A kanadai tanulás soha nem volt ilyen egyszerű bizonyos külföldi hallgatók számára, akik külföldön tanulnak. A CIC elindította a Canada Student Direct Stream -et (SDS) annak érdekében, hogy felgyorsítsa a tanulmányi engedély iránti kérelmek eljuttatását azon nemzetközi hallgatók számára, akik felsőoktatást szeretnének folytatni az országban.

A Bevándorlás, Menekültek és Állampolgárság Kanada (IRCC) azért hozta létre ezt a programot, hogy támogassa a nemzetközi hallgatói jelentkezések gyors növekedését. A Student Direct Stream fő előnye a nemzetközi hallgatók számára, hogy hatékonyabb tanulmányi engedélyek feldolgozási időt kínál. Más szóval, a programot azért fejlesztették ki, hogy a kanadai tanulmányi engedély iránti kérelem folyamata gyorsabb és hatékonyabb legyen a nemzetközi hallgatók számára.

A Student Direct Stream keretében a Kínában, Indiában, Pakisztánban, a Fülöp -szigeteken, Vietnámban, Marokkóban vagy Szenegálban lakó hallgatók előzetesen bizonyítják, hogy rendelkeznek pénzügyi képességekkel és nyelvtudással ahhoz, hogy Kanadában tanulmányi sikereket érjenek el. Az IRCC szabványa a Student Direct Stream feldolgozására húsz naptári nap.

Diák közvetlen adatfolyam országai

Jelentkezhet a Study Direct Stream szolgáltatásra, ha jogszerűen lakik ezekben az országokban:

  • Kína,
  • India,
  • Pakisztán,
  • Fülöp-szigetek,
  • Vietnam,
  • Marokkó,
  • vagy Szenegál.

Ha egy másik országban lakik (még akkor is, ha a fent felsorolt ​​országok egyikének állampolgára), akkor a rendszeres tanulmányi engedély iránti kérelem útján kell jelentkeznie. Az IRCC megkezdi a kérelme feldolgozását, miután benyújtotta biometrikus adatait, és bebizonyította, hogy mindennek megfelel jogosultsági követelmények.

Követelmények a diákok közvetlen adatfolyamához

Ahhoz, hogy jogosult legyen az SDS -re, a fent felsorolt ​​országok lakójának kell lennie, és meg kell felelnie más további követelményeknek.

  • Elfogadó levél egy kormány által jóváhagyott kanadai intézménytől
  • Előzetes orvosi vizsgálat a megerősítő dokumentumhoz
  • Garantált befektetési jegy (GIC) legalább 10,000 XNUMX dollár CAD értékben
  • Bizonyíték arra, hogy a kanadai tanulmányi év tandíját befizették
  • A kanadai tantervű középiskola vagy azzal egyenértékű végzettség igazolása.
  • A nyelvvizsga -pontszám legalább 6 bizonyítéka az IELTS minden területén
  • Niveaux de compétence Linguistique canadiens (NCLC) pontszám legalább 7 a franciáknál.

Ha nem rendelkezik a fent felsorolt ​​összes szükséges feltétellel, továbbra is jelentkezhet a rendszeres tanulmányi engedély iránti kérelem benyújtásával, akár online, akár a vízumkérelmi központban. Azok a kérelmek, amelyek megfelelnek a rendszeres tanulmányi engedély követelményének, a rendszeres tanulmányi engedély kritériumai szerint kerülnek feldolgozásra.

Diák közvetlen adatfolyam feldolgozási ideje

Az SDS egy gyorsított tanulmányi engedélykérelmi eljárás azon külföldi hallgatók számára, akik felsőfokú tanulmányokat szeretnének folytatni Kanadában.

A szokásos diákvízum -feldolgozástól eltérően, amely akár két -három hónapot is igénybe vehet, a Student Direct Stream lehetővé teszi, hogy négy héten belül megkapja a vízumot. Ha megfelel a jogosultsági feltételeknek és SDS -en keresztül jelentkezik, a kérelmet 20 naptári napon belül feldolgozzuk.

