Potentiële immigranten hebben zich altijd afgevraagd wat de kosten van levensonderhoud in Canada zullen zijn. Weten over de levensstandaard in Canada is een proactieve maatregel die iedereen die immigratie overweegt, moet nemen om zich financieel voor te bereiden, vooral omdat tarieven, kosten en economische normen sterk van land tot land verschillen.

De basiszaken die in Canada de meeste kosten met zich meebrengen, zijn huur, belasting, transport en het kopen van boodschappen of andere voorzieningen. De meeste andere basisbehoeften, zoals gezondheidszorg en onderwijs, worden voor een groot deel gefinancierd door de Canadese overheid.

De Canadese overheid biedt bijvoorbeeld gratis onderwijs aan alle kinderen onder de 18 jaar en dekt ook een deel van de basisgezondheidszorg die burgers en bewoners nodig hebben. Behalve dat je privé-onderwijs voor je kinderen wilt betalen of aanvullende verzekeringen wilt afsluiten, zijn de kosten van levensonderhoud in Canada per maand om te beginnen nog redelijk betaalbaar.

Als u net Canada binnenkomt, is een van de dingen die van invloed zijn op hoeveel van uw initiële inkomen u uitgeeft, de wisselkoers van de valuta van uw land van vertrek met die van Canada. Als de valuta van uw huidige locatie een lagere waarde heeft dan die van de Canadese dollars, zal uw portemonnee de eerste paar weken sterk worden beïnvloed of totdat u begint te verdienen in Canadese dollars.

Hieronder vindt u een geschatte vergelijking van de Canadese dollar met andere populaire valuta's in de wereld.

£ 1000 ≈ C $ 1740

€ 1000 ≈ C $ 1550

$ 1000 ≈ C $ 1300

A $ 1000 ≈ C $ 960

Het Canada Border Services Agency geeft voldoende informatie over alles wat u moet weten over het meenemen van andere valuta naar Canada.

Gemiddelde kosten van levensonderhoud in Canada per maand

De gemiddelde kosten van levensonderhoud in Canada per maand variëren van ongeveer C $ 1000 tot C $ 6,000. Dit hangt grotendeels af van beroep, locatie en gezinsgrootte. Van de gemiddelde kosten van levensonderhoud in Canada per maand, bedragen de kosten van het huren van een appartement of het betalen van een hypotheek ongeveer 35% tot 50%.

A studentenhuis in Canada (wat ongeveer het goedkoopste accommodatieaanbod is om voor te gaan) kost misschien niet minder dan C $ 450 in de zeer stedelijke regio's. Buiten de grotere steden kunnen de kosten voor het huren van een kamer zo laag zijn als C $ 350.

Andere benodigdheden die de kosten van levensonderhoud in Canada per maand beïnvloeden zijn:

  • belasting
  • Voeden
  • vervoer
  • Kleding
  • Verzekering
  • Andere hulpprogramma's zoals verwarming en sneeuwverpakking

Kosten van levensonderhoud in Canada per provincie

De betaalbaarheid van het leven in Canada varieert tussen de provincies en territoria. Dit wordt grotendeels beïnvloed door het aantal inwoners, de situatie van de economie en de aard van het werk in de regio. De duurste provincies zijn die welke stedelijk zijn en wemelen van de bevolking. De vijf duurste steden om op dit moment in Canada te wonen zijn:

STAD PROVINCIE
Oostende British Columbia
Toronto Ontario
Montreal Quebec
Calgary Retourneren
Ottawa Ontario

De onderstaande tabel geeft uitgebreide informatie over de gemiddelde kosten van levensonderhoud in Canada per provincie:

 

Provincie

or

Grondgebied

 

Kapitaal

 

Gemiddelde kosten van goed levensonderhoud per maand

(C $)

Stad met de hoogste kosten van levensonderhoud Stad met de laagste kosten van levensonderhoud
Verhuur kruidenierswaren Openbaar vervoer Onstpanning
Retourneren Edmonton 1249 115 103 253 Calgary Brooks
British Columbia Victoria 1885 142 101 240 Oostende Abbotsford
Manitoba Winnipeg 1278 114.34 100 195.61 Winnipeg Winkler
New Brunswick Fredericton 1019 128 80 214 Fredericton Campbelton
Newfoundland en Labrador St. John's 1450 92 86 159 Happy Valley-Goose Bay Cornerbrook
Nova Scotia Halifax 1581 136.5 80 217.5 Halifax Yarmouth
Ontario Toronto 2212 136 115 275 Toronto Windsor
Prince Edward Island Charlottetown 950 120.75 58 240 Charlottetown Summerside
Quebec Quebec Stad 1602 107 81 210 Montreal Sherbrook
Saskatchewan Regina 1026 115.5 86 224 Saskatoon Yorkton

De goedkoopste kosten van levensonderhoud in Canada zijn te vinden in provincies die kleiner zijn en meer afhankelijk zijn van de landbouw dan andere sectoren voor het stimuleren van de economie.

Kosten van levensonderhoud in Canada versus andere delen van de wereld

De kosten van levensonderhoud in Canada zijn veel lager in vergelijking met andere populaire immigratiebestemmingen zoals de VS en Australië. In de ranglijst van de jaren 2020 wereldwijde kosten van levensonderhoud, staat Canada op de 20e plaats van 110 landen van over de hele wereld. Landen als Zwitserland, IJsland, Israël en Australië scoorden hoger dan Canada, terwijl landen als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Zuid-Korea en Nigeria lagere kosten van levensonderhoud hadden in vergelijking met Canada.

Op basis van de statistieken,

Canadese kostenindex = 95.2

Gemiddeld maandelijks inkomen = 3,864 USD

Koopkrachtindex = 74.0

Kosten van levensonderhoud in Australië versus Canada

De kosten van levensonderhoud in Australië scoren hoger dan die van Canada met een gemiddeld maandelijks inkomen van 4,592 USD en een kostenindex van 104.9

Kosten van levensonderhoud in Italië versus Canada

De kosten van levensonderhoud in Italië zijn iets lager dan die van Canada met een gemiddeld maandelijks inkomen van 2.878 USD en een kostenindex van 80.1

Kosten van levensonderhoud in Nieuw-Zeeland versus Canada

De kosten van levensonderhoud in Nieuw-Zeeland zijn iets hoger dan die van Canada met een gemiddeld maandelijks inkomen van 3,563 USD en een kostenindex van 98.9.

Kosten van levensonderhoud in Portugal versus Canada

De kosten van levensonderhoud in Portugal zijn veel lager dan die van Canada met een gemiddeld maandelijks inkomen van 1,933 USD en een kostenindex van 68.9

Kosten van levensonderhoud in Zweden versus Canada

Zweden staat net boven Canada (19e) in de wereldwijde statistieken over de kosten van levensonderhoud met een gemiddeld maandelijks inkomen van $ 4,648 en een kostenindex van 96.8

Kosten van levensonderhoud in Thailand versus Canada

Thailand heeft een zeer lage kosten van levensonderhoud in vergelijking met Canada. Het gemiddelde maandinkomen is 605 USD en het land heeft een kostenindex van 41.8.

Kosten van levensonderhoud in Canada versus de VS

De Verenigde Staten van Amerika hebben hogere kosten van levensonderhoud dan Canada met een gemiddeld maandelijks inkomen van 5,488 USD en een kostenindex van 100.00.

Opmerking: Hogere kosten van levensonderhoud in vergelijking met die van Canada betekent dat dingen in Canada goedkoper zullen zijn dan in dat land en dat de valuta een grotere waarde heeft dan de Canadese dollar.

Inkomenspercentage in Canada

Het gemiddelde salaris dat een werknemer in Canada betaalt, is ongeveer C $ 45,000 per jaar of ongeveer C $ 3700 per maand. Er is meestal een looncheque ingehouden op het maandinkomen van alle werknemers. Dit kan zo'n 25% tot 35% van het maandsalaris uitmaken. De aftrek wordt gedaan door werkgevers ter dekking van:

  • Inkomstenbelastingen
  • Pensioen plannen
  • Arbeidsverzekering
  • Vakbondscontributie (misschien behoor je tot een)
  • Overige tarieven stemt u schriftelijk af die uw werkgever mag inhouden.

Kosten van huisvesting en accommodatie in Canada

Zoals eerder gezegd, slikken huur- en hypotheekkosten ongeveer de helft van het salaris dat in Canada per maand wordt verdiend. Huisvestingskosten zijn grotendeels afhankelijk van de door u gekozen locatie. Stedelijke gebieden zoals Montreal, Toronto en Vancouver hebben de grootste bevolking van Canada, goed voor meer dan een derde van alle personen die zich op een bepaald moment in Canada bevinden.

Het hoge aantal bewoners leidt tot schaarste en concurrentie om huisvesting en dit leidt tot een forse stijging van de huur- en hypotheeklasten. Het kopen van een huis in Toronto kan bijvoorbeeld oplopen tot ongeveer C $ 800,000. Als u op zoek bent naar hetzelfde soort huis met bijna vergelijkbare voorzieningen in een buitenstedelijke regio of op het platteland, kan dit de kosten met bijna 20% tot 50% verlagen.

Tabel met gemiddelde huiskosten in Canada per provincie

PROVINCIE GEMIDDELDE HUISKOSTEN (C$)
British Columbia 730,000
Ontario 578.000
Retourneren 387,000
Quebec 297,000
Manitoba 296,000
Saskatchewan 288,000
Nova Scotia 249,000
Newfoundland en Labrador 246,000
Prince Edward Island 230,000
New Brunswick 178,000

De Canada Mortgage and Housing Corporation (CMHC) stelt dat de gemiddelde huurprijs in Canada per maand vanaf 1800 ongeveer C $ 2020 zal zijn, met speculaties dat de huurprijzen kunnen blijven stijgen.

Om de huisvestingskosten als immigrant te verminderen, kunt u overwegen een appartement op het platteland te huren in plaats van in de stadscentra. Dit als een optie zal meer transportkosten met zich meebrengen, dus u moet het budget om dit te doen vergelijken met een verblijf in de stad voordat u een keuze maakt. Een andere optie die immigranten kiezen, is zich vestigen in kleinere steden in de provincies en territoria. Sommige van deze kleine steden hebben de laagste kosten van levensonderhoud in Canada, terwijl ze nog steeds de meeste voorzieningen bieden die in de grote steden te vinden zijn.

De Canadese regering heeft zelfs in een poging om buitenlandse werknemers naar een minder populaire regio te trekken een programma opgezet dat bekend staat als de Rural and Northern Immigration Pilot (RNIP).

FAQs

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in Canada, 2022?

De gemiddelde kosten van levensonderhoud in Canada zijn ongeveer $ 2500 per maand met huur.

Waarom zijn de kosten van levensonderhoud zo hoog in Canada?

Een van de dingen die de kosten van levensonderhoud in Canada enorm doen stijgen, is het belastingtarief. De gemiddelde persoon in Canada betaalt vanaf 7,068 ongeveer C $ 2019 aan belasting. Hoewel dit voor buitenlanders belachelijk hoog lijkt, denken Canadezen dat het de moeite waard is om te betalen voor alles wat de overheid biedt, vooral in termen van hoogwaardige gezondheidszorg.

Welke provincie heeft de hoogste kosten van levensonderhoud in Canada?

Brits-Columbia, in het bijzonder Vancouver. Met ongeveer $ 2,793 te betalen voor een appartement met 2 slaapkamers per maand. Op de voet volgen in Ontario.

Welke provincie in Canada heeft de laagste kosten van levensonderhoud?

Québec. Met een gemiddelde kosten van ongeveer € 1600 per maand.

Wat zijn de goedkoopste kosten van levensonderhoud in Canada?

De goedkoopste kosten van levensonderhoud in Canada kunnen ongeveer C $ 15,000 per maand zijn. Steden die zich zulke lage kosten kunnen veroorloven zijn Edmonton, Alberta; Hamilton, Ontario; en Montréal, Québec.