Met een universeel gezondheidszorgsysteem in provincies en territoria, zijn er verschillende gezondheidsdiensten voor immigranten in Canada. De kwaliteit van de gezondheidszorg in Canada is een van de vele factoren die immigranten van over de hele wereld aantrekken. De overheid heeft zorgfaciliteiten ter beschikking gesteld die consultatie en diagnose gemakkelijk maken, waarbij bekwame artsen worden ingezet om de bewoners te verzorgen.

Het Canadese gezondheidszorgsysteem wordt gefinancierd door een enorm percentage van de inkomstenbelasting die van het publiek wordt ontvangen en is verantwoordelijk voor de relatief hoge belastingtarieven in Canada. Als je van plan bent om naar Canada te verhuizen, wed ik dat je meer dan enthousiast zult zijn om begunstigde te worden van de bijna gratis medische zorg die beschikbaar is voor inwoners. Het is daarom belangrijk dat u voldoende weet over de gezondheidsdiensten voor immigranten, de geleverde diensten en de processen die daarbij komen kijken.

Canada's universele gezondheidszorgsysteem

Sinds de oprichting in 1967 heeft het Canadian Health Care System meer dan genoeg bereikt om als zeer effectief te worden beoordeeld. Het systeem, dat onder toezicht staat van de Canadian Health Act, is door de overheid gefinancierd (via belastingen) en streeft ernaar gezondheidszorgdiensten aan te bieden die voor het grootste deel gratis en toegankelijk zijn voor alle Canadezen. Het enige criterium dat vereist is voor toegang tot gezondheidszorg in Canada is dat je staatsburger bent of een permanente verblijfsvergunning hebt. Met elk van deze kunt u een openbare ziektekostenverzekering aanvragen en gratis toegang krijgen tot gezondheidsdiensten. Na het aanvragen van de verzekering krijgt u een zorgverzekeringskaart die u te allen tijde bij medische centra moet laten zien om een ​​gratis behandeling te krijgen.

Gezondheidszorgopties voor permanente en tijdelijke immigranten in Canada worden beheerd onder het ziekteverzekeringsplan dat uniek is voor elke provincie en territorium. Kijk daarom goed uit wat het plan in uw provincie inhoudt en welke diensten het omvat. In alle provincies wordt de medische basiszorg meestal gratis verleend, zelfs zonder gezondheidskaart.

Canadese provincies met ziektekostenverzekering voor immigranten en tijdelijke bewoners

De regeringen van de volgende provincies en territoria hebben zorgplannen en verzekeringen opgesteld voor burgers, immigranten en tijdelijke bewoners zoals studenten en arbeiders. Bezoekers van Canada worden niet gedekt door een overheidsverzekering en kunnen voor aankomst of bij aankomst een particuliere verzekering vereisen.

Lijst met provincies en territoria weergeven
  • Retourneren
  • British Columbia
  • Manitoba
  • New Brunswick
  • Newfoundland en Labrador
  • Northwest Territories
  • Nova Scotia
  • Nutnavut
  • Ontario
  • Prince Edward Island
  • Quebec
  • Saskatchewan
  • Yukon

Elke provincie of territorium heeft zijn unieke zorgplan en dus verschillen de diensten die worden gedekt per plaats. Ontario is bijvoorbeeld de enige provincie die geneesmiddelen op recept verstrekt voor mensen onder de 24 jaar via de openbare ziektekostenverzekering. Een bezoek aan de website van de gezondheidszorg van elke provincie zal u informeren over wat hun ziektekostenverzekering dekt en wat niet. Houd er echter rekening mee dat als u eenmaal een openbare verzekering hebt afgesloten vanuit een provincie in Canada, u toegang heeft tot de basisgezondheidszorg die in andere provincies en territoria in het land wordt geboden.

Aanmelden voor openbare ziektekostenverzekering in Canada

Om universele gezondheidszorg in Canada te krijgen, moet u een staatsburger zijn of op zijn minst een permanente inwoner zijn. Dit betekent dat nieuwe immigranten beperkte toegang hebben tot medische zorg en voor de meeste gezondheidszorg zullen moeten betalen of een verzekering moeten afsluiten. Slechts enkele provincies geven direct bij aankomst toegang tot een zorgverzekering.

