De Canadese immigratiewoordenlijst biedt een woordenboek met betekenissen van alle woorden en zinnen die worden gebruikt door de Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) in al haar communicatie en online materiaal voor mensen die een Canadees visum willen aanvragen of willen immigreren.

Academisch programma: Een postsecundair programma dat een academische graad, diploma of professionele certificering toekent. Dit programma wordt vaak gegeven aan universiteiten, hogescholen, seminaries en technische instituten.

Begeleidend familielid
Verwante term: Begeleidende afhankelijke
Een echtgeno(o)t(e), samenwonende partner, ten laste komend kind of ten laste komend kind van een ten laste komend kind (kleinkind), dat van plan is om met de hoofdaanvrager naar Canada te emigreren. Op de aanvraag worden meereizende gezinsleden vermeld.

Postadres: Een adres is de plaats waar een persoon op dit moment woont. Het kan worden geïdentificeerd aan de hand van bijvoorbeeld een huisnummer, straatnaam, appartementsnummer, stad, gemeente, provincie/staat en land. Bijvoorbeeld: een student uit Mexico die in Canada studeert, moet het adres invullen waar hij of zij in Canada woont.

Voldoende kennis van Canada: De burgerschapstest evalueert uw kennis van Canada. Tijdens het schriftelijke examen en het interview worden vragen gesteld over: het recht om te stemmen en het recht om deel te nemen aan de verkiezingen verkiezingsprocedures de rechten en verantwoordelijkheden van een burger Canadese sociale en culturele geschiedenis en symbolen Canadese politieke geschiedenis (inclusief het politieke systeem en instellingen) Canadese fysieke en politieke geografie

Voldoende kennis van de taal: Om Canadees staatsburger te worden, vereist de Citizenship Act dat nieuwe burgers een "voldoende kennis" hebben van Engels of Frans, de twee officiële talen van Canada. Over het algemeen betekent "voldoende kennis" dat u iemand kunt verstaan ​​die Engels of Frans spreekt en dat zij u kunnen begrijpen. (Lees een meer gedetailleerde uitleg van "voldoende kennis".) We meten hoe goed u kunt communiceren met behulp van de Canadian Language Benchmarks (CLB)/Niveaux de compétence linguistique canadien (NCLC).
Ontvankelijkheid Zie Onontvankelijkheid.

Adoptie: Een proces waarbij een persoon lid wordt van een andere familie. Dit proces moet een echte ouder-kindrelatie creëren die de juridische banden met de biologische ouders of voogden van het kind permanent verbreekt.

Verklaring: Een document wordt een beëdigde verklaring wanneer een persoon het document ondertekent, in aanwezigheid van een bevoegde persoon, nadat hij een eed heeft afgelegd dat wat het document zegt waar en nauwkeurig is. Een beëdigde verklaring wordt vaak gebruikt om te controleren of een vertaling van een document nauwkeurig weergeeft wat er in de oorspronkelijke taal van het document staat.

Leeftijd: Bij het verwijzen naar de leeftijd van een permanente of tijdelijke ingezetene in de statistische informatie van het IRCC: voor permanente ingezetenen, hun leeftijd bij landing en voor tijdelijke ingezetenen, hun leeftijd bij binnenkomst of op 1 december.

nietigverklaring: Een verklaring dat een huwelijk niet geldig is. Gronden voor nietigverklaring in Canada omvatten elk geval waarin een of beide partijen niet in staat waren om legaal te trouwen.

Aanvrager: Een persoon die een aanvraag indient onder een van de bedrijfsonderdelen van IRCC.
Applicatiekit Zie Applicatiepakket.

Aanvraag voor verlof en rechterlijke toetsing: Een persoon die een beslissing van het IRCC heeft ontvangen en van mening is dat er een fout is gemaakt in die beslissing, kan over het algemeen een verzoek indienen bij het Federale Hof van Canada en de rechtbank verzoeken de beslissing te herzien. Het indienen van een verzoek om herziening van het besluit bij de rechtbank wordt een verlofaanvraag en rechterlijke toetsing genoemd. Een herziening houdt in dat de rechtbank de beslissing leest en beslist of er al dan niet een fout is gemaakt. Als de Rechtbank beslist dat IRCC een fout heeft gemaakt, betekent dit meestal dat IRCC een nieuwe beslissing moet nemen.
Voor meer informatie over dit proces, zie Aanvragen bij het Federale Hof van Canada voor rechterlijke toetsing.

Toepassingspakket: Een pakket met alle formulieren, bewijsstukken en informatie die nodig zijn om visumaanvragen, permanent verblijf en staatsburgerschap in te vullen. Het wordt soms een 'toepassingskit' genoemd.

In principe goedgekeurd / Principe goedkeuring (AIP): Uw aanvraag is "in principe goedgekeurd (AIP)" als: u een brief van IRCC hebt ontvangen waarin staat dat u voldoet aan de vereisten voor permanent verblijf, maar u nog steeds de medische, veiligheids- en achtergrondcontroles voor u moet doorstaan ​​en, indien nodig, jouw familie leden.

Geregeld werk: Er is sprake van een arbeidsovereenkomst als je een baan aangeboden krijgt van een Canadese werkgever in een NOC 0, A of B baan voor een aaneengesloten periode van een jaar of langer. In sommige gevallen moet deze jobaanbieding worden goedgekeurd door Employment and Social Development Canada/Service Canada.
Zie: Geldige vacature

Toepassingsondersteuningscentrum (ASC): ASC's bieden biometrische verzamelingsdiensten voor Canadese visumaanvragers voor tijdelijk ingezetenen in de Verenigde Staten. ASC's accepteren geen aanvragen voor immigranten of tijdelijke ingezetenen en kunnen geen informatie of aanvraagbehandelingsservices bieden. Vind uw dichtstbijzijnde ASC.

Beoordeling: De identificatie en meting van leren, diploma's en andere vormen van kwalificaties die vereist zijn voor toegang tot studieprogramma's of beroepen (beoordeling kan testen, examens of andere voorgeschreven activiteiten omvatten). Een proces dat kennis, vaardigheden en aanleg meet.

Beoordelingstools: Verwijst naar richtlijnen die worden gebruikt door staatsburgerschapsrechters voor het beoordelen van iemands Engelse of Franse taalvaardigheid om te helpen bepalen of iemand voldoet aan de taalvereisten voor het staatsburgerschap.

Asiel: Bescherming die wordt geboden aan personen met een gegronde vrees voor vervolging op grond van ras, religie, nationaliteit, politieke overtuiging of lidmaatschap van een bepaalde sociale groep, evenals aan personen die het risico lopen te worden gemarteld of wrede en ongebruikelijke behandeling of bestraffing.

Bevoegde vertegenwoordiger
Gerelateerde termen: vertegenwoordiger, aangewezen vertegenwoordiger, geaccrediteerd staatsburgerschap of immigratieconsulent. Er zijn twee soorten gemachtigde vertegenwoordigers: gecompenseerd en niet-gecompenseerd. Personen die een vorm van vergoeding ontvangen voor hun diensten (direct of indirect): Gecompenseerde gemachtigde vertegenwoordigers moeten leden zijn die een goede reputatie hebben bij hun geaccrediteerde regelgevende instantie. Individuen die dergelijke diensten gratis aanbieden: Voorbeelden van deze personen zijn vrienden, familieleden en vrijwilligers of medewerkers van liefdadigheids- of niet-gouvernementele organisaties (NGO's). Zie Burgerschaps- en immigratieconsulent, vertegenwoordiger.

Achtergrondcontrole: Een procedure om de criminele en/of veiligheidsachtergrond van visumaanvragers te verifiëren om ervoor te zorgen dat ze worden toegelaten tot Canada. Zie Politiecertificaat.

Biometrische instructiebrief: Als u uw biometrische gegevens moet verstrekken, stuurt IRCC u een biometrische instructiebrief per post of via uw account wanneer u zich aanmeldt. U moet een papieren kopie van deze brief meenemen naar een visumaanvraagcentrum (VAC) of aanvraagondersteuningscentrum (ASC) wanneer u persoonlijk uw biometrische gegevens gaat afgeven. De brief bevat streepjescodes die door de VAC of ASC moeten worden gescand voordat u uw biometrie kunt geven. Medewerker grensdiensten: functionarissen van de Canada Border Services Agency (CBSA), een federale overheidsinstantie, die de wettelijke bevoegdheid hebben om te beslissen wie Canada binnen mag komen en er mag blijven. Deze agenten hebben veel van dezelfde bevoegdheden als politieagenten, waaronder het recht om huiszoekingen uit te voeren, arrestaties te verrichten en documenten of goederen in beslag te nemen.

Schakelprogramma: Een programma dat getrainde werknemers helpt de kloof te dichten tussen de kennis en ervaring die ze hebben en wat ze nodig hebben om te werken in hun favoriete baan of vakgebied.

Britse onderdaan status
Verwante term: Brits onderwerp
Vóór 1947 hadden mensen die in Canada geboren of genaturaliseerd waren de status van Britse onderdanen. De status van Brits onderdaan is relevant bij het bepalen van het Canadese staatsburgerschap onder de Canadian Citizenship Act van 1947. Zie Naturalisatie.

Afdeling: Een onderneming uit de particuliere sector die zich bezighoudt met het nastreven van winst.

Business class
Verwante term: Zakelijke immigrant
Een categorie met investeerders, ondernemers en zzp'ers. Een persoon kan een permanente inwoner van deze categorie worden op basis van zijn of haar vermogen om zich economisch in Canada te vestigen. De echtgeno(o)t(e) of samenwonende partner van de aanvrager en de kinderen ten laste van de aanvrager vallen ook onder deze categorie.

