De belangrijkste banensectoren voor immigranten in Canada is een lijst van carrièregebieden die immigranten en buitenlandse werknemers in dienst nemen en bevoordelen. Als je op lange termijn in Canada blijft, heb je een baan nodig. Of je nu werkt terwijl je nog studeert, of een buitenlandse werknemer wilt zijn die goed geïntegreerd is in de beroepsbevolking, kennis van de belangrijkste banensectoren die in het land beschikbaar zijn, kan je helpen te zien in welke sectoren je gemakkelijk kunt werken of welke potentiële banen zal voor u beschikbaar zijn bij uw aankomst.

De belangrijkste industrieën van Canada zijn gegroepeerd in deze belangrijke onderverdelingen:

  • Diensten industrie
  • Verwerkende industrie
  • Natuurlijke bronnen
  • Mijnbouw en landbouw

De dienstverlenende industrie

De dienstverlenende sector is de meest omvattende belangrijke banenindustrie in Canada, met vele andere sectoren die ervan vertakt zijn. Mainline divisies onder de dienstverlenende sector zijn onder meer:

  • Gezondheidszorg en sociale diensten
  • Educatieve diensten
  • Groot- en detailhandel
  • Toerisme en cultuur
  • Gastvrijheid en catering
  • Entertainment en sport
  • Transport en logistiek
  • Onroerend goed
  • Duurzaamheid van het milieu
  • Onderzoek
  • Technologie, communicatie en IT
  • Bankieren en financiën, enz

Met zoveel kleinere industrieën onder de dienstensector, trekt het het grootste aantal werknemers in Canada en levert het 75% van alle Canadese banen. De industrie is heel gastvrij omdat er werknemers nodig zijn met verschillende opleidingsniveaus en werkervaring. Zowel geschoolden als ongeschoolden hebben het potentieel om in de uitgestrekte ruimte te werken, de kansen nemen dagelijks toe naarmate de Canadese bevolking gestaag toeneemt.

In tegenstelling tot andere belangrijke industrieën die grotendeels afhankelijk zijn van de natuurlijke hulpbronnen die op een locatie beschikbaar zijn, moet de dienstensector in alle provincies en territoria voldoen. U hoeft niet per se in een bepaalde regio te zijn om werk te vinden in een van de sectoren. De hoogste concentratie van dienstverlenende banen zijn echter te vinden in: Cross Metropolitan Areas (CMA's).

Van alle sectoren onder de dienstensector is de sector gezondheidszorg en sociale dienstverlening de laatste tijd de grootste werkgever van mensen en betaalt misschien ook het hoogste gemiddelde uurloon. In de afgelopen jaren heeft Canada getracht zijn gezondheidssector uit te breiden en te ontwikkelen. Het land heeft actief gekwalificeerde buitenlanders geworven, en is nog steeds bezig met het werven van gekwalificeerde buitenlanders om als gezondheidswerkers te werken. Dit alleen al heeft enorm bijgedragen aan het hoge immigratieverkeer van de afgelopen tijd.

De meeste mensen geloven dat ze in Canada waarschijnlijk een baan zullen vinden als gezondheidswerkers dan enig ander beroep en het is niet bewezen dat hun veronderstellingen onjuist zijn.

De maakindustrie

Bijna 2 miljoen banen, zo niet meer, worden in stand gehouden door de Canadese maakindustrie. In historische tijden had de industrie meer behoefte aan competente arbeiders die in ploegendienst arbeidsintensieve diensten konden verrichten. De recente maar snelle ontwikkeling in deze industrie heeft echter geleid tot een grotere behoefte aan meer hoogwaardige, bekwame en technologiegerichte beroepen. Populair onder mensen die werkzaam zijn in de maakindustrie zijn ingenieurs, data-analisten, marketeers en programmeurs.

Belangrijkste productie-industrieën volgens provincies en territoria

Verwerkende industrie Provincie of territorium gevonden
Printen Manitoba, Ontario
Productie van mijnbouwmachines Retourneren
Productie van landbouwmachines Manitoba, Saskatchewan
Vleesverwerking Alberta, Brits-Columbia, Manitoba, New Brunswick, Quebec, Saskatchewan
Productie van houten lambrisering Alberta, Brits-Columbia, Newfoundland en Labrador
Zagerij en houtproductie British Columbia
Printen Manitoba
Zeevruchtenverwerking New Brunswick, Newfoundland en Labrador, Nova Scotia
Broodproductie Newfoundland en Labrador
Productie van lucht- en ruimtevaartmachines Nova Scotia, Québec
Scheeps- en botenbouw Nova Scotia
Auto productie Ontario, Saskatchewan
Plastic productie Ontario, Quebec
Wijnproductie British Columbia

