Canada werkvergunning of werkvisum is een door de overheid uitgegeven document en autorisatie aan buitenlanders om een ​​baan aan te nemen in een provincie of stad op zijn grondgebied. Aanvragen voor werkvergunningen in Canada worden ingediend bij de Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC, formeel CIC), die vervolgens namens de Canadese regering de toestemming om in Canada te werken verwerkt en afgeeft.

Het maakt niet uit of u uw aanvraag voor een werkvergunning online hebt ingediend of door papieren (papieren) documenten in te dienen, de verwerkingstijd van de Canadese werkvergunning duurt normaal gesproken ongeveer 5 maanden. Nogmaals, afhankelijk van het land van waaruit een aanvrager solliciteert.

CIC-werkvergunning wordt geleverd met een gespecificeerde datum, die dient als vervaldatum en waardoor deze ongeldig wordt voor de houder. Dit is meestal tussen de 1 en 2 jaar; dit is langer voor studenten die langer dan 2 jaar programma's volgen in een bevoegde aangewezen leerinstelling. Het is het beste om de verlenging van uw werkvergunning voor Canada ten minste 30 dagen voordat deze verloopt aan te vragen. Uw internationale paspoort moet ook geldig zijn voordat u begint met de behandeling van uw aanvraag voor een tewerkstellingsvergunning.

Tijdelijke werknemers in Canada met verlopen vergunningen zijn verplicht om te stoppen met werken zodra hun werkvergunning in Canada afloopt. In aanmerking komende personen (bezoekers en toeristen) die Canada bezoeken met een geldig bezoekersvisum, kan volgens de IRCC-regelgeving worden toegestaan ​​om hun vergunning om te zetten in een werkvergunning. heeft enkele wijzigingen aangebracht in hun beleid. Hierdoor kunnen tijdelijke bezoekers en toeristen beschikbare vacatures in Canada aannemen.

Hoe een Canadese werkvergunning aanvragen in 2022

Inschrijvingsvoorwaarden

Niet alle vreemdelingen zijn verplicht om een ​​Canadese werkvergunning aan te vragen voordat ze in Canada kunnen gaan werken. Het is dus raadzaam om eerst te bezoeken De immigratiewebsite van Canada om te controleren of uw beroep en land een werkvergunning vereisen om in Canada te gaan werken.

Sommige banen in Canada vereisen dat een arbeidsmarkteffectbeoordeling wordt uitgevoerd om te bepalen of een aanvrager in aanmerking komt voor een werkvergunning in een bepaald loopbaangebied. Ervan uitgaande dat aan alle vereisten is voldaan, is het verplicht dat u een verwerkingsvergoeding van $ 155 betaalt voor uw aanvraag voor een werkvergunning Canada. Daarom heeft u een geldige creditcard/betaalpas nodig (een speciale vorm van bankoverschrijvingen in Canada, bekend als interac en postwissel, is ook toegestaan) om betalingen doen, evenals een scanner of digitale camera om u te helpen bij het maken van digitale kopieën van uw documenten.

Werkvergunning aanvragen bij de haven van binnenkomst (POE)

Een Port of Entry (POE) is een plaats die door de Canadese regering is geselecteerd als toegangspunt tot Canada. Meestal is de haven van binnenkomst waar u doorheen komt de eerste luchthaven of landovergang waar u stopt in Canada. Haven van binnenkomst zijn Hieronder volgen enkele voorwaarden waaraan u moet voldoen bij het aanvragen van uw werkvergunning bij POE.

  • Op dit moment mogen alleen buitenlanders die Canada binnenkomen vanuit de VS een werkvergunning aanvragen in de haven van binnenkomst.
  • U moet hebben geldige jobaanbieding.
  • Vanwege COVID-19-richtlijnen moet u bij uw aankomst in Canada voorbereid zijn op een quarantaine van 14 dagen.

Online of papieren aanvraag voor Canadese werkvergunning

Om online een Canadese werkvergunning of via een papieren route aan te vragen, is het noodzakelijk dat u de volgende processen ondergaat;

  • Maak een nieuw online account aan of log in op uw bestaande account op de CIC-website.
  • Vul alle verplichte formulieren en bijbehorende documenten in.
  • Betaal de benodigde leges voor uw tewerkstellingsvergunningaanvraag.
  • Dien vervolgens online of persoonlijk of per post in bij uw dichtstbijzijnde aanmeldcentrum.

Nadat u zich heeft aangemeld, moet u ervoor zorgen dat u regelmatig inlogt op uw online account om uw aanvraagstatus te bevestigen om te weten of deze is goedgekeurd of afgewezen. Als u het geluk had een goedgekeurde status van Canadese werkvergunning te hebben, krijgt u een werkvergunningsnummer voor Canada, ook wel bekend als Unique Client Identifier (UCI). 