Ervaring in het bedrijfsleven: Bedrijfservaring is een term die bij het aanvragen van immigreren als ondernemer wordt gebruikt om te omschrijven: minimaal twee periodes van een jaar ervaring in de periode van vijf jaar voor de aanvraagdatum tot de dag waarop op de aanvraag wordt beslist.
Ervaring moet te maken hebben met: het beheren en controleren van een percentage van het eigen vermogen in een kwalificerend bedrijf Of bij een aanvraag om te immigreren als investeerder te beschrijven: ten minste twee periodes van een jaar ervaring in de periode van vijf jaar vóór de aanvraagdatum tot de dag waarop op de aanvraag wordt beslist.
Ervaring moet te maken hebben met: het beheren en controleren van een percentage van het eigen vermogen in een kwalificerend bedrijf; of ervaring met het leiden van ten minste 5 voltijdsequivalenten per jaar in een bedrijf; of een combinatie van een jaar beheer en controle van een percentage van het eigen vermogen in een kwalificerend bedrijf en een jaar ervaring met het beheren van ten minste 5 voltijdsequivalenten in een bedrijf.

Zakelijke bezoeker
Verwante term: Zakenreiziger
Een persoon die: naar Canada komt om deel te nemen aan internationale zakelijke of handelsactiviteiten, niet van plan is de Canadese arbeidsmarkt te betreden, en werkt voor en wordt betaald door een bedrijf buiten Canada of door een buitenlandse overheid.

Canadese zaken: Een organisatie die: is opgericht naar Canadees of provinciaal recht en een lopende operatie heeft in Canada, of een lopende operatie heeft in Canada die inkomsten kan genereren, wordt gerund met winstoogmerk en een meerderheid van de stemrechten of eigendomsbelangen heeft in het bezit van Canadese burgers, permanente inwoners of Canadese bedrijven, of is opgericht door de wetten van Canada of een provincie.

Canadees staatsburger: Een persoon die wordt beschreven als een burger volgens de Burgerschapswet. Dit betekent een persoon die: van geboorte Canadees is (geboren in Canada of buiten Canada geboren uit een Canadees staatsburger die zelf in Canada is geboren of het staatsburgerschap heeft gekregen) of een verlening van het staatsburgerschap heeft aangevraagd en het Canadese staatsburgerschap heeft verkregen (naturalisatie) .

Canadese ervaringsklasse: Een immigratiecategorie waarmee buitenlandse werknemers of recent afgestudeerde internationale studenten die in Canada werken, een permanente verblijfsvergunning kunnen aanvragen.

Canadese taalbenchmarks (CLB): De Canadese norm die wordt gebruikt om de Engelse taalvaardigheid te beschrijven, te meten en te herkennen van volwassen immigranten en toekomstige immigranten die van plan zijn in Canada te gaan wonen en werken, of het staatsburgerschap aan te vragen. De Niveaux de compétence linguistique canadiens (NCLC) wordt gebruikt om de vaardigheden in de Franse taal te beoordelen.

Zaakverwerkingscentrum (CPC): Een kantoor in Canada dat staatsburgerschaps- en immigratieaanvragen afhandelt. Ze zijn niet open voor het publiek. Er zijn CPC's in: Sydney, Nova Scotia; Mississauga, Ontario; Vegreville, Alberta; en Ottawa, Ontario.

CEGEP's: In Quebec, een onderwijsinstelling die pre-universitaire lessen (twee jaar) aanbiedt tussen de middelbare school en de universiteit, of technische loopbaanprogramma's (drie jaar) die studenten voorbereiden op de arbeidsmarkt.

Centraal Intakekantoor: Een kantoor in Sydney, Nova Scotia dat aanvragen behandelt van verschillende permanente immigratieprogramma's, waaronder federale geschoolde werknemers en immigranteninvesteerders. Hun personeel zorgt er vaak voor dat uw aanvraag volledig is en stuurt deze vervolgens naar het visumkantoor dat verantwoordelijk is voor uw thuisland.

Certificaat van acceptatie van Quebec (CAQ)
Verwante term: Certificaat van acceptatie
Een document van Quebec's Ministère de l'Immigration, de la Diversité et de l'Inclusion (MIDI) dat: een uitzendkracht de CAQ met MIDI moet aanvragen voordat hij naar Quebec komt om te werken, of een buitenlandse student de CAQ moet aanvragen met MIDI voordat hij in Quebec ging studeren.

Certificaat van Canadees staatsburgerschap
Gerelateerde termen: Burgerschapscertificaat, Bewijs van burgerschap, Burgerschapskaart
Een certificaat van Canadees staatsburgerschap is een document dat bewijst dat een persoon een Canadees staatsburger is. Het burgerschapscertificaat is een 8½ x 11 papierformaatcertificaat dat het volgende bevat: uw certificaatnummer, uw unieke klantidentificatie, uw naam, uw geboortedatum, uw geslacht, uw ingangsdatum van het Canadese staatsburgerschap. Vóór 1 februari 2012 heeft het IRCC burgerschapskaarten ter grootte van een plastic portemonnee uitgegeven als bewijs van burgerschap. Deze kaarten kwamen met herdenkingscertificaten. De herdenkingscertificaten kunnen niet worden gebruikt als bewijs van burgerschap.

Certificaat van nominatie
Gerelateerde term: Nominatiecertificaat
Een certificaat uitgegeven door een provincie of gebied dat een vreemdeling aanbeveelt voor permanent verblijf in het kader van het Provinciaal Nominee Programma.

Certificaat van afstand
Verwante term: Certificaat van afstand
Een document uitgegeven door de regering van Canada dat bevestigt dat iemand niet langer een staatsburger van Canada is omdat ze vrijwillig hun Canadese staatsburgerschap hebben opgegeven.

Certificering: Een formeel document dat iemands vaardigheden, kennis en capaciteiten erkent.

Beëdigde Engelse of Franse vertalingen: Een document dat in het Engels of Frans is vertaald door ofwel: een beëdigd vertaler die is beëdigd in Canada of een vertaler die niet u of uw ouder, voogd, broer of zus, echtgeno(o)t(e), huwelijkspartner, echtelijke partner, grootouder, kind, tante, oom is , nicht, neef, eerste neef.
Als de vertaler niet beëdigd is in Canada, moet u een beëdigde verklaring overleggen van de persoon die de vertaling heeft gemaakt en een gewaarmerkte fotokopie van het originele document.

Gewaarmerkte fotokopie: Een fotokopie van een origineel document. Het moet leesbaar en gewaarmerkt zijn als een getrouwe kopie van het origineel door een bevoegd persoon. De persoon vergelijkt de documenten en merktekens op de fotokopie: hun naam en handtekening hun functie of titel de naam van het originele document de datum waarop ze het document hebben gewaarmerkt de zin "Ik verklaar dat dit een waarheidsgetrouwe kopie van het originele document is." In Canada zijn voorbeelden van bevoegde personen die de kopieën van uw originele documenten kunnen waarmerken: notaris, commissaris voor het afleggen van eden, of commissaris voor het afleggen van beëdigde verklaringen. Neem contact op met uw provinciale of territoriale autoriteiten om er zeker van te zijn wie uw documenten kan certificeren. Buiten Canada heeft elk land verschillende autoriteiten om documenten te certificeren. Een notaris kan uw documenten mogelijk certificeren, maar u moet voor de zekerheid contact opnemen met uw lokale autoriteiten. U en uw gezinsleden kunnen geen kopieën van uw documenten certificeren. Onder gezinslid wordt in dit geval verstaan ​​uw: ouder, voogd, broer of zus, echtgeno(o)t(e), huwelijkspartner, echtelijke partner, grootouder, kind, tante, oom, nicht, neef, volle neef.

Beëdigd vertaler: Een lid met een goede reputatie van een provinciale of territoriale organisatie van vertalers en tolken in Canada.

Inwoner: Staatsburger zijn van een land betekent dat een persoon ofwel in dat land is geboren (in de meeste gevallen) of het staatsburgerschap heeft gekregen van dat land.

Burgerschap: Door de staat erkende nationaliteit en de plichten, rechten, verantwoordelijkheden en privileges die daarbij horen.

Consulent burgerschap en immigratie
Verwante termen: vertegenwoordiger van burgerschap en immigratie, aangewezen vertegenwoordiger.
Een persoon die tegen betaling of een andere vergoeding steun, advies of hulp biedt aan iemand die naar Canada wil emigreren of het Canadese staatsburgerschap wil verkrijgen. Canada's staatsburgerschap en immigratiewetten definiëren vertegenwoordigers en de voorwaarden van hun diensten. Deze persoon werkt niet voor de Canadese overheid. Zie Bevoegde vertegenwoordiger.

Burgerschapsceremonie
Gerelateerde termen: griffier van de ceremonie, voorzittende functionaris
De laatste stap om Canadees staatsburger te worden. Tijdens de burgerschapsceremonie moeten kandidaten voor het staatsburgerschap van 14 jaar en ouder de eed van burgerschap afleggen. Na het afleggen van de eed ontvangen nieuwe burgers hun burgerschapscertificaat.
Zie Eed van burgerschap, Burgerschapsrechter.

Burgerschap Commissie: Het bestuursorgaan dat bestaat uit alle staatsburgerschapsrechters die in heel Canada werken.

Burgerschapshoorzitting: Een interview met een staatsburgerschapsrechter om te beoordelen of een aanvrager voldoet aan de vereisten voor een toekenning van staatsburgerschap.

Staatsburgerschap rechter: Een onafhankelijke, quasi-rechterlijke besluitvormer die juridische beslissingen neemt over de verblijfsvereisten voor sommige aanvragen voor het staatsburgerschap van volwassenen, de eed van het Canadese staatsburgerschap aflegt en de ceremonies van het staatsburgerschap voorzit. Zie Burgerschapsceremonie, Eed van burgerschap.

Burgerschapsfunctionaris
Verwante term: griffier van de ceremonie
Een persoon die door de minister is gemachtigd op grond van de Citizenship Act om de taken van een burgerschapsfunctionaris uit te voeren die zijn voorgeschreven door de Citizenship Regulations, zoals: het beoordelen van aanvragen om te zien of een persoon voldoet aan de vereisten voor het Canadese staatsburgerschap en het houden van interviews en hoorzittingen met aanvragers als dat nodig is , het plannen van interviews, tests, hoorzittingen en burgerschapsceremonies, het verlenen van staatsburgerschap aan aanvragers en het verstrekken van schriftelijke weigeringbeslissingen aan aanvragers met inbegrip van de redenen voor de weigering.

