in

Colombia Huwelijksvisum - Aanvraag, kosten en documentatie

Lees hoe u in Colombia kunt trouwen met een huwelijksvisum.

Ben je verliefd op een Colombiaanse burger of inwoner? Ben je van plan om met je geliefde te trouwen? Dan zou het helpen als u een Colombia-huwelijksvisum krijgt. Veel aanvragers vinden het echter moeilijk om dit visum te krijgen omdat ze niet weten wat de juiste stappen zijn.

Soms kan het zijn dat u de vereisten niet kent. Dus uiteindelijk krijg je je huwelijksvergunning niet.

Voldoet u niet aan de eisen voor een visum in Colombia, dan krijgt u de vergunning niet. Het betekent dat je moet informeren naar alles wat je nodig hebt voor een huwelijksvisum in Colombia.

Daarom geeft dit artikel u de informatie die u nodig heeft over een Colombia-huwelijksvisum. Het aanvraagproces, vereisten, verwerkingskosten en tijd, en geldigheid van een huwelijksvisum.

Wat is Colombia Mariage Visa?

Colombia Marriage Visa staat de houders toe om bij hun Colombiaanse partners of echtgenoten te wonen. Het is een migranten visum. Het is dus drie jaar geldig. In tegenstelling tot de meeste Colombia Visa, is het gemakkelijk om een ​​huwelijksvisum te krijgen. Het vereist ook een paar documenten. U moet echter wel bewijzen dat u lange tijd bij uw Colombiaanse partner heeft verbleven.

Na twee jaar na het verkrijgen van uw visum, kunt u een verblijfsvergunning in Colombia. Het stelt je ook in staat om in het land te wonen, werken en studeren.

Huwelijkswetten in Colombia

In Colombia kun je als buitenlander trouwen. U bent echter bekend geraakt met de wetten met betrekking tot het huwelijk in het land. Sommigen van hen omvatten:

#1. Burgerlijk huwelijk

Het is een contracthuwelijk tussen twee personen. Daarom moet het plaatsvinden voor een rechter. De vereisten voor een burgerlijke unie in Colombia zijn onder meer:

  • Een geldig paspoort
  • Colombiaanse identiteitskaart
  • Document waaruit blijkt dat u single bent in uw land
  • Geboorteakte van de laatste drie maanden
  • Certificaat van echtscheiding indien eerder getrouwd

#2. religieus huwelijk

Voor een kerkelijk huwelijk in Colombia heeft u als buitenlander in Colombia de volgende documenten. Ze bevatten:

  • Doopcertificaat van de laatste drie maanden
  • Bevestigingsbewijs van de afgelopen drie maanden
  • Certificaat met één status

#3. Homohuwelijk

Colombia staat het homohuwelijk toe. Daarom kunnen partners van hetzelfde huwelijk in Colombia trouwen. Wel moet de buitenlandse partner aan de voorwaarden voor zo'n huwelijk voldoen.

Documenten voor Colombia Huwelijksvisum

Het documenten voor een huwelijksvergunning in Colombia verschillen van documenten voor andere soorten visa. U moet echter alle vereiste documenten overleggen. Anders krijgt u uw huwelijksvergunning niet in Colombia. De documenten omvatten:

#1. Een geldig paspoort

Om een ​​huwelijksvergunning aan te vragen, moet u in het bezit zijn van een paspoort dat in goede staat is. Bovendien moet het twee blanco pagina's hebben. U moet ook de pagina hebben met uw inloggegevens.

#2. Verblijfsvergunning

Als u inwoner bent van Colombia of een ander land, moet u een wettelijk document overleggen als bewijs van legaal verblijf in het land.

#3. Foto

Naast je paspoort neem je een foto van 3×4 cm met een witte achtergrond mee. Het moet ook in kleur zijn.

#4. Kopie van de cedula

U krijgt dit document van uw vaste echtgenoot die in Colombia woont.

#5. Aanvraagformulier voor een huwelijksvisum voor Colombia

Uw echtgenoot zal uw aanvraagformulier ondertekenen. Daarna kunt u het naar de ambassade sturen om te verwerken. Daarnaast moet de aanvraag de volgende informatie bevatten:

  • je naam
  • jouw nationaliteit
  • de bedoeling van uw reis

#6. Een brief van uw vaste echtgenoot in Colombia

Uw permanente echtgenoot in Colombia moet een notariële brief sturen om u toe te staan ​​een Colombiaans Mariage-visum aan te vragen. Zonder dit zal de ambassade uw visum niet in behandeling nemen.

Stappen om een ​​huwelijksvisum voor Colombia aan te vragen

Colombia Huwelijksvisum is gemakkelijk te krijgen als je het vergelijkt met andere visumtypes in Colombia zoals Studentenuitwisselingsvisum, Werkvakantie Visa or Vluchtelingenvisum. U moet echter nog steeds de juiste stappen volgen om het aan te vragen. Anders krijgt u mogelijk uw visum niet.

Daarom kunt u onderstaande stappen volgen om dit visum aan te vragen. Ze bevatten:

Stap 1. Zoek de dichtstbijzijnde Colombiaanse ambassade bij jou in de buurt

U heeft om twee redenen de diensten van de Colombiaanse ambassade in uw land nodig. Eerst dien je je sollicitatie bij hen in, vooral als ze geen online sollicitaties accepteren. Ten tweede ontvang je na de verwerking je visum van hen. Daarom moet u de locatie van de ambassade in uw woonland achterhalen. Als alternatief, als u een inwoner van Colombia bent, moet u het federale ministerie van Buitenlandse Zaken zoeken.

