in

Werkvisum Chili - Aanvraag, vereisten en documentatie

Leer hoe u het werkvisum voor Chili en de vereiste documenten aanvraagt.

Wacht je op een werkaanbieding van een organisatie of bedrijf in Chili? Zo ja, dan kunt u in dienst komen als uw dienst nodig is, maar een werkvisum voor Chili is vereist voordat u kunt werken.

Het visumaanvraagproces is relatief eenvoudig en de meeste vereiste documentatie is niet moeilijk. Er moet aan andere vereisten worden voldaan om u in aanmerking te laten komen voor een werkvisum voor Chili wanneer u dit aanvraagt. Laat ons u ondertussen inzicht geven in verschillende banen in Chili,

Vacatures in Chili 

Chili, een land in Zuid-Amerika, is een geweldige plek om een ​​baan te vinden. De werkloosheid is laag en er zijn veel kansen voor buitenlanders. De kosten van levensonderhoud zijn ook gebruikelijk, dus u kunt geld besparen terwijl u werkt.

Het land biedt verschillende banen, van instap- tot professionele functies. Afspraken zijn te vinden in verschillende industrieën, zoals landbouw, mijnbouw, productie en toerisme. Chili heeft ook een bloeiende IT-industrie, die voortdurend op zoek is naar geschoolde werknemers. Engelssprekenden hebben een voordeel bij het zoeken naar banen in Chili, aangezien veel bedrijven tweetalige werknemers nodig hebben.

Daarnaast heb je misschien ook plekken nodig om te relaxen na een drukke week; het land heeft leuke ontspanningsplekken. Je hebt opties zoals de badplaats Algarrobo, de thermale baden in de stad Putre en de wijngaarden van Santiago.

Wat is een werkvisum voor Chili?

Het is een autorisatiedocument waarmee buitenlanders kunnen werken en betaald krijgen in het land. De Chileense ambassade of het consulaat in uw land is verantwoordelijk voor de afgifte van het visum.

Soorten werkvisum voor Chili 

De duur dat u in Chili wilt werken, bepaalt het type werkvisum voor Chili dat u moet aanvragen. Het is verdeeld in drie soorten, namelijk:

  • Visum tijdelijk verblijf in Chili
  • Werkvakantievisum Chili
  • Werkcontract visum voor Chili.

Chili tijdelijk verblijfsvisum: Als je van plan bent om een ​​jaar in Chili te werken, moet je dit type werkvisum aanvragen. U kunt een Chileense permanente verblijfsvergunning aanvragen als u dit visum dienovereenkomstig kunt gebruiken.

Werkvakantievisum Chili: Dit werkvisum is een jaar geldig, maar wordt afgegeven aan buitenlanders met sterke banden met Chili.

Werkcontract visum Chili: Dit wordt ook wel Visa Sujeta a Contrato genoemd. Buitenlanders met een contract langer dan een jaar bij een Chileens bedrijf of overheid krijgen dit visum.

Documenten die nodig zijn voor het aanvragen van een werkvisum voor Chili 

Het aantal documenten dat de Chileense ambassade nodig heeft, kan van land tot land verschillen, maar er zijn bijzondere. U kunt dus degene die voor u relevant zijn uit de onderstaande lijst kiezen.

Uitnodigingsbrief: Uw werkgever in Chili moet deze brief schrijven waarin u aangeeft waarom u de baan verdient. In de brief moet ook het gedetailleerde adres van het bedrijf of de organisatie worden vermeld.

Uw arbeidsbrief is het bewijs dat: je hebt een baan of contract bij een Chileens bedrijf gekregen. De brief moet in het Spaans zijn, ondertekend en afgestempeld door uw werkgever en geverifieerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Chili.

Onderwijsreferenties: Dit kan een bachelordiploma, diplomacertificaat en andere certificaten zijn die relevant zijn voor uw functie.

Een actief reizend paspoort: Deze moet zes maanden geldig zijn of met uw gegevens en moet blanco pagina's hebben.

Bewijs van goed gedrag: Dit dient als bewijs dat u geen strafzaken hoeft te beantwoorden en vrij bent om het land te verlaten. U kunt dit document opvragen bij het politiebureau of andere gerelateerde instanties in uw land.

Foto: U dient minimaal twee kopieën van uw pasfoto's bij te voegen. Het moet de vereiste afmetingen hebben van twee bij twee inch. Het is dus het beste om fotografen te bezoeken die gewend zijn om foto's te maken voor visumaanvragen.

Aanvraagformulier voor een werkvisum voor Chili: Deze is online toegankelijk; u vult het in en drukt het af, vervolgens ondertekent en stempelt u het.

Bewijs van accommodatie: Bij aankomst in Chili dient u een bewijs bij te voegen dat u al een verblijfplaats heeft. Het kan een hotel zijn, een bedrijfsverblijf, gehuurde appartementen of het appartement van uw gezin. Het detailadres moet worden opgegeven, ongeacht de optie die u heeft.

Bewijs van fondss: Uw chequeboekje, bankafschrift, creditcard en dergelijke kunnen dienen als uw betalingsbewijs. Je moet genoeg geld hebben om het je gemakkelijk te maken voordat je inkomen verdient in Chili.

Certificaat van gezondheidsverklaring: Dit bewijst dat u medisch vrij bent van een besmettelijke ziekte. U kunt dit certificaat verkrijgen bij een erkende medische instelling om het in uw land af te geven.