Burgerschapstest: Burgerschapsaanvragers moeten hun kennis van Canada bewijzen door een staatsburgerschapstest af te leggen. Kandidaten tussen 18 en 54 jaar (op de aanvraagdatum) moeten de test afleggen. Het is meestal een schriftelijke test, maar wordt soms mondeling afgenomen met een burgerschapsfunctionaris. De test beoordeelt de kennis van een aanvrager van: Canada en de verantwoordelijkheden en privileges van het staatsburgerschap.

Identificatienummer klant: Een Client Identification Number (Client ID), ook wel een Unique Client Identifier Number (UCI) genoemd, is te vinden op elk officieel document dat is afgegeven door een kantoor voor immigratie, vluchtelingen en burgerschap in Canada, een Case Processing Centre of een Canadees visumkantoor buiten Canada . Een Client-ID bestaat uit vier cijfers, een koppelteken (-) en nog vier (4) cijfers (bijvoorbeeld: 0000-0000). Een persoon die nog nooit te maken heeft gehad met immigratie, vluchtelingen en staatsburgerschap van Canada, heeft geen klantidentificatienummer.

College
Gerelateerde termen: Community collegeCollège d'enseignement général et professionnel (CEGEP) in Quebec
Een fase van het hoger onderwijs die volgt op de middelbare school. Hogescholen bieden een- tot driejarige diplomaprogramma's in academische of technische vakken.

Verbinteniscertificaat: Een certificaat van verbintenis dat aan een aanvrager is afgegeven door een aangewezen bedrijf uit de particuliere sector, ter bevestiging van hun instemming.

Gewone partner
Verwante term: Echtgenoot van gewoonterecht
Een persoon die minstens een jaar samenwoont met een andere persoon in een echtelijke relatie. De term verwijst naar relaties van het andere geslacht en van hetzelfde geslacht. Zie de wettelijke definitie van common law partner.

Gemeenschapssponsor: Een organisatie die vluchtelingen sponsort maar geen formele overeenkomst heeft getekend met IRCC. Een gemeenschapssponsor zou normaal gesproken minder vluchtelingen sponsoren dan een Sponsorovereenkomst Houder (SAH).

Competentie: Een meetbare vaardigheid of reeks vaardigheden, kennisniveau en gedragspraktijken verkregen door formeel, niet-formeel of informeel leren.

Uitgebreid classificatiesysteem: (CRS) Een op punten gebaseerd systeem dat wordt gebruikt om het Express Entry-profiel van een kandidaat te beoordelen en te scoren om ze te vergelijken met andere kandidaten in de pool. De CRS beoordeelt de profielinformatie die kandidaten indienen, waaronder vaardigheden, werkervaring, taalvaardigheid, opleiding en andere factoren. Zie: Express Entry-profiel Bevestiging van permanent verblijfsnummer (IMM 5292 of 5509) U vindt dit nummer in de rechterbovenhoek van uw document voor bevestiging van permanent verblijf dat aan u is afgegeven door een kantoor voor immigratie, vluchtelingen en staatsburgerschap van Canada of door het visumkantoor waar u heeft uw aanvraag ingediend. Uw nummer van de Bevestiging van Permanent Verblijf begint met een “T” gevolgd door negen cijfers (bijvoorbeeld: T100000000).

Echtelijke partner: Een persoon buiten Canada die ten minste een jaar een bindende relatie heeft gehad met een referent, maar niet bij zijn of haar partner kon wonen. De term verwijst naar zowel relaties van het andere geslacht als van hetzelfde geslacht.

samenstellende groep
Gerelateerde term: Sponsorovereenkomst houder (SAH)
Een groep die schriftelijk gemachtigd is door een houder van een sponsorovereenkomst (SAH) om vluchtelingen te sponsoren op grond van de sponsorovereenkomst van de SAH. Een voorbeeld van een samenstellende groep is een plaatselijke gemeente of kapittel van een nationale kerk of organisatie die een SAH is.

Consulaat
Verwante term: Missie
Een kantoor van de regering van Canada dat Canadese burgers in het buitenland helpt. Ze worden geleid door een consul-generaal. Ze bevinden zich niet in hoofdsteden. Sommige consulaten bieden ook immigratiediensten aan. Voorbeelden: Consulaat-Generaal van Canada in New York City; Consulaat-Generaal van Canada in Hong Kong.
Zie Visa-kantoor, Hoge commissie, Ambassade.

Contactgegevens: Naam, postadres, telefoonnummer, e-mailadres en eventueel faxnummer van een persoon. Zie de wettelijke definitie van contactgegevens.

Conventie vluchteling: Een persoon die zich buiten zijn eigen land of het land waar hij normaal woont bevindt en vreest terug te keren naar dat land vanwege een gegronde angst voor vervolging om redenen van ras, religie, nationaliteit, lidmaatschap van een bepaalde sociale groep of politieke overtuiging.

Overtuiging: Een veroordeling vindt plaats wanneer een persoon door een rechtbank of een tribunaal schuldig wordt bevonden aan een strafbaar feit.

Coöperatie/Stage: Werkvergunning Buitenlandse studenten die willen deelnemen aan een coöp- of stageprogramma in een Canadese instelling moeten zowel een werkvergunning als een studievergunning aanvragen. Om in aanmerking te komen voor het coöp-/stagewerkvergunningenprogramma moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:
• U moet in het bezit zijn van een geldige studievergunning of de tewerkstellingsvergunning in combinatie met een studievergunning aanvragen.
• Uw beoogde tewerkstelling moet een essentieel en integraal onderdeel zijn van uw studieprogramma in Canada.
• Uw dienstverband moet worden gecertificeerd als onderdeel van uw academische programma, door een brief van een verantwoordelijke academische ambtenaar van de instelling.
• Je coöp- of stageplaats mag niet meer dan 50 procent van het totale studieprogramma uitmaken.

Mede-sponsor: Een persoon of organisatie die samenwerkt met een particuliere sponsor om te delen in de levering van hulp en ondersteuning bij de afwikkeling van particulier gesponsorde vluchtelingen. Medesponsors kunnen familieleden zijn van de gesponsorde vluchteling die in Canada woont.

Land van herkomst: Een land waarvan een persoon staatsburger is. Een persoon kan staatsburger zijn van meer dan één land.

Land van herkomst: Uw land van nationaliteit is uw land van burgerschap. Zie Land van staatsburgerschap.

Land: Het land waarin een persoon woont. Het land van verblijf van een persoon kan verschillen van het land of de landen van staatsburgerschap.

Cours de langue pour les immigrants au Canada (CLIC): Gratis Franse taaltrainingsprogramma's voor volwassen nieuwkomers in Canada. Ze worden gefinancierd door de federale overheid en geleverd door schoolbesturen, hogescholen en lokale organisaties die diensten verlenen aan nieuwkomers.

Dienst voor het beoordelen van diploma's: Een provinciaal gemandateerde organisatie, zoals een regelgevende instantie of een postsecundaire instelling, die verantwoordelijk is voor het beoordelen van de overdraagbaarheid van buitenlandse diploma's. In Canada zijn provinciale en territoriale overheden verantwoordelijk voor het beoordelen en erkennen van diploma's.

Strafrechtelijke niet-ontvankelijkheid: Wanneer een persoon Canada niet mag binnenkomen of er niet mag verblijven omdat hij of zij een misdaad heeft begaan of veroordeeld is voor een misdrijf waarvoor hij geen schorsing heeft gekregen (voorheen bekend als gratie) of is gerehabiliteerd op grond van de Immigration and Refugee Protection Act. Het misdrijf kan zijn gepleegd en/of de veroordeling in of buiten Canada. Zie Geachte rehabilitatie, Criminal rehabilitatie, Record schorsing.

Criminele rehabilitatie
Verwante term: Het overwinnen van criminele niet-ontvankelijkheid
Deze term verwijst naar een aanvraagprocedure die een persoon die een misdrijf heeft gepleegd of daarvoor is veroordeeld buiten Canada in staat stelt Canada binnen te komen of er te verblijven. "Rehabilitatie", in deze context, onder de Immigration and Refugee Protection Act, betekent dat de persoon niet langer als ontoelaatbaar in Canada wordt beschouwd voor een bepaald strafbaar feit. Een persoon kan rehabilitatie aanvragen als er ten minste vijf jaar zijn verstreken sinds de handeling is gepleegd en alle strafrechtelijke veroordelingen zijn voltooid. Om te worden goedgekeurd voor rehabilitatie moet de aanvrager aantonen dat hij een stabiel leven leidt en waarschijnlijk niet meer misdaden zal plegen.
Zie Strafrechtelijke niet-ontvankelijkheid, Aangenomen rehabilitatie, Recordopschorting, Rehabilitatie.

Kroondienaar: Persoon die werkzaam is in of bij de Canadese strijdkrachten, de federale overheid of de openbare dienst van een provincie of gebied. Tewerkstelling als lokaal geëngageerde persoon is niet inbegrepen.

Besluit brief: Een officiële brief van het IRCC waarin u wordt geïnformeerd over de beslissing over uw zaak en wat u vervolgens moet doen.

Beschouwd als rehabilitatie: Een persoon die is veroordeeld voor een misdrijf buiten Canada kan ontvankelijk worden of als gerehabiliteerd worden beschouwd na het verstrijken van 5 of 10 jaar, behalve in gevallen van ernstige criminaliteit. Er is geen aanvraag nodig om in aanmerking te komen voor een veronderstelde revalidatie. Of iemand in aanmerking komt voor veronderstelde revalidatie hangt af van zijn individuele omstandigheden.
Zie Strafrechtelijke niet-ontvankelijkheid, Strafrechtelijke reclassering, Recordopschorting, Rehabilitatie.

Vertrekvolgorde: Een uitzettingsbevel uitgevaardigd door een ambtenaar van het Canada Border Service Agency (CBSA) of de Immigration and Refugee Board (IRB), een onafhankelijk administratief tribunaal dat verantwoordelijk is voor het beslissen over immigratie- en vluchtelingenkwesties. Er worden vertrekbevelen uitgevaardigd tegen mensen die de Canadese immigratiewet hebben overtreden. De persoon die op een vertrekopdracht wordt genoemd, moet Canada binnen 30 dagen verlaten. Doen ze dat niet, dan wordt het vertrekbevel een uitzettingsbevel.
Zie Verhuizingen op de CBSA-website.

Afhankelijk: Een echtgeno(o)t(e), samenwonende partner of ten laste komend kind van een vaste ingezetene of hoofdaanvrager.

Afhankelijk kind: Een kind dat jonger is dan de maximumleeftijd en niet getrouwd is of in een common law-relatie staat. Over het algemeen moeten kinderen jonger dan 22 jaar zijn om als personen ten laste te kwalificeren, geen echtgenoot of gemeenschappelijke partner hebben
Let op: de leeftijd van een kind wordt meestal "opgesloten" wanneer we een volledige aanvraag krijgen. Gebruik onze online tool om te controleren of uw kind in aanmerking komt voor hulpbehoevendheid. Uitzondering: kinderen die de leeftijdsgrens hebben bereikt of ouder kunnen worden aangemerkt als afhankelijke personen die meerderjarig zijn als ze voor financiële ondersteuning afhankelijk zijn geweest van hun ouders sinds ze de leeftijdsgrens bereikten en niet financieel in hun levensonderhoud kunnen voorzien vanwege een mentale of fysieke voorwaarde
Eerdere leeftijdsgrenzen: De leeftijdsgrens is de afgelopen jaren gewijzigd. Als uw aanvraag al een tijdje in behandeling is, kan een van de oudere definities van ten laste komend kind van toepassing zijn. Over het algemeen gebruiken we de regels die van kracht zijn wanneer we uw volledige aanvraag ontvangen. Eerdere leeftijdsgrenzen voor een kind ten laste: Van 1 augustus 2014 tot 23 oktober 2017: jonger dan 19 jaar Op of voor 31 juli 2014: jonger dan 22 jaar
Let op: De regels voor meerderjarigen zijn anders voor aanvragen die op of voor 31 juli 2014 zijn ingediend.
Afhankelijke soort Er zijn verschillende soorten kinderen ten laste. Op uw immigratieaanvraagformulieren moet u selecteren welk type uw kind ten laste is.
Type A: De persoon ten laste is jonger dan 22 jaar en alleenstaand (niet getrouwd en niet in een common law-relatie).
Type B: dit afhankelijke type is alleen van toepassing als de leeftijd van uw kind vóór 1 augustus 2014 was opgesloten.
De persoon ten laste is doorlopend ingeschreven en aanwezig geweest als voltijdstudent aan een postsecundaire instelling die is erkend door de relevante overheidsinstantie en is grotendeels afhankelijk geweest van de financiële steun van een ouder: sinds vóór de leeftijd van 22, of sinds het huwelijk of het aangaan van een common law-relatie (als het gebeurde vóór de leeftijd van 22 jaar)
Type C: de persoon ten laste is 22 jaar of ouder, is sinds zijn 22e grotendeels afhankelijk van de financiële steun van een ouder en is niet in staat om voor zichzelf te zorgen vanwege een medische aandoening.
Afhankelijke typen die worden gebruikt voor aanvragen die zijn ingediend tussen 1 augustus 2014 en 23 oktober 2017
Type 1: De persoon ten laste is jonger dan 19 jaar en alleenstaand (niet gehuwd en niet in een common law-relatie).
Type 2: De persoon ten laste is 19 jaar of ouder, is sinds zijn 19e financieel afhankelijk van een ouder vanwege een lichamelijke of geestelijke aandoening.

Uitzettingsbevel: Een verwijderingsbevel uitgevaardigd door een CBSA-functionaris of de IRB. Het vereist dat de persoon Canada verlaat vanwege ernstige overtredingen of ernstige schendingen van de Canadese immigratiewet. Een persoon die uit Canada is gedeporteerd, mag niet terugkeren zonder schriftelijke toestemming van de Minister van Burgerschap en Immigratie.
Zie Verhuizingen op de CBSA-website.

Aangewezen Angel Investor Group: Dit is een particuliere organisatie die door de minister is aangewezen om deel te nemen aan Start-Up Visa. Angel investor groups bestaan ​​uit leden die hun eigen kapitaal investeren in start-ups, meestal in ruil voor eigen vermogen. Engelbeleggersgroepen helpen hun leden op verschillende manieren, waaronder: het identificeren van investeringsmogelijkheden het bundelen van hun kapitaal het standaardiseren van het investeringsproces voor engelbeleggers

Aangewezen bedrijfsincubator: Dit is een particuliere organisatie die door de minister is aangewezen om deel te nemen aan Start-Up Visa. Incubators voor bedrijven helpen start-ups groeien door een reeks diensten aan te bieden, waaronder: fysieke ruimte en faciliteiten kapitaal zakelijke mentoring netwerkverbindingen

Aangewezen leerinstelling: Een school in Canada waar een student moet zijn toegelaten voordat hij in aanmerking kan komen voor een studievergunning (per 1 juni 2014). Raadpleeg de lijst met aangewezen leerinstellingen (DLI) voor scholen op postsecundair niveau. Alle basisscholen en middelbare scholen in Canada worden automatisch aangewezen. Ze komen niet voor op de lijst. Aanvragers van basisscholen en middelbare scholen hebben geen DLI-nummer nodig op hun aanvraagformulier.
Zie Middelbare school.

Aangewezen taaltest van derden: Dit is een test die laat zien of uw taalvaardigheid voldoet aan onze normen in elk van deze vier categorieën: luisteren, spreken, lezen en/of schrijven. Er zijn instanties "aangewezen" om de tests te geven. Dit betekent dat ze zijn goedgekeurd door IRCC. Deze tests worden afgenomen om te zien of u voldoet aan de taaleis voor uw aanvraag.

Aangewezen durfkapitaalfonds: Dit is een particuliere organisatie die door de minister is aangewezen om deel te nemen aan Start-Up Visa. Durfkapitaalfondsen werven en beheren kapitaal om aandeleninvesteringen te plaatsen in start-ups met een hoog groeipotentieel. Durfkapitaalfondsen ondersteunen start-ups door middel van hun investering en kunnen ook zorgen voor: operationele ervaring technische kennisnetwerken mentorschap

Directe weg naar staatsburgerschap: Een proces waarbij een kind dat in het buitenland is geboren en geadopteerd door Canadese ouders het staatsburgerschap krijgt zonder eerst naar Canada te hoeven emigreren.

Ontdek Canada: De rechten en verantwoordelijkheden van burgerschap is de enige officiële studiegids voor de kennistoets burgerschap. Een aanvrager moet deze gids bestuderen om zich voor te bereiden op de burgerschapstest. Als een aanvrager ander materiaal gebruikt om zich voor te bereiden op de burgerschapstest, doet hij dit op eigen risico.

Gescheiden: betekent dat een rechtbank een echtscheiding heeft uitgesproken en dat een huwelijk is beëindigd. De twee mensen zijn niet meer getrouwd.

Dubbele of meervoudige nationaliteit: Wanneer een persoon een legaal staatsburger is van twee of meer landen tegelijkertijd. Volgens de Canadese staatsburgerschapswetten is dubbel of meervoudig staatsburgerschap toegestaan. Sommige andere landen staan ​​het niet toe.

Economie klas
Verwante term: Economische immigrant
Een categorie immigranten die is geselecteerd op hun vaardigheden en vermogen om bij te dragen aan de Canadese economie. Immigranten uit de Economische klasse zijn onder meer geschoolde arbeiders, provinciale en territoriale genomineerden, zakelijke immigranten, geschoolde arbeiders uit Quebec en leden van de Canadese ervaringsklasse, en hun echtgenoten en personen ten laste.

Educatieve referentie: Elk diploma, graad of handels- of leerwerkbewijs dat is afgegeven voor het voltooien van een studie- of opleidingsprogramma aan een erkende onderwijs- of opleidingsinstelling.

Onderwijsinstelling
Verwante term: Post Secondary School
Een organisatie die academische, technische of beroepsopleidingen aanbiedt, zoals een universiteit of hogeschool.

Elektronische reistoestemming (eTA): eTA is een nieuwe inreisvereiste voor visumvrije buitenlanders die per vliegtuig naar Canada reizen. Hiermee kan Canada reizigers screenen voordat ze aankomen. De machtiging is elektronisch gekoppeld aan uw paspoort en is vijf jaar geldig of totdat uw paspoort verloopt, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet.

Lagere school
Gerelateerde termen: Basisschool, Lagere school, Openbare school, Middelbare school
Een instelling die educatieve programma's verzorgt voor kinderen vanaf de leeftijd van vier tot zes jaar. Jaren van instructie omvatten meestal de kleuterschool (het laagste niveau) en de klassen 1 tot en met 6 (als het gebied middelbare scholen heeft) of de klassen 1 tot en met 8.

In aanmerking komende: In aanmerking komen voor iets betekent gekwalificeerd zijn om deel te nemen of gekozen te worden.

Ambassade
Gerelateerde term: Missie Een kantoor van de regering van Canada onder leiding van een ambassadeur. Ze bevinden zich in de hoofdstad van een niet-gemenebestland. Ze bieden meestal het volledige scala aan consulaire en handelsdiensten. In landen van het Gemenebest worden ambassades Hoge Commissies genoemd en worden ze geleid door een Hoge Commissaris. Sommige ambassades en hoge commissies bieden ook immigratiediensten. Voorbeelden: de Ambassade van Canada in Frankrijk, Parijs en de Hoge Commissie van Canada naar het Verenigd Koninkrijk in Londen.
Zie Hoge commissie, Consulaat, Visa-kantoor

Emedisch: Een online tool die door de IRCC goedgekeurde artsen voor het doen van medische onderzoeken gebruiken om de resultaten van het Immigration Medical Exam (IME) vast te leggen en naar het IRCC te verzenden. Het is nauwkeuriger, handiger en sneller dan op papier gebaseerde verwerking. Hulpdiensten Publieke ondersteuning direct beschikbaar als er sprake is van een gevaarlijke situatie door brand, een gezondheidscrisis of criminele activiteiten. Deze diensten kunnen bestaan ​​uit politie-, brandweer- en/of ambulancediensten en/of een lokale alarmcentrale.

