in

Tijdelijke verblijfsvergunning Chili - Volledige gids

Lees hoe u een tijdelijke verblijfsvergunning voor Chili kunt aanvragen.

Het Chili Tijdelijke Verblijfsvergunning Programma werd in 2011 geïntroduceerd toen de Chileense overheid buitenlandse ondernemers wilde aantrekken om nieuwe bedrijven te starten in Chili. Sindsdien is het programma veel flexibeler geworden en heeft het aan populariteit gewonnen onder buitenlanders die voor langere tijd in Chili willen wonen, zoals studenten die in het buitenland studeren of toeristen die profiteren van het prachtige natuurlijke landschap van Chili.

Dus, afhankelijk van uw situatie en persoonlijke omstandigheden, kan een TRP enkele voordelen bieden ten opzichte van andere opties.

Dit artikel geeft informatie over de tijdelijke verblijfsvergunningen in Chili. Lees meer over de geschiktheidsvereisten, het aanvraagproces en andere essentiële details.

Locatie van Chili 

Chili is gelegen in het zuiden van Zuid-Amerika, grenzend aan de Drake Passage. Het Andesgebergte loopt van oost naar west over de hele lengte van het land. Ondertussen zijn de hoofdstad en grootste stad van Chili Santiago. De regering is echter verdeeld in zeventien provincies.

Ook zijn er verschillende vulkanen in Chili, waaronder Aconcagua, Isla de la Plata, Osorno en Villarrica. Het weer in Chili is variabel vanwege de ligging aan de Stille Oceaan en de Andes.

Wat is de tijdelijke verblijfsvergunning van Chili?

De tijdelijke verblijfsvergunning van Chili is een speciaal visum voor buitenlanders die geen regulier visum kunnen vinden. Hoewel de vergunning eenmaal kan worden verlengd, moeten buitenlanders het land binnen dertig dagen na het verstrijken van de vergunning verlaten.

Wie kan een tijdelijke verblijfsvergunning Chili aanvragen?

Chili biedt een tijdelijke verblijfsvergunning aan buitenlanders die geldige redenen kunnen aanvoeren voor hun verblijf in het land. Aanvragers moeten aan bepaalde voldoen.

U kunt echter een tijdelijke verblijfsvergunning kind krijgen als u:

  • U bent een familielid van een Chileens staatsburger, of u heeft een definitief Permanentievergunning.
  • U bent geboren in Chili, maar uw ouder(s) zijn geen Chileens staatsburger.
  • U bent al minstens vijf jaar niet in Chili geweest, maar u bent uw staatsburgerschap kwijt.
  • U werd uit New York gezet omdat u langer dan een jaar afwezig was op uw definitieve permanentiebevel.
  • U bent met pensioen, of u heeft persoonlijke beleggingen of onroerend goed.
  • Bent u een ondernemer, investeerder of handelaar wiens activiteiten in Chili van pas komen?
  • U bent een journalist, mediaprofessional of senior technicus die in Chili werkt, maar wordt betaald door een buitenlands bedrijf.
  • Daarnaast ben je van plan om een ​​academische stage te lopen in Chili.

Soorten tijdelijke verblijfsvergunning Chili?

Met een paar soorten verblijfsvergunningen in Chili kunnen individuen tijdelijk in het land verblijven.

Deze vergunningen omvatten echter het toeristenvisum, het visum voor zaken of studie en de verblijfsvergunning voor mensen met een diplomatieke status. Ondertussen heeft elk van deze vergunningen specifieke vereisten waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen. Zorg er dus voor dat u elke optie zorgvuldig onderzoekt voordat u zich aanmeldt.

vereisten voor Tijdelijke verblijfsvergunning Chili

Als u een tijdelijke verblijfsvergunning Chili aanvraagt, moet u meerdere documenten bijvoegen. Deze omvatten echter:

  • Fotokopieën van de relevante pagina's van uw paspoort (persoonlijke informatie, vervaldatum en eerdere visa). Uw paspoort moet nog gebruikt worden tot het einde van het jaar.
  • Het kan ook zijn dat u binnen bepaalde specificaties een foto moet maken en deze bij uw aanvraag voor paspoortverlenging moet voegen.
  • De afbeelding moet de volgende afmeting hebben: 4.5 × 4.5 in (2 in × 2 in). Afmetingen Professioneel genomen in een opnamestudio worden genomen voor een effen witte of gebroken witte achtergrond.

