Canada heeft verschillende ondersteuningsprogramma's voor nieuwkomers die nieuwe immigranten helpen zich bij hun landing in hun provincie en stad naar keuze te vestigen. Immigreren naar Canada is één ding, je gemakkelijk genoeg vestigen is een tweede. Natuurlijk is het afwikkelingsproces van toepassing op alle immigratiezaken, of het nu gaat om Canada of niet. Verhuizen naar een nieuw land brengt veel stress met zich mee, vooral als er geen bekende gezichten zijn om als gastheer of gids te dienen tijdens de eerste paar weken of zelfs maanden.

Hoewel veel mensen echt opgetogen zijn dat ze eindelijk hun weg naar Canada hebben gevonden, worden ze vrij snel uitgelachen vanwege het gebrek aan goede informatie en controle bij het maken van de nodige documentatie, het verkrijgen van een vergunning of het vinden van een baan. De volgende 10 diensten voor nieuwkomers bieden de nodige ondersteuning aan immigranten voor en na hun eerste aankomst in Canada en de stad naar keuze.

10 organisaties die ondersteuningsprogramma's voor nieuwkomers aanbieden

Het Canadese immigratiesysteem, provincies en steden en particuliere dienstverleners hebben veel ondersteuningsprogramma's die geschikt zijn voor nieuwkomers, met meer dan genoeg organisaties die diensten leveren die zijn toegesneden op nieuwkomers en hun specifieke behoeften.

1. Centrum voor Nieuwkomers (CFN)

Het centrum voor nieuwkomers richt zich op immigranten en vluchtelingen die hun weg naar Canada hebben gevonden, en helpt hen sneller te integreren met de lokale bevolking, terwijl ze diensten verlenen die het mengen in een soepele situatie vergemakkelijken. De organisatie geeft blijk van haar openheid voor verschillende culturen en achtergronden en haar bereidheid om bezoekers te helpen hun doel te bereiken om Canadese staatsburgers te worden.

Het belangrijkste doelwit waren nieuwkomers in Calgary, hoewel elke in Canada gevestigde immigrant gemakkelijk zal profiteren van hun diensten, waarvan sommige:

  • Het helpen van immigrantenjongeren om de druk te overwinnen om zich bij gevaarlijke lokale bendes aan te sluiten en het rehabiliteren van degenen die mogelijk al het slachtoffer zijn geweest.
  • Training in het begrijpen van belangrijke aspecten van de Engelse taal, waaronder schrijven, spreken, luisteren en lezen.
  • Bewustwording creëren voor de Canadese cultuur en het dagelijks leven.
  • Nieuwkomers machtigen met de levensvaardigheden die nodig zijn om te overleven in Canada

4. Nieuwkomers Canada

Nieuwkomers Canada heeft een gestroomlijnde focus op het helpen van immigranten bij het ontdekken van werkmogelijkheden, het netwerken met potentiële werkgevers en mensen met vergelijkbare carrières, en het verstrekken van actuele informatie over wonen en werken in Canada. De website bevat ook regelmatig aankomende evenementen die van het grootste voordeel zijn voor immigranten en bezoekers, terwijl sitegebruikers ook regelmatig worden geïnformeerd over beschikbare vacatures, de locatie en de kwalificatie-eisen.

3. CIBC-nieuwkomersprogramma

CIBC is een van de meest vriendelijke bankplatforms in Canada, die immigranten omarmt en hen helpt om probleemloze transacties uit te voeren. Elke nieuwkomer die een rekening opent bij CIBC geniet:

  • Het eerste jaar gratis bankieren.
  • Een kans om tot $ 60 terug te krijgen op deposito's in een kluisje.
  • Gemakkelijke en snelle aankopen met een CIBC-creditcard.
  • Met meer dan 1,100 vestigingen verspreid over heel Canada, is het vinden van een vestiging relatief eenvoudig en de klantenondersteuning is geweldig. Als u problemen ondervindt, is de klantenservice altijd en elke dag beschikbaar.

4. TD Bankieren voor nieuwkomers

TD biedt bankdiensten die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van Canadese nieuwkomers, zoals het verstrekken van creditcards, het openen van betaal- of spaarrekeningen en internationale geldoverdrachten. Als immigrant student in Canada maak je kans om in aanmerking te komen voor het International Student Package, een speciaal pakket met voordelen en lagere kosten voor studenten. Als u de TD-website voor nieuwkomers bekijkt, krijgt u de broodnodige informatie over hoe u het beste kunt plannen om naar Canada te verhuizen, de mogelijke uitdagingen die u tegenkomt en hoe u deze kunt aanpakken.

5. Edmonton Doopsgezind Centrum voor Nieuwkomers

"verbeter de kwaliteit van leven voor nieuwkomers en alle Canadezen."

Dat is het kerndoel van de Edmonton. Dit hebben ze de afgelopen jaren effectief willen bereiken door nieuwkomers te helpen integreren in het Canadese systeem en, heel belangrijk, hen ook te helpen pleiten wanneer het systeem niet gunstig genoeg is. Het centrum is actief betrokken bij het helpen van nieuwkomers bij het invullen van zeer vreemde maar noodzakelijke formulieren, het onderwijzen van Engelse en Franse talen aan geïnteresseerde immigranten, het helpen van nieuwkomers om zich aan te passen aan hun omgeving en om te helpen bij het zoeken naar vacatures. Het centrum is ook bedoeld om vluchtelingen te helpen zich in de omgeving te vestigen door middel van hun gestructureerde integratieproces in de gemeenschap.