Soorten Canadese werkvergunningen

Er zijn 2 soorten Canadese werkvergunningen, die ideaal zijn voor buitenlanders op basis van hun specialisatie en kwalificatie. De verwerkingstijd van CIC-werkvergunningen kan op dit moment niet goed worden ingeschat vanwege de gevolgen van COVI9-19, waardoor ze niet in staat zijn om werkvergunningsaanvragen te verwerken zoals verondersteld. Hier volgen echter de soorten Canadese werkvergunningen.

Werkgeverspecifieke tewerkstellingsvergunning

Met dit type Canadese werkvergunning kun je op basis van een aantal factoren in Canada werken. Dergelijke factoren zijn onder meer het aantal uren waarvoor u kunt werken, de gebieden waar u kunt werken en de naam van de specifieke werkgever waarmee u mag werken. Werkgeverspecifieke tewerkstellingsvergunningen worden meestal verstrekt aan onderzoekers, gastprofessoren, etc.

Voor bepaalde beroepen zijn er enkele vereisten waaraan de werkgever moet voldoen voordat u uw aanvraag voor een werkgeversspecifieke tewerkstellingsvergunning kunt doorsturen. De werkgever moet u ook een aanbieding van het arbeidsnummer geven ter ondersteuning van uw aanvraag of een kopie van de Arbeidsmarkt Impact Assessment (LMIA).

werkvergunning openen

Open werkvergunning is een van de meest voorkomende soorten Canadese werkvergunningen. Na goedkeuring verleent een open aanvraag voor een werkvergunning toestemming aan buitenlanders die overal in Canada moeten werken. Het wordt aangeboden door het immigratiekantoor aan buitenlanders die voor een bepaalde periode bij een Canadese werkgever willen werken.

U hoeft geen werkaanbod te hebben voordat u een open werkvergunning Canada kunt aanvragen. Daarnaast is een Arbeidsmarkt Impact Assessment (LMIA) ook niet nodig bij het aanvragen van een open werkvergunning.

Kosten aanvraag werkvergunning

Naast een aanvraagvergoeding van $ 100 voor de aanvraag van een Canadese werkvergunning, moeten aanvragers van een Canadees open werkvisum betalingen doen van $ 155, ook wel bekend als de vergoeding voor de houder van een open werkvergunning.

Werkvergunning verlengen in Canada

Uw Canadese werkvergunning is niet eeuwig geldig, dus u moet deze vernieuwen wanneer de vervaldatum bijna is verstreken. Wanneer u online verlenging van de werkvergunning aanvraagt, ontvangt u een WP-EXT vrijgestelde PGWP-brief, die dient als een machtiging om bij uw werkgever te blijven werken. Het biedt dezelfde voorwaarden als uw huidige werkvergunning.

WP-EXT vrijgestelde PGWP-brief heeft een vervaldatum van 120 dagen, die erop staat vermeld. Dit geeft de normale doorlooptijden aan om de werkvergunning Canada te verlengen. U kunt dan toegang krijgen tot uw online account om de status van uw aanvraag tot verlenging van de werkvergunning Canada te bekijken.

Overbrugging open werkvergunning (BOWP)

U hebt BOWP nodig als u momenteel Canada's permanente verblijfsvergunning aanvraagt. Het is een unieke werkvergunning waarmee u de werkvergunning kunt verlengen terwijl u wacht op permanent verblijf. Het is een werkvergunning die als een brug dient en die de periode verbindt tussen het moment waarop u uw permanente verblijfsvergunning aanvraagt ​​en het moment waarop uw huidige visum ongeldig wordt of verloopt.

Post-Graduatie Werkvergunning (PGWP)

“een vreemdeling mag werken in Canada zonder werkvergunning'.

Het bovenstaande is in overeenstemming met sectie 186 van de IRPR. Dit omvat ook internationale studenten die hun studie hebben afgerond in gekwalificeerde Canadian Designated Learning Institutions (DLI's). Een postdoctorale werkvergunning maakt het voor afgestudeerden van sommige Canadese DLI's mogelijk om banen te zoeken en te solliciteren binnen Canada om meer werkervaring op te doen. Een werkvergunning na het afstuderen is alleen beschikbaar voor houders van een Canadese studievergunning en maakt gebruik van een open werkvergunning.

Bovendien is in de National Occupational Classification (NOC) vaardigheidstype 0 of vaardigheidsniveau A of B, geschoolde werkervaring die door een persoon wordt verworven via PGWP, nuttig voor de persoon omdat het hem/haar kwalificeert voor de permanente verblijfplaats van Canada. Om een ​​Canadese postdoctorale werkvergunning te krijgen, moet u aan de volgende criteria voldoen;

  • U dient een geldige studievergunning te hebben/hadden.
  • Je was een voltijdstudent aan een Canadese DLI.
  • Je mocht zonder tewerkstellingsvergunning buiten de campus werken.
  • U heeft de toegestane werkuren nooit overschreden.

Houd er rekening mee dat de postdoctorale verwerkingstijd ongeveer 4 tot 5 maanden nodig heeft om de aanvraagprocedure te voltooien. Aanvragers van wie hun postdoctorale werkvergunning is afgewezen, zullen moeten stoppen met werken zodra ze een dergelijke update hebben ontvangen. Het kan u ook vragen om Canada te verlaten omdat u niet studeert en uw aanvraag voor een postdoctorale werkvergunning niet is goedgekeurd.

