A kanadai kormány számos módszert hozott létre a külföldi állampolgárok Kanadába történő bevándorlási folyamatának megkönnyítésére, az egyik ilyen eszköz az üzleti és befektetési út. A kanadai üzleti vízum megszerzésével meg lehet valósítani a kívánt bevándorlási átmenetet a származási vagy tartózkodási országukból Kanadába.

A különböző kanadai üzleti bevándorlási útvonalakon keresztül lehetővé vált Kanadába való belépés azáltal, hogy egyszerűen teljesítették az üzleti és befektetési programok könnyen beszerezhető kritériumait, amelyek garantálják az üzleti vízumot. Meg kell azonban értenie, hogy különbség van az üzleti látogatói vízum és az üzleti vízum között, és hogy státuszuk és követelményeik nem azonosak.

Ki az üzleti látogató Kanadában?

Üzleti látogató minden olyan személy, aki bármilyen nemzetközi üzleti tevékenységben részt kíván venni anélkül, hogy a kanadai munkaerőpiac részévé válna. ideiglenes látogatói státusszal rendelkezik másokban, hogy keressen módokat vállalkozásának fejlesztésére, befektetésre vagy üzleti kapcsolatok előmozdítására. az üzleti látogatók néhány naptól néhány hétig és legfeljebb 6 hónapig tartózkodhatnak Kanadában.

Egy üzleti látogató számára csak Kanadába kell belépnie, vagy látogatói vízum vagy elektronikus utazási engedély (ETA), esetleg további információkat, ujjlenyomatokat és fényképeket kell megadnia a biometrikus adatokhoz, ha látogatói vízumot igényel.

Mi az üzleti vízum?

Az üzleti vízum a kanadai üzleti vízumok kategóriájába tartozik, amelyeket azért hoztak létre, hogy olyan befolyásos és tapasztalattal rendelkező üzleti és vállalkozói személyeket vonzzanak és vonjanak be Kanadába, akik a kanadai munkaerőpiacra irányuló befektetéseik révén vállalkozásokat és munkahelyeket hozhatnak létre.

A kanadai üzleti vízumkategória a következőket tartalmazza:

  • Indítási vízum: Az indulási vízum olyan személyekre irányul, akik már vállalkozástulajdonosok vagy társtulajdonosok, és rendelkeznek a szükséges szakértelemmel ahhoz, hogy Kanadában vállalkozást indítsanak, saját tulajdonban legyenek és irányítsanak, és ezáltal képesek munkahelyeket teremteni és további bevételeket biztosítani a kanadai gazdaság számára. Ennek a vízumnak a megszerzéséhez azonban vállalkozásának rendelkeznie kell a Kanada induló vízummal jelölt szervezetek listáján szereplő szerv vagy szervezet támogatásával és listájával.
  • Önálló vállalkozói bevándorló vízum: Ezt a vízumtípust sport férfiaknak és nőknek, valamint kulturális művészetekben, mezőgazdasági tevékenységekben részt vevőknek, kézműves szakképzett szakembereknek írják elő, akik rendelkeznek technikai tudással és szakértelemmel ahhoz, hogy önálló vállalkozók legyenek Kanadában.
  • Bevándorló befektető kockázati tőke vízum: Ez egy speciális vízumfajta, amelyet olyan nagy értékű személyek számára hoztak létre, akiknek nettó vagyona nem kevesebb, mint 10 millió kanadai dollár, és készek legalább 2 millió kanadai dollárt befektetni a kanadai bevándorló befektetői kockázati tőkealapba. Ez a vízumtípus azonban egyelőre felfüggesztésre került.
  • A tartományi jelöltprogram: Ez egy másfajta program, amelyet Kanada tartományai és területei irányítanak, és amely autonómiát biztosít számukra, hogy meghívják tartományaikba azokat a külföldi állampolgárokat, akik megfelelnek képességeiknek és követelményeiknek. Ezen PNP -k egy része vállalkozói vagy befektetői vízumprogramot is kínál azoknak a bevándorlóknak, akik Kanadában szeretnének vállalkozást indítani

Ez a vízumkategória közel 9,000 bevándorlót hozott Kanadába 2013 vége előtt, és azóta is működik, utat biztosítva a magas nettó vagyonú és képzett vállalkozástulajdonosoknak, valamint az önálló vállalkozóknak, akik rendelkeznek a szükséges eszközökkel ahhoz, hogy belépjenek Kanada virágzó országába. és gyorsan növekvő gazdaság.

