A kanadai látogatói vízum hivatalos ideiglenes dokumentum, amely lehetővé teszi bárkinek, aki az útlevélben lévő dokumentumot feltételesen engedélyezi Kanada területére és országába. Gyakran meghatározott időtartamra szól, a megszerzett vízum típusától függően.

A látogatói vízum egyike azoknak a vízumtípusoknak, amelyek utazásra és Kanadába való belépési okmányként használhatók, többek között; turista vízum, tanulmányi vagy munkavállalási engedély vagy üzleti vízum, bevándorlási és honosítási vízum és diákvízum. A legtöbb bevándorló gyakran megköveteli az ilyen típusú vízumokat Kanadába való bevándorláshoz, kivéve néhány különleges diplomáciai és mentes személyiséget.

A látogatói vízum típusai Kanadában

Kanadában alapvetően kétféle látogatói vízum létezik; az egyszeri belépési vízum és a többszörös beutazási vízum. A név egyszeri bejegyzése lehetővé teszi a külföldi állampolgárok számára, hogy a vízum érvényességi idején belül csak egyszer lépjenek be Kanadából. A többszörös belépés viszont lehetővé teszi a külföldiek számára, hogy a vízum érvényes időtartama alatt annyiszor lépjenek be és távozzanak Kanadába. A látogatói vízum érvényessége legfeljebb hat hónapig tarthat. A látogatói vízumot néha TRV -nek is nevezik; ideiglenes tartózkodási vízum. Ha tanulmányi vagy munkavállalási engedélyt kér, a TRV gyakran szerepel a szükséges dokumentumokban. Ellenkező esetben nem, ha csak vízumot kér.

Kanadai látogatói jelentkezés, 2022

Kanadának leendő látogatójaként most van a legjobb alkalom arra, hogy fontolja meg Kanadának tartózkodási otthona engedélyét, mivel ezt egyre könnyebben és könnyebben meg lehet tenni, mivel Kanada kormánya minden eddiginél jobban felkészült a fiatal képzett külföldiek ösztönzésére. fontolja meg, hogy Kanadát új otthonává tegyék a jelentkezés egyszerűsége miatt.

Ahhoz, hogy megtudja, szükséges -e vízumkérelmet, először mérlegelnie kell, hogy állampolgársága vagy lakóhelye szerinti ország szerepel -e a vízummentességi listán a Kanada kormányával kötött kétoldalú megállapodás révén. Ha nem, akkor folytatja a jelentkezést, a jelentkezési folyamat során biometrikus adatokat kell benyújtania a Visa alkalmazásközpontban (VAC), ha a kérelme online, akkor a kérelem benyújtását követően várni fog egy levélre, amely tájékoztatja Önt ha be kell nyújtania egy biometriát, vagy sem.

A Kanada vízum igénylésének lépései
  1. Jelentkezés benyújtása
  2. Biometria rögzítése és gyűjtése
  3. Alkalmazásbecslés
  4. Bevándorlási döntés
  5. Ha jóváhagyják, utazzon Kanadába
  6. Érkezéskor biometriai ellenőrzés
  7. Pozitív ellenőrzés után lépjen be Kanadába

A biometria alapvetően a fénykép és az ujjlenyomatok digitális rögzítését foglalja magában, ezt általában vízumkérelmi központban vagy VAC -ban végzik. Az ideiglenes tartózkodásra kérelmezőknek (látogatói vízum, tanulmányi engedély, munkavállalási engedély) csak tíz (10) évente kell megadniuk a biometrikus adatokat.

Kanada Visa Biometrics benyújtása

Előfordulhat, hogy a kérelmezőknek be kell nyújtaniuk a biometrikus adatokat (ujjlenyomatok és útlevél) attól függően, hogy származási országuk van, és attól, hogy az elmúlt 10 évben benyújtottak -e biometrikus adatokat egy másik ideiglenes engedély iránti kérelemhez. Időpontok és díjak is felmerülhetnek, a vízumhivatal módjától függően. Az alábbi lépésekre lehet szükség.