In de meeste provincies moet je tot 3 maanden en een dag wachten om een ​​ziektekostenverzekering van de overheid te krijgen. Dit komt omdat die provincies u pas als een permanente inwoner gaan beschouwen als u zo lang in de plaats bent gebleven. Neem gewoon contact op met het ministerie van Volksgezondheid in uw plaats om geïnformeerd te worden over hoe lang u moet wachten. Terwijl u nog steeds in de wachtperiode zit, wilt u misschien een particuliere ziektekostenverzekering afsluiten om voor uw gezondheid te zorgen. Zodra het tijd is om een ​​openbare ziektekostenverzekering aan te vragen, wordt u gevraagd om uw identiteitskaart en een bewijs van permanent verblijf te verstrekken voordat uw aanvraag kan worden afgerond.

Afgezien van permanente bewoners, kan deze groep mensen ook worden gedekt door het Canadese provinciale gezondheidszorgsysteem:

  • Internationale studenten met een studievergunning als bewijs
  • Buitenlandse werknemers met een werkvergunning als bewijs
  • Geestelijken zoals priesters en rabbijnen

Door in aanmerking te komen voor een openbare ziektekostenverzekering, worden uw echtgeno(o)t(e) en personen ten laste automatisch begunstigden van gratis gezondheidszorg.

Andere door de overheid verstrekte gezondheidsdekkingsplannen

  1. Vluchtelingen en beschermde personen

Het Interim Federal Health Program (IFHP) is verantwoordelijk voor het verstrekken van een vorm van tijdelijke ziektekostenverzekering aan beschermde personen, vluchtelingen en vluchtelingen, totdat zij en hun afdelingen of personen ten laste in hun provincie of territorium in aanmerking komen voor het ziektekostenverzekeringsplan. Enkele van de medische diensten voor vluchtelingen zijn:

  • Medische test voor immigratie naar Canada
  • Behandeling van medische aandoeningen waardoor vluchtelingen niet geschikt zouden kunnen zijn om naar Canada te emigreren
  • Vaccinaties
  • Preventieve maatregelen tijdens een uitbraak van een ziekte.
  1. Gezondheidsopleiding

De Canadese overheid financiert volledig periodieke programma's en trainingen om burgers en bewoners op te leiden om proactief om te gaan met gezondheidsproblemen. De programma's zijn bedoeld om de gemeenschappen bewust te maken van het voorkomen van verwondingen en het beheersen van de verspreiding van infectieziekten. De trainingen vereisen meestal geen medische voorkennis en zijn beschikbaar voor alle burgers, ongeacht leeftijd en status.

Particuliere ziektekostenverzekeringsplannen en wanneer u ervoor moet gaan?

Met een ziektekostenverzekeringskaart van de overheid krijg je gratis toegang tot medische basisdiensten. Deze diensten dekken gewoonlijk geen geneesmiddelen op recept, tandheelkundige zorg, brillen op sterkte, fysiotherapie en thuiszorg of langdurige zorg. Zowel burgers als niet-burgers krijgen alleen toegang tot deze diensten via een van deze opties:

  • Betalen voor de diensten
  • Door de werkgever gesponsorde zorgplannen
  • Particuliere medische verzekering

De tweede optie is in de regel niet van toepassing en werkt alleen in organisaties die ziektekostenverzekeringen hebben voor hun werknemers. Dergelijke plannen kunnen pas van toepassing zijn nadat u onder toezicht bent gestaan ​​en een proeftijd hebt doorlopen als werknemer in de organisatie. Om zonder enige beperking van de beste medische zorg te genieten, moet u zich abonneren op een ziektekostenverzekering bij een van de particuliere organisaties die deze aanbieden.

Dergelijke particuliere organisaties zijn ofwel profit of non-profit. Voorbeelden van non-profitorganisaties die ziektekostenverzekeringen aanbieden, zijn coöperaties, clubs en groepen die de noodzaak zien om de gezondheidsbehoeften van hun leden te dekken. Voordat u een verzekering kunt aanvragen, moet u mogelijk eerst lid zijn van dergelijke non-profitorganisaties.

Gezondheidszorg voor studenten in Canada

De meeste internationale studenten in Canada hebben geen toegang tot een permanente verblijfsvergunning en je moet tijdens je studie een ziektekostenverzekering afsluiten. Hoewel je voor die tijd de gezondheidszorg kunt raadplegen die wordt aangeboden door de provincie waar je onderwijs gaat volgen, aangezien maar weinig provincies internationale studenten in hun verzekeringsplannen opnemen.

Als uw provincie dit niet aanbiedt en u toegang wilt tot gezondheidsdiensten voor immigranten, kunt u uw school controleren op de verzekeringspakketten die zij aanbieden aan internationale studenten. Sommige scholen stellen het verplicht om je in te schrijven voor hun zorgverzekering, terwijl andere je toestaan ​​om ergens anders voor een verzekeringspakket te kiezen.

