in

IRCC-schikkingsfondsen voor aanvragers van alleenstaanden, stellen en gezinnen

Hier zijn details van de IRCC-schikkingsfondsen voor het verhuizen naar Canada voor alleenstaanden, stellen en gezinnen.

Denkt u erover om met uw partner en familie naar Canada te emigreren? Dan moet u alles weten over IRCC Settlement Funds. Verhuizen naar een nieuw land is een prachtige ervaring, zeker in een land als Canada.

Kandidaten die naar Canada willen emigreren, moeten aantonen dat ze hun hervestiging in Canada financieel kunnen ondersteunen. In dit artikel zullen we het hebben over het berekenen van de IRCC-schikkingsfondsen die nodig zijn voor alleenstaanden, stellen en gezinsaanvragers. Ontspan en lees alles!

Wat zijn schikkingsfondsen?

Kandidaten die een Canadese permanente verblijfsvergunning aanvragen onder de geschoolde federale arbeiders- en federale handelsklassen, hebben een bewijs van fondsen nodig om aan te tonen dat ze financieel in staat zijn om zich in Canada te vestigen. Het is een van de IRCC PR-vereisten.

Stel dat u emigreert naar Canada met een meereizende echtgenoot of samenwonende partner. In dat geval kunt u het geld dat u samen op een gezamenlijke rekening heeft, opnemen als uw IRCC-vereffeningsgeld. Ervan uitgaande dat uw vergezellende echtgeno(o)t(e) of samenwonende partner contant geld op hun rekeningen heeft, kunt u het ook gebruiken. Het is echter van cruciaal belang om schriftelijk bewijs te hebben dat u toegang heeft tot het geld.

Je hebt het nodig zodra je een Express Entry Invitation To Apply (ITA) ontvangt, uitgegeven door Immigration, Refugees, and Citizenship Canada (IRCC).

Wat is de verwerkingstijd voor het verkrijgen van Canada Permanent Residency?

De gemiddelde IRCC-verwerkingstijdlijn voor een PR-visum voor Canada is vijf tot acht maanden. In sommige extreme gevallen kan het echter oplopen tot zesentwintig maanden.

Wat zijn de IRCC PR-aanvraagkosten? Vanaf 30 april 2022 bedragen de aanvraagkosten voor een alleenstaande $ 850 en het recht op permanent verblijf $ 515. Tegelijkertijd zijn de kosten voor het opnemen van een kind ten laste $ 230 per kind.

Hoeveel geld heb je nodig?

Het bedrag dat u nodig heeft, hangt af van het type aanvrager dat u bent. Als u bijvoorbeeld een enkele aanvrager bent, heeft u $ 13,310 nodig. Als u echter een gezinsaanvrager bent, wordt deze berekend op basis van het aantal personen ten laste dat u heeft.

Hieronder vindt u de bedragen die u nodig heeft als u zich aanmeldt voor een immigratieprogramma zoals het Federal Skilled Worker Program zonder in dienst te zijn:

Aantal gezinsleden vereist in Canadese dollars

Een $ 13,310

Twee $ 16,570

Drie $ 20,371

Vier $ 24,733

Vijf $ 28,052

Zes $ 31,638

Zeven $ 35,224

Elk extra gezinslid kost $ 3,586

Het is belangrijk op te merken dat de vereisten voor afwikkelingsfondsen jaarlijks worden bijgewerkt. Daarom is de bovenstaande informatie van kracht vanaf 9 juni 2022.

Wat is acceptabel als bewijs van fondsen?

Telkens wanneer u uw IRCC-schikkingsfondsen presenteert, zal een immigratiebeambte controleren of u toegang heeft tot het geld bij het aanvragen. Verder zal de ambtenaar controleren of uw visumaanvraag voor een permanente verblijfsvergunning succesvol is.