6. Taalinstructie voor nieuwkomers in Canada (LINC)

De LINC is een andere aanbieder van ondersteuningsprogramma's voor nieuwkomers in Canada. Als platform dat zich richt op het welzijn van Canadese nieuwkomers, biedt LINC een gratis taaltrainingsprogramma voor volwassenen die daarvoor in aanmerking komen. Opgericht door de Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC), wordt de organisatie bestuurd door degenen die de processen en de uitdagingen waarmee nieuwkomers in het land worden geconfronteerd, begrijpen. De organisatie biedt basistaalvaardigheden in het Engels voor immigranten in Ontario.

Bepaalde stations bieden training in de basis van de Franse taal. Alleen degenen die een permanente verblijfsvergunning hebben in Canada of wiens verblijfsstatus in behandeling is of die conventievluchteling zijn, komen in aanmerking voor deze training. Er zijn fulltime en parttime trainingsmogelijkheden, afhankelijk van je voorkeur. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de training, zal LINC eerst een taalbeoordelingstest uitvoeren om te beslissen vanaf welk niveau de training moet beginnen. het moet worden opgemerkt dat degenen die slechts tijdelijke inwoners zijn, die nog moeten worden geverifieerd als vluchtelingen, of die Canadese staatsburgers zijn, niet in aanmerking komen voor deze training.

7. Federaal Stageprogramma voor Nieuwkomers Canada (FIN)

Om te begrijpen hoe uitdagend de eerste paar maanden na immigratie naar Canada kunnen zijn, werd de Federal Internship for Newcomers, Canada ontwikkeld. Het programma biedt in aanmerking komende nieuwkomers de mogelijkheid om voor een korte periode te werken en waardevolle ervaring op te doen. Dit kan worden gedaan naast andere trainingen bij een aantal geselecteerde Canadese organisaties. Door dit proces kunnen immigrantenwerknemers ervaring opdoen met en inzicht krijgen in de Canadese werkplek en hoe ze het beste kunnen netwerken met de lokale bevolking. Er zijn criteria waardoor elke immigrant in aanmerking komt voor het programma. Dit kan gemakkelijk worden verkregen via de website van de federale stage voor nieuwkomers, samen met andere noodzakelijke informatie.

8. BMO NewStart-programma voor nieuwkomers

Nieuwkomers kunnen eenvoudig gebruikmaken van de diensten van BMO Canada om beter te worden in sparen. Dit is vooral belangrijk als je een nieuwe immigrant bent, omdat je constant geld nodig hebt om voor het een of het ander te zorgen. Met een gratis kleine kluis en een betaalrekening waarop geen maandelijkse kosten worden afgetrokken, kunt u in een jaar tot wel $ 240 en meer besparen! Als u met andere familieleden of vrienden in Canada bent, verdient u $ 50 extra als u verwijst naar het openen van een BMO-account.

9. PEI Vereniging voor Nieuwkomers Canada

Voor een soepel verblijf tijdens de eerste maanden van uw verblijf Prince Edward Island, de PEI Association for Newcomers, Canada is een van die platforms waartoe u behoort. De NGO werd in 1993 opgericht om immigranten op korte termijn te voorzien van vestigingsdiensten en hen op de lange termijn te helpen integreren in de gemeenschap als geheel. De vereniging helpt nieuwkomers bij het regelen van alle benodigde documentatie en ondersteunt vluchtelingen.

PEI Association biedt ook een Engelstalig trainingsprogramma voor geïnteresseerde immigranten en organiseert regelmatig praktijkgerichte trainingen voor vluchtelingen, zodat ze tijdens hun verblijf kunnen werken voor de kost. Andere diensten omvatten de beoordeling van de vaardigheden van nieuwkomers voor mogelijke werkgelegenheid, verwijzingen naar organisaties, het verbinden van studenten met recreatieve activiteiten en ook het voorzien van immigranten van de nodige aanmoediging en ondersteuning.

10. Nieuwkomersclub van Groot-Victoria

Georganiseerd door vrouwen voor medevrouwen, richt de Newcomers' Club zich op het creëren van een gastvrije omgeving voor vrouwen die onlangs naar het land zijn verhuisd. De club biedt activiteiten aan die gebaseerd zijn op de voorkeuren en interesses van de verschillende leden. Leden kunnen daarom communiceren en netwerken met gelijkgestemden in een omgeving die vrij is van racisme, genderdiscriminatie en bodyshaming. De club houdt regelmatig bijeenkomsten in zowel grote als kleine eenheden waar ze kwesties bespreken die te maken hebben met gezondheid, empowerment van vrouwen en plezier.

Over het algemeen hebben Canada en Canadezen inderdaad veel programma's en diensten die erop gericht zijn hun nieuwe immigranten en toekomstige Canadezen te helpen zich te vestigen. Hoe geweldig!