in

BC PNP-puntencalculator: verhuizen naar British Columbia

De maximale score die een kandidaat kan behalen met de BC PNP-puntencalculator is 200.

Als u op zoek bent naar een verhuizing naar British Columbia, is de eerste stap om te zien of u in aanmerking komt voor het BC Provincial Nominee Program. De BC PNP-puntencalculator is een hulpmiddel waarmee u kunt bepalen of u in aanmerking komt. Deze rekenmachine houdt rekening met veel factoren, zoals je opleiding en werkervaring. Er wordt ook gekeken naar hoe bekwaam je Engels bent en of je al dan niet een baan hebt aangeboden in BC. Dus, hoe gebruikt u de BC PNP-puntencalculator? Blijf lezen om erachter te komen!

In dit artikel

Wat is BC PNP-puntencalculator?

De BC Provincial Nominee Program (PNP) puntencalculator is een hulpmiddel dat u helpt bij het bepalen van uw CRS-score en uiteindelijk uw geschiktheid voor immigratie in British Columbia. De BC PNP-calculator houdt rekening met veel factoren, zoals je opleiding en werkervaring. Er wordt ook gekeken naar hoe bekwaam je Engels bent en of je al dan niet een baan hebt aangeboden in BC.

Immigreren naar British Columbia via Provinciale Nominatie

Bepaal of u in aanmerking komt voor immigratie in British Columbia.


* Uw land van herkomst speelt geen rol, maar het is wel goed om te weten. Verwerkingstijden zijn hier soms van afhankelijk.

Officiële taalvaardigheid

Welk scorebereik heb je behaald in je officiële Engelse taaltest?

Extra punten - werkgerelateerd

Heb je al een baan aangeboden in een stad in Brits-Columbia?
Je hebt JA gezegd tegen een jobaanbieding in BC. In welk vaardigheidsniveau valt deze baan?
Je hebt JA gezegd tegen een jobaanbieding in BC. Welke van de volgende omschrijvingen beschrijft deze vacature het beste?
Je hebt JA gezegd tegen een jobaanbieding in BC. In welk deel van BC is deze jobaanbieding?
Je hebt JA gezegd tegen een jobaanbieding in BC. Hoeveel jaar direct gerelateerde werkervaring heeft u in dit beroep?
Als je al in BC hebt gewerkt. Heb je minimaal 1 volledig jaar werkervaring gerelateerd aan het werkgebied van je jobaanbieding?

Bijna daar...

Naam en voornaam
Naam en voornaam
Voornaam*
Achternaam*
* Om de levering van resultaten te garanderen, is het uw verantwoordelijkheid om uw e-mailadres correct in te voeren.
Algemene Voorwaarden

Te gebruiken Shift + Tab terug gaan

Puntenverdeling in BC PNP CRS-calculator

De BC PNP-puntencalculator kent als volgt punten toe voor verschillende factoren:

  • Maximaal 50 punten voor een jobaanbieding in BC die voldoet aan de looneisen van het NOC. Dat is voor een jobaanbieding in een beroep ingedeeld bij Vaardigheidstype 0 of Vaardigheidsniveau A of B van de Nationale Beroepsclassificatie (NOC).
  • 10 punten voor een in aanmerking komende baanaanbieding in een regio van BC buiten het metrogebied van Vancouver.
  • 25 punten voor het hebben van ten minste de helft van je opleiding (secundair of postsecundair) van een instelling in Canada.
  • 10 punten als je een jaar fulltime in BC woont en werkt.
  • 25 punten als je minimaal twee jaar voltijdse werkervaring hebt (minstens 30 uur/week) bij een werkgever gevestigd in BC. Deze werkervaring moet, indien van toepassing, gerelateerd zijn aan uw beroep en baanaanbod.
  • Er worden ook punten toegekend voor taalvaardigheid, met bonuspunten als je een CELPIP-score van 12 of hoger hebt of een IELTS-score of bandscore van het minste CLB-niveau van Canadian Language Benchmark (CLB). Maximaal punt voor taal is 30.
  • Sommige punten zijn van toepassing als u een broer of zus heeft die in British Columbia woont en aan bepaalde criteria voldoet.
  • De maximale score die men kan behalen met de BC PNP-puntencalculator is 120.

