in

Ingezetene visum voor Colombia - Aanvraag, geschiktheid en geldigheid

Hier is alles wat u moet weten over het visum voor ingezetenen van Colombia.

Stel dat u naar Colombia wilt reizen en dit wilt doen zonder het gedoe van een visumaanvraagproces. Dan kunt u overwegen om een ​​verblijfsvergunning aan te vragen.

De Colombiaanse regering heeft het voor buitenlanders gemakkelijker gemaakt om een ​​verblijfsvisum te verkrijgen, en het proces is veel sneller dan in het verleden.

Colombia is een land in Zuid-Amerika. Het land grenst aan Ecuador, Peru en Venezuela.

Bovendien is het met een oppervlakte van ongeveer 27,000 vierkante kilometer het grootste land van Latijns-Amerika. 

De bevolking van Colombia is meer dan vijftig miljoen mensen. De officiële taal van Colombia is Spaans, maar er worden ook minderheidstalen gesproken, waaronder Quechua en Aymara.

Van bruisende steden tot ontspannende stranden, Colombia heeft voor elk wat wils. Dus waar wacht je op?

Lees verder om meer te weten te komen over het verkrijgen van een visum voor ingezetenen van Colombia.

Over het visum voor ingezetenen van Colombia

Stel, u zoekt een visum specifiek voor Colombia. Dan kan een verblijfsvisum een ​​goede optie zijn.

Met een verblijfsvisum kun je voor een bepaalde periode in Colombia wonen en werken, wat een aantal belangrijke voordelen met zich meebrengt.

Met een verblijfsvisum kun je over het algemeen maximaal 5 jaar in Colombia blijven. Bovendien hebben ingezetenenvisa vaak verschillende privileges, zoals toegang tot sociale diensten en gezondheidszorg.

Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvisum, moeten aanvragers voldoen aan vereisten zoals het hebben van geen strafblad en in staat zijn om zichzelf financieel te onderhouden.

Wie kan een visum voor ingezetenen van Colombia aanvragen?

Hoewel Colombia wordt beschouwd als een van de meest stabiele landen in Zuid-Amerika, is het nog steeds mogelijk om een ​​verblijfsvisum te krijgen als u aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

U kunt een visum voor ingezetenen van Colombia aanvragen als:

  • U heeft een geldig Migrantenvisum voor minimaal vier jaar.
  • U heeft een aanzienlijke investering gedaan in Colombia.
  • Als u eerder afstand heeft gedaan van uw Colombiaanse staatsburgerschap, kunt u een Colombiaans ingezetene visum aanvragen als u naar het land wilt terugkeren.
  • U bent de ouder van een Colombiaans kind.
  • U bent een buitenlander die drie (3) jaar op rij in het bezit is geweest van een tijdelijke verblijfsvergunning als echtgeno(o)t(e) of vaste partner van een Colombiaan.

Vereiste documenten voor een verblijfsvisum in Colombia

Om in aanmerking te komen voor een visum voor ingezetenen van Columbia, moet u de volgende documenten overleggen:

  • Geldig paspoort of reisdocument dat in goede staat is en minimaal twee blanco pagina's heeft voor een visumsticker.
  • Twee (2) huidige drie-bij-drie gekleurde paspoorten op een witte achtergrond.
  • Verificatie van immigratie afgegeven door de Administratieve Beveiligingsafdeling - DAS binnen drie (3) maanden na de uiterste datum voor de visumaanvraag.
  • Als een van de Colombiaanse ouders overlijdt, moet ofwel de buitenlandse vader of moeder de relevante overlijdensakte overleggen, geautoriseerd door een Colombiaanse notaris of consul, evenals het papierwerk waaruit blijkt dat hij of zij het gezag over de Colombiaanse minderjarige heeft.
  • Als beide ouders buitenlands zijn, moeten ze een gevalideerde brief indienen bij de bevoegde autoriteit of een Colombiaanse consul.
  • Burgerlijke stand document waaruit verwantschap of verwantschap blijkt, officieel geautoriseerd of voorzien van een notarisstempel.
  • Een brief die is gevalideerd door een Colombiaanse notaris of consul en gericht is aan de respectieve ambtenaar die verantwoordelijk is voor de afgifte van het visum aan zijn/haar echtgeno(o)t(e) of vaste partner.
  • Bewijs van medische dekking.
  • Bewijs van financiële status waaruit blijkt dat u in Colombia voor uzelf kunt zorgen.

