Accommodatie voor nieuwe immigranten in Canada is noodzakelijkerwijs een van de eerste vragen die studenten en werknemers hebben wanneer ze in Canada landen. Dit is waar omdat accommodatie een basisbehoefte is die op de eerste plaats komt voor veel andere dingen die je nodig hebt in de eerste paar weken van aankomst in Canada. Om niet vast te lopen, kun je deze zaken het beste even op een rijtje hebben, of in ieder geval een idee hebben hoe accommodatieprocessen werken voordat je in het land landt. Er zijn korte- en langetermijnoplossingen voor accommodatie in Canada, afhankelijk van uw budget of uw gezinsgrootte.

U had al moeten beginnen met het treffen van voorzieningen voor uw accommodatie voordat u naar Canada reisde. Als je nog geen appartement hebt gerepareerd, houd dan een lijst bij met organisaties die tijdelijke huisvesting voor nieuwkomers aanbieden of heb een lijst met hotels waar je het liefst wilt verblijven wanneer je eindelijk aankomt.

Wachten tot het laatste moment om uw accommodatie te regelen, kan onnodige druk op u uitoefenen en ervoor zorgen dat u meer uitgeeft dan verwacht of zelfs in handen valt van dubieuze agenten als u nietsvermoedend genoeg bent. Het artikel geeft u gemakkelijk basisinformatie over wat: accommodatie voor Canadese immigranten met zich meebrengt.

Algemene huisvesting in Canada

Woningtypes in Canada omvatten over het algemeen vrijstaande huizen, geschakelde huizen en herenhuizen. Heel populair zijn ook flatgebouwen, in de volksmond "condo" genoemd. Dit type huisvesting is relatief goedkoop, zorgeloos en past bij alleenstaande immigranten met een bescheiden budget voor huisvesting. Appartementen zijn ook een van de opties waar immigranten gemakkelijk voor kiezen, omdat onderhoud, zoals sneeuwschuiven, meestal wordt uitgevoerd door degenen die daarvoor in dienst zijn. Daarom hoeven immigranten zich niet veel zorgen te maken over het nemen van tijd om reparaties uit te voeren, terwijl ze nog steeds worden opgezadeld met andere procedures om zich te vestigen. Bepaalde appartementen zijn alleen gebouwd voor verhuurdoeleinden. Dit worden huurappartementen genoemd. Dit kunnen huizen zijn met 1 tot 3 slaapkamers, of eenpersoonskamers die vrijgezellenwoningen worden genoemd.

Huisvesting in Canada staat onder toezicht van de Canadian Mortgage and Housing Corporation (CMHC). Hun website biedt essentiële updates over het kopen, huren en hypotheekprocessen van huizen.

Tijdens je eerste dagen in Canada, en terwijl het huren of kopen van een appartement nog in behandeling is, heb je de mogelijkheid om in een hotel te verblijven. Hotels voor nieuwkomers in Canada zijn meestal niet moeilijk te vinden. Veel van deze lodges hebben informatie over de locatie, de diensten die ze aanbieden en de prijs op hun website.

Andere mogelijkheden voor huisvesting zijn zowel profit als non-profit organisaties die tegen beperkte kosten tijdelijke huisvesting bieden aan nieuwkomers. Contact opnemen met de Immigranten dienende organisatie op de locatie waar u wilt verblijven, is een gemakkelijke manier om informatie te verkrijgen over de organisaties die dergelijke voorzieningen treffen.

Huisvestingsgids voor nieuwkomers

Omdat je je in een andere omgeving bevindt dan waar je bent opgegroeid, vind je sommige processen en protocollen die nodig zijn om een ​​appartement in Canada te krijgen misschien een beetje vreemd. Maar maak je geen zorgen, de processen zijn op geen enkele manier omslachtig en worden in feite gedaan zodat je de beste ervaring kunt hebben terwijl je in een appartement verblijft. Verhuurders of woningcorporaties zullen u waarschijnlijk vragen om een ​​aantal of al deze dingen te verstrekken voordat een appartement aan u wordt overgedragen:

  • Loonstroken of ander document dat als bewijs van inkomen kan dienen
  • Bankafschriften waaruit blijkt dat u de huur in ieder geval de eerste paar maanden kunt betalen
  • Een verwijsbrief van een vorige verhuurder waaruit blijkt dat hij voor u als goed huurder instaat. Aangezien nieuwkomers dit niet zullen hebben, wordt dit meestal niet van hen verlangd.