Werkgeverspecifieke tewerkstellingsvergunning: Een type werkvergunning dat aangeeft: de naam van de werkgever waarvoor een persoon mag werken, hoe lang een persoon kan werken en de locatie waar een persoon kan werken (indien van toepassing). Iemand die in het bezit is van een dergelijke tewerkstellingsvergunning mag alleen voor de aangegeven tijdsduur en, indien van toepassing, op de op de vergunning vermelde plaats voor de werkgever werken.

Engels als tweede taal (ESL)
Gerelateerde termen: Engelse taaldiensten voor volwassenen, Engelse taaltrainingEngels als aanvullend taalprogramma
Een programma dat wordt gebruikt om Engels te leren aan anderstaligen. ESL wordt meestal onderwezen in een omgeving waar Engels de dominante taal is. Enhanced Language Training (ELT) Een programma dat volwassen nieuwkomers voorziet van geavanceerde, functiespecifieke taaltraining in het Engels of Frans. ELT gebruikt ook mentoring, arbeidsbemiddeling en andere manieren om nieuwkomers aan werk te helpen.

Ondernemer: Een immigrant die is toegelaten tot Canada en die: zakelijke ervaring heeft en een wettelijk verkregen vermogen heeft van ten minste C $ 300,000. Als voorwaarde om de status van permanent ingezetene als ondernemer te behouden, stemt de persoon er ook mee in om: ten minste een derde van het eigen vermogen in een in aanmerking komend Canadees bedrijf te beheren, het bedrijf actief te beheren en ten minste één voltijdse baan te creëren voor een Canadees burger of permanent ingezetene.

Overmatige vraag: Wanneer de bestaande medische toestand van een persoon een beroep zou kunnen doen op gezondheids- of sociale diensten die waarschijnlijk: meer kosten om te behandelen dan de kosten van de zorg voor een gemiddelde Canadees of de tijdige dienstverlening aan Canadese burgers of permanente inwoners belemmeren.
Zie de wettelijke definitie van buitensporige vraag.

Uitsluitingsvolgorde: Een verwijderingsbevel uitgevaardigd door een ambtenaar van het Canada Border Service Agency (CBSA) of de Immigration and Refugee Board (IRB). Gewoonlijk kan een persoon die wegens een uitsluitingsbevel is verwijderd, gedurende een jaar niet terugkeren naar Canada zonder schriftelijke toestemming. Mensen die een uitsluitingsbevel hebben uitgevaardigd wegens een verkeerde voorstelling van zaken, kunnen vijf jaar lang niet terugkeren zonder schriftelijke toestemming.
Zie Verhuizingen op de CBSA-website

Express-invoer: Een elektronisch systeem om aanvragen voor deze immigratieprogramma's te beheren: het Federal Skilled Worker Program het Federal Skilled Trades Program de Canadian Experience Class of een deel van het provinciale genomineerdenprogramma.

Begeleider: Een facilitator is een financiële instelling die: is goedgekeurd door IRCC; is lid van de Canada Deposit Insurance Corporation (CDIC); helpt immigrantenbeleggers hun investeringen te doen en terug te betalen.

Familieboekje: Een juridisch burgerlijk document met informatie over leden van een gezin. Het kan worden gebruikt om uw relatie met andere familieleden te bewijzen. Het wordt in veel Europese en Aziatische landen gebruikt.
Andere namen voor een familieboekje zijn: familieregister, Livret de famille (Frankrijk) Livrete de família, (Portugal) Libretto internazionale di famiglia (Italië), Koseki (Japan), Hukou (Volksrepubliek China).

Gezinsklasse: Een immigratiecategorie die alle gezinsleden omvat die gesponsord zijn om naar Canada te komen door een Canadees staatsburger of permanent ingezetene.

Familieleden: De naaste verwanten van een aanvrager, in de context van een aanvraag bij IRCC. Het wordt gedefinieerd als een echtgenoot of gemeenschappelijke partner, kinderen ten laste en hun kinderen ten laste.

Federale geschoolde arbeider: Een immigrant die is geselecteerd als permanente bewoner op basis van hun opleiding, werkervaring, kennis van Engels en/of Frans en andere criteria waarvan is aangetoond dat ze mensen helpen slagen op de Canadese arbeidsmarkt. Echtgenoten en kinderen worden vermeld op de aanvraag. Quebec selecteert zijn eigen geschoolde arbeiders, onder de Quebec geschoolde arbeidersklasse (QSW).

Financiële steun: Financiële steun betekent dat uw sponsor geld verstrekt om u te helpen betalen voor voedsel, kosten van levensonderhoud, enz.

Erkenning van buitenlandse referenties (FCR): Erkenning van buitenlandse diploma's is het proces om te verifiëren dat de opleiding en werkervaring die in een ander land is verkregen, gelijk zijn aan de normen die zijn vastgesteld voor Canadese professionals. Diploma-erkenning voor gereglementeerde beroepen is vooral een provinciale verantwoordelijkheid die in wetgeving is gedelegeerd aan regelgevende instanties.

Buitenlander: Een persoon die geen Canadees staatsburger of permanent ingezetene is. Zie de wettelijke definitie van vreemdeling.

Buitenlandse student
Verwante term: Internationale student
Een tijdelijke bewoner die wettelijk bevoegd is om tijdelijk in Canada te studeren. Op enkele uitzonderingen na moeten buitenlandse studenten een studievergunning krijgen als ze een opleiding volgen die langer dan zes maanden duurt.
Zie de wettelijke definitie van een student.

Buitenlandse werknemer: Een tijdelijke bewoner die wettelijk op tijdelijke basis in Canada mag werken.

Francophone

Verwante term: Franstalig persoon
Persoon voor wie Frans hun eerste officiële taal is in Canada.

Frans als tweede taal (FSL): Een programma dat wordt gebruikt om Frans te onderwijzen aan anderstaligen. FSL wordt meestal onderwezen in een omgeving waar Frans de dominante taal is.

Voltijdse equivalente studies: Een deeltijdse of versnelde opleiding die gelijk staat aan een voltijdse opleiding. Voltijdbaanequivalent Gedefinieerd als 1,560 uur betaalde arbeid per jaar.

Voltijdstudie
Verwante term: Voltijdstudent
Studierooster met een minimum aantal uren (15 uur) onderwijs per week gedurende het studiejaar, inclusief de eventuele stage op de werkplek die deel uitmaakt van de studie van de student. Studenten moeten hun school vragen wat de voltijdvereisten zijn.

Fulltime studiestatus: De status van een voltijdstudie wordt bepaald door je onderwijsinstelling (school). Het is meestal gebaseerd op het aantal lesuren per week.

Full-time werk: Minimaal 30 uur per week waarover loon wordt betaald en/of commissie wordt verdiend.

Algemene Overeenkomst inzake de handel in diensten (GATS)
Gerelateerde term: Internationale overeenkomst
Een internationale overeenkomst die de basis legt om sommige buitenlandse zakenmensen gemakkelijker toegang te geven tot Canada. Veel landen die lid zijn van de Wereldhandelsorganisatie hebben de overeenkomst ondertekend.
Drie soorten zakenmensen komen aan bod: zakelijke bezoekers, professionals en werknemers die binnen een bedrijf worden overgeplaatst om in Canada te gaan werken.

Gegeven namen): Een voornaam (-namen) is de naam (namen) die bij de geboorte aan een persoon is (zijn) gegeven en waarmee die persoon het meest wordt genoemd. De voornaam van een persoon omvat zijn of haar voornaam en middelste naam. Bijvoorbeeld: Als iemands naam Mark Paul Jenkins is, zijn zijn voornamen Mark Paul. Een persoon kan een of meer voornamen hebben.

Door de overheid ondersteunde vluchteling: Een persoon die zich buiten Canada bevindt en waarvan is vastgesteld dat hij een Conventievluchteling is en die financiële en andere steun ontvangt van de regering van Canada of de provincie Quebec tot een jaar na aankomst in Canada.
GAR's worden geselecteerd uit aanvragers die zijn doorverwezen door de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor vluchtelingen (UNHCR) en andere doorverwijzende organisaties. Toekenning staatsburgerschap Zie Naturalisatie.

Groep van vijf: Een groep van vijf of meer Canadese staatsburgers of permanente inwoners, die elk ten minste 18 jaar oud zijn, die ermee instemmen samen te werken om een ​​vluchteling te sponsoren.

Borg: Een garant is een persoon die uw identiteit en de door u verstrekte informatie kan bevestigen. Als u geen garantsteller heeft die u al minstens twee (2) jaar kent, moet u een wettelijke verklaring in plaats van garant invullen.

Gezondheidskaart: Een document waarmee een persoon openbare gezondheidszorg kan ontvangen in een Canadese provincie of territorium. Nieuwkomers kunnen bij aankomst in Canada een gezondheidskaart aanvragen.

Ziektekostenverzekering: Een Canadees provinciaal of territoriaal overheidsprogramma dat betaalt voor essentiële gezondheidsdiensten die worden geleverd door artsen, ziekenhuizen en bepaalde niet-artsen. Nieuwkomers moeten een aanvraag indienen bij hun provinciale of territoriale ziektekostenverzekering om dekking en een gezondheidskaart te krijgen.
Zie Gezondheidskaart. Zie de wettelijke definitie van gezondheidskaart.

Hoge Commissie
Verwante term: Missie
Een kantoor van de regering van Canada is hetzelfde als een ambassade, maar is gevestigd in de hoofdstad van een Gemenebestland. Voorbeeld: Hoge Commissie van Canada naar het Verenigd Koninkrijk in Londen
Zie Ambassade, Visa-kantoor, Consulaat.

Humanitaire en medelevende toepassing (H & C): Mensen die normaal gesproken niet in aanmerking komen om permanente inwoners van Canada te worden, kunnen mogelijk een aanvraag indienen op humanitaire en medelevende (H & C) gronden. (H&C) gronden gelden voor mensen met bijzondere gevallen. Factoren die worden bekeken zijn onder meer: ​​hoe gesetteld de persoon in Canada is, algemene familiebanden met Canada, de beste belangen van alle betrokken kinderen en de mate van ontbering die de aanvrager zou ervaren als het verzoek niet wordt ingewilligd en zij Canada moeten verlaten om een ​​permanente verblijfsvergunning aan te vragen. (H & C) besluitvormers kijken niet naar de risicofactoren die worden bekeken in een claim voor vluchtelingenbescherming in Canada of een pre-removal risk assessment (PRRA). Deze factoren die buiten het bereik van een (H&C)-aanvraag vallen, zijn onder meer vervolging, gevaar voor marteling of levensgevaar of risico op wrede en ongebruikelijke behandeling of bestraffing.

