in

Bewijs van fondsen: minimumbedrag om te studeren in Canada, 2022-23

Een internationale student kan minimaal $ 25,000 moeten tonen om hun aanvraag voor een Canadese studievergunning te ondersteunen.

studeren in een Canadese hoge instelling in 2022-23 hebben internationale studenten een bewijs van fondsen nodig van at minimaal $ 25,000 minimumbedrag in de bankrekeningen of de rekening van hun sponsor verklaring. Er is een extra bedrag nodig voor de begeleidende echtgenoot en alle kinderen ten laste.

Canada is een belangrijke bestemming voor internationale studenten die naar het buitenland gaan om kwaliteitsonderwijs te volgen. Canada heeft niet alleen goed onderwijs, maar heeft ook een aantal regelingen voor studenten die na hun afstuderen in het land willen blijven. Om in Canada te kunnen studeren, is een bewijs van voldoende geld vereist om het collegegeld te dekken en kosten van levensonderhoud.

Uw kansen op succes bij het aanvragen van een studentenvisum of studievergunning zijn sterk afhankelijk van uw vermogen om uzelf financieel te onderhouden wanneer u in Canada landt. Kunnen laten zien bewijs van onbezwaarde fondsen tijdens uw verblijf in Canada is erg belangrijk en essentieel.

In de meeste gevallen, als je een studie volgt aan een Canadese postsecundaire instelling, kan het collegegeld zo hoog zijn als $ 15,000 voor het eerste jaar. Immigratie, vluchtelingen en staatsburgerschap Canada (IRCC) vereisen ook een fonds van ongeveer $ 10000 voor kosten van levensonderhoud. Dit betekent dat u in totaal $ 25,000 moet laten zien ter ondersteuning van uw aanvraag voor uw Canadese studievergunning.

Je moet dus aantonen dat je in je levensonderhoud kunt voorzien (met je echtgenoot of familielid die je vergezelt als die er is) terwijl je in Canada studeert.

In dit artikel

Wat is een bewijs van fondsen of een bewijs van voldoende fondsen (POF)?

Een van de basisvereisten voor een Canadees studentenvisum is het hebben van een bewijs van voldoende fondsen of een bewijs van bezwaarde fondsen. Als internationale student moet je positief aantonen dat je niet alleen het collegegeld kunt betalen, maar ook andere kosten van levensonderhoud voor de duur van je verblijf in Canada.

De school waar je bent ingeschreven zal ook op het eenmalige verzoek dat je een bewijs van tegoeden overlegt. Dus ongeacht wie erom vraagt POF, het feit blijft dat Proof of Funds verwijst naar het bewijsmateriaal dat je de kosten van studeren in Canada zou kunnen dragen.

Er zijn verschillende manieren om bewijs van fondsen te tonen, aangezien studenten worden verzocht om vooruitbetalingen te doen als bewijs. Er is geen standaardlijst van documenten die door het IRCC vereist zouden zijn.

Bewijs van financiële ondersteuning voor internationale studenten

Bewijs van voldoende fondsen of financiële steun kan worden getoond door een van de volgende zaken;

  • bewijs van een bankrekening in Canada die op uw naam staat als er geld is overgemaakt naar Canada;
  • bewijs van een opleiding/studenten lening van een financiële instelling;
  • uw bankrekeningafschriften van de afgelopen zes maanden;
  • een bankcheque;
  • bewijs van betaling van collegegeld en huisvesting;
  • een brief van uw referent of instelling waarin u het fonds ontvangt; en
  • bewijs van financiering betaald vanuit Canada als je deelneemt aan een door Canada gefinancierd educatief programma of een beurs hebt.

Voorbeeld fondsbehoefte: Hoeveel geld moet ik tonen voor een Canadees studentenvisum?

Als jij en 2 gezinsleden voor een jaar naar een provincie buiten Quebec willen komen, heb je nodig

  • kosten van levensonderhoud: $ 10,000 (voor de student)
  • kosten van levensonderhoud: $ 4,000 (voor het eerste gezinslid)
  • kosten van levensonderhoud: $ 3,000 (voor het tweede gezinslid)
    Totaal: $ 17,000

Voorbeeld 2: Hoeveel showgeld voor studentenvisum in Canada?

Als jij en 2 gezinsleden (ouder dan 18) voor een jaar naar Quebec willen komen, heb je nodig

  • kosten van levensonderhoud: $ 11,000 (voor de student)
  • kosten van levensonderhoud: $ 5,100 (voor het eerste gezinslid)
  • kosten van levensonderhoud: $ 5,125 (voor het tweede gezinslid)
    Totaal: $ 21,225

Als uw land valutacontroles gebruikt, moet u bewijzen dat u voor al uw uitgaven geld mag exporteren.

