in

Visumvereisten voor Brazilië - Hoe aan te vragen, kosten en geldigheid

Dit artikel bevat een lijst met visumvereisten voor Brazilië.

Bent u van plan om binnenkort naar de Republiek Brazilië te reizen? Als dat het geval is, moet u vertrouwd raken met de visumvereisten voor Brazilië.

Visa voor Brazilië variëren op basis van het doel van de reis van de vreemdeling en de duur van het verblijf. 

Veel internationale bezoekers komen echter naar Brazilië voor avonturen en sightseeing. De reden hiervoor is dat het land verschillende toeristisch vriendelijke plekken heeft.

Verschillende internationale studenten schrijven zich in bij Braziliaanse hogescholen vanwege de lagere collegegeldprijzen en lage kosten van levensonderhoud in het land. Daarnaast heeft Brazilië veel carrièreperspectieven.

Hoewel het proces van het verkrijgen van een visum misschien ontmoedigend lijkt, beschrijft dit artikel de stappen die u moet nemen om toegang te krijgen tot Brazilië.

Wat is een visum voor Brazilië?

Het visum voor Brazilië is een legaal reisdocument waarmee u de Republiek Brazilië kunt binnenkomen. Om voor dit visum in aanmerking te komen, moet u op de ambassade of het consulaat beknopt kunnen uitleggen waarom u het land moet bezoeken.

Daarna kunt u de visumcategorie opvragen die overeenkomt met uw reden om Brazilië te bezoeken.

Als je Brazilië voor recreatieve doeleinden wilt bezoeken, moet je geen studievisum aanvragen. Evenzo kunt u geen zakenvisum voor Brazilië aanvragen als u familieleden in Brazilië bezoekt. In wezen moet u een specifiek visum voor uw reis regelen.

Wie komt in aanmerking om een ​​visum voor Brazilië aan te vragen?

Stel dat u staatsburger bent van een van de landen die op de website van het Braziliaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken staan ​​vermeld, dan komt u in aanmerking voor het aanvragen van een visum voor Brazilië.

Het proces voor het verkrijgen van een visum is relatief eenvoudig en kan online worden voltooid. 

Meer nog, u moet basisinformatie over uzelf verstrekken, evenals de visumvereisten voor Brazilië ter ondersteuning van uw aanvraag. 

De kosten voor visa variëren afhankelijk van het type visum dat u wilt en de geldigheidsduur.

Wat zijn de verschillende visa voor Brazilië?

Er zijn zonder twijfel twee (2) soorten Braziliaanse visa beschikbaar.

  1. Brazilië Bezoek Visa (VIVIS)
  2. Tijdelijk visum voor Brazilië (VITEM)

#1Brazilië Bezoek Visa (VIVIS)

Het bezoekvisum voor Brazilië is een visum voor kort verblijf waarmee buitenlanders maximaal 90 dagen in Brazilië kunnen verblijven. Dit type visum is geldig voor enkele of meerdere binnenkomsten. 

Bovendien kunnen aanvragers een visum verkrijgen bij de Braziliaans consulaat of ambassade in het land van verblijf van de aanvrager. 

Een paspoort, een bewijs van reisarrangementen en een bewijs van voldoende middelen om het verblijf van de aanvrager in Brazilië te dekken, moeten bij de visumaanvraag worden ingediend. Het bezoekvisum voor Brazilië kan echter worden onderverdeeld in drie:

  • Zakelijk visum voor Brazilië

Met dit document kunnen zakenmensen Brazilië binnenkomen en er verblijven voor een specifiek doel, zoals het bijwonen van een zakelijke bijeenkomst of het onderhandelen over een contract. 

Het belangrijkste is dat u bewijs moet overleggen van uw zakelijke activiteiten in Brazilië, zoals een uitnodigingsbrief van een Braziliaans bedrijf of een kopie van uw zakelijke contract.

  • Transitvisum Brazilië

Als u van plan bent om naar Brazilië te reizen, moet u controleren of u een transitvisum nodig heeft. Een transitvisum geeft u toestemming om door Brazilië te reizen terwijl u op weg bent naar een ander land. 

De vereisten voor een transitvisum voor Brazilië omvatten een bewijs dat u in het bezit bent van een geldig visum voor uw land van bestemming. Daarnaast moet u ook een bewijs van uw doorreisticket tonen.