Identiteitskaart: Een kaart die wordt gebruikt om te bewijzen wie iemand is. Het kan worden afgegeven door een overheid of door een erkende internationale instantie, zoals de Verenigde Naties.

Immigratiedocument: Een officieel document uitgegeven door een IRCC of een Canada Border Services Agency (CBSA)-kantoor, een Case Processing Centre (CPC) of een Canadees visumkantoor buiten Canada, zoals een van de volgende: Immigrantenvisum en registratie van landing (IMM 1000), Confirmation of permanent verblijf (IMM 5292), permanente verblijfsvergunning, bezoekersrecord, werkvergunning, studievergunning of tijdelijke verblijfsvergunning.
Immigratiefunctionaris: Een officier die verantwoordelijk is voor het beslissen wie Canada binnen mag komen en er mag blijven. Ze werken meestal in Ports of Entry (luchthavens, landgrensovergangen) of een van onze kantoren in Canada. Ze kunnen documenten controleren en sollicitanten interviewen om er zeker van te zijn dat de sollicitaties juist zijn.

Immigratiestatus: De positie van een niet-staatsburger in een land, bijvoorbeeld permanent ingezetene of bezoeker. Impliciete status Zie Behouden status Een goede reputatie Verwijst naar een vertegenwoordiger die: een vergunning heeft en verzekerd is, gekwalificeerd is om u door het juridische proces te helpen en voldoet aan de normen van leren, bekwaamheid en professioneel gedrag.

In proces: Wanneer een aanvraag die naar IRCC is verzonden, is geopend, op volledigheid is gecontroleerd en een medewerker is begonnen deze te verwerken (invoeren in het computersysteem, enz.).

Niet-ontvankelijkheid
Verwante term: Ontoelaatbare persoon
Wanneer een persoon Canada niet mag binnenkomen of er niet in mag verblijven. Redenen kunnen zijn veiligheidsproblemen, strafbare feiten, mensenrechtenschendingen, gezondheids- of financiële redenen en het niet naleven van de Canadese immigratiewetten. Lees meer over niet-ontvankelijkheid.

Onbepaalde vacature: Een vaste, voltijdse jobaanbieding.

Instructiegids: Instructiegidsen zijn documenten die voorzien in: informatie die een persoon moet weten over een aanvraag voordat deze naar IRCC wordt gestuurd en die helpen bij het invullen van formulieren en vereiste ondersteunende documenten. Deze handleidingen worden op de IRCC-website geplaatst.

Interlandelijke adoptie
Verwante term: Internationale adoptie
Een legale adoptie van een kind dat in een ander land woont en dat voldoet aan de wetten van zowel het verzendende als het ontvangende land.

Internationale ervaring Canada (IEC)
Gerelateerde termen: Internationaal jeugdprogramma, Working Holiday Program
Een uitwisselingsprogramma voor jongeren waardoor Canadezen van 18 tot 35 jaar in andere landen kunnen wonen en werken, doorgaans voor maximaal een jaar. Door de wederkerigheid van het programma kunnen jongeren uit diezelfde landen maximaal een jaar in Canada wonen en werken.

Internationaal medisch gediplomeerd: Een persoon die is afgestudeerd aan een medische school die niet is geaccrediteerd in Canada (door de Committee on Accreditation of Canadian Medical Schools) of in de VS (door de Liaison Committee on Medical Education). Deze term omvat afgestudeerden van een Amerikaanse school voor osteopathische geneeskunde die is geaccrediteerd door de American Osteopathic Association.

Internationaal mobiliteitsprogramma: Met dit programma kunnen werkgevers buitenlandse werknemers inhuren of binnenhalen zonder een Arbeidsmarkt Impact Assessment (LMIA). Sommige werknemers zijn vrijgesteld van het LMIA-proces. Dit is van toepassing wanneer er gedeelde voordelen zijn voor Canadezen en andere voordelen voor Canada. Deze mensen kunnen zijn: internationale studenten die zijn afgestudeerd aan een Canadese school mensen die tijdelijk in Canada werken onder vrijhandelsovereenkomsten, zoals NAFTA-mensen die deelnemen aan International Experience Canada sommige permanente ingezeten aanvragers die zich in Canada vestigen terwijl hun aanvraag is afgerond, en echtgenoten van zeer -geschoolde buitenlandse werknemers.
Zie Arbeidsmarkteffectbeoordeling (LMIA)

Internationale student Zie Buitenlandse student.

Stage: Begeleid werk of schoolgerelateerde training die zowel betaald als onbetaald kan zijn. Stageplaatsen zijn te vinden bij sommige bedrijven, overheidsdiensten en non-profitorganisaties. Stages kunnen nieuwkomers helpen Canadese werkervaring op te doen.

Binnen het bedrijf overgeplaatste persoon
Gerelateerde termen: Algemene overeenkomst inzake handel in diensten, Noord-Amerikaanse vrijhandelsovereenkomst
Een gekwalificeerde werknemer die binnen een bedrijf wordt overgeplaatst om op tijdelijke basis in Canada te gaan werken. Investeerder Een term die wordt gebruikt om een ​​immigrant te beschrijven die is toegelaten tot Canada en die: zakelijke ervaring heeft een wettelijk verkregen vermogen heeft van ten minste C$ 1,600,000, en een investering heeft gedaan van C$ 800,000

Uitnodiging om te solliciteren: Wanneer het profiel van een kandidaat wordt opgehaald uit de International Experience Canada- of Express Entry-pool. Ze hebben dan een beperkte tijd om een ​​online aanvraag in te vullen en in te dienen.

Uitnodigingsronde: Een proces waarbij we kandidaten uit een pool uitnodigen om aan te vragen: een werkvergunning via International Experience Canada of permanent verblijf via Express Entry. Deze rondes houden we regelmatig.
Zie ook: Uitnodiging om te solliciteren, pool

IRCC-kantoor: Een kantoor in Canada dat immigratie-, burgerschaps- en vestigingsprogramma's ondersteunt. Deze term omvat niet havens van binnenkomst of centra voor de behandeling van dossiers.

Arbeidsmarkteffectbeoordeling (LMIA): Een Labour Market Impact Assessment (LMIA) is een document dat een werkgever in Canada meestal moet hebben voordat hij een buitenlandse werknemer in dienst neemt. Een positieve LMIA zal aantonen dat er behoefte is aan een buitenlandse werknemer om de baan te vervullen en dat geen enkele Canadese werknemer het werk kan doen. Een positieve LMIA wordt ook wel een bevestigingsbrief genoemd. Als u een LMIA nodig heeft, moet uw werkgever een aanvraag indienen bij Employment and Social Development Canada (ESDC).

Landing
Verwante term: Interview voor definitieve vaststelling
Het laatste interview met een immigratiebeambte in een haven van binnenkomst of een lokaal IRCC-kantoor in Canada, waarbij een aanvrager een permanente inwoner wordt. Dit gebeurt wanneer de persoon de bevestiging van permanent verblijf ondertekent.

Taalbeoordeling: Een evaluatie van iemands lees-, schrijf-, luister- en/of spreekvaardigheid in het Engels of Frans. Dit wordt gedaan om te kijken of u voldoet aan de taaleis voor uw aanvraag.

Taal vereiste
Verwante termen: Adequate taal
Voor sommige soorten toepassingen moet u een bepaald niveau van vaardigheid in het Engels of Frans hebben. Het vereiste taalvaardigheidsniveau is afhankelijk van het type aanvraag dat wordt ingediend.

Taalinstructie voor nieuwkomers in Canada (LINC): Gratis Engelse taaltrainingsprogramma's voor volwassen nieuwkomers in Canada. Ze worden gefinancierd door de federale overheid en geleverd door schoolbesturen, hogescholen en lokale organisaties die diensten verlenen aan nieuwkomers.

Wettelijke ouder bij geboorte: De biologische of niet-biologische ouder vermeld op de originele geboorteakte of geboorteakte van een kind. Dit omvat niet de ouders die het kind hebben geadopteerd nadat ze zijn geboren als wettelijke voogden

Introductie brief: Een document verzonden door een visumkantoor om de goedkeuring te bevestigen van: een studievergunning, of een werkvergunning, of verlengd verblijf voor een ouder of grootouder uit een land dat geen visum vereist (het Super Visa-programma). Aanvragers moeten de brief overleggen wanneer ze in Canada aankomen.

Uitnodigingsbrief: Een brief van een persoon in Canada namens een vriend of familielid die op bezoek wil komen. Dit kan handig zijn als de bezoeker uit een land komt waar een visum vereist is om naar Canada te reizen en Canada binnen te komen. In de brief moet worden uitgelegd hoe ze de bezoeker willen helpen en of ze de financiële middelen hebben om de persoon tijdens een langer bezoek te ondersteunen.

Uitnodigingsbrief aan afgevaardigden: Een brief die organisatoren van evenementen moeten geven aan afgevaardigden wanneer ze een visum aanvragen om naar Canada te komen. De brief moet informatie bevatten over het evenement dat moet worden vastgesteld: het doel van de reis van de afgevaardigde naar Canada en plannen om eenmaal in Canada te zijn. In de brief moet ook worden aangegeven of er financiële hulp wordt gegeven aan afgevaardigden, zoals vliegtickets en accommodatie.

Steunbrief: Een steunbrief wordt aan de aanvrager verstrekt door de aangewezen angel investor group of het durfkapitaalfonds. Het is het bewijs dat ze uw bedrijfsidee zullen ondersteunen.

Opleidingsniveau: Een selectiefactor in het kader van het Federale Geschoolde Arbeidersprogramma waarvoor punten worden toegekend. Het is gebaseerd op het behaalde getuigschrift, diploma of diploma en het aantal jaren scholing.

