in

Controleer of u in aanmerking komt om in Canada te studeren

We sturen je binnen 1 minuut na het indienen van je beoordeling een feedback op maat. 100% gratis.

Bepaal of u in aanmerking komt om in Canada te studeren

Geschiktheid om in Canada te studeren

Kom je in aanmerking om te solliciteren?

Canada heeft 2 officiële talen, Engels en Frans. De meeste instellingen geven les in het Engels, sommige in het Frans.

Laten we het nu hebben over schoolkeuze.

Welke Canadese provincie(s) heeft jouw voorkeur? *
Canada heeft 10 provincies.

Je opleiding betalen

* We kunnen u bij naam noemen in onze e-mails.

We berekenen uw resultaat...

* Schrijf dit op zodat je het niet vergeet.

Bijna klaar: controleer uw antwoorden.

Op basis van de door u verstrekte informatie.
Voorwaarden:

Te gebruiken Shift + Tab terug gaan

1. Begrijp de vereisten

Succesvol solliciteren op een Canadese postsecundaire school vereist een goed begrip van de verschillende vereisten voor scholen en de cursussen die ze aanbieden. Studenten moeten ook een zorgvuldige analyse maken van de regels en voorschriften die relevant zijn voor het aanvraagproces van een studievergunning. Alleen door de overheid erkende scholen en perioden van goedgekeurde studie zijn nodig.

2. Kies het juiste studie en school

De volgende stap bij het kiezen van een onderwijsinstelling voor hoger onderwijs is om zeker te zijn van haar status als Designated Learning Institution. Alleen DLI's kunnen internationale studenten toelaten. Houd er rekening mee dat u een specifieke hoofdcursus moet afronden wanneer u zich aanmeldt om in Canada te studeren. De Canadese academische structuur is flexibel om van cursus te veranderen, hoewel het het beste is om je opties zorgvuldiger te vergelijken en een cursus te kiezen die je echt wilt volgen.

3. Doe de taalvaardigheidstest (indien nodig)

Om met succes toegang te krijgen tot een Canadese postsecundaire instelling, moet elke internationale student vaardigheid in het Engels of Frans aantonen. IELTS is de meest geprefereerde test voor vaardigheid in het Engels, en sommige andere scholen accepteren ook de TOEFL-examenscore of het Advance Cambridge English-examen.

Voor Frans kun je kiezen voor DELF, DALF of TCF, hoewel de TEF-examens de meest populaire optie zijn. Kies de test die u moet afleggen, betaal de vergoeding en boek uw data ruim van tevoren. Het kan natuurlijk zijn dat u uw taalvaardigheid in (lezen, luisteren, spreken en schrijven) moet opfrissen om ervoor te zorgen dat uw aanvraag niet wordt afgewezen.

4. Begin met solliciteren

Nu is het tijd om u aan te melden bij de universiteiten van uw keuze, hun aanvraagformulieren te verkrijgen en deze ruim van tevoren in te dienen. De keuze hebben om bij verschillende hogere instellingen te solliciteren, kan voordelig zijn, maar u moet rekening houden met de aanvraagkosten, die variëren van $ 100 tot $ 250. Selecteer zorgvuldig de gewenste instelling. Vergelijk je opties, kies de studie van je voorkeur en selecteer een of twee alternatieven als back-up.

5. Studievergunning en visum aanvragen

Nu je een school klaar hebt staan ​​om je toelating te verlenen, is het tijd om de Canada Study Permit aan te vragen. U kunt het lokale visumaanvraagcentrum in uw land of online aanvragen. Uw aanvraag moet het volgende bevatten:

  • Toelatingsbrief,
  • Je paspoort,
  • En bewijsstukken dat je voldoende financiën hebt om in Canada te studeren.

Als u zich hebt ingeschreven bij een instelling in de provincie Quebec, ontvangt u samen met de acceptatiebrief ook een “Certificat d'acceptation du Québec” (CAQ). Zorg ervoor dat u dit essentiële document toevoegt aan uw aanvraag voor een studievergunning.

6. Reis!

Nadat de aanvraag is verwerkt en indien nodig een interview is afgenomen, zal de visumfunctionaris bij uw aanvraag voor een studievergunning beslissen of u gekwalificeerd bent of niet. Indien geaccepteerd, is het nu tijd om uw reis naar Canada voor te bereiden. Een studievergunning heeft meestal een ingangsdatum. Dit is de datum waarop de vergunning in werking is getreden. Houd er rekening mee dat u voor deze datum niet in Canada mag aankomen. Plan uw reis zorgvuldig.

De visumbeambte zal uw vergunning en andere documenten in de haven van binnenkomst (POE) controleren voordat u toestemming krijgt om Canada binnen te komen. Dit is de voorlaatste stap van het immigratieproces en dit is waar je reis begint als een internationale student die in Canada studeert.

Hoeveel heb je nodig om in Canada te studeren?

Uit de laatste cijfers van Statistics Canada blijkt dat het gemiddelde collegegeld voor studenten voor: internationale studenten in het voorgaande jaar was CND $ 27,159 (meer dan US $ 20,000 / £ 15,000) per jaar en CND $ 16,497 (meer dan US $ 12,000 / £ 9,000) per jaar voor graduate studies. Maar hier is een verdere uitsplitsing, volgens de locatie (provincie) en het studieniveau.

Gemiddeld collegegeld in Canadese provincies

Canadese provincieInternationale studentenInternationale afgestudeerde studentenCanadese niet-gegradueerde studenten
Newfoundland en Labrador $ 12,035 $ 4,087 $ 2,716
New Brunswick $ 14,290 $ 11,593 $ 7,540
Manitoba $ 15,582 $ 10,995 $ 4,196
Nova Scotia $ 17,662 $ 18,907 $ 7,711
Saskatchewan $ 20,211 $ 6,032 $ 6,887
Prince Edward Island $ 21,525 $ 11,905 $ 6,270
Retourneren $ 21,548 $ 11,804 $ 5,347
Quebec $ 21,857 $ 15,392 $ 3,406
British Columbia $ 25,472 $ 16,988 $ 5,392
Ontario $ 34,961 $ 21,686 $ 7,133
Canadees gemiddelde $ 20,514 $ 12,939 $ 5,992
Gemiddeld collegegeld in Canadese provincies voor binnenlandse en internationale studenten.

Bron: Statistics Canada

Ga naar immigratie direct

Als u denkt dat u gekwalificeerd bent, kunt u Canada Immigration aanvragen met behulp van een van de 3 programma's voor snelle toegang. Gebruik onze zelfbeoordelingstool om te evalueren of u in aanmerking komt voor immigratie naar Canada onder het programma voor uitdrukkelijke toegang. De volgende programma's vallen onder Express Entry: -

(1) Federaal programma voor geschoolde werknemers,

(2) Federal Skilled Trades-programma en

(3) Canadese ervaringsklasse. Gelieve alle vragen zo waarheidsgetrouw mogelijk te beantwoorden.

Controleer of je in aanmerking komt

  1. Gratis Canada CRS Puntencalculator
  2. Begrijpen hoe de Canada Express-invoer werkt
  3. Statistieken controleren en punten afsnijden van de laatste trekkingen voor expresinvoer