in

Handleiding voor het aanvragen van een Digital Nomad Visa voor Brazilië

Wat is er nodig om een ​​digitale nomadevisum voor Brazilië te krijgen? Lees hier de benodigde stappen en documenten.

Het digitale nomadenvisum voor Brazilië is ideaal als je wilt stoppen met je deprimerende dagelijkse routine en een nieuw leven wilt beginnen in Brazilië als freelancer.

Brazilië staat bekend om zijn talrijke tropische stranden, het opwindende carnaval van Rio de Janeiro en het Amazone-oerwoud. Gezien dit, wordt het logisch dat veel buitenlandse inwoners de schoonheid en eigenaardigheden van het land betaalbaar willen opnemen.

Het hebben van het juiste visum is cruciaal als je een digitale nomade bent en voor je werk vaak naar verschillende steden of landen moet reizen. Gelukkig werkt het Brazilië Digital Nomad Visa als u overal in Brazilië wilt wonen en werken, zolang u aan specifieke criteria voldoet en uw aanvraag correct indient.

Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over dit visum en hoe u dit kunt aanvragen.

Wat is het Braziliaanse Digital Nomad Visa?

Met het Braziliaanse Digital Nomad Visa kunt u legaal in Brazilië blijven met een eenvoudige verlengingsoptie van 90 dagen. Dit visum is een werkvisum, dus je kunt in Brazilië blijven als je een werkgever hebt die je op afstand inhuurt. Het goede aan dit visum is dat het je niet belet om in een bepaalde stad te wonen en te werken, zoals andere visa.

Voordelen van het Braziliaanse Digital Nomad Visa

Het verkrijgen van een Braziliaans digital nomad visum geeft u recht op de volgende voordelen:

Mogelijkheid om in een van 's werelds meest verbluffende landen te verblijven. Wonen in dit tropische paradijs, vol stranden, heerlijk eten en prachtige architectuur, is ongetwijfeld een zeer levensvervullende ervaring.

Een comfortabele manier van leven. Wonen in een tropisch paradijs zou je niet moeten doen denken dat deze manier van leven duur is. Brazilië staat bekend als een van de meest betaalbare plaatsen om te wonen. In Brazilië kan een alleenstaande slechts € 490 per maand verdienen, terwijl hij tot € 1,600 per maand aan salaris verdient. Je verhuiservaring zal een van de eenvoudigste en meest comfortabele zijn, omdat eten, appartementen en zelfs het nachtleven allemaal redelijk geprijsd zijn.

Gratis openbare gezondheidszorg. Het gratis openbare gezondheidszorgsysteem staat open voor buitenlanders die in Brazilië wonen met een digitale nomadenvisum. Dit zal een belangrijk pluspunt zijn, aangezien veel landen eisen dat u alle kosten dekt die verband houden met het ontvangen van medische zorg.

Mogelijkheid om comfortabel met pensioen te gaan. Het exotische, tropische en rustige klimaat van Brazilië maakt het een van de beste plekken om met pensioen te gaan. De betaalbare prijzen helpen bij het lokken van verschillende buitenlanders die hun gouden jaren rustig willen doorbrengen.

Wat u in Brazilië kunt werken met een Digital Nomad Visa?

De meest gewilde functies in Brazilië voor thuiswerkers zijn momenteel:

  • Klantenservice
  • Online instructeur.
  • Content schrijver/ontwikkelaar
  • Data scientist.
  • Webdesigner.
  • Vertaler
  • Internet marketeer.

Brazilië is het enige Zuid-Amerikaanse land dat een specifiek visum voor digitale nomaden verstrekt, waardoor het veel geïnteresseerde buitenlanders heeft aangetrokken.

Wie kan een Digital Nomad Visa voor Brazilië aanvragen?

Het Braziliaanse Digital Nomad Visa is alleen voor digitale nomaden die kunnen bewijzen dat ze op afstand een aanzienlijk bedrag kunnen verdienen. U moet aantonen dat u minimaal $ 1500 per maand verdient als freelancer of aannemer of $ 2500 per maand als werknemer. U moet ook bewijzen dat uw werkgever een legaal bedrijf of bedrijf is dat in Brazilië is gevestigd.

Vereisten voor het Braziliaanse Digital Nomad Visa

Paspoort

  • Minstens zes maanden geldig en minimaal twee blanco pagina's.
  • Replica van paspoortgegevenspagina

Foto

  • Frontale foto van 3 cm x 4 cm op een witte achtergrond. Het gezicht van de aanvrager moet recht zijn en de ogen moeten recht in de camera zijn. Het beeld mag geen schittering of reflecties hebben.
  • Hoofddeksels zijn verboden, behalve die welke om religieuze redenen worden gedragen. De hoofddeksels mogen het gezicht op geen enkele manier bedekken.
  • Het gezicht moet neutraal zijn en de ogen moeten open en zichtbaar zijn. Er mag geen reflectie van de camera of omgevingslicht op de bril zijn. Donkere of niet-voorgeschreven brillen zijn onaanvaardbaar.
  • Op foto's van jongeren mogen geen fopspenen en speelgoed aanwezig zijn. Ze kunnen niet worden gefotografeerd terwijl ze in de handen van iemand anders worden gehouden.
  • Bekijk voorbeelden van geldige en ongeldige pasfoto's.

Een retourvlucht

Brief van de sponsor van de aanvrager op een formele toon (indien van toepassing)

  • Indien gesponsord door een bedrijf, moet er een formele brief op briefpapier van het bedrijf zijn. Het doel van de reis, de positie van de aanvrager en de vergoeding moeten allemaal in de brief worden vermeld.

