A kormány a bevándorlással, menekültekkel és állampolgársággal (IRCC) létrehozta a kanadai szuper vízumprogramot a szülők és nagyszülők számára. elbocsátott munkások Kanadában. A kanadaiak felismerik, hogy gyakran nagyon fontos, hogy a családok tartsák a kapcsolatot, annak ellenére, hogy a távolság elválaszthatja őket egymástól. Ez igaz azokra a szülőkre is, akiknek gyermekeik vannak, akik más országokba vándoroltak, hogy zöldebb legelőket és lehetőségeket keressenek életük és családjuk életének javítására. Ez a fajta elválasztás gyakran évekig tart, és a legtöbb szülő fizikailag nem láthatta szeretett gyermekeit ilyen hosszú ideig, ez általában óriási terheket ró az idősödő szülőkre és / vagy nagyszülőkre, akik nem akarnak mást, mint látni a gyerekek fizikailag ismét szemtől szemben.

Emiatt, valamint a szülők és a gyermekek társadalmi és mentális jóléte érdekében a kanadai kormány bevezette a kanadai szupervízumot azon számos eszköz részeként, amelyekkel a külföldi állampolgárok látogasson el ideiglenesen vagy végleg bevándorolnak Kanadába.

A Super Visa megértése

A Super Visa egy olyan típusú vízum, amelyet pontosan a kanadai állampolgárok szülei, nagyszülei és gyámjai, valamint az állandó tartózkodási engedély birtokosai számára készítettek. Ez egy ideiglenes tartózkodási engedély, amely lehetővé teszi a polgárok szüleinek és / vagy nagyszüleinek, és lehetővé teszi a lakosok számára, hogy minden látogatáskor két (2) évig Kanadában látogassanak és tartózkodjanak. Ez azonban csak tíz (10) évig érvényes, ezzel a szülők a tízéves érvényességi időn belül a lehető legtöbb alkalommal léphetnek be Kanadába, a látogatási időtartam 6 hónap és 2 év, de legfeljebb 2 év. látogatásonként.

A szuper vízum különbözik a többszöri beutazástól. Bár mindkettő legfeljebb 10 évig érvényes, a szuper vízum lehetővé teszi a beutazás időtartamát legfeljebb 2 évre látogatásonként, míg a többszörös belépési vízum státusza lehetővé teszi, hogy a látogatásonként legfeljebb 6 hónapot vegyen igénybe, és minden olyan tartózkodási időt, amely ezt bármikor, a magánszemélynek kérelmeznie kell a meghosszabbítást, és meg kell fizetnie a hosszabbítási díjat.

A szuper vízumprogram az állandó lakóhely kérésének alternatívájaként jött létre, sok család az állandó tartózkodási státusz megszerzése helyett inkább kanadai látogatási vízumot szeretne, amely lehetővé teszi számukra, hogy a tartózkodás maximális időtartama után szabadon be- és kiutazzanak az országból két év, és a szuper vízum ajánlata szerint meghosszabbítható vagy 10 évig érvényes.

Szuper vízum -jóváhagyási statisztika

A statisztikák azt mutatják, hogy a szuper vízum típusú bevándorlás Kanadába rendkívül népszerűvé vált a szülők, nagyszülők és gyámok körében világszerte. A vízumfajta 89,000-es megalakulása óta mintegy 2012 36,000 kanadai állampolgár és lakó szülőjét és nagyszülőjét üdvözölte Kanadában. A kezdetek óta a szuper vízumok több mint egyharmadát indiai családoknak ítélték oda, majdnem XNUMX XNUMX szám, majd Kína, Pakisztán, Fülöp -szigetek és Banglades követi az első öt díjazottat.

szuper vízumstatisztika
Forrás: Bevándorlás, menekült és állampolgárság Kanada

Mennyi a szuper vízum feldolgozási ideje?

A szuper vízumfeldolgozási idő 8 naptól 50 napig terjed, továbbá a tartózkodási helye szerinti ország is befolyásolhatja a feldolgozási időt. Ez függhet állampolgárságától vagy attól az országtól is, ahonnan jelentkezik. Némelyik lehet rövidebb vagy hosszabb.