  • Toeristenvisum Brazilië

Toeristenvisum Brazilië is een document waarmee een vreemdeling Brazilië voor een bepaalde periode kan binnenkomen en er verblijven. Het is geldig voor maximaal 90 dagen en staat ook meerdere vermeldingen toe. 

#2Tijdelijk visum voor Brazilië (VITEM)

Het tijdelijke visum voor Brazilië is een visum voor de lange termijn waarmee de houder langer dan 90 dagen in Brazilië kan verblijven.

Zodra u het tijdelijke visum heeft, moet u zich binnen 90 dagen na aankomst in Brazilië registreren bij het plaatselijke Braziliaanse federale politiebureau. 

Natuurlijk moet u een migratieregistratiekaart (CRNM) hebben en een verblijfsvergunning krijgen voor een bepaalde tijd (meestal tot drie jaar).

Het tijdelijke visum voor Brazilië kan echter worden onderverdeeld in drie:

  • Brazilië studentenvisum

Een Braziliaans studentenvisum is een document waarmee een vreemdeling in Brazilië kan studeren aan een geaccrediteerde onderwijsinstelling.

De vereiste voor een studentenvisum voor Brazilië omvat bewijs van je academische kwalificaties en financiële middelen om jezelf te onderhouden terwijl je in Brazilië bent.

  • Visum gezinshereniging Brazilië

Heeft u familie die in Brazilië woont? Als dat het geval is, komt u mogelijk in aanmerking voor een gezinsherenigingsvisum voor Brazilië. Met dit visum kunnen Braziliaanse staatsburgers en hun families zich herenigen in Brazilië.

Om in aanmerking te komen voor het visum, moet u een nauwe familieband hebben met een Braziliaans staatsburger.

  • Werkvisum Brazilië

Een werkvisum voor Brazilië is een document waarmee een vreemdeling in Brazilië kan werken. 

Daarnaast zijn er verschillende soorten Braziliaanse werkvisa, waaronder het tijdelijke werkvisum, het permanente werkvisum en het seizoenswerkvisum.

Het tijdelijke werkvisum is maximaal twee jaar geldig

Wat zijn de visumvereisten voor Brazilië?

De volgende documenten zijn vereist bij het aanvragen van een visum voor Brazilië:

  • Een gedownloade Visumaanvraagformulier Brazilië.  
  • Een geldig reisdocument/paspoort met minimaal twee lege pagina's voor uw visumsticker 
  • Twee (2) paspoortspecificaties van 3 cm x 4 cm
  • Een uitnodigingsbrief van een Braziliaans staatsburger of een erkend bedrijf in Brazilië
  • Bewijs van betaling van visumleges  
  • Medische verzekering
  • Vliegticket heen en terug naar de Republiek Brazilië
  • Bewijs van hotelreserveringen in Brazilië
  • Bewijs van toelating aan een geaccrediteerde onderwijsinstelling in Brazilië
  • Een bewijs van tewerkstelling met vermelding van uw functie, vergoedingen/salarissen en de duur van uw arbeidsovereenkomst met uw werkgever 
  • Bewijs van financiën, zoals een financieel overzicht van de bank of de geschiedenis van een krediet-/debetrekening
  • Documentatie over sponsoring/financiering – dit is vereist door aanvragers die hun verblijf in Brazilië niet zelf kunnen financieren.
  • Een kopie van de exploitatievergunning van uw bedrijf of firma (indien nodig)
  • Minimaal zes maanden financiële overzichten voor uw bedrijf of bedrijf.

Verwerkingstijd visum Brazilië

De hoeveelheid tijd die nodig is om een ​​visum te verkrijgen, hangt af van het type visum dat u aanvraagt, uw nationaliteit en de ambassade of het consulaat via welke u aanvraagt. 

Over het algemeen duurt het verwerken van toeristenvisa vijf tot tien werkdagen, terwijl studentenvisa tot twintig dagen kunnen duren.

Stappen om het visum aan te vragen 

Het aanvraagproces voor een visum voor Brazilië kan ingewikkeld zijn, dus het is van cruciaal belang om vertrouwd te raken met de betrokken stappen voordat u met het aanvraagproces begint. 

In dit gedeelte zullen we de stappen beschrijven die u moet nemen om een ​​visum aan te vragen met behulp van de eerder beschreven visumplicht voor Brazilië. Laten we gaan!

