in

5 beste steden om als student in Canada te wonen

Wil je studeren in Canada? Hier is onze nieuwste lijst met de 5 beste steden om uit te kiezen.

Weet je niet zeker wat de beste steden zijn om in Canada te wonen als buitenlandse student die net is aangekomen of van plan is om naar het land te reizen voor studie? De meerderheid van de internationale studenten kiest Canada als hun favoriete bestemming, maar meer nog de volgende 5 best beoordeelde steden voor hun opleiding. U bent op de juiste plaats.

Canada is altijd een land van aantrekkingskracht geweest voor studenten vanwege het goede onderwijssysteem, de kosten van levensonderhoud en de rijke cultuur. Afgezien van een goed onderwijssysteem, hebben zowel binnenlandse als buitenlandse studenten de beste steden om in Canada te wonen.

De laatste jaren is er een toename van het aantal buitenlandse studenten dat voor studie naar Canada gaat. Verhuizen naar een nieuw land kan echter erg stressvol zijn. Dit vanwege de noodzaak om zich in korte tijd volledig aan te passen aan de cultuur en flow van de stad. In dit artikel bespreken we de 5 beste steden om als buitenlandse student in Canada te wonen, waarom ze zo zijn en de nadelen van het leven in deze steden.

Laten we beginnen, zullen we?

5 beste steden om als binnenlandse of buitenlandse student in Canada te wonen

Volgens QS Rankings 2022 zijn de beste steden om in Canada te wonen als binnenlandse of buitenlandse studenten;
1. Montreal
2. Toronto
3. Vancouver
4. Ottawa
5. Québec

#1. Montréal

Montreal is een van de beste steden om in Canada te wonen. Het behoort tot de top van de vijf beste steden die hierboven zijn genoemd.

De eerste rang van Montreal is zo te danken aan zijn uitsluitend hoge onderwijsstandaard. Dit is een van de factoren die het de voorkeur hebben gegeven boven andere steden. Deze stad heeft een rijke culturele diversiteit, waardoor het een vriendelijkere stad is voor studenten om in te wonen, met name internationale studenten.

Daarnaast, Montreal is ook een knooppunt voor technologische vooruitgang en het AI-onderzoeksinstituut is een attractie voor grote bedrijven zoals Microsoft Word en Google. De stad heeft een goed netwerk van wegen en andere vervoermiddelen en maakt daardoor dagelijkse activiteiten gemakkelijk, betaalbaar en toegankelijk.

Er zijn ook tal van banen die studenten kunnen aannemen om zichzelf tijdens hun studie te onderhouden. De stad is niet alleen studentvriendelijk of vol culturele diversiteit, maar heeft ook enkele van de bekende universiteiten in Canada.

Enkele van deze bekende universiteiten in Montreal zijn:

  • HEC Montreal
  • Concordia University
  • McGill University
  • Universiteit van Montréal

Ondanks deze hierboven genoemde kenmerken, waardoor het opviel, zijn er ook nadelen aan het leven in Montreal.

Nadelen van Montreal als een van de beste steden om in Canada te wonen

Hoewel Montreal een prachtig huis is en een van de beste steden om in Canada te wonen als binnenlandse of internationale student, zijn er ook nadelen aan het leven in deze stad. Hieronder staan ​​enkele nadelen van het leven in deze stad in Canada:

#1. Montreal is tweetalig

Dit is een van de meest verontrustende nadelen van het leven in een van de beste steden van Canada. Hoewel dit misschien geen probleem lijkt, is dat meestal wel het geval. Inwoners van Montreal spreken zowel Engels als Frans. Deze talen zijn ook opgenomen in de academische kalender.

Hierdoor hebben buitenlandse studenten het nadeel dat ze niet goed instromen. Dit kan voor hen een probleem vormen, omdat het hen beperkt in de toegang tot bepaalde diensten die afhankelijk zijn van de taal waarin wordt gecommuniceerd.

#2. Montreal heeft hogere belastingen in vergelijking met veel Canadese steden

Deze beste steden om in Canada te wonen zijn van een zeer hoge standaard en dat geldt ook voor de belastingen. Ondanks dat de kosten van levensonderhoud laag zijn.

#3. Montreal heeft verschillende slechte structuren

Hoe mooi de stad ook is, er zijn ook veel defecte constructies die verwaarloosd zijn. Deze slechte constructies nemen ruimte in beslag en vormen belemmeringen voor wonen en andere activiteiten in de stad.

#4. Montreal heeft een afnemend gebruik van het openbaar vervoersysteem

Openbaar vervoer is het meest betaalbare vervoermiddel in deze stad van Canada. Er is echter een daling in het gebruik. Dit is te wijten aan nalatigheid en gebrek aan onderhoud. Door achterstallig onderhoud is het gebruik van het openbaar vervoer afgenomen. Dit leidde ook tot een stijging van de transporttarieven.