Aanbevolen: Brits-Columbia immigratiegids.

Hoogtepunten van de BC PNP-puntencalculator

  1. De BC PNP-calculator kijkt naar veel factoren, waaronder je opleiding en werkervaring.
  2. Het houdt ook rekening met hoe bekwaam je Engels bent en of je al dan niet een baan hebt aangeboden in BC.
  3. De BC PNP-puntencalculator is gebaseerd op het Skilled Immigration Registration System (SIRS).
  4. BC gebruikt NOC-niveaus om banen te classificeren.

Hoe de BC PNP-puntencalculator te gebruiken?

Nu u weet wat de BC Provincial Nominee Program Points Calculator is, gaan we eens kijken hoe u deze kunt gebruiken.

De British Columbia Provincial Nominatie CRS-calculator op Work Study Visa berekent automatisch uw score zodra u antwoorden geeft op vragen die zijn gestructureerd rond alle BC SIRS-factoren. Druk gewoon op de startknop en beantwoord de beoordelingsvragen. Uw eindscore en aanbevelingen worden u via e-mail toegestuurd.

Regionaal werkgebied in BC

De volgende steden worden beschouwd als regionale werkgebieden in British Columbia.

  • Stikine, Central Coast, Northern Rockies, Mount Waddington, Skeena-Queen Charlotte, Powell River, Sunshine Coast, Kootenay-Boundary en Alberni-Clayoquot.
  • Kitimat-Stikine, Bulkley-Nechako, Squamish-Lillooet, Strathcona, Columbia-Shushwap en East Kootenay.
  • Peace River, Comox Valley, Cariboo en Central Kootenay.
  • Okanagan-Similkameen, Cowichan Valley, Noord Okanagan en Fraser-Fort George.
  • Thompson-Nicola, Nanaimo en Centraal Okanagan.
  • Hoofdstad en Fraser Valley.
  • Groot-Vancouver.

Veelgevraagde vaardigheden in Brits-Columbia

  • Landbouw.
  • Biologische en biomedische wetenschappen.
  • Computer- en informatiewetenschappen en ondersteunende diensten.
  • Engineering.
  • Technische technologie.
  • Gezondheidsberoepen en aanverwante klinische wetenschappen.
  • Wiskunde en statistiek.
  • Natuurlijke hulpbronnen gesprek en onderzoek.
  • Fysische wetenschappen.
  • Om te zien naar welke banen dit jaar veel vraag is in BC, zie ons artikel over: top banen in BC.

Wat als je geen jobaanbieding hebt in BC?

Als je geen jobaanbieding hebt in BC, maak je geen zorgen! Mogelijk komt u nog steeds in aanmerking voor immigratie in British Columbia. U kunt meer informatie over het BC Provincial Nominee Program vinden op onze website.

Is leeftijd een factor in BC PNP?

De BC PNP-puntencalculator kijkt niet naar leeftijd als een factor, maar houd er rekening mee dat BC het federale Comprehensive Ranking System (CRS) gebruikt om kandidaten te beoordelen. De CRS kijkt onder meer naar leeftijd. U kunt meer informatie over het BC Provincial Nominee Program vinden op onze website.

Heb ik werkervaring nodig voor BC PNP?

Het BC express entry-programma vereist werkervaring. BC PNP gebruikt het federale Comprehensive Ranking System (CRS) om kandidaten te beoordelen, en de CRS kijkt onder meer naar werkervaring.

Voor wie is BC Express Entry?

Het BC Express Entry-programma is bedoeld voor bekwame professionals die een baan aangeboden krijgen van een werkgever in British Columbia. Als je geïnteresseerd bent in andere provincies, bekijk dan ons artikel over populaire provinciale genomineerde programma's in Canada.

Hoe wordt BC PNP berekend?

BC PNP is gebaseerd op veel factoren, zoals onderwijskwalificaties, opleiding op een school in British Columbia, vaardigheid in het Engels op basis van IELTS- of CELPIP-score en of de sollicitant al dan niet een baan in BC heeft. Salarissen en locatie van de baan in Brits-Columbia vormen aanvullende factoren voor kandidaten met een baanaanbieding.