Overige vereisten

Zij omvatten:

  • U moet tijdens de bewaking gewone kleding, een bril of andere hoeden dragen die uw haarlijn of gezicht bedekken.
  • Ontvangen documentatie of verificatie waaruit blijkt dat u eerder in uw eigen land woonde
  •  Een onbeschadigde gezondheidsverklaring van een arts concludeert dat u gezond bent en geen ziekte heeft bij een ander. Ook een kopie van het reisschema van het vliegticket.
  • Bewijs van inkomen dat u mag overleggen in de vorm van bankafschriften.
  • U heeft een begeleidende brief aan de ambassade geschreven waarin u de redenen voor uw reis uitlegt en uzelf voorstelt. Geef ook de contactpersoon in Chili op.
  • Een uitnodigingsbrief van uw contactpersoon in Chili, met uitleg over uw reisredenen en uw thuisadres.
  • Als u een attest van een consulaat of ambassade voorlegt waaruit uw verwantschap met een familielid blijkt. Je maakt het legaal en vertaalt het ook in een taal.
  • Brief van het bedrijf van een notaris in Chili die je uitnodigt om stage te lopen.
  • Als memorandum van wat u nodig heeft, ontvangt u een brief waarin staat dat uw ouders u financieel zullen steunen in het geval van minderjarigen. Vindt plaats voor ondertekening en verzegeling in overleg met een notaris.
  • Als u een contract heeft, stelt u het op en voegt u het contract toe, dat is beëdigd bij een notaris.
  • Voor de academische doeleinden van je werk moeten kopieën van je diploma's van diploma's worden apostille en vertaald
  • De in het Engels getypte aanmeldings- en persoonlijke informatieformulieren zijn beschikbaar via de website van het Chile Abroad Ministry of Foreign Affairs. Aller et al. pr recepten affaires en omgeving.

Hoe een tijdelijke verblijfsvergunning voor Chili aanvragen?

Over het algemeen moet u zelf een online aanvraag voor een tijdelijk verblijfsvisum voor Chili invullen. Nadat uw aanvraag is goedgekeurd en het visum geldig is, moet u ook uw paspoort en documenten indienen bij een Chileens consulaat om ze in uw paspoort te verzamelen.

Online aanvraag voor een tijdelijk verblijfsvisum voor Chili

U moet de online app voor het Chile Temporary Resident Visa via hun website inleveren. Daarom overweeg je de volgende stappen:

Ga eerst naar de online visumaanvraagpagina door op de taal helemaal rechts op het scherm te klikken.

Klik vervolgens op het pictogram Visumaanvraag. Ze zullen u ook doorverwijzen naar de registratiepagina van de toepassing. Vervolgens moet u informatie invoeren over uw leeftijd, paspoortnummer, land van verblijf en nationaliteit.

Bovendien, nadat u uw Chileense grondgebied hebt geselecteerd, zullen zij u informeren over het consulaat dat uw visumaanvraag voor de meeste landen behandelt.

Bij deze stap moet u echter uw paspoort en andere relevante documentatie indienen.

Na het voltooien van het eerste deel van het proces, ontvangt u vervolgens een verificatie Validatiecode. Sla het op, want je hebt het nodig om alle activiteiten te hervatten waar je op terug moet komen als je extra formulieren zou krijgen.

Nadat u elk onderdeel hebt voltooid, drukt u echter op Opslaan en Doorgaan om door te gaan naar het volgende.

