Canada heeft meer dan genoeg werkgelegenheid en is actief op zoek naar mensen om in dienst te nemen. Als het gaat om werken in Canada, discrimineert het land niet. Het heeft mensen in dienst van alle soorten van leven en belooft hun lonen of salarissen die alles zullen ondersteunen, van eerlijk leven tot kwaliteit en extravagant leven.

Canada Job Industries

In Canada worden banen geclassificeerd onder deze belangrijke banensectoren:

  • Diensten industrie
  • Verwerkende industrie
  • Natuurlijke bronnen
  • Mijnbouw en landbouw

Diensten industrie

De dienstverlenende sector herbergt het grootste aantal vacatures in Canada en trekt 75% van alle Canadese werknemers aan. Het omvat belangrijke sectoren zoals:

  • Gezondheidszorg en sociale diensten
  • Educatieve diensten
  • Toerisme en cultuur
  • Entertainment en sport
  • Transport en logistiek
  • Groot- en detailhandel
  • Gastvrijheid en catering
  • Informatie-en communicatietechnologie

Een 2021-statistieken van ibisworld.com heeft aangetoond dat de grootste werkgelegenheidssectoren in Canada allemaal tot de dienstensector behoren. Onderstaande tabel geeft een overzicht van de statistieken.

Sector Werkgelegenheidsnummer 2021
Ziekenhuizen in Canada 651,355
Restaurants in Canada (volledige service) 557,859
Supermarkten en winkels in Canada 398,942
Snelle service of fastfoodrestaurants in Canada 394,134
Universiteiten en hogescholen in Canada 318,727
IT-services in Canada 284,202
Commercieel bankieren in Canada 281,293
Apotheken en drogisterijen in Canada 188,396
Autodealers in Canada 170,024
Stempel- en uitzendbureaus voor kantoren in Canada 152,842

Zoals statistische gegevens hebben aangetoond, heeft de sector gezondheidszorg en sociale diensten meer mensen in dienst dan enige andere sector in Canada. De natie zoekt actief gezondheidswerkers om tegemoet te komen aan de snelgroeiende bevolking van burgers en inwoners via haar door de overheid gefinancierde gezondheidszorgsysteem. Het is daarom zeer gunstig voor immigranten die bereid en gekwalificeerd zijn om te werken als arts, verpleegkundige, fysiotherapeut, enz.

Verwerkende industrie

In Canada bestaat de maakindustrie uit sectoren als:

  • Afdrukken en papierproductie
  • Productie van mijnbouwmachines
  • Productie van landbouwmachines
  • Vleesverwerking
  • Zeevruchtenverwerking
  • Kunststof productie
  • Wijnproductie, enz

De industrie is goed voor ongeveer 2 miljoen of meer banen. In tegenstelling tot de dienstensector waarvan de werkgelegenheid geconcentreerd is in de Cross Metropolitan Areas, biedt de maakindustrie kansen voor iedereen, van het platteland tot de kustgebieden en de steden.

Industrie van natuurlijke hulpbronnen

De sector van de natuurlijke hulpbronnen herbergt enkele van de best betaalde banen in Canada. Het biedt kansen in sectoren die betrokken zijn bij de winning of exploitatie van natuurlijke hulpbronnen zoals water, goud, zilver, uranium, schone energie en natuurlijk olie en gas, waarvan Canada wereldwijd een van de grootste producenten is.

Mijnbouw en agrarische industrie

In deze industrie werken grotendeels boeren, mijnwerkers, groot- en detailhandelaren, specialisten, onderzoekers, genetici en nog veel meer. De kansen in deze industrie zijn veel meer dan veel mensen beseffen, omdat het mensen van alle opleidingsniveaus en vaardigheden accepteert.

Omdat Canada een land is dat groot is in gemechaniseerde landbouw en verwerking van landbouwproducten, heeft de sector de hand nodig van autotechnici, genetici, laboratoriumwetenschappers, programmeurs, data-analisten en onderzoekers, om er maar een paar te noemen.

Minder bekwame banen die in de branche beschikbaar zijn, zijn onder meer de rol van boeren, oogsters, archiefbewaarders, vertegenwoordigers van de klantenservice, chauffeurs, enz.

Websites voor het vinden van banen

Wat het vinden van een baan in Canada nog gemakkelijker heeft gemaakt, is de beschikbaarheid van vacaturesites. Sommigen van hen geven informatie over honderden willekeurige banen die beschikbaar zijn, terwijl anderen meer specifiek zijn over het soort vacatures dat ze plaatsen. In deze sectie vindt u veel sites waarvan is bewezen dat ze effectief zijn voor het vinden van banen in Canada.