Kanada üzleti vízum feldolgozási ideje

Az üzleti vízumok feldolgozási ideje 1 és 6 hét között változik, ez gyakran a feldolgozást végző kanadai nagykövetség munkaterhelésétől függ.

Szükséges -e IELTS az üzleti vízumhoz?

A Kanadába irányuló üzleti vízum megszerzéséhez nyelvtudás szükséges, amely azt mutatja, hogy képes lesz megfelelően kommunikálni, ez lehet angol vagy francia nyelvű. Az IELTS általános teszt a Kanadába irányuló bevándorlás hivatalos, elismert és preferált tesztje.

Kanadai üzleti vízumkérelmi díjak

a kanadai üzleti vízum igénylésének költsége 100 USD, további 85 USD biometrikus információs díjjal, ami összesen 185 USD

Az üzleti vízumkategória keretében rendelkezésre álló két fő típusú vízum a következő: induló vízum és a önálló vállalkozói vízum

Hogyan jogosult önálló vállalkozóként Kanadába bevándorolni?

Ahhoz, hogy az önfoglalkoztatási program keretében jelöltnek minősülhessen, bizonyítania kell, hogy kiváló kulturális művészeti és sport-/atlétikai képességekkel rendelkezik, amelyek lehetővé tették önállóságát és foglalkoztatását lakóhelye vagy származási országa területén. képesnek kell lennie arra, hogy releváns és ésszerű tapasztalatokat mutasson az Ön által választott területen, amely meghatározza az Ön lehetséges hozzájárulását az ilyen Kanadai tevékenységi területekhez, mielőtt a pályázat sikeres lehet.

Az önálló vállalkozók kategóriája vagy szakterülete két nagy területre oszlik: Kulturális és Atlétikai / Sport. A kultúra olyan készségeket foglal magában, mint:

  • tánc,
  • írás,
  • újságírás,
  • festés,
  • tervezés,
  • zene,
  • divat,
  • szobrászat stb

Az atlétika / sportolás olyan készségeket foglal magában, mint:

  • sportoló,
  • coaching,
  • játékvezető,
  • programvezető,
  • szervezők stb

A sikeres alkalmazás alapkövetelményei a következők:

  • Bizonyítékokkal kell rendelkeznie, és képesnek kell lennie arra, hogy legalább kétéves releváns tapasztalattal rendelkezzen, és bizonyítania kell, hogy hajlandó és képes önálló vállalkozóvá válni Kanadában.
  • Legalább 35 pontot kell szereznie a kiválasztási rácson, amelynek célja annak meghatározása, hogy képes lesz -e jelentős mértékben hozzájárulni Kanada gazdaságához.

A kiválasztási rács öt kiválasztási kritériumból áll, és a maximális pontszám 100 és a 35 jelöltből álló pontszámrendszerből álló pontrendszerek kerülnek kiválasztásra;

  • Az általuk biztosított dokumentumok
  • Pontszámuk az öt kiválasztási kritérium mindegyikében
  • Képes megfelelni az önálló vállalkozó fogalmának
  • A további folyamatok megkövetelhetik a vízumügyi tisztviselővel folytatott interjút

A kiválasztási kritériumok az alábbi területeken történő értékelést tartalmazzák:

  • Oktatás - 25 pont
  • Tapasztalat - 35 pont
  • Kor - 10 pont
  • Angol és/vagy francia nyelvtudás - 24 pont
  • Alkalmazkodóképesség - 6 pont

Összesen 100 pont.

További információ a pontrendszer lebontásáról, részletesen Kanada Business Visa követelmények a CIC portálon.