De maakindustrie heeft te kampen met een tekort aan werknemers als gevolg van de snel groeiende bevolking, wat leidt tot een hogere vraag naar goederen en de noodzaak om meer vervaardigde producten te exporteren. Om dit te verzachten, heeft Canada veel prikkels gecreëerd om meer werknemers, zowel autochtonen als buitenlanders, in de sector aan te trekken. Enkele van de prikkels zijn:

  • Canada leerling lening
  • Aanmoedigingspremie voor leerlingwezen
  • Stage Job Creëren Belastingkrediet
  • Canada leerling lening

De natuurlijke hulpbronnenindustrie

Canada is inderdaad gezegend met veel natuurlijke hulpbronnen en het land heeft ze niet nagelaten deze te exploiteren voor zijn economische ontwikkeling. De olie- en gassector heeft bewezen enorme voordelen te bieden voor Canada, aangezien 35% van alle bedrijven in de wereld die ermee verbonden zijn, in Alberta woont. Dezelfde sector handhaaft zijn standpunt om het hoogste gemiddelde uurloon van het land te betalen. De olie- en gasindustrie werft actief ingenieurs, mijnwerkers, geowetenschappers en onderzoekers aan.

De belangrijkste natuurlijke hulpbronnen van Canada zijn water, olie en gas, uranium, goud, zilver, koper, diamant en aardgas. Nova Scotia stond op het hoogtepunt als de meest vindingrijke provincie in deze sector en biedt banen voor inwoners in de productie van schone energie. Het heeft ook grote bosreservaten en stelt daarom arbeidskrachten tewerk in sectoren als papierproductie en milieubehoud.

Mijnbouw en landbouw

Nauw verbonden met de natuurlijke hulpbronnenindustrie zijn mijnbouw en landbouw. Met de enorme voorraden natuurlijke hulpbronnen heeft Canada nooit opgehouden arbeidskrachten in dienst te nemen die zijn natuurlijke gaven aan het eindproduct zullen brengen. De industrie is verder onderverdeeld in:

  • Mijnbouw
  • Energie productie
  • Vissen
  • Bosbouw
  • land landbouw

De rol van de mijnbouw- en landbouwsector bij de werkgelegenheid in Canada kan niet genoeg worden benadrukt. Het land ontgint actief uranium, nikkel, potas en diamanten en werft voortdurend professionals op dat gebied aan. De meeste vereiste beroepen zijn in de winning en verwerking van mineralen; computertechnologie zoals programmeren en data-analyse; ontwikkelingsonderzoek; informatiebeheer, enz.

British Columbia, Ontario, Saskatchewan en Quebec waren de grootste werkgevers in de mijnbouwsector, waarbij ongeveer driekwart van alle gedolven producten in Canada afkomstig was uit deze regio's. Uit observatie blijkt dat het gemiddelde uurloon van mijnbouwarbeiders actief concurreert met dat van de zorgsector en dat het binnenkort kan stijgen.

Canada is een van de grootste producenten en exporteurs van landbouwproducten ter wereld. De landbouw heeft sinds mensenheugenis veel van haar inwoners in stand gehouden. Tegenwoordig is de landbouwsector nog productiever door het gebruik van gemechaniseerde landbouw en genetisch verbeterde zaden en dieren.

Zowel de planten- als de veeteelt gedijen goed in de natie met de kustgebieden die bekend staan ​​om de visserij als een belangrijke bezigheid. De belangrijkste plantaardige producten van Canada zijn tarwe, haver, vlas en koolzaad, naast rijke bosreservaten die worden gebruikt voor de winning van hout en de productie van papierpulp.

Per provincie en territorium wordt de Canadese landbouwsector gevoed door diversiteiten die zijn:

S / N PROVINCIE/GEBIED LANDBOUWPRODUCT
1. Retourneren Veeteelt, aardappel, tarwe, koolzaad, gerst, vleesverwerking
2. British Columbia Zeevruchten, wijnboomgaarden, andere groenten en fruit
3. Manitoba Tarwe, gerst, koolzaad, vissen, vleesverwerking
4. New Brunswick Veehouderij, zuivelproductie
5. Newfoundland en Labrador Vissen en zeevruchten, tuinbouw, zuivelproductie
6. Northwest Territories Zeevruchten
7. Nova Scotia Bosreservaten, dagboekproductie
8. Nunavut Zeevruchten
9. Ontario Koolzaad, gerst, tarwe, boomgaarden, maïs, sojabonen, veeteelt, zuivelproductie, tabak
10. Prince Edward Island Dagboekproductie, gemengde landbouw
11. Quebec Fruit, groenten, veeteelt
12. Saskatchewan Koolzaad, bonen, tarwe, gerst, koolzaad, hennep, vlas, veeteelt, vleesverwerking
13. Yukon Zeevruchten

In al deze regio's is er vraag naar technici om landbouw- en verwerkingsapparatuur te bedienen, Vet. Artsen, genetici, onderzoekers, veldwerkers, groothandelaars van landbouwproducten, maar ook detailhandelaren.