Vannak azonban olyan esetek, amikor az alkalmazások a szokásosnál tovább tarthatnak, ha nem nyújt be dokumentumokat és nem ad biometrikus adatokat. Ezenkívül a kérelmeket érkezési sorrendben is fogadják és kezelik. Ezért előzetesen elő kell készítenie a dokumentumokat, amikor a Student Direct Streamen keresztül jelentkezik.

Használja a Kanadai bevándorlási feldolgozási idők eszköze.

Hogyan kell jelentkezni a Student Direct Stream szolgáltatásra?


A Student Direct Stream szolgáltatásra online kell jelentkeznie. Az elektronikus jelentkezés mellett a következő dokumentumokat kell benyújtania:

  • Az elfogadó levelének másolata a másodlagos DLI-től
  • Az orvosi vizsgálatot megerősítő dokumentum másolata (ha szükséges)
  • Rendőrségi bizonyítvány
  • Bizonyíték arra, hogy 10,000 XNUMX dolláros garantált befektetési jegy (GIC) van
  • Annak igazolása, hogy megfizette az első tanulmányi év tandíját
  • A legutóbbi oktatási átirat másolata
  • Bizonyíték arra, hogy teljesített egy nyelvvizsgát, amely a következőket jelzi: Legalább 6 pont az angol nyelvről a Nemzetközi Angol Nyelvvizsgálati Rendszerben (IELTS), vagy legalább 7 pont a francia nyelvről a Test d'Evaluation de Français (TEF) .

Ha többet szeretne megtudni az SDS -hez szükséges alátámasztó dokumentumokról, az IRCC weboldalán található egy alkalmazás.

Mi az a garantált befektetési jegy (GIC)?

A GIC egy kanadai befektetés, amely meghatározott vagy garantált megtérülési rátával rendelkezik. Kanadában sok bank kínál GIC -t. A GIC -t kínáló banknak:

  • erősítse meg, hogy GIC -t vásárolt, az alábbiak egyikének megadásával:
  • tanúsító levelet
  • egy GIC tanúsítványt
  •  Befektetési irányok megerősítése vagy Befektetési egyenleg megerősítése
  • tartsa a GIC -t egy befektetési számlán vagy hallgatói fiókban, amelyhez nem férhet hozzá, amíg meg nem érkezik Kanadába
    erősítse meg személyazonosságát, mielőtt pénzt adnak át Önnek

Miután megérkezik Kanadába, megkapja a GIC egy részét. A többit a következő tíz -tizenkét hónapban fizetik ki Önnek.

Ha GIC -je vagy bankja nem felel meg ezeknek a feltételeknek, akkor nem tud jelentkezni a Student Direct Streamen keresztül.

Hol szerezhetek GIC -t?

GIC -t a Kanadai Betétbiztosítási Társaság honlapján felsorolt ​​bankoktól szerezhet be. Győződjön meg arról, hogy a kiválasztott pénzintézet vagy bank GIC -t kínál, és megfelel a Student Direct Stream követelményeinek.

A következő pénzügyi intézmények vagy bankok kínálnak GIC -ket, amelyek megfelelnek a feltételeknek:

  • Bank of Peking
  • kínai bank
  • Bank of Montreal
  • Bank of Xian Co. Ltd.
  • Kanadai Birodalmi Kereskedelmi Bank (CIBC)
  • Kertek
  • Habib Kanadai Bank
  • Kanadai HSBC Bank
  • ICICI Bank
  • Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank
  • RBC Royal Bank
  • SBI Canada Bank
  • Scotiabank

Hogyan szerezhetek kanadai állandó lakóhelyet az SDS Canada -n keresztül?

Kanada megkönnyíti a külföldi hallgatók állandó lakóvá válását, ha az országban akarnak maradni.

A posztgraduális munkaengedély lehetővé teszi a nemzetközi hallgatók számára, hogy Kanadában maradjanak, és a diploma megszerzése után legfeljebb három évig dolgozzanak. Miután egy évig Kanadában dolgozott, a nemzetközi diplomások jogosultak lehetnek a kanadai állandó tartózkodásra.

GYIK a diákok közvetlen adatfolyamához

K. Az angol nyelvtudás -vizsgák közül melyiket fogadják el az SDS alkalmazás keretében?

A. A Student Direct Stream program keretében be kell mutatnia az IELTS vizsga bizonyítékát, mivel más angol nyelvtudási teszteket nem fogadnak el az SDS kategóriában.

K. Terveznek -e valami újat a Student Direct Stream számára?

A. A szövetségi kormány a Student Direct Stream kibővítését tervezte a következő öt évben. Ez a bővítés egy új alkalmazásszolgáltatási rendszert fog tartalmazni, amelynek célja, hogy egységes és áramvonalas élményt nyújtson a külföldi hallgatóknak.

Röviden, tanulmányi engedélyt, munkavállalási engedélyt vagy ideiglenes vízumot igényelhet, együttműködési időszakra, együtt egy helyen.

K. A Student Direct Stream helyettesíti az IRCC rendszeres tanulmányi engedélyét?

A. Az SDS semmilyen módon nem helyettesíti az IRCC szokásos tanulmányi engedélyét, de leegyszerűsítve ez csak egy gyorsított vagy gyorsított adatfolyam. Abban az esetben, ha kérelmezi az SDS -t, de nem jogosult arra, a kérelmet rendszeres feldolgozási eljárások szerint fogják feldolgozni.

K. A kanadai Student Direct Streamen keresztül történő jelentkezés költsége?

A. A Student Direct Stream Canada programon keresztül jelentkező nemzetközi hallgatóknak igazolniuk kell a tandíj teljes kifizetését az első tanulmányi évben.

Ez így nézhet ki: nyugta a DLI -től/iskolától, nyugta a banktól, amely bizonyítja, hogy a tandíjat befizették a DLI -hez, az iskola hivatalos levele, amely megerősíti a tandíj befizetését, A pályázóknak garantált befektetési bizonyítványt is be kell nyújtaniuk (GIC).

K. Jöhet velem a családom az SDS Canada -n keresztül?

A. Igen. Házastársa, élettársa és eltartott gyermekei veled jöhetnek, amikor az SDS Canada-n keresztül jelentkeznek!

Gyorsabb feldolgozási időre is jogosultak lehetnek, amikor benyújtják a munkavállalási engedélyeket, tanulmányi engedélyeket vagy látogatói vízumokat.

Minden családtagnak egyszerre kell kitöltenie és benyújtania a kérelmét. Amikor online jelentkezik, jelezze, hogy családtagjai jönnek Kanadába. Ez lehetővé teszi, hogy az önével egy időben töltse ki jelentkezését.

K. Mi történik a jelentkezés után?

A. Miután a Student Direct Streamen keresztül benyújtotta tanulmányi engedély iránti kérelmét, le kell foglalnia egy időpontot a biometrikus adatok megadásához, mielőtt a vízumiroda megkezdheti a kérelem feldolgozását.

K. Mi történik, ha az SDS -alkalmazásomat jóváhagyják?

A. Ha kérelmét jóváhagyják, a következőket kapja: Bevezető levelet, amelyet a kanadai repülőtéren leszálláskor bemutat egy határőrnek; látogatói vízum, az Ön igényeitől függően.

Gratulálunk! A jóváhagyott tanulmányi engedély megerősítésével most egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy megvalósítsa álmát, hogy Kanadában tanuljon külföldön!

K. Mi történik, ha az SDS -alkalmazásomat elutasítják?

A. Ha a vízumügyi tisztviselő elutasítja vagy elutasítja kérelmét, levelet kap a döntésről. Bármilyen kérdést továbbíthat a vízumhivatalhoz.

K. Milyen előnyökkel jár a kanadai SDS?

A. A kanadai Student Direct Stream, más néven SDS Canada néven ismert, gyorsítja és felgyorsítja a tanulmányi engedélyek feldolgozását egyes nemzetközi hallgatók számára. A legtöbb SDS -kérelmet húsz napon belül feldolgozzák.