Mennyi a nettó érték az önálló vállalkozók kiválasztásához?

A kiválasztáshoz nincs benchmark nettó vagyon követelmény önálló program, Önnek azonban képesnek kell lennie arra, hogy megmutassa, hogy rendelkezik elegendő pénzzel ahhoz, hogy Kanadában letelepedhessen Önnek és eltartottjainak, valamint hogy finanszírozza azt a vállalkozást, amelyre kiválasztották.

Kanada induló vízumprogram

A Canada Start-up Visa program célja, hogy ösztönözze és csábítsa a vállalkozókat Kanadába. más esetekben az induló vízum iránti kérelemhez az Ön üzleti ötletének vagy vállalkozásának támogatnia kell egy vagy több kijelölt induló támogató szervezetet, mint például; kockázati tőkealapok és angyal befektetői csoportok. ezek az üzleti inkubátor csoportok olyan szervezetek, amelyek jóváhagyták, hogy befektessenek vagy támogassák az induló vállalkozásokat és ötleteket.

Induló vízumprogramra való jogosultság

  • Legyen minősített vállalkozása vagy ötlete
  • Legyen támogató levele egy üzleti inkubátor szervezettől
  • Megfelel a nyelvi követelményeknek
  • Legyen elegendő pénze Kanadában letelepedni és élni

Jegyzet: ahhoz, hogy Kanadába érkezzen, meg kell felelnie az elfogadhatósági követelményeknek is, és akkor sem lehet belépni, ha megfelel az indítási program követelményeinek.

Mi az a minimális befektetés, amelyet egy induló programon keresztül kell alkalmazni?

  • A kanadai kockázati tőkealapból történő befektetésekhez biztosítania kell a minimum 200,000 XNUMX dollár
  • Egy kanadai angyal befektető csoporttól biztosítania kell a minimum 75,000 XNUMX dollár
  • Az üzleti inkubátorból történő befektetés biztosítása érdekében fel kell venni egy kanadai üzleti befektetői programba.

Az induló vízumra kijelölt befektetői szervezetek listája

Az induló vízum megszerzéséhez a vállalkozásnak az alábbiak közül egyet vagy többet kell támogatnia kijelölt befektetői szervezetek:

  • Kockázati tőkealapok
  • Angyal befektetői csoportok
  • Üzleti inkubátor

Ezek olyan csoportok, amelyek jóváhagyták, hogy fektessenek be és támogassák a leendő induló vállalkozásokat az indítási programon keresztül. A kijelölt befektetői szervezetek listájával kapcsolatos további információkért látogasson el a fenti linkre.

Mennyi kell induló bevándorlónak?

Kezdő vállalkozás tulajdonosaként a Kanadába történő befogadáshoz szükséges pénzösszeg a veled érkező családtagok számától függ, nincs referenciaérték, és a befektetési társaság is kínálhat neked néhányat pénzt a megélhetési költségek fedezésére. befektetési alapjai azonban nem használhatók megélhetési költségek kiegészítésére vagy fedezésére.

Hogyan válhat állandó tartózkodóvá üzleti vízumból?

Ha rendelkezik anyagi kapacitással, nagyon jól válhat üzlettulajdonossá, ha Kanadában vásárol vállalkozást. a szövetségi tulajdonosi üzemeltető szabályai szerint a gazdag külföldi bevándorlók, akik ideiglenes munkavállalási engedéllyel rendelkeznek, elindulhatnak a Kanada állandó lakójává válás útján. miután a vállalkozást állampolgártól vagy jogi személyiségtől megvásárolta, aki a vállalkozást birtokolja, vagy a többségi részvényeket átruházza a külföldi állampolgárra, munkavállalási engedélyt kaphat. a munkavállalási engedélyre való felvételkor a bevándorló később kérheti a állandó tartózkodási számos bevándorlási program keretében; amelyek közül néhány magában foglalja; Szövetségi szakmunkás, az expressz belépési program vagy a tartományi jelöltprogram (PNP) üzleti bevándorlási csoportja keretében.