  1. Verzamel de essentiële papieren 
  2. Plan een ontmoeting met de dichtstbijzijnde Braziliaanse diplomatieke missie
  3. Download, vul en verzend de visumaanvraag op de website van het Braziliaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken
  4. Stuur ondersteunende documentatie naar de ambassade of consulaten die uw thuisland in Brazilië vertegenwoordigen
  5. Wacht tot uw aanvraag is verwerkt door de Braziliaanse ambassade of consulaten

Stap 1: Verzamel de essentiële papieren

Om een ​​visum voor Brazilië te krijgen, moet u eerst al uw papierwerk voorbereiden. Het bevat een geldig reisdocument, uw aanvraagformulier en alle ondersteunende documenten die uw redenen bewijzen om naar Brazilië te reizen. 

De belangrijkste van deze documenten is uw paspoort, dat nog minimaal zes maanden geldig moet zijn na uw geplande vertrek uit Brazilië. 

Het belangrijkste is dat u een bewijs van uw accommodatie en retourtickets of bewijs van verdere reis moet overleggen.

Stap 2: Plan een ontmoeting met de dichtstbijzijnde diplomatieke missie

De volgende stap in het proces van het verkrijgen van een visum voor Brazilië is om contact op te nemen met een ambassade of consulaat. 

Dit kan echter wel door ofwel de website van de ambassade of het consulaat te bezoeken, ofwel telefonisch of via e-mail contact met hen op te nemen.

Nadat u contact heeft opgenomen, moet u hen vragen om een ​​visumafspraak voor u te maken.

Stap 3: Download, vul en verzend de visumaanvraag op de website van het Braziliaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het is nu mogelijk om een ​​visum voor Brazilië aan te vragen via de website van het Braziliaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Meer nog, u moet de visumaanvraag downloaden, invullen en online indienen. De website biedt ook handige instructies voor het voltooien van de aanvraag. 

Stap 4: Stuur ondersteunende documentatie naar de ambassade of consulaten die uw thuisland vertegenwoordigen

Het is belangrijk om alle vereiste documentatie naar de ambassade of het consulaat van uw thuisland te sturen.

Daarom zal de ambassade of het consulaat uw documentatie beoordelen en u laten weten of u in aanmerking komt voor het visum. 

Stap 5: Wacht tot uw aanvraag is verwerkt door de Braziliaanse ambassade of consulaten

Op dit moment moet u wachten op een beslissing of bericht van de Braziliaanse diplomatieke vertegenwoordiging. 

 Als je het visum krijgt, mag je je spullen pakken, je reis boeken en naar Brazilië gaan.

Veelgestelde Vragen/FAQ

Mogen buitenlanders in Brazilië werken?

Ja, buitenlanders kunnen in Brazilië werken, maar er zijn dingen waar u rekening mee moet houden voordat u zich aanmeldt. De eerste stap is om ervoor te zorgen dat u over het juiste visum beschikt. 

Er zijn echter verschillende soorten visa waarmee u in Brazilië kunt werken, u moet er zeker van zijn dat u onderzoekt welke het beste bij u past. 

Is het moeilijk om een ​​visum voor Brazilië te krijgen?

Nee, het verkrijgen van een visum voor Brazilië is niet moeilijk. De procedure is vrij eenvoudig en de meeste kandidaten zullen hun visum zonder problemen ontvangen.

Hoeveel kost het om een ​​visum voor Brazilië te krijgen?

Het kan kostbaar zijn om een ​​visum voor Brazilië te verkrijgen, afhankelijk van het type visum dat u wilt. Een toeristenvisum kost bijvoorbeeld $ 160, terwijl een zakenvisum $ 270 kost. 

Naast de kosten van het visum, moet u ook betalen voor een paspoort, foto's en aanvraagkosten.

Kan ik iemand mijn paspoort laten ophalen bij een diplomatiek station in Brazilië?

 Ja, u kunt uw paspoort door iemand laten ophalen bij een diplomatiek station in Brazilië.

U moet uw vertegenwoordiger echter een machtigingsbrief en een kopie van uw identiteitsbewijs met foto bezorgen. 

Conclusie

Kortom, een Braziliaans visum is een belangrijk document om naar het land te reizen. 

Het is van cruciaal belang om de visumvereisten en het aanvraagproces te kennen om vertragingen of problemen te voorkomen. 

De visumkosten en geldigheid zijn factoren waarmee u rekening moet houden bij het plannen van een reis naar Brazilië.