Gyakran előfordul, hogy sok diák elgondolkodik azon, hogy van -e lehetőség Kanadában dolgozni és tanulni a nemzetközi diákok számára. A jó hír az 'IGEN', a külföldi nappali tagozatos hallgatók részmunkaidőben dolgozhatnak, legfeljebb heti 20 órában, miközben Kanadában tanulnak. A nemzetközi hallgatók addig dolgozhatnak és tanulhatnak, amíg érvényes tanulmányi engedéllyel rendelkeznek, és megfelelnek más követelményeknek.

Van azonban egy fogás, a nemzetközi hallgatók csak akkor kezdhetnek el dolgozni, amikor elkezdik tanulmányi programjukat, vagyis Önnek be kell iratkoznia egyetemére vagy főiskolájára, amikor álláslehetőséget keres. Nem dolgozhat a program kezdete előtt. Hetente akár húsz órát is dolgozhat az iskolai foglalkozások során, és teljes munkaidőben a tervezett szünetekben, például a nyári szünetben.

A legtöbb diáknak nincs szüksége munkavállalási engedélyre ahhoz, hogy tanulás közben dolgozzon, függetlenül attól, hogy munkája az egyetemen vagy az egyetemen kívül történik. Inkább a tanulmányi engedélyben szerepel, hogy szabad-e az egyetemen kívül dolgozni.

Ha tanulmányi programja munkatapasztalatot tartalmaz, akkor a félév során több mint húsz órát dolgozhat és tanulhat Kanadában. Ez megjelenik a elfogadó levél. Ha a kormány jóváhagyja ezt a feltételt, akkor munkavállalási és tanulmányi engedélyt is kap. Ez az engedély lehetővé teszi, hogy csak az egyetemen dolgozzon.

Nemzetközi hallgatóként meg kell felelnie az alábbi általános kritériumoknak:

Nemzetközi hallgatóként dolgozik az egyetemen

A tanulmányok befejezése után munkavállalási engedély nélkül dolgozhat az egyetemen, ha:

  • rendelkezzen érvényes tanulmányi engedéllyel.
  • társadalombiztosítási számmal rendelkezik.
  • nappali tagozatos hallgató a Kijelölt tanulási intézmény vagy egy olyan intézményben Quebecben, amely ugyanazokkal a szabályokkal működik, mint az állami iskolák, és legalább ötven százalékban állami támogatásokból finanszírozzák, vagy egy kanadai magániskolában, amelyet oklevelek odaítélésére akkreditáltak.

Kampányon kívüli álláslehetőségek Kanadában

Képes lesz az egyetemen kívül dolgozni, miközben Kanadában tanul, anélkül, hogy munkavállalási engedélyt kellene kapnia tanulmányai befejezése során, ha:

  • rendelkezik tanulmányi engedéllyel;
  • nappali tagozatos diák egy kijelölt oktatási intézményben (vagy egy középiskola utáni iskolában Quebec tartományban)
  • a tanulmányi program akadémiai, szakmai vagy szakmai, legalább hat hónapig tart, és oklevélhez vagy bizonyítványhoz vezet.
  • csak hetente legfeljebb húsz órát dolgoznak az iskola tanulmányi ülésein, és teljes munkaidőben a tervezett szünetekben, például télen vagy tavasszal.

Néhány tanulmányi program olyan munkakövetelményeket tartalmaz, mint a szövetkezet vagy a szakmai gyakorlat. Ilyen esetben munkavállalási engedély szükséges ahhoz, hogy a nemzetközi hallgató befejezze a munkát.

Munkaengedélyek együttműködő hallgatók és gyakornokok számára

Míg Kanadában a külföldi hallgatóknak nincs szükségük külön munkavállalási engedélyre ahhoz, hogy tanulás közben dolgozhassanak, van kivétel ez alól. Egyes tanulmányi programok megkövetelik a nemzetközi hallgatótól a Co-op vagy gyakornoki gyakorlatot annak érdekében, hogy elvégezhessék tanulmányi programjukat. Ebben a helyzetben szüksége van a Együttműködési engedély tanulmányi engedélyén kívül.