Stap 2. Neem contact op met de ambassade over uw huwelijksvisum voor Colombia

De volgende stap is contact opnemen met de ambassade of het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wanneer u contact met hen opneemt, krijgt u informatie over uw visum. Ten tweede moet u een afspraak maken met de ambassade. Vervolgens stelt u hen al uw vragen over uw aanvraag voor een huwelijksvisum.

Stap 3. Converteer al uw Colombia Marriage Visa-documenten naar PDF-formaat

U moet alle documenten voor uw visum online indienen. Daarom moet u ze converteren naar PDF-formaat. Als een document niet in het Spaans is, moet u het in het Spaans vertalen voordat u het naar PDF-formaat converteert.

Stap 4. Vul een online aanvraagformulier voor Colombia Mariage Visa in

Na het opstellen van onze documenten vult u een online aanvraagformulier in. Wanneer u het formulier heeft ingevuld. Uw echtgenoot in Colombia moet het ondertekenen voordat u het kunt indienen. Op het aanvraagformulier moet u de volgende gegevens invullen. Ze bevatten:

  • je volledige naam
  • geboorteplaats
  • land van verblijf
  • nationaliteit
  • doel van reizen

Stap 5. Selecteer Colombia Marriage Visa als visumtype

U vindt een kolom voor het type visum dat u wilt. Selecteer vervolgens Colombia Marriage Visa als uw visumtype.

Stap. 6 Upload het PDF-formaat van de documenten voor uw visum

De volgende stap in uw aanvraag is het uploaden van uw aanvraagformulier en andere documenten. Voeg daarom het PDF-formaat van uw bestanden toe aan de applicatie.

Stap 7. Selecteer de Colombiaanse ambassade of het consulaat van uw keuze

U moet de dichtstbijzijnde Colombiaanse ambassade of consulaat bij u in de buurt selecteren. Integendeel, u kunt kiezen voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken als u inwoner bent van Colombia. U haalt uw visum op bij de ambassade die u kiest. Daarom moet u voorzichtig zijn bij het kiezen ervan.

Stap 8. Selecteer de betaalmethode voor het Colombia Marriage Visa

De volgende stap is het selecteren van uw betaalmethode voor het visum. De betaalmethode die u kiest, hangt af van onze locatie tijdens het aanvragen van het visum. U kunt elk van de volgende betaalmiddelen gebruiken. Ze bevatten:

  • Online met PSE Electronic Service Provider
  • Servibanca ATM als je in Colombia bent
  • Colombiaanse ambassade
  • Banco GNB Sudameris in Bogotá als je in Colombia bent

Stap 9. Wacht op verwerking

De Colombiaanse ambassade in uw land van herkomst of verblijfplaats heeft vijf dagen nodig om de aanvraag voor een huwelijksvisum in Colombia te verwerken. Zodra ze het proces hebben voltooid, zullen ze u informeren om het te komen ophalen.

U moet bewijs van visumbetaling voor uw huwelijksvergunning tonen.

Veelgestelde Vragen/FAQ

Waar kan ik een huwelijksvisum voor Colombia aanvragen?

Als u voor de eerste keer een visum voor Colombia aanvraagt, moet u dit aanvragen via een Colombiaanse ambassade of consulaat in uw land van verblijf of herkomst. Bent u echter inwoner van de Colombiaanse ambassade, dan maakt u gebruik van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Bogota. U moet contact opnemen met de ambassade of het ministerie van Buitenlandse Zaken om te weten wat de vereisten voor uw visum zijn.

Hoe lang duurt het om een ​​huwelijksvisum naar Colombia te verwerken?

De Colombiaanse ambassade of het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ongeveer vijf dagen nodig om een ​​huwelijksvisum te verwerken. Voldoet u echter niet aan de eisen, dan kan het langer duren voordat u uw vergunning krijgt.

Hoe lang is een huwelijksvisum voor Colombia geldig?

Het huwelijksvisum in Colombia is een migrantenvisum. Het is dus drie jaar geldig. U kunt echter na twee jaar een huwelijksvergunning in Colombia aanvragen voor een verblijfsvergunning.

Kan ik werken met mijn Colombia Marriage Visa?

Ja, met uw huwelijksvisum mag u in Colombia wonen en werken. Bovendien kun je ermee in het land studeren. De enige beperking is dat je nog geen inwoner van Colombia bent. Maar na twee jaar kunt u een verblijfsvergunning aanvragen.

Hoeveel kost een huwelijksvisum voor Colombia?

De kosten voor het verkrijgen van een huwelijksvisum in Colombia bedragen USD 282. Het omvat ook de verwerkingskosten.

Conclusie

Ten slotte is het verkrijgen van een huwelijksvisum voor Colombia heel eenvoudig. U moet echter de juiste stappen volgen en de documenten klaarzetten. Anders krijgt u uw visum niet. Daarom kunt u onze gids in dit artikel gebruiken wanneer u uw visum aanvraagt. Daarnaast moet u alle bovengenoemde documenten hebben voordat u uw huwelijksvergunning in Colombia aanvraagt.

Ondertussen moet je contact opnemen met de Colombiaanse ambassade om je heen om alle informatie te krijgen die je nodig hebt over dit visum.