Gezondheidszorg voor studenten volgens provincie

Provincie Openbare studentenverzekering Studieduur Verzekeringsplan

(Publiek en prive)

Retourneren beschikbaar zijn 6 maanden of langer Alberta Health Care Insurance Plan (AHCIP)
British Columbia beschikbaar zijn 6 maanden of langer British Columbia Medical Service Plan (MSP)
Manitoba niet beschikbaar - Manitoba Internationaal Studentengezondheidsplan*
New Brunswick beschikbaar zijn 1 jaar of langer New Brunswick Medicare-dekking
Newfoundland en Labrador beschikbaar zijn 1 jaar of langer Labrador's Medical Care Plan (MCP)
Northwest Territories beschikbaar zijn meer dan 1 jaar Gezondheidszorg in Northwest Territories (NWTHC)
Nova Scotia niet beschikbaar - Zorgverzekeringen verstrekt door individuele instellingen
Nunavut het gebied herbergt geen internationale studenten - -
Ontario  

niet beschikbaar

- Universitaire Ziektekostenverzekering (UHIP)*
Prince Edward Island beschikbaar zijn 6 maanden of langer Prince Edward Island-gezondheidskaart
Quebec beschikbaar via wederkerigheidsovereenkomsten met sommige landen Régie de l'assurance maladie du Québec (RAMQ)
Saskatchewan beschikbaar zijn 6 maanden of langer Saskatchewan-gezondheidskaart
Yukon niet beschikbaar - Yukon College ziektekostenverzekering*

Opmerking: Verzekeringsplannen met een asterisk zijn diegene die worden aangeboden door het onderwijssysteem en niet door de overheid.

Nationale gezondheidsnoodgevallen

Er zijn voorzieningen beschikbaar gesteld door de Public Health Agency of Canada om informatie in verschillende talen te verstrekken die als gids zal dienen tijdens nationale gezondheidsnoodgevallen. Naast het verstrekken van actuele informatie over pandemieën en de volksgezondheid, is de PHAC ook verantwoordelijk voor:

  • Dit omvat reisvaccins en andere ziektepreventievaccins.
  • Trainingen over veiligheid in het milieu, situatierapportage en gevarenbeheersing.

Drugsgebruik en recept in Canada

Als u voor uw aankomst in Canada al een aantal medicijnen heeft gekregen, bepalen sommige regels uw toegang tot dergelijke medicijnen, afhankelijk van de categorie waaronder ze vallen. Medicatie valt in Canada onder twee hoofdgroepen:

  1. Vrij verkrijgbare geneesmiddelen (OTC):

Dit zijn medicijnen die u gemakkelijk zonder recept van een arts kunt krijgen. Daarom worden ze ook wel niet-voorgeschreven medicijnen genoemd. Om een ​​medicijn in Canada zonder recept te kunnen verkopen, moet het voldoen aan de vereisten voor veiligheid, kwaliteit en effectiviteit. Om deze reden is elk vrij verkrijgbaar medicijn veilig om te kopen in Canada, zolang het een Drug Identification Number (DIN) heeft als een indicatie dat het is erkend door de lokale drugsautoriteiten.

  1. Geneesmiddelen op recept

Deze medicijnen worden alleen toegediend op voorschrift van een arts. Soms kan een vrij verkrijgbaar medicijn in uw land een receptgeneesmiddel zijn in Canada en vice versa. Als je met een recept hebt gewerkt voordat je naar binnen ging, kun je Canada's bekijken Geneesmiddelenlijst op recept om de status van het medicijn te bepalen. Door dit te doen, weet u welke procedures u moet doorlopen als u een dergelijk medicijn wilt krijgen nadat u al in Canada bent en kunt u ook voorkomen dat u drugs binnenbrengt die als illegaal worden beschouwd in het land.

Geneesmiddelen die u meeneemt uit uw vorige land, al dan niet voorgeschreven, moeten geneesmiddelen zijn die na 90 dagen opgebruikt zijn in de juiste dosis. Bij voorkeur moeten de medicijnen in hun originele bedrijfsverpakking zitten met elk een etiket dat expliciet het medicijn beschrijft en wat het doet.

Nadat u de meegebrachte medicijnen heeft opgebruikt, mag u met een buitenlands recept geen medicijnen meer halen bij een apotheek. Een inloopkliniek in Canada kan een dringende bron van medisch voorschrift zijn, vooral als u nog geen huisarts heeft en u zich het uitstelproces van het vinden van een arts niet kunt veroorloven. We hopen dat deze bronnen nuttig zijn om reizigers te helpen de opties voor gezondheidsdiensten voor immigranten in Canada te begrijpen.