Het het bewijs van de fondsen moet de vorm hebben van een officiële brief van bevoegde instanties zoals uw bank of financiële instelling. Het legt uit waar u uw geld bewaart en bewijst toegang tot geld. Het moet de volgende informatie bevatten;

  • Het briefhoofd van de financiële instelling
  • Belangrijke contactgegevens zoals hun adres, telefoonnummer en e-mailadres
  • Naam
  • Totaal uitstaande schulden zoals creditcardschulden en leningen
  • Correcte rekeningnummers en openingsdatum
  • alle huidige bank- en beleggingsrekeninggegevens met een actueel saldo
  • Uw gemiddelde rekeningsaldo van de afgelopen zes maanden

Stel bovendien dat u rekeningen heeft bij meerdere financiële instellingen. In dat geval moet u van elk een verklaring krijgen om een ​​volledig overzicht van uw financiën te geven.

Reglement van schikkingsfondsen

Om ervoor te zorgen dat uw IRCC-vereffeningsfondsen toegestaan ​​zijn voor uw permanente verblijfsvergunning in Canada, moeten ze voldoen aan specifieke regels. Waaronder;

  • Aanvragers die een visum voor permanent verblijf aanvragen, moeten over direct beschikbare middelen beschikken. Het betekent dat u er rechtstreeks toegang toe moet hebben.
  • Dan laat je de immigratiebeambte zien dat je legale toegang hebt tot het geld bij binnenkomst in het land.
  • Bovendien moeten de fondsen de kosten van levensonderhoud van uw hele gezin kunnen dekken. Het zal helpen als u degenen opneemt die u niet vergezelden.
  • Het is toegestaan ​​om het geld op een gezamenlijke rekening te tellen als uw echtgenoot u vergezelt.
  • Ervan uitgaande dat u een account gebruikt met alleen hun naam erop, moet u aantonen dat u toegang heeft tot het geld.
  • U kunt het eigen vermogen in uw huis niet gebruiken als bewijs van IRCC-vereffeningsfondsen.
  • Ten slotte kunt u dit geld niet van een ander lenen. Blijf uit de buurt van het lenen van leningen van banken.

Waarom heeft u schikkingsfondsen nodig?

IRCC-schikkingsfondsen zijn essentieel voor degenen die een permanente verblijfsvergunning in Canada aanvragen. Behalve dat het hen helpt te overleven in het nieuwe land, helpt het hen ook om te floreren. Het is dus een win-win voor beide partijen. De immigratiedienst van Canada, Immigration, Refugee and Citizenship Canada (IRCC), heeft om twee tastbare redenen minimumvereisten voor fondsen voor buitenlandse staatsburgers ingevoerd;

  • Ten eerste hoeft u niet te vertrouwen op het socialebijstandsprogramma en hoeft u het Canadese systeem niet onder druk te zetten.
  • Ten tweede zal de situatie u niet dwingen om terug te keren naar uw thuisland omdat u het zich niet kunt veroorloven om financieel te blijven.

De Canadese regering wil dat uw immigratieproces probleemloos verloopt, omdat er meer dan een miljoen banen beschikbaar zijn. De economische toekomst van Canada zal sterk blijven zolang mensen wereldwijd een permanente verblijfsvergunning aanvragen om te werken.

Als u IRCC-schikkingsfondsen heeft, wordt u ook een functioneel lid van de Canadese samenleving. Daarmee kun je bijdragen aan het economische systeem. Als je voldoende geld hebt, kun je basisvoorzieningen betalen, zoals een huis huren, een auto kopen, betalen voor het openbaar vervoer, boodschappen doen, enz.

Bovendien is het het beste om alle mogelijke kosten op te sommen die u in Canada kunt hebben tijdens de eerste paar maanden dat u het land binnenkomt. Waaronder; administratiekosten, kosten van levensonderhoud, transportkosten en zelfs entertainmentkosten. Vervolgens kunt u het geld dat u nodig heeft, relateren aan hoeveel u mogelijk in Canada zult verdienen als u een baan vindt. Schikkingsfondsen zijn bedoeld om u te helpen vrij in Canada te leven totdat u een inkomen heeft.

Wie heeft geen bewijs van fondsen nodig?