Een arbeidsbrief die aantoont hoeveel uw sponsor verdient of alleen een brief of verklaringen van uw sponsor waaruit blijkt dat zij u zullen steunen, is mogelijk niet voldoende bewijs van geld voor de immigratiebeambte.

Dit komt omdat geen van deze documenten bewijst dat er geld beschikbaar is om u te sponsoren. Dat is de reden waarom bankrekeningafschriften met het saldo en de herkomst van de financiële middelen een van de beste bewijsmiddelen zijn bij het aanvragen van een studievergunning voor Canada.

Wie kan een student in Canada sponsoren?

Vergeet niet dat uw sponsor uw ouders, familieleden of voogd kan zijn. Het gaat er hier om te kunnen bewijzen dat de in de sponsorbrief vermelde fondsen inderdaad beschikbaar zijn via bankafschriften en dat de bronnen van het fonds echt zijn en kunnen worden getraceerd. Het is ook zeer essentieel om bewijs van uw relatie met uw sponsor bij te voegen.

Documenten geaccepteerd als bewijs van fondsen in 2022-23

Hieronder vindt u een lijst met financiële documenten die gemakkelijk worden geaccepteerd als bewijs van fondsen voor de aanvraag van een studievisum voor Canada. Elk van de vier documenten kan worden gecombineerd met een ander om voldoende bewijs van financiering vast te stellen, tenzij een specifieke rekening/storting wordt gevraagd door een IRCC Visa Officer.

#1. Bankrekeningafschriften

De Visa-consulaten of universiteit kunnen u vragen om uw bankrekeningafschriften of de bankrekeningafschriften van uw sponsors voor een bepaalde periode in te dienen. De verklaringen moeten op de naam van de persoon worden vermeld.

Het moet een gescande kopie van de originele afschriften zijn, naar behoren gestempeld en ondertekend door de bank. Om de financiële draagkracht te bewijzen, moet het bankafschrift origineel zijn, afgedrukt op briefpapier van de bank en ondertekend door de bank. En het moet duidelijk de ambtstermijn specificeren (meestal bankafschriften van 6 maanden) die vereist zijn door het consulaat of de universiteit.

#2. Leninggoedkeuring / uitbetalingsbrief

U kunt ook een leninggoedkeuringsbrief verstrekken als bewijs van fondsen. Het zou niet moeilijk moeten zijn om het te krijgen van de bank waar u de lening hebt aangevraagd. Hoewel de banken misschien een vast formaat hebben, moet de brief over het algemeen de goedkeuring bevatten van de bank die het specifieke bedrag aan u leent voor uw hoger onderwijs in het buitenland.

De goedkeuringsbrief van de lening moet naar behoren worden ondertekend en gestempeld op het briefhoofd van de bank. Het moet ook het bedrag specificeren dat op naam van de student moet worden uitbetaald en de belofte om het geld uit te betalen zoals aangegeven.

#3. Beursbrieven

Beursbrieven kunnen worden bijgevoegd als bewijs van financiële draagkracht als u een beurs heeft gekregen. Deze brief wordt meestal verstrekt door de universiteit, donorbureaus of instellingen die de beurs toekennen. Als u een overheidsbeurs of -beurs heeft ontvangen, moet u hiervan ook een kopie meesturen.

#4. Certificaat van leenvermogen

Een leningscertificaat is iets anders dan een goedkeuringsbrief voor leningen. Als je een bekwaamheidsattest krijgt van een financiële instelling of bank, betekent dit dat de bank je een lening wil geven als je toegelaten wordt tot een buitenlandse universiteit.

Op het leningvermogenscertificaat moet duidelijk uw naam, de geschiktheid van de lening en de prima facie belofte van de financiële instelling om de lening te verstrekken, worden vermeld. Het moet ook naar behoren worden gestempeld en ondertekend op het briefhoofd van de bank.

Minimumbedrag vereist door alle Canadese provincies behalve Quebec

Personen die naar Canada komen Vereist bedrag per jaar (bovenop het collegegeld) Vereist bedrag per maand (bovenop het collegegeld)
Jij (de student) $ 10,000 $ 833
Eerste familielid $ 4,000 $ 333
Voor elk extra begeleidend gezinslid $ 3,000 $ 255

Minimumbedrag vereist door de provincie Quebec

Personen die naar Canada komen Vereist bedrag per jaar (bovenop het collegegeld) Vereist bedrag per maand (bovenop het collegegeld)
Jij (de student) $ 11,000 $ 917
Eerste gezinslid (18 jaar of ouder) $ 5,100 $ 425
Eerste gezinslid (jonger dan 18 jaar) $ 3,800 $ 317
Elk extra begeleidend gezinslid (18 jaar of ouder) $ 5,125 $ 427
Elk extra begeleidend gezinslid (onder de 18 jaar) $ 1,903 159

 Als uw land valutacontroles toepast, moet u aantonen of bewijzen dat u fondsen kunt exporteren voor al uw uitgaven. Het bedrag in bovenstaande tabel kan ook voldoende zijn voor het bewijs van de verlenging van de studievergunning.

