A nemzetközi hallgatóknak a jelentkezés előtt szükségük van elfogadó levélre az intézménytől, ahová részt kívánnak venni Kanadai tanulmányi engedély. Amikor külföldön Kanadába jelentkezik, be kell vennie az elfogadó levelet az iskolától, amelyben tanulni szeretne. Ez az elfogadólevél elengedhetetlen a kanadai tanulmányi engedély iránti kérelemhez. Ez azt jelenti, hogy elfogadólevél benyújtása nélkül nem kapnak tanulmányi engedélyt.

Ha a diákvízum iránti kérelmet az IRCC -hez nyújtja be (online vagy papír alapon), akkor mellékelnie kell az egyetemről, főiskoláról vagy más helyről érkezett befogadó levél szkennelt másolatát. DLIhogy feltételesen vagy feltétel nélkül beengedték. Ha viszont papíralapú kérelmet nyújt be, akkor az elfogadó levél eredeti példányát mellékeli a bevándorlási tisztviselőhöz.

Fontos megjegyezni, hogy az elfogadó levelében egyértelműen fel kell tüntetni a tanulmányi program kezdő dátumát és a lejárati dátumot. A tanulmányi program, a szint és a tanulmányi év, amelybe felvettek; az iskola DLI száma; az elfogadólevélben fel kell tüntetni a tanulmányi program befejezésének várható időpontját is.

A bevándorlási, menekültügyi és állampolgársági Kanada (IRCC) általában biztosítja az elfogadólevél sablonját és a szükséges információk kitöltésére vonatkozó utasításokat. Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy az iskolája elfogadó levele nem garantálja a tanulmányi engedély iránti kérelem kiadását. Az IRCC vagy a bevándorlási tisztviselő saját belátása szerint hagyja jóvá a tanulmányi engedély iránti kérelmet.

Feltételes elfogadó levél

Feltételes elfogadó levelet lehet kiadni egy külföldi hallgatónak, hogy elvégezze az előfeltételek szerinti kurzusokat, hogy felvegyen egy adott programba.

Előfordulhat például, hogy a külföldi hallgatónak el kell végeznie egy angol mint második nyelv (ESL) tanfolyamot, mielőtt folytatja a fejlettebb tanulmányi programot. Ebben az esetben a tanulmányi engedélyt csak az előfeltételek teljesítésének idejére adják ki. A program sikeres elvégzése után a hallgató meghosszabbíthatja a tanulmányi engedély a következő tanulmányi programra.

Néha a tanulmányi engedély megújítására vonatkozó kérelmét megvizsgáló bevándorlási tisztviselő levelet kérhet az iskolától, hogy erősítse meg, hogy aktívan folytatja tanulmányait. Ha minden feltételnek megfelel, a tiszt saját döntése alapján új tanulmányi engedélyt ad ki Önnek.

Mentességek az elfogadólevél követelménye alól

Egyes külföldi hallgatók mentesülhetnek az elfogadólevél követelménye alól.

  • Ha írásbeli jóváhagyást kap ideiglenes munkavállalási vagy tanulmányi engedélyhez, mielőtt Kanadába érkezik, családtagjai elfogadási levél nélkül kérhetnek tanulmányi engedélyt.
  • Bármely hallgatónak, aki hat hónapig vagy annál rövidebb ideig szeretne tanulmányi programot folytatni, nem kell elfogadó levelet kapnia, mert nem igényel tanulmányi engedélyt.

Tanulmányi engedélyek több iskola számára

Ha a tanuló tanulmányi engedélyt kér több iskola által kínált tanulmányi programra, az elfogadólevélben ezt egyértelműen jelezni kell.

Mindkét iskolának akkreditáltnak és felhatalmazottnak kell lennie nemzetközi diákok fogadására. Az elfogadó levelet a diplomát, oklevelet vagy bizonyítványt kiállító iskola adja ki.

Ha a diplomát, oklevelet vagy bizonyítványt több iskola közösen állítja ki, akkor a DLI -nek vagy az iskolának kell kiadnia egy elfogadó levelet, ahol a hallgató megkezdeni kívánja tanulmányait. Ebben az esetben az elfogadólevélben egyértelműen ki kell tüntetni:

  • A másik DLI neve, típusa és helye;
  • A kurzus (ok), amelyet a külföldi hallgató más intézményben kíván folytatni; és/vagy
  • A félév (ek), amelyet a külföldi hallgató egy másik intézményben szeretne eltölteni.

A tanulmányi engedély kiküldésekor az iskola megadható az elfogadó levelet kibocsátó iskolának. Azonban más iskolák is szerepelhetnek a tanulmányi engedély Megjegyzések rovatában.

Mik a felvételi levél követelményei?

Amint azt korábban említettük, az elfogadólevél nem csak kötelező, hanem kötelező a kanadai tanulmányi engedély iránti kérelemben. A tanulmányi engedély iránti kérelemhez az alábbi elemek szükségesek az elfogadólevélben:

  • Teljes neve, születési ideje és levelezési címe;
  • Azonosító szám, ha van ilyen;
  • A DLI neve és a hivatalos kapcsolattartó személy neve;
  • Az iskola vagy a DLI elérhetőségei;
  • Ha ez egy magániskola, akkor az iskola engedélyezési információit egyértelműen meg kell adni
  • A DLI szám;
  • Az iskola vagy intézmény típusa, legyen az magán- vagy állami középiskola, főiskola vagy szakiskola stb.
  • A tanulmányi program, a szint és a tanulmányi év, amelybe befogadnak;
  • A tanulmányi program kezdő dátuma, a program időtartama vagy a program befejezésének várható időpontja;
  • A becsült tandíj, ösztöndíjak és egyéb pénzügyi támogatás (ha van)
  • Az a legkésőbbi időpont, ameddig a hallgató regisztrálhat a tanulmányi programra;
  • A program részmunkaidős vagy teljes munkaidős;
  • A szükséges gyakornoki vagy munkahelyi adatok, ha van ilyen;
  • Az elfogadó levél lejárati dátuma *;
  • Az iskolába való befogadás feltételei - ez magában foglalhatja az előfeltételeket biztosító tanfolyamokat, korábbi képesítéseket vagy a nyelvtudás igazolását;
  • A quebeci tanulmányok során világosan meg kell adni a Quebec Acceptance Certificate (CAQ) követelményét;

Hogyan lehet befogadó levelet szerezni egy kanadai középiskola után?