Inclusief bewijs van inkomsten van uw bank, creditcardmaatschappij en andere financiële instellingen.

Stappen om een ​​visum voor ingezetenen van Colombia aan te vragen 

Als u naar Colombia wilt reizen, is het van cruciaal belang om de stappen te kennen die nodig zijn om een ​​verblijfsvisum aan te vragen.

Er zijn echter twee manieren om een ​​visum voor ingezetenen van Colombia aan te vragen:

#1Online een visum voor ingezetenen van Colombia aanvragen  

Vul om te beginnen de aanvraagformulier met uw land, de reden van uw reis en andere noodzakelijke informatie.

U moet ook een aanvraagnummer invoeren op de webpagina. U kunt dan de Colombiaanse ambassade of het consulaat in uw land vinden.

Het belangrijkste is dat uw aanvraag gescande kopieën van relevante documenten in PDF-formaat en een JPEG-versie van uw pasfoto moet bevatten.

#2Een visum voor ingezetenen van Colombia aanvragen in uw eigen land

Het aanvragen van een visum voor ingezetenen van Columbia is een nauwgezet en tijdrovend proces. Hier is een systematische gids om u te helpen slagen met uw aanvraag.

  • Download, vul en print de aanvraagformulieren 

de eerste stap bij het verkrijgen van een verblijfsvisum is om toegang te krijgen tot het aanvraagformulier op deze website, vul het in en druk het af.

Controleer uw gegevens echter nog eens voordat u op de verzendknop klikt en deze afdrukt.

  • Kijk voor de dichtstbijzijnde Colombiaanse ambassade in het land waar je woont.

Na het voltooien van uw aanvraag, moet u de Colombiaanse ambassade of consulaat in uw land om de relevante documenten in te dienen. 

Stel echter dat uw land geen ambassade heeft voor Colombia. Vervolgens kunt u op zoek gaan naar een visumaanvraagcentrum voor Colombia om een ​​verblijfsvisum aan te vragen.

  • Verzamel de nodige documenten

Belangrijk is dat u alle bovengenoemde papieren voor uw aanvraag moet verzamelen.

Meer nog, vergeet niet om het document bij te voegen waaruit uw relatie met de Colombiaanse burgers of permanente inwoners blijkt.

  • Maak een afspraak bij de Colombiaanse ambassade of het consulaat

Als u een visumafspraak moet maken bij de Colombiaanse ambassade of het consulaat, moet u de specifieke instructies van de ambassade volgen.

Over het algemeen moet u minimaal drie weken van tevoren een afspraak maken. U kunt online een afspraak inplannen via de website van de ambassade of door te bellen met de ambassade. 

  • Betaal de visumkosten voor ingezetenen.

U kunt met een bankpas of contant betalen voor de visumaanvraagkosten voor ingezetenen van Colombia. 

 Betaal echter online tijdens het invullen van uw aanvraagformulier of wacht tot u aankomt bij de Colombiaanse ambassade of het visumaanvraagcentrum.

  • Ga naar het visuminterview

Het visuminterview is cruciaal bij het verkrijgen van een visum om naar Columbia te reizen.

U moet goed voorbereid op het interview aankomen door alle relevante documentatie en antwoorden op eventuele vragen te hebben.

  • Wacht op een reactie op uw visumaanvraag

Wachten op een reactie op uw visumaanvraag kan frustrerend zijn, maar het is cruciaal om geduldig te blijven. De reactie kan tot drie weken duren en soms langer. 

Heeft u na een maand nog geen reactie ontvangen, neem dan contact op met de betreffende ambassade. 