Algemene vacaturesites

jooble

jooble is een gratis bron voor het zoeken naar werk. Het Jooble-platform is een van de TOP-5 websites ter wereld in termen van verkeer in het Jobs and Career-segment, volgens SimilarWeb. We houden van Jooble heeft de afgelopen 15 jaar mensen geholpen bij het vinden van een baan in 71 landen. Bekijk ze voor banen bij bedrijven, sociale netwerken, NGO's, liefdadigheidsorganisaties en nog veel meer.

Monster

Monster is geen vacaturesite die alleen in Canada populair is, omdat het voor dat doel een van de meest erkende sites ter wereld is. Op de site vind je meer dan voldoende standaard vacatures. Monster biedt ook deskundig advies over carrièregerelateerde veelgestelde vragen aan bezoekers van de site.

Eluta

Eluta somt vacatures op van organisaties die kunnen worden geclassificeerd als de beste van het beste en vallen onder de 100 beste werkgevers van Canada. Dergelijke organisaties zijn onder meer Shell en Siemens.

Workopolis

Workopolis is een Canadese vacaturesite die ook bronnen biedt die nuttig zijn voor het begeleiden van het sollicitatieproces naar de verschillende vacatures die het uploadt.

Wow banen

Voor een vacaturesite in Canada, Wow banen uploadt vacatures die oplopen tot maar liefst 100,000 of meer per keer. U vindt het handig voor het vinden van vacatures in een van de Canadese sectoren en industrieën.

Websites voor het vinden van vacatures voor studenten

Canada is een van de landen waar studenten het nooit moeilijk vinden om na hun studie een baan te vinden. Zelfs tijdens het studeren kunnen studenten besluiten om voor een deeltijd- of vakantiebaan te gaan. Deze websites helpen je bij het zoeken naar banen als student of net afgestudeerde.

Studentenjobbank

Als overheidssite, Studentenbanenbanken geeft alleen echte en kwalitatieve vacatures weer die beschikbaar zijn voor studenten. De site zal u blootstellen aan kansen in uw studiegebied die verband houden met de specifieke branche die u na schooltijd wilt betreden.

Federaal studentenwerkervaringsprogramma

Het Federal Student Work Experience Program stelt studenten bloot aan kansen op het gebied van financiën, communicatie en IT die beschikbaar zijn bij de overheid. Om voor dit programma in aanmerking te komen, moeten studenten aan bepaalde geschiktheidscriteria voldoen, maar ze hoeven geen eerdere werkervaring te hebben.

Zomerbanen Canada

Terwijl je nog student bent, Zomerbanen Canada kan je een lijst met banen geven waarop je gemakkelijk kunt solliciteren tijdens je zomervakantie of je blootstellen aan andere stagemogelijkheden, terwijl je tips krijgt om in je droombaan te komen.

Andere branchespecifieke vacaturesites

Specifieke banenzoekerwebsites kunnen effectiever blijken te zijn bij het vinden van een baan, omdat u meer kansen kunt vinden die verband houden met uw interessegebied in vergelijking met algemene websites.

Zoeken naar vacatures in de media Canada

Omdat de media een competitieve sector zijn in Canada, zal een site als Media Job Search je gemakkelijk vacatures bieden waar je gemakkelijk op kunt springen. De sitebeheerders bieden ook gratis bronnen die u zullen helpen de concurrentie te verslaan, zoals het maken van overtuigende cv's en andere belangrijke tips.

IT-banen

IT Jobs is de grootste van alle specifieke vacaturesites in Canada met een reputatie die ongeveer 15 jaar geleden is opgebouwd. De site somt vacatures op van technologie, financiën, advies en elke andere sector die technologiegerichte, bekwame en gespecialiseerde kandidaten in dienst moet hebben.

Onderweg

Zoals de naam al aangeeft, somt in-transit de mogelijkheden op die beschikbaar zijn voor geïnteresseerde aanvragers in de transportsector.

Canadese bossen

Met de bosbouwsector als een van de belangrijkste aanjagers van de Canadese economie. Er zijn hier veel vacatures en Canadian Forests helpt je om ze te vinden.

Professionele immigrantennetwerken

Nog steeds op zoek naar vacatures, zijn professionele immigrantennetwerken (PIN's) nuttige organisaties die verbindingen leggen tussen immigranten en hun potentiële werkgevers, de overheid, immigrantendiensten, gemeenschapsgroepen en andere belanghebbenden. In Canada zijn er verschillende pincodes die veel industriële sectoren vertegenwoordigen, zoals:

  • Architectuur/stedenbouw
  • Bedrijven
  • Educatie
  • Engineering
  • Financiering
  • Gezondheidszorg
  • IT
  • JURIDISCH
  • Wetenschappen, enz.