A Co-op munkavállalási engedély megszerzéséhez érvényes tanulmányi engedélyre van szükség, valamint az iskolából egy levélre, amely megerősíti, hogy a programban részt vevő összes tanulónak el kell végeznie a szakmai gyakorlatokat a diploma megszerzéséhez.

A szövetkezeti munkavállalási engedély a tanulmányi engedéllyel együtt adható meg. Ha az elfogadólevél azt jelzi, hogy a Szövetkezet vagy gyakornoki elhelyezés a tanulmányi program részeként szükséges, a munkavállalási engedély a tanulmányi engedély iránti kérelem részeként kerül feldolgozásra.

Lehetőség van szövetkezeti munkavállalási engedély iránti kérelemre is, miután már megszerezte tanulmányi engedélyét, és online vagy papíron is jelentkezhet. Iskolájának képesnek kell lennie arra, hogy segítsen ebben, mivel az elhelyezés a tanulmányi program része, és valószínűleg sok diáknak segít minden évben az engedély igénylésében.

Kanadában való munkavégzéshez és tanulmányokhoz való jogosultsági követelmény

Kanadában tanulmányi engedéllyel rendelkező külföldi hallgatók, akik teljes munkaidőben beiratkoztak egy DLI-be, dolgozhatnak az egyetemen kívül munkavállalási engedély nélkül. Ez azt jelenti, hogy bármely kanadai munkáltatónál dolgozhat, bármilyen foglalkozásban, Kanadában. Ha akarod, az egyetemen is dolgozhatsz.

Az egyetemen kívüli munkavégzés azt jelenti, hogy az iskolán kívül minden kanadai munkáltatónál dolgozik. Az egyetemen való munkavégzés azt jelenti, hogy az iskola campusán bármely munkáltatónál dolgozhat, például magának az egyetemnek, egy oktatónak (például kutatási asszisztensként) vagy egy magánvállalkozónak, aki szolgáltatásokat nyújt az iskolában, például edzőterem vagy étterem.

Fontos megjegyezni, hogy még akkor is, ha Kanadában tanulás közben tervez dolgozni, továbbra is bizonyítania kell elegendő pénzügyi forrást, amikor tanulmányi engedélyt kér.

Ez azt jelenti, hogy meg kell mutatnia, hogy elegendő pénze van ahhoz, hogy munka nélkül dolgozhasson. A várható jövedelmeket nem fogadjuk el, ha elegendő pénzügyi forrást mutatunk fel, így az a tény, hogy tanulmányai során tervez dolgozni, nem felel meg az érkezés előtti pénzügyi képesség igazolásának feltételének.

Tanulmányi engedélye megmutatja, hogy jogosult -e Kanadában dolgozni, valamint az alkalmazási feltételeket. Ez lehetővé teszi, hogy jelentkezzen a Társadalombiztosítási szám (SIN) a Service Canada -tól; A SIN megszerzése fontos követelmény, mielőtt Kanadában tanulva dolgozhat.

Ha tanulmányi engedélye nem tartalmazza a társadalombiztosítási szám igényléséhez szükséges nyilatkozatot, akkor ingyenesen kijavíthatja tanulmányi engedélyét.

Bár ezt megteheti érkezését követően, sokkal jobb, ha ezt azonnal megérkezik, amikor megérkezik, és először kiadják a tanulmányi engedélyt. Amikor megérkezik a bejárati kikötőbe, megkérdezheti a bevándorlási tisztviselőt a munkavállalási engedélyéről, ha nem biztos a tanulmányi engedélyében szereplő információban.

Ha a tanulmányi program időtartama kevesebb, mint hat hónap, nem dolgozhat Kanadában, hacsak másképpen nem jogosult erre. Vagy ha beiratkozott francia mint második nyelv (FSL) vagy angol mint második nyelv (ESL) programba.

Ezenkívül az egyetemen vagy főiskolán látogató vagy cserediákok nem dolgozhatnak Kanadában.

Fontos megjegyezni, hogy nem kezdheti el a munkát Kanadában, amíg el nem kezdi a programot.