Veelgestelde Vragen/FAQ

Hoe lang kan ik in Colombia wonen zonder visum?

Stel dat u een reis naar Colombia plant voor toerisme, zaken of andere doeleinden die niets met immigratie te maken hebben; je zou maximaal negentig dagen zonder visum kunnen blijven.

Als u van plan bent langer dan negentig dagen te blijven, moet u bovendien een visum aanvragen bij de dichtstbijzijnde Colombiaanse ambassade.

Kan ik een bankrekening openen in Colombia??

In Colombia kunnen buitenlanders bankrekeningen openen als ze een geldig paspoort en een visum hebben. 

Buitenlanders moeten een bewijs van verblijf in Colombia overleggen, zoals een energierekening of huurovereenkomst.

De procedures voor het openen van een bankrekening verschillen per bank, maar doorgaans moeten immigranten hun paspoort- en visumdocumenten, hun sofinummer en het formulier voor het openen van een rekening verstrekken. 

Sommige banken kunnen echter ook een bewijs van inkomsten of investeringen eisen.

Is het moeilijk om de Colombiaanse nationaliteit te krijgen?

Er zijn een paar vereisten om het Colombiaanse staatsburgerschap te verkrijgen, waaronder van Colombiaanse afkomst zijn en ten minste vijf jaar in het land hebben gewoond.

Het verkrijgen van het staatsburgerschap is echter niet zo moeilijk als men zou denken. Het proces is vrij eenvoudig en kan in een relatief korte periode worden voltooid.

Staat Colombia meerdere nationaliteiten toe?

Voor veel Colombianen is het idee van meerdere nationaliteiten een realiteit. Het land verwelkomt dubbele nationaliteit. 

Colombianen kunnen het staatsburgerschap krijgen van elk land waarvan ze in aanmerking komen om staatsburger te zijn.

Wat zijn de voordelen van wonen in Colombia?

Colombia is een van de meest biodiverse landen ter wereld en heeft een grote verscheidenheid aan klimaatzones. Het is ook de thuisbasis van vele bergen, rivieren, bossen en meren. 

Het land heeft een rijke geschiedenis en barst van de culturele bezienswaardigheden. Bovendien heeft het leven in Colombia veel voordelen, waaronder de natuurlijke hulpbronnen, het warme weer en de vriendelijke mensen.

Kan een buitenlander onroerend goed kopen in Colombia?

Buitenlanders in Colombia kunnen onroerend goed kopen, maar er zijn een paar dingen om in gedachten te houden. Ten eerste moeten buitenlanders in het bezit zijn van een geldig Colombiaans paspoort en identiteitskaart. 

 Het onroerend goed moet worden gekocht via een in Colombia geregistreerd onroerendgoedbedrijf. 

Ten derde moet de buitenlander een minimale investering van $ 500,000 hebben.

Wat zijn de nadelen van het leven in Colombia?

Wonen in Colombia kan een lonende ervaring zijn als je je bewust bent van de nadelen. 

Het land staat bol van geweld en corruptie, die de geestelijke en lichamelijke gezondheid kunnen aantasten. 

Meer nog, het weer is notoir onvoorspelbaar en kan erg warm of erg koud zijn. Bovendien zijn de kosten van levensonderhoud hoog, waardoor het moeilijk is om geld te besparen.

Welke taal spreekt Colombia?

Colombia is een van de meest biodiverse landen met een rijke cultuur en geschiedenis. 

Spaans is de officiële taal, maar er worden veel inheemse talen gesproken. De meest gesproken inheemse taal is Quechua en Aymara.

Conclusie

Kortom, als u een aanvrager bent van een Colombiaans verblijfsvisum, zorg er dan voor dat u aan alle toelatingseisen voldoet en dien uw verblijfsaanvraag op tijd in.

Zodra uw verblijfsaanvraag is geaccepteerd en verwerkt, wordt uw visum afgegeven en kunt u als legaal ingezetene in Colombia gaan wonen!