Studieniveau: Er zijn vijf studieniveaus voor buitenlandse studenten in Canada. Dit zijn: Universiteiten: bieden graadverlenende programma's aan op het niveau van niet-gegradueerde (bachelor), afgestudeerde (master) en postdoctorale (doctorale, postdoctorale) niveaus, en kunnen ook programma's aanbieden die leiden tot certificaten of diploma's in verschillende academische disciplines. Hogescholen: Bied academische of professionele trainingsprogramma's aan die leiden tot diploma's of certificaten (inclusief CEGEP's in Quebec, wat over het algemeen verplicht is voordat je naar de universiteit gaat).
Handel: niet-universitaire onderwijsinstellingen in Canada die beroepsopleidingen en/of technische programma's aanbieden (zoals beroepsinstellingen of particuliere beroepsopleidingen).
Andere postsecundair: postsecundaire studies die niet worden gevolgd aan een universiteit, hogeschool of handelsschool. Dit omvat studies aan taalinstellingen en particuliere instellingen, en in universitaire kwalificatieprogramma's. Secundair of minder: inclusief basisscholen en middelbare scholen in Canada. Overig: Studies die niet in een van de bovenstaande studieniveaus kunnen worden ingedeeld.

Inwonende verzorger
Verwante term: Nanny
Een persoon die bevoegd is om in particuliere woningen zonder toezicht zorg te verlenen aan kinderen, ouderen of mensen met een handicap. Een inwonende verzorger moet in de privéwoning van zijn werkgever wonen terwijl hij in Canada werkt.

Lokaal IRCC-kantoor
Gerelateerde term: Lokaal kantoor
Een IRCC-servicelocatie in Canada. Deze term omvat geen toegangspoorten of CPC's.

Ingesloten: Om informatie te bevriezen zodat deze in de loop van de tijd niet verandert, ongeacht hoe lang de verwerking duurt. We vergrendelen bijvoorbeeld de leeftijd van uw kind wanneer uw aanvraag wordt ontvangen. Dit wordt de lock-in-datum genoemd. Lock-in data variëren afhankelijk van uw immigratieprogramma of categorie. Wanneer wij de aanvraag van uw kind in behandeling nemen, gebruiken wij de leeftijdsgrens om te kijken of uw kind in aanmerking komt als hulpbehoevende.
Bekijk de lock-in data per immigratie of categorie.

Afsluiting laag inkomen (LICO)
Verwante term: Minimaal noodzakelijk inkomen
Inkomensniveaus vastgesteld door de regering van Canada, waarbij een gezin een hoger percentage uitgeeft aan levensbehoeften dan andere gezinnen. Een gezin moet boven de grens zijn om een ​​gezinslid te sponsoren om naar Canada te emigreren, of gastouders of grootouders voor een verlengd verblijf.

Behouden status (tijdens het verwerken van een aanvraag): Dit is een wettelijke verlenging van de status waarmee tijdelijke inwoners in Canada kunnen blijven terwijl we hun aanvraag verwerken. Om in aanmerking te komen, moet de tijdelijke inwoner een aanvraag indienen om zijn status te verlengen voordat deze afloopt. Dit stond vroeger bekend als 'impliciete status'. Lees wat u mag doen terwijl u wacht op de behandeling van uw aanvraag als u de voorwaarden van uw tewerkstellingsvergunning verlengt of wijzigt de voorwaarden van uw studievergunning verlengen of wijzigen uw verblijf als bezoeker verlengen

Getrouwd: Getrouwd betekent dat twee mensen een ceremonie hebben gehad die hen wettelijk aan elkaar bindt. Dit huwelijk moet worden erkend volgens de wetten van het land waar het is gesloten en volgens de Canadese wet.

Medisch onderzoek
Gerelateerde termen: Medisch onderzoek, Immigratie medisch onderzoek
Een lichamelijk onderzoek (dat ook laboratorium-/radiologische tests kan omvatten, afhankelijk van de leeftijd) uitgevoerd door een door het IRCC aangestelde arts die alle immigranten en sommige bezoekers moeten ondergaan voordat ze Canada binnen mogen. Een aanvrager moet in goede gezondheid verkeren en geen aandoeningen of ziektes hebben die: een gevaar zouden vormen voor Canadezen of erg duur zouden zijn om te behandelen in Canada. Zie Achtergrondcontrole, Politiecertificaat.

Medische niet-ontvankelijkheid: Wanneer een persoon om gezondheidsredenen Canada niet mag binnenkomen. De persoon kan bijvoorbeeld: een gevaar vormen voor de volksgezondheid, een gevaar vormen voor de openbare veiligheid of een buitensporig beroep doen op gezondheids- of sociale diensten.

Lid van de Conventie Vluchtelingen in het buitenland Class
Verwante term: Conventievluchteling
Een persoon die door een visumbeambte buiten Canada is vastgesteld als een vluchteling uit de Conventie.

Lid van de klasse van het Asielland: Een persoon die zich buiten zijn eigen land of het land waar hij normaal woont bevindt en ernstig wordt getroffen door een burgeroorlog, gewapende conflicten of een massale schending van de mensenrechten.

Middelbare school
Gerelateerde termen: Lagere school, Openbare school, Middelbare school
Een instelling die educatieve programma's verzorgt voor groep 7 en 8, tussen basisschool en middelbare school.

Minimaal noodzakelijk inkomen
Verwante term: cut-off voor lage inkomens
Het inkomen dat een gezin moet verdienen om een ​​gezinslid te sponsoren om naar Canada te emigreren, of om gastouders of grootouders te ontvangen voor een langer verblijf. Minderjarig kind Een minderjarig kind is een kind dat jonger is dan 18 jaar in de provincies Alberta, Manitoba, Ontario, Prince Edward Island, Quebec en Saskatchewan. In alle andere provincies is dat 19 jaar.

Verkeerde voorstelling van zaken: Wanneer een persoon valse verklaringen aflegt, valse informatie indient, valse of gewijzigde documenten indient, of informatie achterhoudt die relevant is voor hun aanvraag bij het IRCC. Dit is een misdaad. Documenten kunnen zijn: Paspoorten en reisdocumenten; visa; Diploma's, graden en leerling- of handelspapieren; Geboorte-, huwelijks-, definitieve echtscheidings-, nietigverklarings-, scheidings- of overlijdensakten; Politie certificaten. Liegen op een aanvraag of in een interview met een IRCC-functionaris is ook een overtreding onder de Immigration and Refugee Protection Act en de Citizenship Act.
Een verkeerde voorstelling van zaken verbiedt een persoon om het Canadese staatsburgerschap te verkrijgen voor een periode van 5 jaar. Als blijkt dat er sprake is van een verkeerde voorstelling van zaken nadat iemand staatsburger is geworden, kan dit leiden tot intrekking van het staatsburgerschap en moet deze persoon tien jaar wachten voordat hij weer het staatsburgerschap kan krijgen.

Visum voor meerdere binnenkomsten
Gerelateerde termen: Toeristenvisum, Bezoekersvisum
Een visum waarmee iemand gedurende een bepaalde periode Canada meer dan één keer kan verlaten en weer binnen kan komen.
Zie Tijdelijk verblijfsvisum.

Nationale beroepsclassificatie (NOC): De National Occupation Classification (NOC) is een lijst van alle beroepen op de Canadese arbeidsmarkt. Het beschrijft elke baan volgens vaardigheidstype en vaardigheidsniveau. Het NOC wordt gebruikt voor het verzamelen en ordenen van functiestatistieken en het verstrekken van arbeidsmarktinformatie. Het wordt ook gebruikt als basis voor bepaalde immigratievereisten. Moedertaal Uw moedertaal is de oorspronkelijke taal die u als kind is geleerd en tijdens uw jeugd in uw huishouden wordt gesproken. Het wordt ook wel je moedertaal of eerste taal genoemd.

Naturalisatie
Verwante term: Toekenning van staatsburgerschap
Het formele proces waardoor een persoon die geen Canadees staatsburger is, een Canadees staatsburger kan worden. De persoon moet meestal eerst een permanente bewoner worden.

Niet meereizende gezinsleden
Verwante term: Niet-begeleidende afhankelijk
Gezinsleden die afhankelijk zijn van de hoofdaanvrager, maar niet immigreren naar Canada. Ze omvatten een echtgenoot of gemeenschappelijke partner, kinderen ten laste en de kinderen van een kind ten laste. Deze personen moeten worden vermeld op de aanvraag voor duurzaam verblijf van de hoofdaanvrager. Ze moeten een medische keuring ondergaan, zodat ze op een later tijdstip in aanmerking kunnen komen voor sponsoring.

Niet-gereglementeerd beroep: Een beroep of een vak waarin je kunt werken zonder dat je een vergunning, certificaat of registratie nodig hebt. 80% van de banen in Canada zijn niet-gereguleerd.

Niet-seizoenswerk: Consistent en regelmatig gepland betaald werk gedurende het hele jaar. Het omvat werkschema's waarbij het loon niet stopt tijdens perioden van niet-werken. Het omvat geen werk met perioden van werkloosheid waarin de werknemer gedurende een deel van het jaar een arbeidsverzekering ontvangt.

Noord-Amerikaanse vrijhandelsovereenkomst (NAFTA)
Verwante term: Binnen het bedrijf overgeplaatste persoon
Een overeenkomst tussen Canada, de Verenigde Staten en Mexico. Daaronder kunnen burgers van elk land het andere gemakkelijker binnenkomen voor zaken. NAFTA is van toepassing op vier soorten zakenmensen: zakelijke bezoekers, professionals, mensen die binnen een bedrijf worden overgeplaatst om in Canada te gaan werken, en handelaren en investeerders.

Eed van burgerschap: Een verklaring dat een persoon: loyaal zal zijn aan de koningin, de wetten en gebruiken van Canada zal gehoorzamen en de plichten van een Canadees staatsburger zal vervullen. Om staatsburger te worden, moeten mensen van 14 jaar of ouder de eed afleggen. Het reciteren van de eed is de laatste vereiste voor het Canadese staatsburgerschap.
Zie Burgerschapsceremonie, Burgerschapsrechter.

