in

Alberta PNP-puntencalculator: hoe u uw score kunt berekenen

Kandidaten moeten ten minste 60 CRS-punten van de 100 scoren op het Alberta PNP-puntenraster.

Wil je wonen en werken in Alberta? Als het antwoord ja is, moet u weten hoe u uw score kunt berekenen met de Alberta PNP-puntencalculator. Deze tool helpt u te bepalen of u in aanmerking komt om een ​​provinciale nominatie aan te vragen via de Express Entry-stroom van de Retourneren Provinciaal genomineerdenprogramma (AINP).

In dit artikel

Bereken uw Alberta PNP CRS-score 2022

Immigreren naar Alberta via Provinciale Nominatie

Bepaal of u in aanmerking komt voor Alberta Immigration.


* Uw land van herkomst speelt geen rol, maar het is wel goed om te weten. Verwerkingstijden zijn hier soms van afhankelijk.
Heeft u een echtgeno(o)t(e) of samenwonende partner die met u meegaat naar Alberta?
Wat is uw leeftijd op het moment dat u uw PNP-aanvraag indient?

*Leeftijd is een factor in de Canadese immigratie, hetzelfde geldt voor het Alberta Provincial Nominee Program. Kies de toepasselijke leeftijdscategorie op het moment van aanmelding.

Sectie B: Onderwijs en werkgelegenheid

Welke van de volgende is uw hoogste niveau van volledige opleiding of training?
Heb je minimaal 2 jaar voltijds gestudeerd aan een middelbare of post-secundaire school in Canada?
Heb je minimaal 1 jaar werkervaring in Canada in een beroep ingedeeld onder NOC vaardigheidsniveau 0, A of B met een geldige tewerkstellingsvergunning?
Heeft u momenteel een geregeld dienstverband in Canada?
Heeft u (of uw echtgeno(o)t(e) of gemeenschappelijke partner) een familielid in Canada dat in Canada woont als Canadees staatsburger of permanent ingezetene en 18 jaar oud is?

Sectie C: Werkervaring (maximaal 15 punten)

Hoeveel jaar werkervaring heeft u opgedaan BINNEN de laatste 5 jaar voorafgaand aan het indienen van uw aanvraag?

Sectie D: Officiële taalvaardigheid

Welk scorebereik heb je behaald in je EERSTE officiële taaltest?
Welk scorebereik heb je behaald in je TWEEDE officiële taaltest?

Sectie E: Aanvullende vragen

Heeft uw echtgeno(o)t(e) of samenwonende partner minimaal CLB-niveau 4 of hoger in alle 4 taalvaardigheden - luisteren, lezen, spreken en schrijven?
Heeft uw echtgeno(o)t(e) of gemeenschappelijke partner minimaal 2 jaar voltijdse academische studie aan een middelbare of post-secundaire school in Canada?
Familielid omvat een: ouder, broer of zus, grootouder, tante, oom, nicht, neef, eerste neef en stieffamilieleden of schoonfamilie van dezelfde relaties. De gezinsleden in Saskatchewan moeten voldoen aan de vereisten zoals vermeld onder "Vereiste documenten" voor uw ISW-subcategorie.
Heeft uw echtgeno(o)t(e) of samenwonende partner minimaal 1 jaar voltijds gewerkt in Canada met een geldige werkvergunning?

Bijna daar...

Naam en voornaam
Naam en voornaam
Voornaam*
Achternaam*
* Om de levering van resultaten te garanderen, is het uw verantwoordelijkheid om uw e-mailadres correct in te voeren.
Voorwaarden:

Te gebruiken Shift + Tab terug gaan

De AINP heeft een Express Entry-stroom waarmee buitenlanders een provinciale nominatie kunnen aanvragen na ontvangst van een Notification of Interest (NOI) -brief van de provincie. In aanmerking komende kandidaten worden rechtstreeks door de AINP gecontacteerd via hun Express Entry-profiel.

Hoogtepunten van het Alberta Provincial Nominee Program Express Entry-proces

  1. Alleen die Express Entry-kandidaten die een uitnodiging of NOI-brief van de AINP ontvangen, kunnen een aanvraag indienen voor een provinciale nominatie onder de Alberta Express Entry Stream.
  2. De AINP selecteert kandidaten op basis van hun interesse en kan rekening houden met factoren van de kandidaat, zoals onderwijskwalificatie, leeftijd, eerdere werkervaring, taalvaardigheid, aanpassingsvermogen aan de arbeidsmarkt van Alberta en op basis van de beschikbaarheid van geregeld werk in een stad in Alberta.
  3. Geïnteresseerde kandidaten moeten ten minste 60 CRS-punten van de 100 scoren op de Alberta PNP-puntencalculator.
  4. De AINP puntencalculator houdt rekening met factoren zoals leeftijd, opleiding, werkervaring, taalvaardigheid en aanpassingsvermogen. Zie de AINP crs-tool om uw score te berekenen.
  5. De hoogst mogelijke score op de Alberta PNP Points Calculator is 100.

Hoe u uw score kunt berekenen op de Alberta PNP-puntencalculator

Er zijn een aantal stappen die u moet nemen om uw score op de PNP-puntencalculator voor de provincie Alberta te berekenen.

Als je de website van de overheid van Alberta gebruikt om je score te schatten, moet je eerst een account aanmaken op de AINP-website. Nadat u zich heeft geregistreerd, heeft u toegang tot de rekentool. Gebruik anders de gratis AINP-puntencalculator die we op deze pagina hebben verstrekt.