Ook al werk je misschien nog niet of ben je student, toch is het belangrijk om een ​​bankafschrift te hebben waaruit blijkt dat je de eerste maanden de huur kunt betalen. Anders zullen verhuurders nogal sceptisch zijn over het geven van een huis. Meestal is uw eerste betaling voor een appartement een voorschot van minimaal een halve maand huur. Hoewel dit geen vaststaand proces is, is het ook niet ongewoon.

Huurprijzen voor een appartement beginnen meestal te tellen vanaf de 1e dag van de maand en verhuurders en makelaars zijn het meest bereid om rond die tijd appartementen weg te geven. Het kan echter zijn dat u tot het midden van de maand nog huur beschikbaar heeft. Hiermee rekening houdend, is de perfecte timing om in Canada te landen van het midden van de maand tot een week voor het einde van de maand. Zo kun je een week of twee in een tijdelijke lodge verblijven terwijl je op zoek gaat naar een appartement waar je vanaf het begin van de volgende maand voor kunt betalen. Afhankelijk van uw locatie in Canada kan de huur van een huis variëren van een half duizend dollar per maand voor een kamer tot duizend dollar of meer voor een compleet appartement.

Tijdelijke accommodaties

Waarschijnlijk kwam uw visum eerder dan verwacht of om een ​​andere reden, u heeft nog geen appartement gekregen, tijdelijke accommodatie kan uw leven redden terwijl u op zoek bent naar een permanente. Zoals verwacht zijn de meeste tijdelijke accommodaties niet volledig ingericht op comfort, vooral als ze tegen een laag tarief komen. Ze zullen echter dienen om u een dak boven uw eind te geven totdat u vindt wat het beste bij u past voor een appartement.

Enkele van de beschikbare opties voor tijdelijke huisvesting zijn:

  • Een hotelkamer boeken. Dit kan eenvoudig online via de website van de meeste hotels. Ontdek voordat u boekt de beschikbare kameropties en andere faciliteiten die de hotels hebben ingesteld voor comfort. Als u met uw gezin naar Canada komt, moet u mogelijk een suite boeken in plaats van een eenpersoonskamer. Sommige hotels laten koken in de kamers toe, terwijl andere alleen restaurantdiensten aanbieden. Zorg ervoor dat u voldoende onderzoek doet, zodat u weet wat u wel en niet kunt verwachten van het hotel dat u hebt geboekt. Een kamer boeken via Airbnb kan net zo goed goedkope en betrouwbare accommodatie betekenen voor je eerste dagen in Canada.
  • Verblijf in een tijdelijke lodge die door bepaalde organisaties voor nieuwkomers wordt aangeboden.
  • Logeren bij een familielid of familievriend die al in Canada woont

Zoals eerder vermeld, dient u zodra u in het land aankomt contact op te nemen met uw plaatselijke Immigrant Settlement Agency, zodat u tijdelijke accommodatiemogelijkheden kunt ontdekken die om u heen beschikbaar zijn.

Accommodatie zoeken

Waar moet je op letten voor een appartement in Canada? Met wie moet je ook praten en hoe kun je het beste voorkomen dat je in oplichting terechtkomt? Vragen zoals deze en nog veel meer zullen altijd opduiken terwijl je nog steeds probeert om je accommodatie te repareren. Een eerste maatregel kan het uitvoeren van een antecedentenonderzoek zijn bij appartementen die worden verhuurd in lokale kranten of websites die aan dat doel zijn gewijd. RentHello en RentFaster zijn populaire en vertrouwde Canadese websites waar mensen appartementen huren. De sites bieden u het gemak om sneller een appartement te vinden op basis van uw locatie, voorkeur, gezinsgrootte en budget. Andere sites zoals Craigslist en Kijiji bieden ook gemakkelijk actuele informatie over appartementen die te huur zijn.