Een wereldwijd platform zoals meetup.com kan u helpen pincodes in Canada te vinden die relevant zijn voor uw droombaan.

Arbeidersrechten in Canada

Je doel bij het vinden van een baan is om tewerkgesteld te worden, dus je moet worden blootgesteld aan wat je je rechten en privileges zou kunnen noemen als Canadese werknemer of werknemer.

Uw rechten als werknemer in Canada zijn vastgelegd in de arbeidsnormen of federale arbeidsnormen. Dit zijn de wettelijk vastgestelde minimumnormen die u op uw werkplek beschermen. De arbeidsnormen verschillen enigszins tussen provincies en territoria, maar hebben meestal betrekking op zaken als minimumloon, werktijden, overuren, vakantieperioden en salaris, ziekteverlof, beëindigingsprocedures, enz.

Behalve voor degenen die werken als landarbeiders, verkopers, thuiszorgverleners, houthakkers, enz., die al dan niet onderworpen zijn aan deze normen, zijn ze van toepassing op alle werknemers, vooral degenen van wie kan worden gezegd dat ze een witteboordenbaan hebben.

Enkele van de arbeidsrechten in Canada zijn:

  • Het minimumloon is het laagste loon dat een werkgever in Canada zijn werknemer kan betalen. Het minimumloon verschilt per provincie en territorium.
  • Werkgevers kunnen werknemers niet dwingen om buitensporige uren te werken en kunnen niet weigeren om hun overuren te betalen als ze akkoord gaan om te werken dan de wettelijke werkuren.
  • Werknemers moeten worden betaald op de vastgestelde perioden en een verklaring krijgen met hun loon en de inhoudingen die van dat loon zijn gemaakt om zaken als belasting of verzekering te dekken.
  • Werkgevers moeten hun werknemers een maaltijdpauze van een half uur of meer geven na een periode van vijf uur werken.
  • Werknemers hebben recht op een jaarlijkse vakantie met een bepaalde vergoeding.

Feiten over werk en werken in Canada

Aangezien u naar Canada wilt emigreren, zullen deze feiten over werk en het vinden van een baan u voorbereiden op de arbeidsnorm in het land en u helpen om u gemakkelijk aan te passen aan de processen.

  1. Er is veel vraag naar technische banen in Canada

Hoewel de zorgsector het grootste aantal handen in dienst heeft, bloeit met name de technologiesector, Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) snel en heeft zo veel mogelijk gekwalificeerde mensen nodig om vacatures te vervullen. British Columbia en Ontario zijn de provincies met de grootste behoefte aan technische werknemers en ze hebben structuren opgezet die specifiek bedoeld zijn om buitenlandse werknemers aan te trekken die gekwalificeerd zijn om in het veld te werken.

  1. Afgestudeerden vinden het niet moeilijk om banen te krijgen die verband houden met hun vakgebied

Canada heeft de Postdoctorale werkvergunning Programma (PGWP) voor in aanmerking komende afgestudeerden die hun tertiaire opleiding hebben afgerond op a Aangewezen leerinstelling (DLI) om maximaal 3 jaar in Canada te werken. Afgezien van deze bepaling vindt meer dan 90% van de afgestudeerden binnen twee jaar na hun afstuderen een baan in sectoren die verband houden met hun vakgebied.

  1. Canada heeft hoogopgeleide immigranten nodig

Hoewel Canada het best opgeleide land ter wereld is, kan het kleine aantal inwoners niet alle benodigde diensten dekken. De natie is daarom erg vriendelijk voor immigranten die gekwalificeerd zijn voor elk type baan en die zich graag in Canada willen vestigen en werken. Immigratieprogramma's zoals het Provincial Nominee Program (PNP) is een immigratieoptie waar je gemakkelijk voor kunt kiezen als buitenlander die in Canada wil werken.

  1. Betaalmethode is niet wat je gewend bent

Canada volgt een unieke betalingsmethode waarbij de salarissen twee keer per maand worden uitbetaald, dat wil zeggen aan het begin en het midden van de maand.

  1. Vrijdagen zijn voor vrijetijdskleding

Vrijdag is een dag waar de meeste werknemers in Canada naar uitkijken. Afgezien van het feit dat het het einde van een werkweek markeert, laten de meeste organisaties hun werknemers ook nonchalant gekleed gaan in jeans en t-shirts of andere tops. Dus misschien heb je van maandag tot donderdag om in bedrijfskleding te verschijnen en dan op vrijdag voor iets casuals. Pas wel op, want dit hangt strikt af van waar uw organisatie mee werkt.