Vanwege de vaardigheid die nodig is om in deze sectoren te werken, krijgen de meeste werknemers veel professionele trainingen van hun bedrijf. Werknemers in de mijnindustrie profiteren ook van kant-en-klare accommodatie en ritten, een op het bedrijf gebaseerde ziektekostenverzekering en tal van risicobetalingen.

De belangrijkste industrieën van Canada zijn niet gelijkmatig over het land verdeeld. De aard van de dienstverlening in een bepaalde provincie hangt af van factoren zoals:

  • Beschikbaarheid van natuurlijke hulpbronnen
  • Nabijheid van de zee
  • Bevolking inwoners
  • Bodemvruchtbaarheid, enz.

Sommige industrieën leveren basis- en essentiële diensten en zijn daarom in alle provincies te vinden, hoewel dergelijke diensten in sommige regio's nog steeds meer ingeburgerd zijn dan in andere.

De onderstaande tabel geeft een overzicht van elke provincie en de industrieën die daar het meest actief zijn.

Canadese provincies/territoria en hun belangrijkste banensectoren

S / N PROVINCIE/GEBIED BELANGRIJKSTE INDUSTRIEN
1. Retourneren Olie en aardgas, winning van uranium, zink, nikkel en zilver, landbouw, productie, engineering
2. British Columbia Mijnbouw, productie, dienstverlening: gezondheidszorg, wetenschappelijke en andere professionele diensten
3. Manitoba Landbouw (tarweteelt), mijnbouw, ICT, ruimtevaart, onderwijs, financiën en verzekeringen
4. New Brunswick Landbouw (visserij), ruimtevaart, IT-diensten, productie, mijnbouw, toerisme
5. Newfoundland en Labrador Horeca, gezondheidszorg, mijnbouw, toerisme, educatieve diensten
6. Northwest Territories Verzekeringen, diamantwinning, energie en aardgas, landbouw
7. Nova Scotia Mijnbouw, boren, productie van schone energie, bosbouw, landbouw, scheepvaart, onderwijs, groot- en detailhandel
8. Nunavut Kunst en ambacht, cultuur en toerisme, mijnbouw, visserij
9. Ontario Productie, mijnbouw, onderwijs, verzekeringen, financiën, bouw, gezondheidszorg
10. Prince Edward Island ICT, toerisme, productie van hernieuwbare energie, lucht- en ruimtevaart, gezondheidszorg
11. Quebec Productie, landbouw, voedselverwerking, ICT, wetenschappelijk en technologisch onderzoek
12. Saskatchewan Landbouw (tarweteelt), bosbouw, mijnbouw, productie
13. Yukon Landbouw, productie van schone energie, mijnbouw: goud, zilver en zink, film- en geluidsproductie

NOTITIE: Deze tabel toont niet expliciet alle industrieën en sectoren die in elke regio functioneel zijn. Het belicht alleen de vlaggenschipsectoren waar elke provincie bekend om staat.

Hoewel sommige vaardigheden en beroepen op de ene locatie doorgaans veel gevraagd zijn dan op de andere, zijn er in vrijwel alle provincies en territoria nog steeds kansen voor. Als je genoeg uitkijkt in welke provincie je ook bent, zul je werk vinden voor een baan die past bij je vaardigheidsniveau.

Canada heeft als land een relatief laag werkloosheidscijfer met een gemiddelde van slechts ongeveer 8 tot 10% per jaar. De recente stijging van het aantal werklozen zal het gevolg zijn van de vervanging van menselijke arbeid door technologie. In het licht daarvan probeert Canada meer mensen in dienst te nemen die technologisch vaardig zijn of op zijn minst een basiscomputerkennis hebben.

Tot nu toe zijn er nog steeds meer dan genoeg banen die niet volledig zijn vervangen door robots en machines. En omdat het land onderbevolkt is maar gestaag groeit, zullen er nog steeds meer handen nodig zijn om de diensten te kunnen leveren die de inwoners nodig hebben.