Veelgestelde vragen over bewijs van fondsen voor internationale studenten in Canada

Wat is een bewijs van financiële steun voor een Canadees studentenvisum?

Bewijs van financiële steun voor een Canadees studentenvisum kan komen in de vorm van: een brief van uw bank of andere financiële instelling waarin staat dat u een bepaald bedrag aan spaargeld heeft of dat u een vast inkomen ontvangt. De brief moet op officieel briefpapier worden geschreven en uw naam, adres en rekeningnummers bevatten.

U kunt ook andere documenten toevoegen, zoals: loonstroken, bankafschriften of investeringsafschriften om te bewijzen dat je de middelen hebt om jezelf te onderhouden tijdens je studie in Canada. Brief van werkgevers of sponsors en overheidssubsidies of beurzen worden ook geaccepteerd als bewijs van financiële ondersteuning om in Canada te studeren.

Hoeveel maanden bankafschriften voor een Canada studentenvisum?

Als je een Canadees studentenvisum aanvraagt, moet je bewijzen dat je voldoende geld hebt om je collegegeld en andere kosten van levensonderhoud te dekken. Vaak is een bankafschrift van vier maanden vereist. Verstrek een van de volgende zaken: Origineel bankrekeningafschrift, studiebeursbrieven, goedkeuringsbrief voor leningen of leencapaciteitscertificaat.

Hoeveel banksaldo is vereist voor een Canadees studentenvisum?

Als je een studie volgt aan een Canadese postsecundaire instelling (universiteit of hogeschool), kan het collegegeld zo hoog zijn als 15,000 CAD voor het eerste jaar. Immigratie, vluchtelingen en staatsburgerschap Canada (IRCC) vereisen ook een fonds van ongeveer $ 10000 voor kosten van levensonderhoud.

Verifieert de Canadese ambassade bankafschriften?

Canadese Ambassade of Consulaat zal uw bankrekening niet controleren. Ze controleren alleen om bankafschriften van enkele maanden te zien om uw geschiedenis te zien. Verder; ze hebben niet de benodigde ontheffing of toestemming van u om contact op te nemen met uw bank, zodat ze geen informatie kunnen krijgen, zelfs als ze het probeerden. Wel doen ze onderzoek bij banken.

Wie kan mij sponsoren voor een Canadees studentenvisum?

Een vriend, familielid, familielid of andere derde partij kan je sponsoren door een brief te schrijven waarin staat dat zij je collegegeld en kosten van levensonderhoud zullen betalen als bewijs van geld voor een Canada studentenvisum.

Wat is de leeftijdsgrens voor een Canadees studentenvisum?

Om in Canada te studeren, moet je tot achttien jaar oud zijn. Hoewel er geen leeftijdsgrens is, heb je een studievergunning nodig als je minderjarig bent. Hoewel de leeftijdsgrens verschilt van provincie tot provincie. Je moet een Canadese of internationale student zijn en tussen 18 en 35 jaar oud zijn.

Wat zijn de vereisten om een ​​studentenvisum aan te vragen in 2022-23?

U moet een introductiebrief en verschillende belangrijke documenten indienen (aanvaardingsbrief van een universiteit, geldig paspoort, bewijs van voldoende geld om uw studie te financieren, bewijs van Engelse taalvaardigheidstest, academische documenten, ontvangstbewijs van betaling van collegegeld en medisch certificaat ). het kan zijn dat u naast een studentenvisum ook een tijdelijk verblijfsvisum moet aanvragen.

Kan ik Mijn eigendom tonen als bewijs van fondsen voor een studentenvisum?

Nee, u kunt uw eigendom niet gebruiken als bewijs van fondsen voor een studievergunning. Het geld moet direct voor u beschikbaar zijn (onbezwaard). U kunt bijvoorbeeld het eigen vermogen op onroerend goed niet gebruiken als bewijs van fondsen. U kunt dit geld ook niet van een ander lenen. Je moet dit geld kunnen gebruiken om de kosten van collegegeld en andere kosten van levensonderhoud te betalen.

Kan ik eigendommen en landeigendommen tonen als bewijs van fondsen voor een studentenvisum voor Canada?

Niet echt. Landgoederen kunnen dienen als bewijs van thuisband voor internationale studenten, maar niet als bewijs of bewijs van financiële steun voor Canadese studentenvisums. IRCC vereist dat het geldbedrag dat moet worden gebruikt als bewijs van fondsen voor studievergunning bijna contante liquide activa zijn. En dit geld moet beschikbaar zijn voor de student in Canada wanneer dat nodig is.