  1. Fizesse be a biometriai díjat a jelentkezés benyújtásakor.
  2. Szerezze be a biometriai utasításokat; ez megerősíti, hogy be kell nyújtania biometrikus adatait, és hová kell mennie annak elvégzéséhez.
  3. Látogasson el egy hivatalos biometriai adatgyűjtő szervizbe: ezt személyesen kell elvégezni.
  4. További utasításokért látogasson el a webhelyre CIC biometria információs oldal.

Kanadai vízum nyomtatvány

A látogatói vízum iránti kérelem űrlapját/dokumentumát be lehet nyújtani online vagy papíron, a legtöbb látogató megköveteli ezt Kanadába való belépéshez vagy átutazáshoz. Látogatáskor a határőrök a belépéskor hat hónapot vagy annál tovább hagyhatják, hogy ezt meglátogassák az érvényes útlevélben, vagy kiállítanak egy látogatói nyilvántartást, amely jelzi a dátumot hagyja el az országot.

Kanadai vízumkezelési idő és költség

Mennyi a kanadai vízumdíj?

Az alkalmazás ára 100 dollár felett, míg a biometriai díj 85 dollár. A látogatói vízum időtartama országonként eltérő. A feldolgozási idő gyakran nem tartalmazza a biometrikus adatok megadásához szükséges időt, valamint a kérelem elküldését a VAC és a vízumfeldolgozó iroda között.

Mennyi ideig tart a vízumkérelem látogatása?

A feldolgozási idő az az időszak, amely a teljes kérelem beérkezése és a kiállító bevándorló közötti döntés meghozatala között van. A Kanadán kívüli vízumkérelmek többségéhez azonban gyakran közel vagy egy év (365) nap áll rendelkezésre. Például a Nigéria látogatói vízumának feldolgozási ideje 354 nap, India esetében 101 nap.

A feldolgozási idő a beérkezett kérelmek mennyiségétől is függ, így a legtöbb feldolgozási idő előre jelzett vagy történelmi, vagyis becslések arra vonatkoznak, hogy mennyi ideig tart a múltban rögzített alkalmazások 80% -ának feldolgozása.

Kik jogosultak Kanadai vízumra?

A látogatói vízum megszerzéséhez vagy akár a kérelem elindításához alapvető követelmények szükségesek. Ezek listájának teteje:

  • Érvényes úti okmánnyal rendelkezik. Pl. Útlevél.
  • Képes meggyőzni bevándorlási tisztjét arról, hogy a vízum érvényességi idejének végén elhagyja az országot.
  • Győződjön meg bevándorlási tisztviselőjéről, hogy okai vannak arra, hogy visszatérjen az országába, például munkahely, család, otthon stb
  • Legyen elegendő pénze a tervezett tartózkodáshoz.
  • Legyen jó egészség.
    Ne legyen bűnügyi vagy bevándorlással kapcsolatos bűncselekmény -nyilvántartása.
  • Kérjen meghívólevelet egy Kanadában élő barátjától vagy családjától.
  • Szükség lehet orvosi vizsgálat igazolására is.
Mi teszi a kérelmezőt Kanadába elfogadhatatlanná?

A következő okok miatt Kanada elfogadhatatlanná teheti, és következésképpen elutasító határozatot hozhat a látogatói vízum iránti kérelemről:

  • Ismert közreműködés bűnözői tevékenységben.
  • Pénzügyi okok.
  • Egészségügyi okok.
  • Ismert részvétel a szervezett bűnözésben.
  • Ismert részvétel az emberi jogok megsértésében.

Vízumhosszabbítás kérelmezése Kanadán belül

Kanadába való belépéskor az alábbi dokumentumok egyikét használta; látogatói vízum (más néven ideiglenes tartózkodási vízum), elektronikus utazási engedély és érvényes útlevél. Ha azonban a vízuma vagy ezen okmányok bármelyikének lejárta vagy lejárta előtt szükségessé válik, hogy meghosszabbítsa tartózkodását Kanadában, mint látogató, akkor kérelmeznie kell a látogatói nyilvántartást.

Mi a látogatói nyilvántartás és mikor kell kérelmet benyújtani a látogatói rekordhoz?