Is het makkelijk om uitgenodigd te worden voor BC PNP?

Immigratie in British Columbia is niet eenvoudig omdat de provincie bepaalde eisen heeft waaraan aanvragers moeten voldoen. Ook zijn veel immigranten geïnteresseerd in BC PNP, dus de provincie heeft een puntensysteem om kandidaten uit te nodigen. De beste manier om te weten of u in aanmerking komt, is door de BC PNP-puntencalculator te gebruiken.

Wat is PR-verwerkingstijd voor BC PNP?

De verwerkingstijd voor BC PNP is zes maanden. Dit kan echter veranderen afhankelijk van het aantal ontvangen aanvragen en de complexiteit van individuele gevallen.

Is de BC PNP Punten Calculator gratis?

Ja – de BC PNP Points Calculator on Work Study Visa is helemaal gratis. Deze BC PNP-puntencalculator geeft een schatting van uw geschiktheid voor immigratie in British Columbia.

Wat is de minimumscore om in aanmerking te komen voor BC Immigration?

De minimale score die u kunt behalen via de BC PNP Points Calculator is 70 punten. Dit garandeert echter geen selectie bij een loting, omdat veel aanvragers geïnteresseerd zijn in British Columbia Immigration en ze mogelijk betere scores hebben.

Wat zijn BC PNP-streams?

Er zijn drie bekwame immigratiestromen in British Columbia: geschoolde arbeider, internationaal afgestudeerde en instapniveau en semi-geschoolde stroom. De BC Graduates hebben een jobaanbieding in de provincie nodig om in aanmerking te komen voor deze subcategorie van BC PNP. Kandidaten met ervaring als vrachtwagenchauffeur, voedselbediende of kok komen in aanmerking voor de instap- en semi-geschoolde stroom.

Wat is BC PNP EOI?

EOI betekent Expression of Interest en het staat voor een profiel dat aanvragers moeten maken onder het BC PNP-programma voor immigratie in British Columbia. Dit profiel van blijken van interesse garandeert geen uitnodiging om te solliciteren, maar het is belangrijk dat kandidaten interesse tonen in immigratie in British Columbia.

Wat zijn BC PNP-trekkingsdata?

British Columbia houdt remises elk jaar op specifieke data onder de verschillende subcategorieën van BC PNP. Deze trekkingsdata verschillen afhankelijk van het beroep dat u heeft en uw opleidingsniveau. Sommige trekkingen worden alleen gehouden voor kandidaten met een baanaanbieding en sommige worden gehouden voor geschoolde werknemers zonder baanaanbieding.

Wat is BC PNP SIRS?

BC maakt sinds januari 2016 gebruik van het Skilled Immigration Registration System (SIRS). Met dit systeem kan de provincie de best gerangschikte kandidaten uitnodigen door middel van trekkingen die het hele jaar door met regelmatige tussenpozen worden gehouden. Momenteel accepteert British Columbia alleen sollicitaties via SIRS van kandidaten die een baan in de provincie hebben.

Naar welke banen is vraag in BC 2022?

Het British Columbia beroep in de vraag lijst wordt elk jaar bijgewerkt. De lijst met veelgevraagde beroepen verandert naarmate de behoeften van werkgevers in British Columbia veranderen. Er is echter altijd vraag naar sommige banen, zoals verpleegkundigen, ingenieurs en leraren.

Wat zijn BC PNP NOC's?

Het National Occupational Classification (NOC)-systeem wordt door de Canadese overheid gebruikt om banen in te delen in vaardigheidsniveaus. Dit systeem wordt ook gebruikt door British Columbia onder zijn bekwame immigratiestromen. De verschillende niveaus van NOC omvatten 0, A en B. Kandidaten met werkervaring in vaardigheidsniveau O of Vaardigheidstype A komen in aanmerking voor BC PNP onder de categorie Geschoolde Arbeider. Check waar jouw beroep in valt met onze Gratis NOC-zoekertool.