in

Pensioenvisum Colombia - Geschiktheid, vereisten en kosten

Als je je gouden jaren in Colombia wilt doorbrengen nadat je er zoveel over hebt gehoord, lees dan dit!

Voordat u een pensioenvisum voor Colombia aanvraagt, is het essentieel om de geschiktheid en vereisten te overwegen. Dit visum geeft een gepensioneerde de kans om na zijn pensionering comfortabeler te leven. Vanwege de lage kosten van levensonderhoud in Colombia, kan bijna iedereen die elke maand meer dan $ 700 verdient, daar wonen.

De Colombiaanse ambassade heeft enige informatie gepubliceerd over het Colombiaanse pensioenvisum. Het is vastgesteld in de wetenschap dat het Colombia-pensioenprogramma bedoeld is voor aanvragers ouder dan 50 jaar. Deze aanvragers moeten echter ten minste tot $ 100,000 in contanten op de bank hebben staan.

Het prachtige weer, de gezondheidszorg van wereldklasse en de talrijke biodiversiteit in Colombia maken het een van de meest ongelooflijke plekken om met pensioen te gaan. Volgens de New York Times bereikte het de Forbes-lijst van de "coolste plaatsen om te bezoeken" en is het het nummer twee land om te bezoeken in 2018.

Bovendien heeft CNN een van de grootste steden, "Medellin", uitgeroepen tot "Een van de beste vijf steden om met pensioen te gaan". Al deze beelden laten zien dat naar Colombia gaan om met pensioen te gaan een goede keuze is, zo niet de beste keuze voor gepensioneerden, zowel buitenlandse als lokale .

Dit artikel is alles wat u moet weten over het Colombiaanse pensioenvisum, de geschiktheid, vereisten en vergoedingen.

Pensioenvisum Colombia

Het pensioenvisum voor Colombia is a migranten visum uitgegeven aan gepensioneerden. Dit visum wordt ook wel een pensioenvisum genoemd en is specifiek bedoeld voor mensen die een pensioeninkomen uit hun thuisland ontvangen. Het is gemakkelijk te verkrijgen als u aan alle vereisten voldoet om in het bezit te zijn van dit visum.

Het Colombia-pensioenvisum geeft toegang tot en meerdere keren opnieuw in Colombia. Dit visum heeft een geldigheidsduur van maximaal drie jaar. Ondanks deze geldigheid verliest het zijn geldigheid als de houder langer dan zes maanden uit Colombia blijft. Dit zal echter gebeuren als uw verblijf in het buitenland opeenvolgend is, niet met tussenpozen.

Buitenlandse burgers uit Amerika, Canada en lidstaten van de Europese Unie hebben geen visum nodig om Colombia binnen te komen. Hun verblijf in het land mag niet langer zijn dan 90 dagen of minder. Ze kunnen hun verblijf met nog eens 90 dagen verlengen. Het strekt zich ook uit tot houders van een Colombia-pensioneringsvisum.

Alleen gepensioneerden ouder dan 50 jaar kunnen echter een Colombia-pensioneringsvisum aanvragen. Er zijn verschillende opties voor een langdurig pensioenvisum voor Colombia.

Wie komt in aanmerking voor een visumprogramma voor pensionering in Colombia?

De enige mensen die in aanmerking komen voor een Colombia-pensioenvisum zijn gepensioneerden en mensen die een pensioeninkomen uit hun thuisland ontvangen.

Maar voordat u kunt solliciteren, zijn hier de dingen die u in gedachten moet houden;

#1. U moet een inkomen verdienen van meer dan $ 700 per maand

Een aanvrager die een pensioenvisum voor Colombia aanvraagt, moet een inkomen hebben van meer dan $ 700. Dit inkomen is drie keer het minimumloon in het land. De exacte inkomenseisen fluctueren echter. Dit komt doordat de Colombiaanse overheid elk jaar het bedrag voor het minimumloon opnieuw instelt.

De aanvragers moeten het bewijs van de inkomensbetaling en inkomsten overleggen. Als bewijs kan bijvoorbeeld een brief van het bedrijf dat het pensioen uitkeert, een verklaring van de bank of een attest van de sociale zekerheid worden overlegd.

#2. Met het visum kunnen aanvragers hun echtgenoten of personen ten laste opnemen

Dit betekent dat de personen ten laste kunnen profiteren van de aanvraag voor een pensioenvisum van de aanvrager. De regering van Columbia zal de begunstigden van de afhankelijke visa afgeven. De afhankelijke personen kunnen de echtgenoot zijn, kinderen onder de 25 jaar en kinderen met een handicap.

Dit zijn de drie personen ten laste die door het Colombia-pensioneringsvisum kunnen worden opgenomen. Bovendien betekent dit dat de aanvrager aanvullende documenten moet overleggen, waaronder een bewijs van relatie/band voor de met hen reizende personen ten laste.

#3. U kunt uw documenten ook vanuit Colombia of vanuit huis indienen

Er zijn twee manieren waarop aanvragers die geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van een Colombiaanse pensioenvisum, hun documenten kunnen indienen. Ten eerste kunnen ze de documenten indienen via hun lokale consulaat of naar Colombia reizen. Eerst moeten ze samenwerken met een Colombiaans immigratiekantoor.