Vliegtickets: Dit kan een reservering zijn, niet noodzakelijk dat je de tickets al hebt gekocht.

Standaardformaat voor werkvisumdocumenten voor Chili

Om vertragingen bij de verwerking van visumaanvragen te voorkomen, dient u zich te houden aan het formaat van de ambassade, zoals hieronder:

  • U moet ervoor zorgen dat al uw ondersteunende documenten in pdf-formaat zijn.
  • Uw pasfoto's moeten in JPEG-formaat zijn.
  • U moet uw documenten naar het Spaans laten vertalen en legaliseren.
  • U moet al uw documenten een titel geven voor gemakkelijke identificatie, zoals "uw achternaam-bewijs van accommodatie.

Een werkvisum voor Chili aanvragen 

Het aanvraagproces begint online, daarna voltooit u andere dingen bij de Chileense ambassade of het consulaat in uw land. Het is daarom niet moeilijk als je de instructies goed opvolgt.

Stap één: solliciteer online. 

Je zou de. Moeten bezoeken officiële website, klik op de visumaanvraag en vul details in zoals naam, nationaliteit, leeftijd, paspoortnummer, enz. Zorg ervoor dat u elke sectie die u voltooit opslaat voordat u doorgaat naar de volgende sectie. U moet een visum gebruiken als het type visum dat u aanvraagt ​​en de gegenereerde validatiecode opslaan. Zorg ervoor dat u alle vereiste informatie invult en alles controleert voordat u het verzendt. Vervolgens print u het formulier uit voor afstempeling en handtekening.

Het online starten en direct afronden van de aanvraag is echter niet verplicht; u kunt het later opslaan en voltooien.

Houd er rekening mee dat als uw online aanvraag succesvol is, de ambassade een datum zal plannen voor een interview en het indienen van documenten.

Stap twee: Woon een interview bij en dien uw documenten in. 

U moet in dit stadium persoonlijk verschijnen om uw visumaanvraagformulier en de ondersteunende documenten in te dienen. U moet vóór de afspraaktijd arriveren, zodat u de visumaanvraagkosten kunt betalen voordat u deze indient. Nadat uw documenten zijn ontvangen, geverifieerd en geaccepteerd, gaat u verder naar het interviewgedeelte. Het interviewgedeelte is vooral vriendelijk omdat u eenvoudige maar gevoelige vragen zult krijgen. Je kunt vragen verwachten als:

  • Wat is je naam?
  • Waarom heb je een werkvisum voor Chili nodig?
  • Ben je al in Chili geweest?
  • Had u een familielid in Chili?
  • Ben je getrouwd?
  • Ben je met je vliegticket?

Als uw documentatie en interview succesvol zijn, gaat u verder met uw biometrische vastlegging. U kunt na dit alles de ambassade verlaten en een melding verwachten over de gereedheid van het visum.

Chili Werkvisum aanvraagkosten en de verwerkingstijd 

De visumkosten voor Chili Work variëren van land tot land, maar u moet een bedrag van vijftig dollar tot honderdvijftig dollar budgetteren. U ziet het exacte bedrag dat u moet betalen op de online aanvraagpagina. U kunt de aanvraagkosten betalen nadat u een afspraak heeft gemaakt met de ambassade.

De Chileense ambassade heeft vijftien tot twintig dagen nodig om uw aanvraag voor een werkvisum voor Chili te verwerken en goed te keuren. Daarom moet u minimaal een maand of twee voor uw geplande vertrekdatum naar Chili een aanvraag indienen.

Vaak Gestelde vragen (FAQ's)

Wat moet ik doen nadat ik mijn werkvisum voor Chili heb ontvangen?

Het volgende dat u moet doen, is uw bagage verzamelen en naar Chili reizen. Bij uw aankomst moet u: bezoek de Policía de Investigaciones (PDI) om uw visum te registreren. Daarna gaat u naar de burgerlijke stand om uw Chileense identiteitskaart op te halen.

Wat is de geldigheid van mijn werkvisum voor Chili?

Een werkvisum voor Chili is maximaal vierentwintig maanden geldig. U kunt het met nog eens twee jaar verlengen, minimaal negentig dagen voordat het verloopt. Bezoek Departamento de Extranjería Migración voor vernieuwing.

Kan ik een permanente verblijfsvergunning voor Chili krijgen met een werkvisum?

Het is mogelijk als je vijf jaar of langer in Chili bent gebleven met je werkvisum. Vergeet echter niet dat een werkvisum voor Chili ook een tijdelijke verblijfsvergunning is.

Kan ik met mijn gezin naar Chili verhuizen?

Ja, u kunt reizen met uw gezinslid, inclusief uw echtgeno(o)t(e) en kinderen onder de achttien jaar. Uw echtgeno(o)t(e) moet echter een visum ten laste aanvragen met de huwelijksakte bijgevoegd. Daarnaast voegt u de geboorteakte van elk kind bij het aanvraagformulier.

Uw gezinsleden kunnen echter niet in Chili werken met het afhankelijke visum totdat ze een werkvergunning hebben gekregen.

Conclusie

Je Chili Work-visum in minder dan twee weken krijgen is mogelijk als je aan alle vereisten voldoet. Deze gids heeft de procedures en vereisten besproken voor het verkrijgen van een werkvisum voor Chili.