Kanadai tanulmányok után dolgozzon

Miután befejezte tanulmányait, előfordulhat, hogy azonnal abba kell hagynia Kanadában végzett munkáját. Vannak azonban más módok is, amelyek mellett különböző körülmények között folytathatja a munkát.

Ha Kanadában szeretne maradni és dolgozni, akkor kérheti a Diploma utáni munkavállalási engedély (PGWP), amely lehetővé teszi, hogy Kanadában bárhol dolgozzon bármely munkáltatónál akár három évig a diploma megszerzése után. Ha Ön képesített, és Kanadában szeretne maradni és dolgozni, akkor kilencven napon belül jelentkeznie kell, miután megkapta az írásbeli megerősítést arról, hogy elvégezte tanulmányait.

Munka és tanulás Kanadában Fülöp -szigetekről

Az egyik leggyorsabban növekvő forrás ország a nemzetközi hallgatók tekintetében Kanadában a Fülöp-szigeteken. 2015 -ben csak 1,880 volt Kanadában a Fülöp -szigeteki kanadai tanulmányi engedély jogosultja. Gyors előretekerés négy évvel később ez a szám majdnem megnégyszereződött, 6,365 XNUMX-re.

Ön filippínó? Kanadában szeretne dolgozni és tanulni? ezt egy kanadai tanulmányi engedély megszerzésével teheti meg, és dolgozhat és tanulhat. Fontos megjegyezni, hogy bizonyos kritériumoknak meg kell felelnie ahhoz, hogy Kanadában dolgozhasson és tanulhasson.

Be kell szereznie egy elfogadó levelet egy kijelölt oktatási intézménytől, és be kell bizonyítania, hogy rendelkezik elegendő pénzzel az első éves tandíj, valamint az egyéb megélhetési költségek, a visszautazás és a filippínóktól elvárt egyéb követelmények kifizetésére.

Fülöp-szigeteki hallgatóként a tanulmányi engedély iránti kérelmeket a Student Direct Streamen keresztül is gyorsan nyomon követheti, feltéve, hogy megfelel egy sor minősítési kritériumnak. Ha ellenőriznie kell, van egy cikkünk bevándorolt ​​Kanadába a Fülöp -szigetekről.

GYIK a Kanadában végzett munkáról és tanulmányokról

Dolgozhatok és tanulhatok egyszerre Kanadában?

Igen, dolgozhat és tanulhat Kanadában, amikor tanulmányi engedélyt kér. Általában azonban fel kell tüntetni a tanulmányi engedélyen, hogy dolgozhat-e az egyetemen vagy azon kívül. Az állapottól függően az összes követelménynek meg kell felelnie.

Dolgozhatok és tanulhatok teljes munkaidőben Kanadában?

Hetente akár húsz órát is dolgozhat. A heti húsz óránál több munka a tanulmányi engedély feltételeinek megsértése. Ezzel elveszítheti hallgatói jogviszonyát, és előfordulhat, hogy a jövőben nem kapnak engedélyt munkavállalási vagy tanulmányi engedélyre. Bizonyos esetekben el kell hagynia az országot.

Hány órát dolgozhat egy diák Kanadában?

A legtöbb esetben a tanuló egy héten legfeljebb negyvennyolc órát dolgozhat. Ez kivételes körülmények között túlléphető, beleértve a sürgősségi munkára vonatkozó engedélyeket vagy a módosított munkarendet.

Hány diák kereshet Kanadában tanulás közben?

Az átlagos fizetés körülbelül 10 dollár óránként. Ha csak a munkatapasztalat megszerzése a célja, például segíti professzorát a kutatómunkában, akkor nincs szüksége munkavállalási engedélyre. Ezt a fajta munkát az egyetemen kell elvégezni, és kevesebbet kell fizetni; bizonyos esetekben a megadott órákon túl is dolgozhat.

Ingyenesen dolgozhatok és tanulhatok Kanadában 2022-ben?

Egyszerűen fogalmazva: Kanadában nincs tandíjmentes egyetem nemzetközi hallgatók számára. Még kanadai állampolgárok számára sincs tandíjmentes egyetem. Azonban teljes mértékben finanszírozott ösztöndíj megszerzésével tanulhat a tandíj megfizetése nélkül.