Vervolgens moet u wat informatie over uzelf in de rekenmachine invoeren. Dit omvat uw leeftijd, werkervaring, taalvaardigheid en opleiding.

Vervolgens moet u de instructies op de tool volgen om informatie in te voeren, zoals uw hoogst voltooide opleidingsniveau en het aantal jaren ononderbroken voltijd of een gelijk aantal deeltijdse betaalde werkervaring opgedaan in de afgelopen tien jaar jaar.

U wordt ook gevraagd om uw taalvaardigheid in te voeren. Om de beste resultaten te krijgen, moet u informatie verstrekken over uw CLB-score of IELTS-band.

De Alberta PNP Points Calculator vraagt ​​ook naar je aanpassingsvermogen. Dit omvat vragen zoals of u familieleden in Alberta heeft en of u ooit eerder in de provincie heeft gewoond.

Je moet ook informatie invoeren over je jobaanbieding in een stad in Alberta, als je die hebt. Dergelijke banen zijn meestal verbonden met of dicht bij de vraag naar beroepen zoals vastgesteld door de provinciale overheid.

Als u de gratis Alberta PNP-puntencalculator op Work Study Visa gebruikt, geef dan ook uw land van herkomst op en vertel ons of u al dan niet een echtgenoot heeft. Hoewel deze informatie niet bijdraagt ​​aan uw score, kunnen ze een kleine invloed hebben op uw AINP-verwerkingstijden voor aanvragen.

Ten slotte moet u de informatie die u in de tool hebt ingevoerd, controleren en vervolgens op "berekenen of verzenden" klikken om uw score te krijgen. Uw resultaten zullen kort na de definitieve indiening per e-mail aankomen.

Verdeling van punten in de PNP-puntencalculator van Alberta

De AINP-puntencalculator kent punten toe aan kandidaten op basis van verschillende factoren, waaronder leeftijd, opleiding, werkervaring en taalvaardigheid.

Kandidaten die een echtgeno(o)t(e) of gemeenschappelijke partner hebben die in Alberta woont, krijgen ook extra punten. Punten worden als volgt verdeeld onder de hierboven genoemde factoren: -

1. Leeftijd – Kandidaten krijgen punten voor hun leeftijd, jongere kandidaten krijgen meer punten. Het maximum aantal punten voor de leeftijd is 12.

2. Educatie – Kandidaten krijgen een bepaald aantal punten op basis van het hoogst behaalde opleidingsniveau. Onder de factor onderwijskwalificatie zijn 25 punten mogelijk.

3. Werkervaring – Punten worden toegekend op basis van hoe lang de kandidaat in zijn huidige beroep heeft gewerkt.

4. Taalvaardigheid – Punten worden toegekend voor taalvaardigheid in zowel het Engels als het Frans. Taalvaardigheid (met behulp van IELTS-, CELPIP-, etc-scores) kan de AINP-score met maximaal 28 punten verhogen.

5. Werkervaring – Kandidaten krijgen punten voor het aantal jaren dat ze in hun huidige beroep hebben gewerkt. Op deze factor zijn maximaal 15 scores mogelijk.

6. Geregeld werk – Kandidaten die een aanbod van geregeld werk in Alberta hebben, krijgen 10 punten. Een baan krijgen in Alberta is een manier om je Alberta Express-toegangspunten te verbeteren.

7. Aanpassingsvermogen – Onder deze factor worden maximaal 15 punten toegekend, op basis van criteria zoals eerdere werkervaring in Canada of een familielid dat in de provincie woont. Vergroot uw kansen om naar Alberta te emigreren door u aan te melden via het Provincial Nominee Program (PNP).

Totaal aantal mogelijke punten voor Alberta PNP: 100 (maximaal).

Extra punten voor AINP-genomineerde

Extra punten – Extra punten worden toegekend aan kandidaten met een echtgeno(o)t(e) of samenwonende partner die in Alberta woont. Je kunt ook 5 extra punten krijgen voor aanpassing aan de omgeving in Alberta.

Beroep Alberta in vraaglijst 2022

De regering van Alberta publiceert regelmatig een bijgewerkte lijst van beroepen waarmee kandidaten een provinciale nominatie kunnen indienen. Bijgevoegd de huidige bezetting in de vraag voor de provincie Alberta (gebruik het gewoon als referentie).

  • Olie en gas industrie
  • Machines en transportmiddelen
  • Restaurant- en foodservicemanagers
  • Zakelijke, financiële en administratieve rollen
  • Verkoop en aanverwante diensten
  • Ondergrondse mijnwerkers, boormachines en aanverwante taken
  • Management
  • Recycling-eenheden
  • Operator van zware apparatuur
  • Verzekering
  • Metaal vormen en vormgeven
  • Retailmanagers, verkopers, griffiers en kassiers
  • Auto service technici
  • Data mijner
  • Werknemers in de gezondheidszorg
  • Exploitant van stortgasinstallaties
  • Zonne-installateur
  • Windturbine-technicus
  • Webontwerpers en -ontwikkelaars
  • Groothandelsmanagers
  • Makelaars en supervisors in onroerend goed
  • Landbouwspecialisten
  • Supply Chain, Tracking en Planning Coördinatie Beroepen
  • Productie van natuurlijke hulpbronnen
  • Vis industrie
  • Transportvrachtwagenchauffeurs

Raadpleeg de aanbevolen links hieronder voor meer informatie over immigratie naar Alberta: