kanadába költözzön és családjával letelepedjen. A pénzeszközök igazolását írásos dokumentumban kell feltüntetni, amely jelzi, hogy minden pénzhez hozzáfér.

Kinek kell igazolnia a Canada Express belépéshez szükséges pénzeszközöket?

Nem minden expressz belépési rendszer alá tartozó jelöltnek kell bizonyítékot fizetnie. Csak abban az esetben lesz szüksége a pénzeszközök igazolására, ha az alá tartozó pályázatot benyújtja Szövetségi képzett munkavállalói program (FSWP) vagy Szövetségi Képzett Kereskedelmi Program (FSWP).

Előfordulhat, hogy nincs szüksége pénzeszközök igazolására, ha

  • a kanadai élmény osztályba jelentkezel or
  • jogosult Kanadában dolgozni és a érvényes állásajánlata van, még akkor is, ha a Szövetségi Szakmunkás Program vagy a Szövetségi Szakképzett Kereskedelmi Program keretében jelentkezik.

Ha nem mutatja be a pénzeszközökről szóló igazolását, akkor jeleznie kell, hogy expressz bejegyzést igényel a (z) Kanadai élményóra mert a rendszer megköveteli, hogy meg kell mutatnia. Továbbra is eldöntheti, hogy bemutatja -e a pénzeszközökről szóló igazolását, mivel több programra is jogosult lehet, és nem tudja, melyik program keretében hívhatják meg. Javasoljuk tehát, hogy mutassa be pénzeszközök igazolását, még akkor is, ha a CAC keretében jelentkezik.

Minimális összeg az EE -alapok igazolására

Minden a család méretétől függ, hogy meghatározzák az expressz beutazáshoz szükséges pénzeszközök igazolásához szükséges összeget. Az alap kiszámításához a következőket kell tartalmaznia:

  • saját magad;
  • házastársa vagy élettársa;
  • eltartott gyermekei és;
  • a házastárs eltartott gyermekei;

Vegye fel házastársát vagy eltartott gyermekeit, még akkor is, ha:

  • állandó lakosok vagy kanadai állampolgárok;
  • nem jön veled Kanadába;
Nyissa meg az alap tábláját

Az alábbi táblázat azt az összeget mutatja, amely a Kanadában való letelepedéshez szükséges pénzeszköz bizonyítékaként szükséges.

Száma
családtagok
Alapok szükségesek
(kanadai dollárban)
1 $ 12,960
2 $ 16,135
3 $ 19,836
4 $ 24,083
5 $ 27,315
6 $ 30,806
7 $ 34,299
Minden további családtag számára $ 3,492

Ha ennél több van, próbálja meg ilyeneket is feltüntetni a profiljában, hogy elkerülje a büntetést.

Hivatalos dokumentumok a pénzügyi támogatás igazolására

Mielőtt letelepedhet Kanadában, bizonyítékot kell mutatnia arra vonatkozóan, hogy elegendő pénze van ahhoz, hogy családjával Kanadában letelepedhessen. Az alap igazolásának valódi pénznek kell lennie, mivel az ingatlanhoz hasonló tulajdon, mint az ingatlan, nem használható fel az alap bizonyítékaként.

Az alap igazolását írásos dokumentumban kell feltüntetni, például a bank vagy a pénzintézet levele.

Mi az Kanada számára elfogadott alapok bizonyítéka?

Vannak konkrét bizonyítékok az alapokról, amelyeket az IRCC elfogad. Ha a bizonyítványa nem ilyen formában van, akkor azt nem fogadják el. Az alapoknak könnyen elérhetőnek kell lenniük. Például nem használhatja fel az ingatlanon lévő részvényeket az elszámolási alapok bizonyítékaként. Ezt a pénzt nem is kölcsönözheti más személytől. Ezt a pénzt képesnek kell lennie arra, hogy kifizesse a családjának megélhetési költségeit (még akkor is, ha nem jönnek veled).