#4. Ze moeten een Colombia Cédula aanvragen nadat ze hun Colombiaanse pensioenvisum hebben verkregen

Dit moet persoonlijk gebeuren bij het immigratiekantoor van Colombia. Een aanvrager moet zijn Cédula de Extranjeria behalen. Dit is een identificatiekaart die elke buitenlander die in Colombia woont, moet hebben.

U moet de Cédula ID-kaart 15 dagen na uw aankomst in Colombia aanvragen.

Als u uw visum van uw plaatselijke ambassade heeft ontvangen, moet u deze Cédula maximaal 15 dagen vanaf uw aankomstdatum aanvragen. Maar als u een aanvraag indient vanuit Colombia, moet u uw Cédula onmiddellijk aanvragen wanneer u uw migranten- of verblijfsvisum ontvangt.

Stappen om Colombia Pensioenvisum te verkrijgen

Hieronder vindt u de stappen die u moet doorlopen om uw Cédula te verkrijgen.

#Stap 1. Het zou helpen als je op je bloedgroep zou worden getest

U moet verplicht een document overleggen waaruit uw bloedgroep blijkt. Deze test moet worden uitgevoerd door het juiste en erkende laboratorium, waarbij het resultaat door hen wordt afgestempeld en ondertekend.

Dit hoeft echter alleen de eerste keer dat u een Cédula aanvraagt. U moet een vergoeding van $ 5 betalen, ongeveer 103 pesos. De bloedgroep die op uw Cédula staat vermeld, wordt gebruikt voor alle medische zorg. De reden waarom u de test zorgvuldig moet doen.

Maar als u eerder uw Cédula heeft gedaan, hoeft u de bloedgroep niet opnieuw te gebruiken in het geval van hernieuwbaar.

#Stap 2. Vul een online aanvraag in

U gaat naar de officiële website van Colombia immigratie en registreert uw gegevens zoals gevraagd in het online formulier.

#Stap 3. Een afspraak maken

Na de online registratie moet u een afspraak maken bij een van de kantoren van Migración Colombia. Dit moet u doen via het online Migratieportaal.

#Stap 4. Ga met de originele kopieën van uw documenten

De documenten die u mee moet nemen zijn onder andere;

  • Origineel paspoort met bijgevoegd visum
  • Fotokopie van de paspoortpagina waarop uw persoonsgegevens en informatie zijn vastgelegd.
  • Fotokopie van de meest recente stempel in uw paspoort.

De Cédula kost 1,292 pesos, ongeveer $ 63. Het kantoor kan de vergoeding betalen met een creditcard of bankpas.

#Stap 5. Bij het immigratiekantoor

Wanneer u bij het immigratiekantoor aankomt, dient u uw documenten in bij de immigratiebeambte. De agent neemt uw vingerafdruk en foto en voegt deze toe aan uw dossier in het immigratiesysteem. Dan kunt u uw Cédula op dezelfde dag van aanvraag krijgen. Soms kan het een tot twee weken duren.

Let op: In Colombia heb je voor bijna alles het Cédula-nummer nodig. Van het kopen van een buskaartje tot het openen van een bankrekening, van het aangaan van een contract tot het kopen van een ziektekostenverzekering en nog veel meer.

Documenten die u nodig heeft om een ​​Colombia pensioneringsvisum aan te vragen

Zoals bij elke andere visumaanvraag, vindt u hieronder de documenten die u nodig heeft voor een visumaanvraag voor een Colombiaanse pensionering.

Een ingevuld visumaanvraagformulier

Het visumaanvraagformulier staat op de officiële website van het Colombiaanse immigratiekantoor. U vult uw gegevens correct en in blokvorm in.

Een kopie van een internationaal paspoort

Dit paspoort moet tot zes maanden geldig zijn vanaf de datum van afgifte van het visum. Het moet minimaal twee blanco pagina's hebben.

De fotokopie moet de persoonsgegevens en informatie van de aanvrager bevatten. De fotokopie van de pagina met de meest recente inreisstempel naar Colombia (bij aanvraag vanuit het land) of de meest recente uitreisstempel (bij aanvraag vanuit huis).

U kunt eventuele eerdere Colombiaanse visa indienen.

Bewijs van pensioen

Dit bewijs moet worden afgegeven door middel van een attest van de overheid of een bankafschrift.

Medische reisverzekering

Dit certificaat moet een dekking hebben van ongeveer € 30,000. Dit om onvoorziene gezondheids- en reisrisico's op te vangen.

Twee kopieën van pasfoto's

U moet twee kopieën van civiele pasfoto's overleggen. Het moeten nieuwe paspoorten zijn die in de afgelopen zes maanden zijn genomen. Deze paspoorten moeten de gelaatstrekken zichtbaar maken en voldoen aan de algemene eisen.

Bewijs van accommodatie

Een hotelreserveringsticket en document van de gastheer dienen als bewijs van accommodatie.