Sommige aanvragers hoeven niet aan te tonen dat ze genoeg geld hebben om zichzelf en hun gezin te onderhouden. Waaronder;

  • Kandidaten die solliciteren onder de Canadian Experience-klasse
  • Kandidaten zijn bevoegd om in Canada te werken en beschikken over een geldige baanaanbieding. Het is zelfs van toepassing als u een vergunning aanvraagt ​​onder het Federal Skilled Worker Program of het Federal Skilled Trades Program.

Veelgestelde Vragen/FAQ

Wat is een acceptabel bewijs van fondsen?

Aanvaardbaar bewijs van fondsen omvat bank-, veiligheids- of bewaarnemingsverklaringen. Het bankafschrift moet afkomstig zijn van een rekening op uw naam of op naam van uw meereizende echtgenoot/echtgenoot.

Geeft Canada geld aan nieuwe immigranten?

De Canadese overheid heeft enkele financiële voordelen voor nieuwe immigranten. Zo is er het Canada Child Benefit (CCB) programma. Het is bedoeld om een ​​deel van de kosten van het opvoeden van kinderen onder de achttien te compenseren. Het programma valt onder de Canadian Revenue Agency (CRA).

Er is een programma genaamd goederen- en dienstenbelasting/geharmoniseerde omzetbelasting (GST/HST) tegoeden. Het is een driemaandelijkse en belastingvrije betaling voor Canadezen met een laag en gemiddeld inkomen.

Hoe wordt het minimale afwikkelingsfonds berekend?

De Canadese overheid actualiseert het minimumbedrag dat immigranten naar Canada jaarlijks nodig hebben op basis van 50% van de limiettotalen voor lage inkomens. Hoewel de wijzigingen minimaal zijn, kunnen ze van invloed zijn op uw geschiktheid. Het is raadzaam om onderzoek te doen naar de kosten van levensonderhoud in het gebied waar u zich in Canada wilt vestigen.

Bij binnenkomst in het land moet u de grensbeambte op de hoogte stellen als u meer dan CAN $ 10,000 bij u heeft terwijl u Canada binnenkomt. Als u de agent niet op de hoogte stelt, krijgt u een boete en kunnen de Canadese autoriteiten uw geld in beslag nemen.

Is Express Entry open voor Canada 2022?

Ja, het is geopend. In juli kondigde Canada een uitnodiging aan voor 1,750 expres-kandidaten om een ​​permanente verblijfsvergunning aan te vragen. Express Entry is een van de belangrijkste manieren waarop mensen naar Canada emigreren. In 2022 zal Canada via Express Entry 55,900 immigranten kunnen verwelkomen. De autoriteit hoopt dat het aantal tegen 111,500 zal toenemen tot 2024.

Het programma maakt gebruik van een op punten gebaseerd systeem, het Comprehensive Ranking System (CRS), om de profielen van kandidaten te rangschikken. De hoogst scorende aanvragers ontvangen een Invitation to Apply (ITA) en kunnen een permanente verblijfsvergunning aanvragen.

Is GIC voldoende als bewijs van fondsen?

Ja, als je een studievergunning aanvraagt. U kunt een Gegarandeerd Investeringscertificaat (GIC) van een deelnemende Canadese financiële instelling gebruiken. Het is een beleggingsrekening die een gegarandeerde rente biedt over een vaste periode. Het is verplicht als je een studievisum aanvraagt ​​om in Canada te studeren. Het moet echter het volledige fonds dekken dat u nodig heeft als het een andere visumcategorie is.

Conclusie

Kortom, immigreren naar Canada als aanvrager van een individu, echtgenoot of familie zou probleemloos moeten zijn. U moet $ 13,310 voor één persoon tonen als IRCC-schikkingsfondsen terwijl u naar Canada emigreert. De Canadese overheid staat u toe om te laten zien het bewijs van de fondsen in aandelen, obligaties, schatkistpapier, beleggingsfondsen en bankafschriften. Nadat u uw visumaanvraag voor een permanente verblijfsvergunning heeft ingediend, heeft u uw bewijs van fondsen nodig en ontvangt u een ITA in het Express Entry-programma. Het zal je helpen bloeien in het Grote Witte Noorden.