Meer nog, verlenging van de postdoctorale werkvergunning is nu mogelijk, aangezien Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) onlangs een nieuw beleid heeft gemaakt waardoor buitenlanders die zijn afgestudeerd aan een Canadese instelling een nieuwe open werkvergunning kunnen krijgen.

Co-op werkvergunning

Dit type werkvergunning is geschikt voor Canadese internationale studenten die stage moeten lopen of co-op stages moeten lopen. Wanneer u een co-op-werkvergunning aanvraagt, krijgt u een open-werkvergunning aangeboden die uw instelling als uw werkgever beschouwt.

Zorg ervoor dat voordat u een werkvergunning voor een kippenhok aanvraagt;

  • Je hebt een geldige studievergunning
  • Je instelling heeft het essentieel gemaakt dat je werkt voordat je mag afstuderen
  • Ook moet uw instelling een brief verstrekken waaruit blijkt dat alle studenten in hetzelfde programma als u stage moeten lopen om aan de vereisten van hun diploma te voldoen
  • Je stage of co-op stage mag niet meer dan 50% van je studieprogramma kosten

Echtgenoot open werkvergunning

Als uw echtgenoot houder is van een open werkvergunning zoals een werkvergunning na het afstuderen, kunt u de werkvergunning van uw echtgenoot gebruiken om uw aanvraag te vergemakkelijken.

Dit kunt u doen door bij te voegen;

  • een kopie van de werkvergunning van uw man/vrouw
  • een kopie van de recente loonstroken van uw echtgenoot
  • een kopie van de baan van uw echtgenoot, of een brief van de werkgever van uw echtgenoot om te bewijzen dat hij/zij werknemer is in de organisatie/vestiging onder NOC 0, A of B beroepen.

Let op: Als het werk dat u wilt aanvragen betrekking heeft op lassen, solderen en andere brandbare materialen, dan is het noodzakelijk dat u een Canadese heetwerkvergunning aanvraagt. Bovendien is dit een van de vereisten van hot work management-programma's voor vreemdelingen.

Verwerkingstijd werkvergunning Canada

Als gevolg van de COVID-19-pandemie zijn er veranderingen geweest in de activiteiten van Canada Immigration, wat heeft geleid tot een onnauwkeurige voorspelling van de Canadese werkvergunning verwerkingstijd. De verwerkingstijd van werkvergunningen in Canada duurt echter meestal ongeveer 5 maanden.

Veelgestelde vragen over de werkvergunning van Canada

Wat is een werkvergunning?

Een werkvergunning machtigt een buitenlander om werkaanbiedingen in het buitenland aan te vragen en te accepteren.

Wat is een open werkvergunning?
Met een open werkvergunning kan een buitenlander voor een bepaalde periode in een vestiging of organisatie in Canada werken.
Hoeveel kost een werkvergunninghouder?
De aanvraagkosten voor een werkvergunning bedragen $ 100. Terwijl een open werkvergunning $ 155 extra vereist.
Wie kan een werkvergunning aanvragen in Canada?
  • Handelaren, investeerders, overnemer binnen het bedrijf of professionals
  • Mensen die in het bezit zijn van een geldige studie- of werkvergunning
  • Mensen met een geldige studievergunning, en gekwalificeerd voor PGWP
  • Personen die hun ouders, echtgeno(o)t(e) of een huwelijkspartner in Canada hebben met een geldige studie- of werkvergunning
  • Mensen die aanspraak hebben gemaakt op vluchtelingenbescherming
  • Personen die in het bezit zijn van een Canadese tijdelijke verblijfsvergunning met een geldigheidsduur van ten minste zes maanden
  • De persoon wordt door het IRCC erkend als conventionele vluchteling of beschermde persoon
  • Mensen die al in Canada zijn en onder andere een reactie op hun aanvraag voor permanent verblijf verwachten.
Hoe OHIP aanvragen met een werkvergunning?

Houders van geldige open en gesloten werkvergunningen komen in aanmerking om Ontario Health Insurance Plan (OHIP) aan te vragen.

Vereisten:

Voor meer dan 6 maanden moet u een voltijdse werknemer zijn van een werkgever in Ontario

U moet hetzelfde woonadres in Ontario behouden

In elk interval van 12 maanden is het noodzakelijk dat u minimaal 153 dagen fysiek in Ontario bent

Na een verblijf in Ontario moet u 153 dagen van de eerste 183 dagen fysiek aanwezig zijn in de provincie.

Aanmeldingsprocedure:

U moet het Service Ontario-centrum bezoeken om uw ingevulde OHIP-registratieformulier zelf in te dienen. U moet ook 3 afzonderlijke exemplaren indienen van een document dat bewijst dat u in Ontario woont, creditcard of paspoort, evenals een document dat uw OHIP-geschiktheidsstatus bevestigt.