Hoewel je misschien meteen vanaf je eerste nacht in Canada naar een zeer comfortabel appartement wilt gaan, moet je geen huis huren voordat je landt, behalve dat je vrienden of vertrouwde agenten hebt die dat voor je kunnen doen. Dit is om oplichting voor vermeende verhuurders en huisagenten te voorkomen.

Terwijl u zich nog in een tijdelijke lodge bevindt, kunt u een actieve zoektocht naar een huis of een kamer beginnen door rond te kijken naar 'te huur'-borden in uw buurt. Als u op zoek bent naar appartementen met een laag budget, overweeg dan om huizen te huren aan de rand van de stedelijke centra, in plaats van in het epicentrum van de steden. Het is ook net zo belangrijk dat u rekening houdt met factoren zoals transportkosten en de nabijheid van uw werk of school voordat u uiteindelijk een prijs op een appartement zet.

Probeer altijd van uw verhuurder te weten te komen of nutsvoorzieningen, zoals elektriciteitsrekeningen, al in uw huur zijn verrekend, zodat u kunt weten of het appartement echt de moeite waard is om te betalen of dat de huur onnodig is verhoogd. Appartementen die te huur zijn, zijn meestal al ingericht met basismeubilair. Zorg er echter voor dat u de plaats goed controleert, zodat u weet hoe schaars of zwaar ingericht het is en houd ook rekening met hoeveel meer er nodig is om het appartement volledig naar uw gewenste smaak uit te rusten. Craiglist biedt goedkope woninginrichting als u die nodig heeft. U kunt ook tegen het einde van de maand op uw hoede zijn, aangezien veel mensen die rond die tijd ook uit appartementen verhuizen, bereid zijn meubels tegen goedkope tarieven te verkopen.

Lange termijn appartement opties

Er zijn 3 manieren waarop u een appartement in Canada kan worden aangeboden:

  1. Onderverhuur: Verhuurders zullen dit soort opties aanbieden wanneer ze hun appartement moeten betrekken terwijl ze voor een korte periode weg zijn. Het tijdsbestek voor een verblijf in dergelijke appartementen kan variëren van maanden tot enkele jaren, waarna u wordt verwacht te vertrekken wanneer de eigenaar terugkeert. Dergelijke verhuurders laten hun meubels meestal in het appartement achter. Dit is dus een prima optie als je niet zoveel wilt uitgeven aan het inrichten van een appartement dat niet helemaal van jou is.
  2. Verhuur: Dit is de meest voorkomende accommodatievoorziening voor immigranten naar Canada. De meeste zaken die het huren van een appartement met zich meebrengt zijn al besproken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met personen die al lid zijn van de buurt over wat de huurrechten in de plaats zijn, zodat u weet wanneer u wordt bedrogen of onnodig gestrest door een verhuurder.
  3. Eigendom: Dit is misschien niet de optie waarmee u uw accommodatie-aankoop wilt starten. Maar op de lange termijn moet u misschien een huis volledig voor uzelf hebben, vooral als u een gezin heeft en u allemaal overweegt om permanent te gaan wonen. Voordat die tijd echter aanbreekt, kent u alle details die nodig zijn voor het kopen van een huis. Als je meteen een huis wilt hebben als je in Canada aankomt, zorg er dan voor dat je alle onroerendgoedbelastingen weet die van je worden gevraagd, zodat je niet wordt gestraft voor het niet ontmoeten.

Studentenhuisvesting in Canada

Immigranten die naar Canada zijn gekomen om te studeren, hebben de mogelijkheid om op of buiten de campus te blijven. Als je als student buiten de campus wilt blijven, kun je je accommodatiezoekproces doorlopen met behulp van de reeds gegeven tips. Huisvesting op de campus is meestal direct beschikbaar voor studenten en is minder veeleisend dan buiten de campus blijven.

Het regelen van je accommodatie kan erg belastend zijn, dus het is het beste om een ​​voorbereide mentaliteit te hebben voordat je in het land aankomt. Als u deze inhoud keer op keer doorleest, kunt u al voor uw aankomst vertrouwd raken met de accommodatieprocessen.

Belasting voor immigranten Ziektekostenverzekering voor immigranten Ondersteuningsprogramma's voor nieuwkomers