Az első nagy lépés az elfogadólevél megszerzéséhez az, hogy a teljes jelentkezést be kell nyújtani a kijelölt tanulási intézménybe (DLI) vagy a középiskola utáni iskolába, ahol részt kíván venni.

Jól tájékoztassa Önt arról, hogy meg kell felelnie az iskola általános felvételi követelményeinek és adott esetben egyéb speciális tantárgyi előfeltételeknek. Egyes DLI -k megkövetelik, hogy az iskolában tanulás iránti kérelem részeként nyújtson be érdeklődési nyilatkozatot.

Az általános követelmények általában az angol vagy a francia nyelv követelményeit tartalmazzák, az iskola elsődleges tanítási nyelvétől függően.

A nyelvi követelmények az Ön által választott intézménytől függően változhatnak. Például, ha nem az angol az első nyelve, a rendszer felkérheti Önt, hogy igazolja a megfelelő nyelvtudást, kivéve, ha kivételek vonatkoznak rá.

Másrészt a programspecifikus követelmények azon alapulnak, hogy a leendő külföldi hallgató teljesítette-e a tervezett programhoz szükséges előfeltételeket.

A leendő diákok kiválasztása érdekében a kanadai középiskola utáni iskolák az általános és programspecifikus követelményeken túlmutató kritériumok alapján értékelhetik a jelentkezőket, például a korábbi tanulmányi teljesítményt és az észlelt lehetőségeket.

A jelentkezési űrlap kitöltéséhez általában szükséges egyéb gyakori lépések közül néhány a külföldi diákok jelentkezési határidejének ellenőrzése és az online profil beállítása az iskola egyedi diákportálján.

A fentieken kívül más fontos dokumentumokat is összegyűjthet, például bizonyítványokat, hivatalos átiratokat, útleveleket stb. Egyes iskolák megkövetelhetik, hogy töltse fel dokumentumait online portáljára.

Végül lépjen kapcsolatba a beiskolázási irodával a tervezett iskolában, ahol további részleteket talál a jelentkezéssel kapcsolatos követelményekről.

Összefoglalva, a kanadai tanulmányok elfogadó levele kötelező, egy lépéssel előrébb jár a Kanadában történő tanulás céljában.

Miután megszerezte ezt a dokumentumot, azonnal kérnie kell tanulmányi engedélyét. Sok sikeres tanulmányi engedély kérelmezője a becsült határidőn belül - vagy bizonyos esetekben még korábban - megkapta a megerősítést, de néha késésekről is lehet tudni.

Ha jelentkezik, amint megkapja az elfogadólevelet, a jövőben elkerülheti a stresszt. Fontos megjegyezni azt is, hogy az elfogadó levélben le kell írni az ajánlat lejárati dátumát, ezért mindig vigyázzon erre.

GYIK az elfogadó levélben Kanadában tanulni

K. Mennyi ideig tart, amíg elfogadják a kanadai egyetemeket?

A. Általában az idő sok paraméter függvényében változik. A döntés minimális ideje 1-2 hónap. Különösen az őszi (szept) bevitel esetében, amely Kanada fő bevitele, ez az időtartam akár hat hónapig is eltarthat. Néhány kanadai egyetemi felvétel nagyon sok időt vehet igénybe.

K. Québec -i iskolák adnak -e ki elfogadólevelet?

A. Igen, a Quebeci Főiskolák és Egyetemek elfogadó leveleket adnak ki. Tájékoztatjuk, hogy ha Quebec tartományban kíván tanulni, akkor a tanulmányi engedély igényléséhez szüksége lesz az elfogadólevél mellett egy Quebec Acceptance Certificate (CAQ) bizonyítványra is. A CAQ igényléséhez a lakóhelye szerinti országtól függően más fontos dokumentumokon kívül szüksége lesz elfogadó levelére is.

K. Milyen kérdéseket tesznek fel a kanadai bevándorlási tisztek a diákoknak?

A. Egy interjú során a vízum- vagy bevándorlási tisztviselők többnyire feltesznek néhány kérdést az alábbiakban.

  • Családjával Kanadába utazik?
  • Meddig szándékozik Kanadában maradni?
  • Mennyi pénz vagy pénz van nálad?
  • Egészséges vagy?
  • Voltál már Kanadában?

K. Miért utasítják el a kanadai tanulmányi vízumot?

A. Többnyire pénzügyi okokból. A kanadai vízum és tanulmányi engedély iránti kérelem részeként a kérelmezőknek bankszámlakivonatot vagy banki igazolást kell benyújtaniuk. A bizonytalanság abban, hogy képes-e kifizetni a tandíjat, az utazási költségeket és a mindennapi megélhetési költségeket Kanadában, minden oka annak, hogy egy bevándorlási tiszt elutasíthatja kérelmét.