In het laatste gedeelte moet u ook kopieën van alle benodigde documenten bijvoegen. Nadat u een online visumaanvraag heeft verzonden, ontvangt u een e-mail van het Chileense consulaat om een ​​interview in te plannen.

Veelgestelde Vragen/FAQ

Hoe lang kan een tijdelijk verblijfsvisum voor Chili duren?

Een tijdelijk verblijfsvisum voor Chili geeft u toestemming om één jaar in het land te wonen en te werken. Ondertussen mag je het nog maar één jaar verlengen of zelfs permanent in het land gaan wonen.

Daarna moet u kiezen of u Chili wilt verlaten of een permanente verblijfsvergunning wilt aanvragen (definitieve permanentie).

Kan ik afhankelijke personen meenemen met een tijdelijk verblijfsvisum voor Chili?

Ja, u kunt uw gezin in Chili laten meegaan. Eerst moeten ze hun visumaanvragen als individu aanvragen (Dependent Temporary Resident Visa) en de normale aanvraagprocedure volgen.

Als u uw gezinsleden echter niet kunt machtigen om te werken, moeten zij uw toestemming krijgen. Daarnaast moet u aantonen dat u uw nabestaanden financieel kunt ondersteunen.

Ook moeten uw nabestaanden een bewijs van verwantschap overleggen (geboorteakten waaruit de gezinsband blijkt). Daarnaast moet uw echtgenoot voor zijn aanvraag een kopie van uw huwelijksakte overleggen.

Kun je een tijdelijke verblijfsvergunning krijgen in Chili?

Stel, u bent een buitenlander die enige tijd in Chili wil verblijven en geen wettelijke verblijfsstatus heeft. Mogelijk kunt u een tijdelijke verblijfsvergunning aanvragen. Door deze residentie kunnen buitenlanders echter in Chili wonen en werken zonder een verblijfsvergunning. Over het algemeen zijn er verschillende stappen die u moet volgen om een ​​tijdelijke verblijfsvergunning te krijgen, waaronder het indienen van een aanvraag en het betalen van de vereiste vergoedingen.

Kun je langer dan een jaar in Chili wonen?

Als u overweegt naar Chili te verhuizen, weet dan dat het land een prachtige, gastvrije plek is om te wonen. Met het hele jaar door zacht weer en een overvloed aan natuur om te verkennen. Het is ook gemakkelijk om een ​​plek te vinden die als thuis voelt. De kosten van levensonderhoud zijn echter ook zeer redelijk, waardoor het mogelijk is om een ​​levensstijl te behouden zonder de bank te breken. Er zijn ook een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u een zet doet.

Hoe kun je emigreren naar Chili?

 Als u geïnteresseerd bent om naar Chili te emigreren, zijn er een paar dingen die u moet weten. Allereerst heb je een visum nodig. Ten tweede hangt uw verblijfsstatus af van uw baan en inkomen. Ten derde moet u een sponsor in Chili hebben. Ten slotte moet u de juiste ziektekostenverzekering hebben en Spaans kunnen spreken.

Hoe lang mag je in Chili blijven?

Chili is de perfecte bestemming als je op zoek bent naar een plek om te genieten van prachtige landschappen, heerlijk eten en warme mensen. Hoewel er enkele beperkingen zijn aan hoe lang buitenlanders in Chili kunnen blijven, kunnen de meeste toeristen zonder problemen zes tot acht maanden blijven. Als u echter van plan bent langer te blijven, is het belangrijk om vooraf contact op te nemen met de Chileense ambassade of het consulaat in uw land.

Conclusie

Kortom, als u van plan bent naar Chili te reizen, heeft u een verblijfsvergunning nodig. Helaas is er geen pasklare oplossing voor het verkrijgen van dit document, dus zorg ervoor dat u een immigratieadvocaat of consulaat raadpleegt. Onthoud ten slotte dat de geldigheid van uw vergunning ter beoordeling van de Chileense autoriteiten is en dat zij deze op elk moment kunnen intrekken. Zorg er daarom voor dat u bekend bent met de vereisten voordat u naar Chili vertrekt.