A látogatói rekord eltér a vízumtól, ez egy olyan dokumentum, amely Kanadában státuszt ad, és lehetővé teszi a hosszabb tartózkodást, és tartalmaz egy lejárati dátumot is. Ez az az új dátum, ameddig el kell hagynia Kanadát. Ez sem garantálja, hogy elhagyhatja és újra beléphet az országba. Ha ez lejár és kilép, akkor újra kérelmeznie kell a látogatói vízumot. Ezt azonban a jelenlegi látogatói vízum lejárta előtt kell igényelnie. A látogatói rekordok jelentkezési díja 100 USD, a feldolgozási idő pedig 208 nap. A jelenlegi vízum lejárta előtt újra meg kell kérnie a meghosszabbítást vagy a látogatók rekordját.

Ki igényelheti a Kanadai Látogatói Rekordot?

Bárki, aki rendelkezik vagy birtokol bármilyen lejáró vízumtípust, és nem csak látogatói vízumot igényelhet látogatói nyilvántartást. Ha szándékában áll meghosszabbítani tartózkodását Kanadában, vagy módosítani szeretné az engedély típusát a tanulmányi engedélyről vagy a munkavállalási engedélyről, akkor kérelmeznie kell a látogatók nyilvántartását. Függetlenül attól, hogy hogyan vagy milyen úti okmánnyal lépett be Kanadába, mindaddig, amíg meg kívánja hosszabbítani látogatói tartózkodását, kérnie kell a látogatók nyilvántartását, és legalább 30 nappal a jelenlegi állapot lejárta előtt.

Hol lehet kérelmezni a látogatók nyilvántartását?

Lényegében a leendő kérelmezőnek a CIC webhelyén található „ellenőrizze, hogy jogosult -e jelentkezésre” eszközt kell használnia annak megállapításához, hogy jogosult -e kérelmezni a látogatók rekordját (vízumhosszabbítás) Kanadában. Van egy teljes lépésről lépésre ellenőrző lista, amely végigvezeti Önt az alkalmazáson, lásd a hivatalos személyt Kanada kormányának honlapja. Kérheti a többi látogató rekordját, hogy meghosszabbítsa tartózkodását Kanadában.

Mi történik, miután elküldte látogatói vízumkérelmét?

A kérelem benyújtását követően a feldolgozó bevándorló ellenőrzi a dokumentumokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összes szükséges dokumentum sértetlen, ha ez hiányos, akkor a kérelmet feldolgozás nélkül visszaküldik. Ezért nagyon fontos, hogy a végleges kérelem benyújtása előtt biztosítsa az összes szükséges és érvényes dokumentumot. Ezenkívül felkérhetik Önt, hogy: nyújtson be vagy nyújtson be további információkat, nyújtson be rendőrségi jelentést, nyújtson be orvosi jelentést, és vegyen részt a lakóhelye szerinti országbeli kanadai képviselővel folytatott interjún.

További dokumentumok szükségesek Kanadába utazás előtt

Tekintettel a globális covid-19 világjárványra, amely a világ minden tájáról történő utazások szigorú korlátozásához vezetett, és szükségessé tette a vírus helyről-helyre terjedésének megelőzését és védelmét, és ezért tiszta számlát kellett biztosítani. a Covid-19 vírussal kapcsolatos egészségügyi és negatív státuszról a leendő utazók, látogatók és bevándorlók a bevándorlási és határőröknél a beutazás helyén. Ezek közé tartozik a kötelező karantén és a covid-19 tesztelési jegyzőkönyvek, valamint egyéb követelmények. Ezekkel együtt be kell nyújtania: a belépés utáni karanténtervet, a COVID -19 tünet önértékelési nyilvántartását, valamint az utazási és elérhetőségi adatokat.

Pénzügyi következmények a látogatói vízumkérelemhez

  • A látogatói vízum vagy a szuper vízum kérelmezési díja egyszeri vagy többszöri Kanadába való belépés esetén személyenként 100 USD.
  • Látogatói vízum egyszeri vagy többszöri beutazáshoz öt (5) vagy annál nagyobb család számára Kanadába. Minden tag, aki egyszerre jelentkezik, 500 dollár.
  • A látogatói vízum meghosszabbítása a látogatók rekordjának megszerzésével és megszerzésével személyenként 100 dollár.
  • A látogatói vízum visszaállítása személyenként 200 dollár.