Ha a házastársa jön veled, akkor a közös pénzeket közös számlán számolhatod. Lehet, hogy csak a nevükön számlázhat pénzt egy számlán, de igazolnia kell, hogy hozzáfér a pénzhez. A pénzeszközöknek rendelkezésre kell állniuk, amikor jelentkezik, és amikor (ha) állandó tartózkodási vízumot adunk ki Önnek. Be kell bizonyítania egy bevándorlási tisztnek, hogy megérkezésekor jogszerűen hozzáférhet az itt felhasználható pénzhez. Bizonyítékként hivatalos leveleket kell kapnia minden olyan banktól vagy pénzügyi intézménytől, ahol pénzt tart.

Az alapokról szóló levél

Az alap igazolását a bank vagy pénzintézet által kibocsátott levélben vagy dokumentumban kell feltüntetni. Hivatalos levélnek kell lennie, és kell

  • nyomtatni kell a pénzintézet fejlécére
  • tartalmazza az elérhetőségüket (cím, telefonszám és e -mail cím)
  • tartalmazza a nevét
  • sorolja fel a fennálló tartozásokat, például a hitelkártya -tartozásokat és a kölcsönöket
  • tartalmazza minden folyó banki és befektetési számla számlaszámát; minden számla megnyitásának dátuma; minden számla aktuális egyenlege; és az elmúlt 6 hónap átlagos egyenlege.

Hány hónapos bankszámlakivonat a Canada Express belépéshez

A kérelem jóváhagyása előtt meg kell adnia az elmúlt hat hónap bankszámlakivonatát. A kimutatásnak tartalmaznia kell az összes végrehajtott tranzakciót. A kimutatás több bankból vagy pénzintézettől is származhat, ha egynél többet használ. A nyilatkozatban kiemelheti:

  • kölcsönök;
  • hitelkártya kivonat és;
  • adósságtörlesztés;

Mennyi pénzt vihet Kanadába?

Amikor Kanadába érkezik, nem veheti fel az összes pénzt a bizonyítványában, de be kell mutatnia a pénzt igazoló bizonyítványt tartalmazó levelet. Ez a bizonyíték arra, hogy letelepedhet Kanadában.

Mielőtt megfontolná, hogy mennyi pénzt szeretne magával vinni, kutatásokat kell végeznie, hogy megtudja a megélhetési tartományban a megélhetési költségeket. Bármilyen összeget hozhat, amennyit csak akar, mert segít Kanadában letelepedni.

Ha hozod több mint $ 10,000 engednie kell a tisztet a határon, mert ha nem teszi, pénzbírsággal sújthatják, és a pénztárát lefoglalhatják.

Az alap lehet a következő formában:

  • készpénz;
  • olyan dokumentumok, amelyek az Önnek fizetendő ingatlant vagy tőkét mutatják be, például:
    • készletek;
    • kötvények;
    • kötvények;
    • kincstárjegyek;
  • olyan dokumentumok, amelyek garantálják az Önnek fizetendő meghatározott pénzösszeg kifizetését, például:
    • bankár tervezetei;
    • csekkek;
    • pénzügyi átutalások;
    • Üdülési csekk;

Az alap frissítéseinek igazolása

Mindig ellenőrizni fogja az alapkövetelmények változását, hogy mindig frissíthesse az alapok igazolását. A változtatásokat minden évben az alacsony jövedelmű levágási összegek 50% -a alapján hajtják végre. Bár a változtatások kicsiek, mégis befolyásolhatják expressz belépési jogosultságát, ha nem felel meg a követelményeknek.

GYIK a Kanadai Képzett Bevándorlási Alapok bizonyításáról

K. Hogyan mutathatom be az állandó lakóhelyre vonatkozó alap igazolását?

A. A pénzeszközök igazolásához meg kell győződnie arról, hogy valódi pénzt használ fel, és nem olyan ingatlanokat, mint az ingatlan, mivel azok nem használhatók fel az alap bizonyítására.

Be kell nyújtania a bankjától vagy pénzintézetétől a kölcsönöket bemutató levelet; hitelkártya kivonat és adósságtörlesztés. Ennek eredeti levélnek kell lennie, és a pénzintézet fejléces papírjára kell nyomtatni; tartalmazza az elérhetőségüket (cím, telefonszám és e -mail cím); tartalmazza a nevét; sorolja fel a fennálló tartozásokat, például a hitelkártya -tartozásokat és a kölcsönöket.