Szuper vízumkérelmi díjak

Egy szuper vízum egyszeri vagy többszöri beutazása Kanadába 100 dollárba kerül személyenként. Ez is ugyanaz, mint a látogatói vízumkérelem része. A látogatói vízum (szuper vízum) meghosszabbításának kérelme 100 dollár. A szuper vízum megújítása 200 dollárba kerül.

díjak $ CAN

Szponzorálja szüleit vagy nagyszüleit

Támogatási díj (75 USD), fő kérelmezői feldolgozási díj (475 USD) és állandó tartózkodási díj (500 USD)

1,050

Szponzorálja szüleit vagy nagyszüleit (állandó tartózkodási díj nélkül)

Támogatási díj (75 USD) és a fő kérelmező feldolgozási díja (475 USD)

550

Tartalmazza a szülő vagy nagyszülő házastársát vagy élettársát

Feldolgozási díj (550 USD) és állandó tartózkodási díj (500 USD)

1,050

Tartalmazza a szülő vagy nagyszülő házastársát vagy élettársát (állandó tartózkodási díj nélkül)

Feldolgozási díj (550 USD)

550
Tartalmazza a eltartott gyermek a szüleidtől vagy a nagyszüleidtől 150(gyermekenként)

Ha többet szeretne megtudni a szuper vízumkérelmek és más kanadai típusú vízumok pénzügyi következményeiről, ellenőrizze vízumdíjak itt.

Szuper vízum jogosultság

A szuper vízum igényléséhez a szülőnek vagy nagyszülőnek először jogosultnak kell lennie egy kanadai látogatási vízumra.

Ahhoz, hogy szuper vízumot igényelhessen, meg kell felelnie a következő feltételeknek:

  1. Legyen szülő, nagyszülő vagy gyámja egy kanadai állampolgárnak vagy egy állandó lakosnak.
  2. Adjon meghívólevelet gyermekétől vagy unokájától, amely tartalmazza a következőket:
    • Pénzügyi támogatás vállalása tartózkodása idejére.
    • Az állampolgár vagy lakó háztartásában élő személyek számának listája.
    • A személyek másolata kanadai állampolgárság vagy állandó lakos dokumentumok.
  3. Rendelkeznie kell egy kanadai biztosítótársaságtól származó egészségügyi biztosítással, és a belépés napjától számított legalább egy évig érvényesnek kell lennie, legalább 100 000 dollár pénzügyi fedezet mellett, és érvényes igazolással kell rendelkeznie arról, hogy az egészségbiztosítást kifizették.
  4. A szuper vízum iránti kérelmet Kanadán kívülről kell benyújtani
  5. Önnek jogosultnak kell lennie Kanadába való belépésre. Ez nem érdekelt személy bűncselekmények vagy bevándorlással kapcsolatos bűncselekmények miatt.
  6. Végezzen bevándorlási orvosi vizsgálatot.

Jegyzet: Hogy más eltartottak nem szerepelhetnek a kérelemben.

A Kanada Super Visa pénzeszközök igazolása

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ciNPqPTV_Ew[/embedyt]

Az Önt meghívó kanadai állampolgárnak vagy lakosnak bizonyítania kell, hogy háztartása megfelel a minimálisan szükséges jövedelemnek. Az alábbi jövedelemtáblázat útmutatóként szolgálhat ahhoz, hogy hozzáférjenek a szuper vízum igényléséhez szükséges finanszírozási és jövedelmi követelmények teljesítéséhez.

Alacsony jövedelmű cut-off (LICO)

A családi egység mérete Minimális szükséges bruttó jövedelem
1 fő (gyermeke vagy unokája) $ 25,921
2 személyek $ 32,270
3 személyek $ 39,672
4 személyek $ 48,167
5 személyek $ 54,630
6 személyek $ 61,613
7 személyek $ 68,598
Több mint 7 fő, minden további személy esetében hozzáadódik $ 6,985

Az alábbiakban felsoroljuk a finanszírozás bizonyítékaként használható dokumentumokat:

  • Munkabiztosítási csonkok.
  • Munkalevél, amely tartalmazza a fizetést és a foglalkoztatás dátumát.
  • Értékelés vagy T4/T1 a legutóbbi adófizetési évre vonatkozóan.
  • Fizetési csonkok.
  • Bankkivonatok.

