in

Gids voor het aanvragen van een permanente verblijfsvergunning voor Brazilië

Lees hier hoe u een Braziliaanse permanente verblijfsvergunning kunt aanvragen en nog veel meer.

Komt u Brazilië binnen met een toeristenvisum en houdt u van het land? Dan kunt u langer blijven met een Braziliaanse verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. De federale republiek Brazilië geeft buitenlanders een mogelijkheid om op lange termijn in hun land te blijven en te wonen.

Dit meest prominente land in Latijns- en Zuid-Amerika verwelkomt buitenlanders om voor lange tijd legaal in hun land te wonen, werken en verblijven. Het enige dat u hoeft te doen, is een Braziliaanse permanente verblijfsvergunning hebben. Er zijn verschillende routes die u kunt nemen om uw verblijfsvergunning in Brazilië te verkrijgen.

Dit artikel geeft u alle informatie die u moet weten over het verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning voor Brazilië. Bovendien krijgt u eerlijke feiten over de voordelen, verschillende routes om het te ontvangen, toepassing, enz.

Voordelen van het verkrijgen van de permanente verblijfsvergunning van Brazilië

Hieronder vindt u de voordelen waarvan u profiteert wanneer u uw permanente verblijfsvergunning voor Brazilië verkrijgt

  1. Legaal in Brazilië wonen als buitenlander is het eerste voordeel dat u zou genieten als u een permanent ingezetene in Brazilië bent. U zou aan de goede kant van de wet staan, aangezien u officieel in het land woont of verblijft.
  2. Met de vergunning kun je in het land studeren en werken. Er zijn geen beperkingen omdat je bijna hetzelfde voorrecht zou hebben als een burger
  3. Als buitenlander met een Braziliaanse permanente verblijfsvergunning kunt u uw bedrijf wettelijk laten erkennen in het land.
  4. Als vreemdeling, als u zich aansluit bij uw verblijfsvergunning met een Personeelsregistratiekaart. U hebt het recht om uw eigendom te financieren en zelfs krediet te krijgen om het ook te financieren.
  5. Je zou een Braziliaans rijbewijs kunnen krijgen waarmee je in het land mag rijden
  6. Met de permanente verblijfsvergunning voor Brazilië kunt u Brazilië binnenkomen zoals u wilt, ongeacht uw land of herkomst.

Manieren waarop u in aanmerking komt om de permanente verblijfsvergunning voor Brazilië aan te vragen en te verkrijgen

De federatieve republiek Brazilië heeft verschillende routes waarlangs men een permanent verblijf in Brazilië kan hebben. U moet in aanmerking komen om een ​​aanvraag in te dienen voor elk van deze routes. Hieronder volgen de verschillende manieren waarop u in aanmerking kunt komen voor een aanvraag.

  • Door huwelijk: Als uw echtgenoot Braziliaans staatsburger is of u gaat trouwen met iemand die al een Braziliaanse permanente verblijfsvergunning heeft, dan kunt u via deze route een verblijfsvergunning aanvragen. Je hebt maar twee dingen nodig om te gebruiken; dan moet u de verklaring van het huwelijk en de huwelijksakte overleggen.
  • Via een kind of kinderen met een permanente verblijfsvergunning: Als uw kind al in Brazilië woont met een permanente verblijfsvergunning, dan kunt u een permanente verblijfsvergunning Brazilië aanvragen. Maar het kind of de kinderen moeten financieel afhankelijk van u zijn en u moet voor het kind of de kinderen zorgen.
  • Via een familielid dat in Brazilië woont, kunt u een permanente verblijfsvergunning voor Brazilië aanvragen als u lid wilt worden van een familielid dat ofwel een ingezetene of een staatsburger van Brazilië is. Deze persoon kan een echtgenoot, een kind, een familielid of ouders met speciale behoeften zijn, enz.
  • Als u een gepensioneerde bent en in Brazilië wilt wonen, dan kan dat. Het enige dat u nodig heeft, is een Braziliaanse permanente verblijfsvergunning. Maar u moet een maandelijks inkomen hebben dat geschikt is voor uzelf als u zich in Brazilië vestigt. Het aangehouden bedrag moet ongeveer 6000 Braziliaanse rollen zijn. Maar het zal meer zijn als je een persoon ten laste bij je hebt
  • U komt in aanmerking voor een permanente verblijfsvergunning voor Brazilië als u een onderzoeker of een wetenschapper bent die goed is in het onderzoeken van technologie, de academische wereld, wetenschappen en andere professionele velden. Het probleem hier is dat je eerst een baan in Brazilië moet krijgen.
  • Wie in Brazilië wil investeren, krijgt de kans. U komt in aanmerking voor een permanente verblijfsvergunning voor Brazilië. Maar u zou ongeveer $ 500,000 BBL moeten hebben om te investeren in een bestaand bedrijf in Brazilië of onroerend goed in het land. Maar als u ongeveer tien burgers van het land in uw bedrijf zou kunnen tewerkstellen, dan zou u toestaan ​​dat u slechts $ 150,000 in wetenschappelijk onderzoek of technologie investeert. Om nu als belegger een permanente verblijfsvergunning voor Brazilië te krijgen, moet u eerst geen strafblad hebben getoond. U dient uw investerings- of bedrijfsplan ter goedkeuring voor te leggen. Als u de goedkeuring voor de verblijfsvergunning krijgt, moet u deze elke drie jaar verlengen. De clausule bij deze route voor het verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning in Brazilië is dat u dit bedrijf of deze investering moet behouden. Dit komt omdat uw verblijf in Brazilië gekoppeld is aan het welzijn van dit bedrijf. Als het bedrijf of de investering niet meer werkt, verliest u uw verblijfsstatus
  • U kunt de permanente verblijfsvergunning van Brazilië krijgen als CEO of manager van een startup. Dit betekent dat als u een bedrijf heeft dat al vijf jaar goed gedijt in uw land en u een ander filiaal of startup in Brazilië wilt openen, u een verblijfsvergunning kunt aanvragen. Bij deze route is de verblijfsvergunning twee jaar geldig en kan deze worden verlengd. U volgt de procedure voor verlenging.
  • Als manager of CEO van een bedrijf dat personeel wil overplaatsen naar Brazilië, kunt u een permanente verblijfsvergunning krijgen. Maar u moet eerst investeren in het Braziliaanse bedrijf dat u heeft. Het minst geaccepteerde bedrag is $ 200,000. Nogmaals, u moet de autoriteiten laten zien dat het personeel dat Brazilië binnenkomt gespecialiseerde werknemers zijn. Dit betekent dat ze waarde gaan toevoegen aan de federatieve republiek Brazilië. Laat zien dat ze helpen met sociale verbetering, nieuwe technologie introduceren of zeer productief zijn.
  • Ten slotte kunnen asielzoekers of politieke vluchtelingen ook een permanente verblijfsvergunning van Brazilië krijgen als ze aantonen dat ze daarvoor in aanmerking komen.