Ezenkívül meg kell adnia minden folyó banki és befektetési számla számlaszámát; minden számla megnyitásának dátuma; minden számla aktuális egyenlege; az elmúlt 6 hónap átlagos egyenlege.

K. Kell -e igazolnom a pénzeszközöket az expressz bejegyzéshez?

V: Igen, be kell mutatnia az expressz beutazáshoz szükséges pénzeszközök igazolását, különösen akkor, ha a szövetségi szakképzett munkásprogram (FSWP) vagy a szövetségi képzett kereskedelmi program (FSTP) keretében jelentkezik.

Előfordulhat, hogy nincs szüksége pénzeszközök igazolására, ha a Kanadai Tapasztalati Osztály keretében jelentkezik, vagy jogosult Kanadában dolgozni, és érvényes állásajánlata van, még akkor is, ha a Szövetségi Szakmunkás Program vagy Szövetségi Képzett Kereskedelmi Program keretében jelentkezik.

Még akkor is dönthet úgy, hogy a pénzeszközökről szóló igazolást is felveszi, még akkor is, ha a CEC keretében jelentkezik, mivel nem tudja, melyik program keretében kap meghívást, ha több programra is jogosult.

K. Hány hónapos bankszámlakivonatok a kanadai expressz bejegyzéshez?

V: 6 hónapos bankszámlakivonatra van szüksége a pénzeszközök expressz igazolásához. Meg kell adnia az utolsó hat hónapra vonatkozó bankszámlakivonatát. A kimutatásnak tartalmaznia kell az összes végrehajtott tranzakciót.

A kimutatás több bankból vagy pénzintézettől is származhat, ha egynél többet használ. A nyilatkozatban kiemelheti a kölcsönöket; hitelkártya -kimutatások; és az adósság törlesztése.

K. Melyek a Canadian Express Entry -ben szereplő pénzeszközök elfogadható bizonyítékai?

A. A pénzeszközök elfogadható bizonyítéka magában foglalja az Ön nevére vagy a kísérő házastársa/élettársa nevére szóló bankszámlákat; készpénzképes befektetések az Ön vagy kísérő házastársa/élettársa nevére; készpénzes készpénz az Ön nevére, kísérő házastársa/élettársa nevére.

K. Hogyan ellenőrzi az IRCC a pénzeszközök igazolását?

A. A pénzeszközök igazolását aznap ellenőrizzük, amikor a CIC tisztviselői ellenőrizni fogják a dokumentumokat. Ezért győződjön meg arról, hogy a bankszámláján szereplő összeg megegyezik a pénzeszköz -igazoláson szereplő összeggel. Ezt úgy hajtják végre, hogy átváltják és ellenőrzik az alapot a helyi pénznemben, a Bank of Canada minden egyes árfolyama alapján.

K. Szükséges -e a kanadai munkavállalási engedélyhez szükséges pénzeszközök igazolása?

A. A rendszer megköveteli, hogy minden jelöltnek igazolnia kell a pénzeszközöket, de ha nem tudja megadni, akkor egy levelet kell bemutatnia, amely igazolja, hogy vagy a Canada Experience Class -on keresztül jelentkezik, vagy már Kanadában dolgozik, és rendelkezik érvényes állásajánlat Kanadában.

Még akkor is, ha a Canada Experience Class keretében jelentkezik, azt tanácsoljuk, hogy igazolja a pénzeszközöket, mivel több programra is jogosult, és nem biztos, hogy tudja, melyik program keretében hívhatják meg.

K. A bankszámlakivonat bizonyítja az alapokat?

V: Igen, a bankszámlakivonat a pénzeszközök bizonyítéka. Az alap igazolása minden olyan, amely azt mutatja, hogy az egyén képes bizonyos pénzügyi műveletek végrehajtására. Tehát a bankszámlakivonatok, biztonsági nyilatkozatok és letétkezelési nyilatkozatok az alap bizonyítékának minősülhetnek.

K. Mennyi pénzeszköz -bizonyítékra van szükségem a kanadai bevándorláshoz?

A. A pénzeszközök igazolásán feltüntetett összeg a család méretétől függ. Be kell vonnia magát, a házastársát és a gyermekeit. A házastárs gyermekeit is bevonhatja. A pénzösszeg igazolását lásd az alábbi táblázatban.