#2.Toronto

De tweede van de beste steden om in Canada te wonen is Toronto. Toronto is een van de steden in Canada bekend om zijn vele internationale festivals. De stad Toronto herbergt een aantal bekende universiteiten zoals; de Universiteit van Toronto en de Universiteit van Waterloo. Het staat op de 11e plaats voor de beste steden om in Canada te wonen voor immigranten en de tweede voor de beste steden om in Canada te wonen voor buitenlandse studenten.

Het leven in Toronto voor internationale studenten kan verfrissend en leuk zijn. De diverse cultuur, bedrijven, winkelcentra en restaurants maken het allemaal levendig en heel leuk. De kosten van levensonderhoud in Toronto zijn betaalbaar en de transportkosten variëren van 75-103 CAD.

Er is een breed scala aan deeltijdbanen beschikbaar voor studenten. Het veiligheidsniveau in Toronto is hoog en dus kunnen studenten zich concentreren op hun onderwijs zonder angst voor onveiligheid. Ook maakt Toronto met een ontwikkelde economie banen toegankelijk voor zowel binnenlandse als internationale studenten.

Nadelen van de tweede van de beste steden om in Canada te wonen.

#1. De huizenmarkt van Toronto is erg hoog

De huizenmarkt in Toronto is erg hoog. De gemiddelde kosten voor het huren van een eenkamerappartement bedragen ongeveer CAD 800. Dit is exclusief andere kosten. De kosten van levensonderhoud in Toronto zijn niet gunstig, vooral voor mensen met een laag inkomen.

#2. De stad Toronto is erg compact

De bevolking van mensen die in Toronto wonen is erg hoog in vergelijking met het landoppervlak.

#3. Toronto heeft geen fietspaden

In tegenstelling tot andere beste steden om in Canada te wonen, heeft de stad Toronto geen fietspaden. Dit is erg belangrijk voor u om te weten als u iemand bent die van fietsen houdt.

#4. Het weer in Toronto kan zwaar zijn

Dit is met name voor buitenlandse studenten die de winter misschien niet hebben hoeven meemaken. Winters in Toronto kunnen lang en onnodig zijn

#3. Vancouver

Vancouver wordt omgeven door prachtige landschappen van water en bergen. Het is rijk aan gemengde culturen en talrijke etnische groepen. De stad staat bekend om zijn extreme schoonheid en sereniteit en biedt onderdak aan studenten van over de hele wereld en uit alle lagen van de bevolking.

De stad Vancouver is het belangrijkste stedelijke centrum van West-Canada. Het is ook de focus van veel immigranten als een van de dichtstbevolkte grootstedelijke regio's van het land.

Vervoer wordt toegankelijk gemaakt met de beschikbaarheid van snelheidstreinen en bussen. De stad heeft een goede verbinding van wegen waardoor het voor internationale studenten gemakkelijk is om de stad te bereiken. Het is veilig voor internationale studenten en staat bekend om zijn werkgemak. Dit wil zeggen dat het een van de beste steden in Canada is waar de inzetbaarheid hoog is.

Desalniettemin heeft de stad Vancouver enkele van de meest populaire universiteiten in de provincie British Columbia. Canada gelegen in Vancouver is

  • Vancouver Island University
  • Universiteit van Canada west
  • Simon Fraser University

Enkele nadelen van het leven in Vancouver

1. Vancouver ervaart constant verkeer.

2. Het land is schaars in Vancouver.

3. Er is een toename van de bevolking.

4. Er is een grote kans op natuurrampen omdat het prachtige landschap en de bergen erg onstabiel zijn. Ook zijn er de laatste tijd regelmatig aardbevingen in het gebied geweest.

5. Er valt regelmatig regen en je weet wat dat betekent. Als je lichaam niet goed is ja met verkoudheid, ben je misschien in het nadeel.

6. Beperkt openbaar vervoer.

7. Er is een toename van het aantal daklozen

#4. Ottawa

Ottawa bestaat uit mensen uit een grote verscheidenheid aan culturen en dit is een uniek kenmerk dat het meer heeft dan de andere beste steden om in Canada te wonen. Er zijn buitenlandse studenten uit Afrika, Europa, het Midden-Oosten en Azië. De talen die hier worden gesproken zijn Engels, Duits, Spaans, enz.

Afgezien van zijn culturele verscheidenheid, is Ottawa de hoofdstad van Canada. Het is een goed geordende stad met uitstekende wegennetwerken! Er is ook de beschikbaarheid van speedbussen, shuttles en treinen, en de misdaadcijfers in Ottawa zijn zeer minimaal.
Er is vrede en veiligheid voor alle internationale studenten, ongeacht ras en geslacht. Ottawa heeft het grootste arbeidsbureau van Canada. Het geeft meer dan 5 miljoen banen aan internationale studenten.