Reisverzekering of ziektekostenverzekering die het volledige verblijf van de aanvrager in het land dekt.

Een reisverzekering is belangrijk omdat deze je beschermt tegen onverwachte uitgaven. Als u niet voldoende verzekerd bent, kan het zijn dat u over het hoofd wordt gezien als er iets gebeurt tijdens uw reis.

Bewijs van de bijstand voor uw verblijf in Brazilië

  • Bankafschriften van de afgelopen drie maanden met stempel van de bank waaruit blijkt dat u kunt betalen

Bevestiging van hotelreserveringen (met de naam, locatie en telefoonnummer van het hotel)

  • Een duplicaat van de uitnodigingsbrief moet worden ingediend en een notariële kopie in plaats van bevestigde hotelreserveringen als iemand in Brazilië de aanvrager zal ontvangen.

Een ondertekend ontvangstbewijs (gegenereerd na het online indienen van het aanvraagformulier)

  • Bij minderjarige aanvragers moeten beide ouders het ontvangstbewijs ondertekenen.

Minderjarige aanvragers moeten het volgende extra papierwerk overleggen:

  • Geboorteakte in de originele vorm of een gewaarmerkte kopie ervan
  • Een machtigingsbrief die de afgifte van een visum machtigt voor de minderjarige die alleen reist, met slechts één ouder of met een derde partij. Beide ouders of een wettelijke voogd moeten de brief ondertekenen in het bijzijn van een notaris. Wettelijke voogden moeten ook documenten overleggen waaruit hun gezag blijkt.
  • De ouders moeten het bewijs leveren van de middelen voor het verblijf van de aanvrager in het land.

Opmerking: Door de omstandigheden kan het zijn dat bepaalde kandidaten extra papierwerk moeten overleggen.

Hoe toe te passen

Leg de nodige papieren klaar.

Vraag een visum voor Brazilië aan door het formulier in te vullen.

  • Ga naar uw Officiële website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Kies een visum, start een nieuwe aanvraag en ga verder.
  • Vul het online visumaanvraagformulier voor Brazilië in en klik vervolgens op 'Aanvraag voltooien'. De aanvrager krijgt een aanvraagnummer toegewezen. Het is verplicht om de bon af te drukken en te ondertekenen.
  • U mag de afbeelding van de afgedrukte bon niet nieten.; gebruik in plaats daarvan lijm om het aan het relevante veld te bevestigen.

Maak een visumafspraak voor Brazilië.

  • Selecteer het land waar u uw aanvraag wilt indienen door naar de officiële e-consulaire website, voer vervolgens uw e-mailadres en wachtwoord in om in te loggen. In sommige landen is het online boeken van afspraken mogelijk niet beschikbaar bij consulaten of ambassades. Om erachter te komen of u een afspraak moet maken voor een Braziliaans visum en hoe u een afspraak kunt maken, zoekt u hun contactgegevens op en neemt u contact met hen op.

Dien uw visumaanvraag voor Brazilië in.

  • Stuur de afgedrukte en ondertekende bon en alle andere ondersteunende documentatie naar de Braziliaanse ambassade of het consulaat.

Opmerking: Het aanvraagproces voor Braziliaanse visa kan verschillen bij verschillende consulaten, ambassades en VAC's. Neem voor de meest actuele informatie contact op met het consulaat of de ambassade in uw land van staatsburgerschap of verblijf.

Betaal de aanvraagkosten voor een visum.

  • Nadat het geld is ontvangen en alle documenten zijn geverifieerd, ontvangen aanvragers een leveringsbevestiging. Ze krijgen ook te horen wanneer ze hun visum moeten ophalen.

Waar te solliciteren

Het Braziliaanse consulaat of de ambassade van het land van staatsburgerschap of verblijf van de aanvrager is waar zij hun documenten en ontvangstbewijs samen met hun visumaanvraag moeten sturen.

Aanvragers kunnen hun aanvraag ook online indienen via de officiële website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is echter mogelijk dat aanvragers uit sommige landen een persoonlijke aanvraag voor een visum voor Brazilië moeten indienen bij het Braziliaanse consulaat of de ambassade in het land waar ze zijn geboren of voor het laatst hebben gewoond.

Voors en tegens van het Braziliaanse Digital Nomad Visa

Het Braziliaanse Digital Nomad Visa is perfect voor digitale nomaden die vaak willen reizen. Hiermee kunt u zo lang in Brazilië blijven als u wilt, zolang u een werkgever heeft die u op afstand inhuurt. Je kunt een jaar of zelfs langer in Brazilië blijven.

U kunt vrij reizen zolang u ten minste eenmaal per 90 dagen terugkeert naar Brazilië om uw visum te vernieuwen. Het enige nadeel is dat u minimaal $ 2500 per maand moet verdienen en moet bewijzen dat uw werkgever een legaal bedrijf is in Brazilië. Als je aan deze twee voorwaarden kunt voldoen, kom je in aanmerking voor dit visum en kun je gemakkelijk zo lang als je wilt in Brazilië blijven.

Conclusie

Het Braziliaanse Digital Nomad Visa is een geweldige optie voor digitale nomaden die vaak willen reizen. Hiermee kunt u zo lang in Brazilië blijven als u wilt, zolang u een werkgever heeft die u op afstand inhuurt. Je moet ook bewijzen dat je minimaal $ 2500 per maand verdient en genoeg geld hebt om je reiskosten te dekken. Dit visum is perfect voor iedereen die regelmatig naar verschillende bestemmingen wil reizen. Het is ook geweldig voor degenen die willen wonen en werken in Brazilië voor een langere periode.