A kanadai látogatói vízum pénzügyi támogatásának igazolása

A kérelem elbírálásához és a Kanadába való belépéshez szükséges egyik alapvető dokumentum annak bizonyítása, hogy elegendő pénzügyi támogatással rendelkezik legalább a kanadai tartózkodás első 3 hónapjában. Ezt úgy érheti el, hogy biztosítja, hogy a Kanadába való indulás előtt legfeljebb egy héttel bankszámlakivonatot nyújt be, és legalább 2,500 kanadai dollárnak kell lennie.

Ha azonban a bankszámlakivonatán legalább 10,000 XNUMX kanadai dollár szerepel, akár készpénz, értékpapírok (részvények, kötvények, kincstárjegyek stb.), Akár bankjegyek, csekkek, stb. , ha nem, és megtudja, pénzbírsággal vagy börtönnel sújthatják.

Ha nem tud vagy nem tud bankszámlakivonatot szerezni, akkor küldjön egy levelet a bank hivatalos levelére, amelyet legfeljebb egy héttel az indulás előtt állítanak ki, és amelyen egyértelműen látható a számlaegyenlege, annak aláírása és bélyegzője. eredeti levélnek kell lennie, nem fénymásolatnak.

Hogyan lehet segíteni egy családtagnak vagy barátnak, hogy jelentkezzen a Visit Canada -ba

Segíthet egy családjának vagy barátjának Kanadába látogatni, először is:

  • Az általuk birtokolt és velük utazó úti okmányok típusa,
  • Az ország, amelyben kiállították az úti okmányokat,
  • Nemzetiségük
  • És hogyan szándékoznak utazni.

Utazás előtt jól tájékozódjon arról, hogy milyen típusú úti okmányokat igényel. Az utazási okmányok alátámasztására meghívólevelet is biztosíthat számukra, ez azonban nem garancia arra, hogy kérelmük biztosítja számukra a vízumot.

Miért jobb az online alkalmazás, mint a papír útvonal?
  • Nincs futárszolgálat, szállítási díj vagy postai kézbesítési idő, az alkalmazás azonnal kézbesítésre kerül.
  • Az online alkalmazásokat gyakran gyorsabban dolgozzák fel, mert a digitális és elektronikus folyamat gyorsabb és egyszerűbb, mint a hagyományos kézi feldolgozás.
  • Az online jelentkezés biztosítja a szükséges segítséget és információt annak biztosításához, hogy dokumentumai és jelentkezési követelményei teljesüljenek a beküldés előtt.
  • Kerülje a szükségtelen késedelmeket, a hiányos alkalmazásokat könnyen visszaküldi Önnek felülvizsgálatra, valamint a szükséges intézkedésekre vagy javításra.
  • A további dokumentumokra vonatkozó követelményekre a lehető leghamarabb könnyen válaszolhat.
  • Az online fiókján keresztül naprakész állapotba kerül a jelentkezésben.

A kanadai vízum elutasításának vagy elutasításának okai

  • Képtelenség elegendő és pontos alátámasztó dokumentumot benyújtani.
  • Képtelenség megfelelni az előírt egészségügyi és orvosi előírásoknak.
  • Képtelen bizonyítani a kanadai tartózkodáshoz szükséges pénzügyi elégtételt.
  • A biztonsági ellenőrzések törlésének képtelensége.
  • A tartózkodás túllépése ill megsérti a korábbi látogatói vízum feltételeit

Más forgatókönyvekben ez a vízumügyi tisztviselő hibája lehet, ebben az esetben vízumfellebbezés kezdeményezhető, nagyobb nyerési lehetőséggel, ha vízumbevándorlási ügyvédet keres, ellenkező esetben csak ajánlatos újból jelentkezni, de nem előtte a kezdeti elutasítás okait megfelelően feljegyezték és kijavították. Ezt úgy teheti meg, hogy alaposan áttekinti az elutasító levelet, és megjegyzi a benne található kérdéseket, vagy elkéri a vízumügyi tisztviselő elutasító levelét, amelyet szintén meg lehet adni a felülvizsgálathoz.