A pályázat elbírálása előtt más követelményeket is kiemelnek. Ezek a következők:

  • Az ok, amiért Kanadába látogatott, és hogy a vízum érvényességi idejének végén, vagy az előírt idő lejárta után szabadon távozik -e.
  • Az Ön országához fűződő kapcsolatai, függetlenül attól, hogy van -e sürgető és elég fontos okuk arra, hogy visszatérjenek.
  • A családod és a pénzügyeid.
  • Hazája általános gazdasági és politikai helyzete.

Szuper vízumbiztosítás

Az egészségbiztosítás az egyik fő követelmény a Kanadába érkező szuper vízum iránti kérelemhez, orvosi biztosítás igazolása nélkül a kérelmet elutasítjuk. A szuper vízumkérelmekhez törvényi követelmény a megfelelő egészségügyi biztosítás. A minimális egészségbiztosítás legalább egy évre terjed ki, minimális költsége 100,000 100 dollár. Ennek oka az, hogy az ingyenes kanadai orvosi egészségügyi ellátás nem terjed ki azokra a látogatókra és külföldi állampolgárokra, akik nem állampolgárok vagy állandó lakosok. Így az egészségbiztosítás fontos az ilyen idős látogatók jólétének biztosítása érdekében. A biztosítás segít az orvosi ellátás, a vényköteles gyógyszerek, a kórházi tartózkodások és a hazatelepülések kifizetésében. A szuper vízumbiztosítások 000 1,000,000 és XNUMX XNUMX XNUMX dollár közötti orvosi ellátást biztosítanak.

A szuper vízumbiztosítás költsége egyetlen személy számára, aki egy évre Kanadába utazik, havi 100 és 200 dollár között mozog. A költségek azonban sokkal olcsóbbak a párok vagy bármely két magánszemély számára, akik együtt jelentkeznek és utaznak.

Szuper vízum igénylése

Szuper vízum igényléséhez Kanadán kívülről kell jelentkeznie. jelentkezhet online vagy papíron. papíron és személyesen történő jelentkezéshez látogasson el a vízumkérelmi központba (VAC). Mindazonáltal előnyösebb és könnyebb online alkalmazni, mivel ez kiküszöböli a logisztikával kapcsolatos számos szűk keresztmetszetet. Ezek a tények:

  • A jelentkezés azonnali. Nincs szükség futár- és postaköltségre
  • Az online kérelmek feldolgozása gyorsabb, mint a postai kézbesítési idő.
  • Kerülje a feldolgozási késéseket. A hiányos alkalmazásokat postai úton azonnal visszaküldjük Önnek, és könnyen kijavítjuk
  • Az online jelentkezés biztosítja, hogy jelentkezése teljes legyen, mielőtt elküldi.
  • Szükség esetén több dokumentum is egyszerűen benyújtható az interneten.
  • Azonnali frissítéseket kap az alkalmazás állapotáról online fiókjában.

A szuper vízum online igénylésével kapcsolatos további információkért lásd IRCC honlapja.

Szükséges tennivalók a jelentkezés előtt

  • Készítse elő a dokumentumokat: 1. Meghívólevél; amely magában foglalja az elegendő pénzügyi támogatást, a háztartások számát, az állampolgárság másolatát vagy az állandó tartózkodási engedélyt.
  • A szükséges minimális jövedelem pénzügyi igazolása.
  • Az egészségbiztosítás kifizetésének igazolása.
  • Az orvosi vizsgálatot igazoló dokumentum.

Jegyzet: Ha vízumkötelezett országból származik, akkor a jelentkezési folyamat részeként biometrikus felvételt kell készítenie. Ez azt jelenti, hogy a közelben lévő vízumkérelmi központba megy, ahol digitális fényképeket készítenek, és ujjlenyomatokat készítenek.

GYIK a kanadai szülők és nagyszülők vízumával kapcsolatban

Kérhetek szuper vízumot Kanadán belülről?
Nem, nem kérhet szuper vízumot Kanadából.
Átalakíthatom a látogatói vízumot szuper vízumra?
Nem, nincs olyan, hogy a látogatói vízumot szuper vízummá alakítják át
Dolgozhat szuper vízummal Kanadában?
Bevándorlók vagy külföldi állampolgárok a vízumlátogató kategóriával, ideértve; a szuper vízum, az üzleti látogató és más személyek, akik a globális készségstratégia keretében léptek be Kanadába, az új ideiglenes bevándorlási politikát követően megkaphatják a munkavállalási engedély alóli mentességet.