Bewijs van negatief strafblad

Het document moet worden verkregen van de politie-eenheid van uw land. Het moet naar behoren zijn ondertekend en gestempeld.

Compleet reisschema

Je moet een bewijs van je vechtticket overleggen. Zowel in- als retourtickets.

Bewijs van voldoende financiële middelen

U moet uw bankafschrift overleggen dat is ontvangen en gestempeld door de bank in uw land. Als je bij iemand gaat logeren, dien je het bankafschrift van je gastheer in.

Documenten die economische afhankelijkheid bewijzen

Dit is alleen van toepassing in het geval van een persoon ten laste. U moet een document overleggen waaruit blijkt dat het gezinslid dat met u reist afhankelijk is van u.

Bewijs van betaling van visumaanvraagkosten

Zonder deze vergoeding kan uw aanvraag niet in behandeling worden genomen. Daarom dient u dit document in te leveren bij uw plaatselijke consulaat.

Een document van de burgerlijke stand bewijst de familieband tussen de aanvrager en de persoon ten laste

Als u met een persoon ten laste reist, moet u een document overleggen waaruit de relatie of band blijkt die u met hen heeft.

Hoe vraag je een pensioenvisum voor Colombia aan?

In de meeste lokale consulaten is de aanvraag voor een Colombia pensioneringsvisum online. Het duurt maximaal 30 minuten om de aanvraag online af te ronden.

Hieronder staan ​​de te volgen stappen voor een succesvolle aanvraag;

#1. Ontdek de dichtstbijzijnde Colombia-ambassade bij u in de buurt

Voordat u begint met het aanvragen van uw visumaanvraag voor Colombia, moet u het dichtstbijzijnde Colombiaanse consulaat bij u in de buurt vinden. Als er geen is in uw land, moet u ook de buurlanden controleren.

Neem contact op met de ambassade om meer te weten te komen over de vereisten die specifiek zijn voor uw aanvraag.

#2. Vul het online aanvraagformulier voor een visum voor Colombia in en vul het in

Zorg ervoor dat u uw gegevens in blokletters invult en alle vragen correct beantwoordt. Wees niet gehaast, zodat je geen fouten maakt.

#3. Kies het type visum dat u aanvraagt

Selecteer in de kolom visumtype het juiste type visum dat u aanvraagt. In dit geval een Colombia pensioneringsvisum.

#4. Upload een gescande of elektronische kopie van het visum

Dit is belangrijk in het sollicitatieproces.

#5. Upload alle andere documenten

Zorg dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt. De documenten moeten worden geüpload in een pdf-bestandsformaat. Het Colombiaanse consulaat waar u uw aanvraag wilt indienen.

#7. Selecteer de betaalmethode naar keuze

Selecteer de betalingsoptie om te kiezen in het vervolgkeuzemenu. Zorg ervoor dat u na betaling uw betalingsbewijs afdrukt.

#8. Ga je visum ophalen

Als uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een melding via de e-mail die u tijdens de aanvraag heeft opgegeven. Als het wordt afgewezen, neemt de ambassade contact met u op via uw e-mail. Zodra u een goedkeuringsmail heeft ontvangen, gaat u naar uw plaatselijke consulaat om uw visum op te halen.

Veelgestelde Vragen/FAQ

Hoe lang kan een pensioenvisum voor Colombia duren?

Het pensioenvisum voor Colombia duurt in eerste instantie een jaar. Maar nadat de Colombiaanse regering hun visumbeleid heeft aangepast, wordt het pensioenvisum elke drie jaar vernieuwd.

Kan ik Colombia binnenkomen met een ander visumtype?

Het antwoord is ja als je uit Cambodja, India, China, Thailand, Myanmar, Vietnam of Macau komt. Ook als u uit een lidstaat van het Schengengebied komt, in het bezit bent van een Schengenvisum of een visum voor de VS, is het antwoord ja.

Uw visum is echter slechts 90 dagen geldig, daarna moet u een verblijfsvergunning aanvragen.

Hoeveel kost het om een ​​pensioenvisum voor Colombia aan te schaffen?

Het Colombia pensioneringsvisum kost gemiddeld zo'n 46 euro. Deze visumkosten kunnen echter van land tot land worden uitgesteld. Zo betaal je bijvoorbeeld een visumleges van 40 euro als je uit Cuba komt en 52 euro uit een niet-Europees land.

Hoe lang duurt het om een ​​aanvraag voor een visum voor Colombia voor pensionering te verwerken?

De aanvraag voor een visum voor Colombia voor pensionering duurt ongeveer vijf werkdagen om te verwerken. Maar het kan tot 30 dagen duren om te verwerken als er onregelmatigheden of ontbrekende documenten zijn.

Conclusie

Colombia is een van de meest ongelooflijke plaatsen ter wereld voor pensioenvakanties en vakanties. Het biedt de beste woonervaringen aan zijn aanvragers. En dat ook nog, tegen een magere prijs. Dus waarom zou u dit land niet eens bekijken. Zodra uw maandelijkse inkomsten meer dan 700 dollar bedragen, is dit het beste land voor uw geplande reis.