Hoe een permanente verblijfsvergunning voor Brazilië aanvragen?

U moet naar de Braziliaanse consulaten of ambassades gaan om uw aanvraag voor een permanente verblijfsvergunning in te dienen. Bovendien moet u wat bewijsstukken en wat papierwerk tonen om de goedkeuring te krijgen. Dit hangt allemaal af van het traject waarvoor u in aanmerking komt voor de verblijfsvergunning.

Zoals eerder vermeld, moet u bij een aanvraag via de huwelijksroute vóór goedkeuring een verklaring en een huwelijksakte overleggen. Zoals iemand die de vergunning via de investeerdersroute probeert te krijgen, goedkeuring moet krijgen van de Braziliaans ministerie van arbeid en werkgelegenheid.

Daarna dient u andere documenten in, zoals het bedrijfs- of investeringsplan. Het is goed om alle benodigde informatie van de ambassade te krijgen om uw route volgens de regels toe te passen. Feit is dat elke route waarmee je wilt solliciteren zijn eigen specifieke eisen heeft.

Hoe u uw permanente verblijfsvergunning voor Brazilië kunt verlengen?

De verlenging van de permanente verblijfsvergunning voor Brazilië is voor alle houders. Het enige verschil is dat de verlengingsstatus verschilt. De permanente verblijfsvergunning voor Brazilië is voor negen jaar. Daarom moeten de houders elke negen jaar verlengen. Maar voor beleggers geldt dat die voor twee jaar geldt en na twee jaar kan worden verlengd.

Het aanvragen van verlenging wordt ingewilligd als u ongeveer twee jaar niet uit Brazilië bent weggebleven. Nogmaals, als u de criteria kunt behouden waarmee u de verblijfsvergunning verkrijgt. Net als de route van de investeerder, moeten degenen die via deze route zijn gekomen het bedrijf of de investering behouden, anders komt er geen verlenging.

Veelgestelde Vragen/FAQ 

Wanneer verliest men de permanente verblijfsstatus van Brazilië?

Stel dat je het land voor twee jaar hebt verlaten. Als een investeerder zijn investering uit Brazilië terugtrekt en wanneer niet voldoet aan de criteria waardoor de persoon in eerste instantie in aanmerking kwam voor de verblijfsvergunning.

Kan men het staatsburgerschap verkrijgen na het verkrijgen van de Braziliaanse permanente verblijfsvergunning?

Ja, u kunt een aanvraag indienen Braziliaans staatsburgerschap na vier jaar in Brazilië te hebben gewoond. Maar voor een gehuwde echtgenoot heeft u een jaar nodig voordat u een aanvraag kunt indienen. Voor wetenschappers en onderzoekers is de minimale verblijfsduur voor gebruik twee jaar.

Staat Brazilië dubbele nationaliteit toe?

Ja, in tegenstelling tot andere landen, staat Brazilië buitenlandse staatsburgers toe om een ​​dubbele nationaliteit te hebben.

Wat moet ik doen als mijn permanente verblijfsvergunning voor Brazilië niet wordt verleend?

U kunt andere opties gebruiken waarmee u in Brazilië kunt wonen, verblijven en werken. U kunt bijvoorbeeld proberen een toerist, bedrijf, student of werk visum.

Conclusie 

Brazilië verwelkomt buitenlanders die willen wonen, werken of studeren. Het heeft tal van toeristische bestemmingen en een bloeiende economie. Als u echter van plan bent lang in Brazilië te blijven, moet u een Braziliaanse permanente verblijfsvergunning aanvragen.

Je moet kijken naar de route die voor jou geschikt is om je aan te melden. Dan zou u deze vergunning moeten krijgen omdat het enorme voordelen heeft, zoals hierboven vermeld.

Alle informatie die u moet weten over de permanente verblijfsvergunning van Brazilië is besproken.