Enkele beroemde universiteiten in Ottawa zijn:

  • Carleton University
  • Saint Paul University
  • Dominicaanse Universiteit
  • Saint Paul University

Enkele nadelen van het leven in Ottawa

  • Tweetalig zijn kan een vereiste zijn bij het vinden van een baan.
  • Afwezigheid van een metro.
  • De winters zijn altijd ijskoud.
  • Dakloosheid neemt toe.

#5. Quebec Stad

Quebec is voornamelijk een Franstalige stad en het is de op één na grootste metropool van Canada. Het heeft prachtige landschappen. De stad is studentvriendelijk omdat vervoer zeer betaalbaar is.

Bovendien is Quebec een veilige en vredige stad. Internationale studenten vinden het erg gemakkelijk om in Quebec te studeren vanwege de rust en vriendelijkheid van de mensen. Er zijn veel mogelijkheden voor studenten. Het is ook heel gemakkelijk om een ​​parttime baan te vinden om de kost te verdienen.
De accommodatie kost ongeveer 523-700 CAD en eten kost ongeveer 70 CAD

Enkele nadelen van het leven in de stad Quebec

  • Hoge inkomstenbelasting.
  • Onbetrouwbaar openbaar vervoer.
  • Voedselonzekerheid.
  • Toename van de werkloosheid.

Bovendien is er een taalbarrière in Quebec City. De meeste internationale studenten vinden het moeilijk om toegang te krijgen tot sommige delen van de stad omdat alles in het Frans is geschreven. Frans spreken is ook een vereiste om in Quebec te werken.

Bonussteden

Alberta is een bonusprovincie voor internationale studenten, vooral met een groeiend aantal immigranten die ervoor kiezen om zich in steden als Calgary en Edmonton te vestigen. Bekijk deze video van de beste steden om je als gastarbeider of student in Alberta te vestigen.

Lijst met opties voor studenten die een permanente verblijfsvergunning in Canada willen krijgen.

Dit is de lijst met opties voor internationale studenten die permanent in Canada willen verblijven.

#1. immigratie in Quebec:

Québec immigratie is een van de opties die internationale studenten die in Canada studeren, kunnen gebruiken om een ​​permanente verblijfsvergunning in Canada te krijgen. Het bereikt dit via een van zijn immigrantentrajecten, "The Quebec Experience Program (PEQ)". Kandidaten die dit programma willen aanvragen, moeten ervaring hebben in de provincie Quebec. Ook dit als tijdelijke buitenlandse werknemer of als internationale student.

#2. Provinciaal genomineerdenprogramma:

Het provinciaal genomineerdenprogramma (PNP), stelt de verschillende provincies in Canada in staat om personen te nomineren die naar Canada willen migreren. Net als de immigratie uit Quebec, zou de immigrant ervaring moeten hebben in deze provincies. Al is het niet altijd even streng.

De Noord-Canadese grondgebied van Nunavut en Quebec zijn uitzonderingen.

#3. Canadese ervaringsklasse:

Het Canadese ervaringsles (CEC), ook bekend als de Canadian Express Entry, is een immigratieprogramma dat permanente immigratie naar Canada mogelijk maakt. De immigranten moeten personen zijn die ten minste een jaar in Canada hebben gewerkt.

Veelgestelde Vragen/FAQ

Wat is de goedkoopste stad van Canada?

Van alle vijf beste steden om in Canada te wonen, is Sherbrooke in Quebec de goedkoopste. Het is ongeveer 20% goedkoper om in Sherbrooke te wonen dan in Toronto

In welke stad van Canada is permanent wonen gemakkelijk?

Van de beste steden om in Canada te wonen, geeft de provincie New Brunswick onmiddellijk antwoord op gekwalificeerde kandidaten. Ze geven het snelst een permanent verblijf uit

Hoeveel kun je verdienen als student in Canada?

Studenten kunnen 10-15 CAD per uur verdienen, dit kan oplopen tot 1000 CAD in een maand. Je mag ook één tot drie jaar in Canada werken na het afronden van je academische programma, dit hangt ook af van de lengte van het programma.

Kan ik in Canada een werkvisum krijgen met een studentenvisum?

Ja, u kunt een werk visum in Canada met je studentenvisum. Dit is echter alleen mogelijk als u een baan krijgt voordat u uw programma voltooit. Je moet ervoor zorgen dat je de werkvergunning verwerkt voordat je studentenvisum verloopt.

Conclusie

Het vinden van de beste stad om in Canada te verblijven kan nogal verwarrend zijn vanwege de overvloed aan beschikbare opties, maar in dit artikel zijn de voor- en nadelen van elk van deze steden geschetst
De keuze zal gebaseerd zijn op persoonlijke voorkeur.
Het is relevant om uit te zoeken wat bij je past en ook om te kijken of je aan alle eisen van de stad voldoet.