Overtreding
Verwante term: misdaad
Een overtreding is elke overtreding van een Canadese wet of handeling, ongeacht of deze in Canada plaatsvindt. Het kan van alles zijn, van het schenden of beschadigen van eigendom tot immigratiefraude of gewelddadige misdaad.
Er zijn twee hoofdtypen:
• Samenvattende delicten — Deze zijn minder ernstig. De maximale straf voor een misdrijf is meestal een boete van $ 5,000 en/of zes maanden gevangenisstraf.
• Strafbare feiten — Deze zijn ernstiger en omvatten diefstal van meer dan $ 5,000, inbraak, zware aanranding en moord. Maximale straffen variëren en omvatten levenslang in de gevangenis. Sommige hebben minimumstraffen.

Eenjarige raambepaling: Hierdoor kunnen hervestigde vluchtelingen in Canada worden herenigd met directe familieleden die nog in het buitenland zijn. Directe familieleden zijn echtgenoten, gemeenschappelijke partners en kinderen ten laste. Om voor deze voorziening in aanmerking te komen, moet een aanvraag worden ingediend binnen een jaar nadat de hervestigde vluchteling in Canada is aangekomen.

Open werkvergunning: Een type werkvergunning waarmee een persoon voor elke werkgever in Canada mag werken, behalve voor een werkgever: die niet in aanmerking komt op de lijst van werkgevers die niet aan de voorwaarden hebben voldaan, of die regelmatig striptease aanbiedt , erotische dans, escortdiensten of erotische massages.

origineel: De daadwerkelijke papieren versie van een document, geen fotokopie of elektronische kopie.

Panel arts: Een door het IRCC aangestelde arts om immigratiemedische onderzoeken uit te voeren.

Pass cijfer (geschoolde werknemer): Het minimum aantal punten dat een aanvrager moet behalen om in aanmerking te komen voor selectie voor opleidingen met een puntenrooster. De slaagmarkering is afhankelijk van het programma.

Paspoort: Een officieel reisdocument dat de persoon identificeert die het bezit en zijn staatsburgerschap toont. Een paspoort geeft de houder het recht om te vertrekken en terug te keren naar het land dat het heeft afgegeven. Een paspoort is het enige betrouwbare reisdocument dat alle landen accepteren.

Permanente bewoner
Gerelateerde termen: Landed immigrant, PR
Een persoon die legaal naar Canada is geëmigreerd maar nog geen Canadees staatsburger is. Voor een meer gedetailleerde definitie.
zie de wettelijke definitie van permanent ingezetene.

Permanente verblijfsvergunning
Gerelateerde termen: Maple Leaf-kaart, PR-kaart
Een plastic document ter grootte van een portemonnee, afgegeven aan alle nieuwe permanente bewoners (en op verzoek aan bestaande permanente bewoners) om hun status in Canada te bevestigen. De kaart bevat identificatiegegevens en de handtekening van de persoon aan wie de kaart is afgegeven.

Status permanent ingezetene: De positie van een persoon die legaal naar Canada is geëmigreerd maar nog geen Canadees staatsburger is.

Permanente verblijfsvergunning: Een document afgegeven door een IRCC-visumkantoor in het buitenland aan een vreemdeling. Het staat die persoon toe om naar Canada te reizen om er een permanente inwoner te worden.

Persoonlijke nettowaarde
Verwante termen: Nettowaarde, Nettoactiva
De reële marktwaarde van alle activa van een aanvrager en hun echtgenoot of huwelijkspartner, minus de reële marktwaarde van al hun verplichtingen. Over het algemeen omvat dit cijfer geen persoonlijke bezittingen, zoals sieraden en auto's.

Vereiste fysieke aanwezigheid (burgerschap): Voor aanvragers die een aanvraag indienen op of na 11 oktober 2017, is dit de tijd dat een permanente inwoner fysiek aanwezig moet zijn in Canada om in aanmerking te komen voor een toekenning van het Canadese staatsburgerschap. Aanvragers die een aanvraag indienen op grond van lid 5, lid 1, moeten fysiek aanwezig zijn in Canada gedurende ten minste 1,095 dagen in de vijf jaar onmiddellijk voorafgaand aan de datum van aanvraag.
Dit omvat tijd als: permanent ingezetene (PR), tijdelijk ingezetene (wettig gemachtigd om in Canada te blijven), beschermde persoon
Deze vereisten zijn niet van toepassing op kinderen jonger dan 18 jaar die van toepassing zijn op grond van lid 5, lid 2. Er gelden uitzonderingen voor bepaalde Kroondienaren en bepaalde familieleden van Kroondienaren.

Punten Verwijst naar twee dingen: het scoresysteem dat wordt gebruikt om te beoordelen of federale geschoolde werknemers en zelfstandige immigranten in aanmerking komen. Punten worden verdiend voor zes factoren: opleiding, Engelse en/of Franse vaardigheden, werkervaring, leeftijd, geregeld werk in Canada en aanpassingsvermogen. Een persoon moet een minimum aantal punten hebben om in elke categorie te kwalificeren. de meeteenheid die wordt gebruikt in het Comprehensive Ranking System om kandidaten voor Express Entry te scoren. Zie Pass-markering

Politie certificaat
Gerelateerde termen: Verklaring van de politie, Verklaring van goed gedrag, Uittreksel uit het proces-verbaal.
Een officiële kopie van iemands strafblad, of een verklaring dat hij geen strafblad heeft. Politie-instanties of overheidsdiensten geven dergelijke certificaten af. Autoriteiten gebruiken ze om te bevestigen of visumaanvragers strafrechtelijk niet-ontvankelijk zijn. Zie Achtergrondcontrole, Medisch onderzoek.

Pool: Mensen die aan bepaalde criteria voldoen, worden in een of meer kandidatenpools geplaatst. Dit is een groep mensen die we kunnen uitnodigen om aan te vragen: een werkvergunning voor International Experience Canada of permanent verblijf via Express Entry. Zie: Express Entry, International Experience Canada

Haven van binnenkomst: Een plaats waar een persoon toegang tot Canada kan zoeken, zoals bij een luchthaven, land- of zeegrensovergang.

Werkvergunning na afstuderen: Een document uitgegeven door IRCC aan in aanmerking komende buitenlandse studenten die: zijn afgestudeerd aan een goedgekeurd studieprogramma aan een in aanmerking komende postsecundaire instelling in Canada die deelneemt aan het Post-Graduation Work Permit Program, aangevraagd bij IRCC binnen 90 dagen na het behalen van alle graden of programma-eisen. Het stelt de drager in staat om legaal in Canada te werken na het voltooien van studies.

Post-secundaire instelling
Verwante term: Hoger onderwijs
Een fase van het hoger onderwijs die volgt op de middelbare school. Verwijst naar een hogeschool, universiteit of technische school die studieprogramma's aanbiedt. Zie Universiteit, Hogeschool.

Risicobeoordeling vóór verwijdering (PRRA): Een grondig proces dat evalueert of een persoon vervolging, marteling, levensgevaar of risico op wrede en ongebruikelijke behandeling of bestraffing zal ondergaan als hij terugkeert naar zijn of haar land van herkomst.

Hoofdaanvrager: Wanneer een gezin samen een aanvraag indient, moet één gezinslid de hoofd- of “hoofdaanvrager” zijn. Een moeder die met haar drie kinderen een permanente verblijfsvergunning aanvraagt, zou bijvoorbeeld de hoofdaanvrager zijn. Wanneer ouders bij een aanvraag worden betrokken, kunnen kinderen ten laste geen hoofdaanvrager zijn.

Voorafgaande leerbeoordeling en erkenning (PLAR): Dit is een proces dat in heel Canada wordt gebruikt door scholen, hogescholen, universiteiten, werkgevers en overheden om de vaardigheden van een persoon die ze buiten de formele onderwijsomgeving hebben verworven, formeel te erkennen. Dit proces stelt mensen in staat om deze vaardigheden te laten beoordelen en mogelijk te laten erkennen in de vorm van studiepunten. Voor meer informatie over de beoordeling en erkenning van eerdere leerresultaten.
zie de Canadian Association of Prior Learning Assessment (Pan-Canadees)

Particulier gesponsorde vluchteling
Gerelateerde termen: Community Sponsor, Group of Five, Sponsorship Agreement Holder (SAH)
Een persoon buiten Canada van wie is vastgesteld dat hij een Conventievluchteling is of lid is van de klasse van het Asielland en die gedurende één jaar na aankomst in Canada financiële en andere steun ontvangt van een particuliere sponsor. Particuliere sponsors zijn houders van sponsorovereenkomsten (SAH's), groepen van vijf of gemeenschapssponsors.

Proeftijd: Als u een proeftijd hebt, bent u veroordeeld voor een misdrijf of misdrijf en bent u vrijgelaten zonder naar een penitentiaire inrichting, gevangenis, tuchthuis of gevangenis te hoeven gaan. Doorgaans moet een persoon met een proeftijd onder bepaalde voorwaarden leven die door de rechtbank zijn vastgesteld, bijvoorbeeld een avondklok of het niet mogen gebruiken van alcohol.

Professionele training: Een type training dat gewoonlijk wordt aangeboden aan een persoon die al een professional is op een bepaald gebied. Dit type training wordt gewoonlijk erkend als het voldoen aan een officiële norm van een branche, vereniging of beroep.

Profiel: Een online formulier dat mensen invullen om erachter te komen of ze in aanmerking komen voor Express Entry of International Experience Canada. In aanmerking komende personen worden in een of meer kandidatenpools geplaatst. We nodigen enkele kandidaten uit de pools uit om sollicitaties in te vullen.

Verbod: Permanente inwoners die misdaden hebben gepleegd in Canada of buiten Canada, komen mogelijk gedurende een bepaalde periode niet in aanmerking om Canadees staatsburger te worden. Mensen kunnen bijvoorbeeld onder een verbod vallen en kunnen geen staatsburgerschap krijgen als ze: in de gevangenis zitten, voorwaardelijk vrij zijn of een proeftijd hebben in Canada, of een straf uitzitten buiten Canada, zijn veroordeeld voor een strafbaar feit in Canada of een strafbaar feit buiten Canada in de vier jaar voorafgaand aan het aanvragen van het staatsburgerschap, of worden beschuldigd van, terechtstaan ​​voor of betrokken zijn bij een beroep tegen een strafbaar feit in Canada of een strafbaar feit buiten Canada.
Voor een volledige lijst van verboden raadpleegt u Situaties die kunnen voorkomen dat u Canadees staatsburger wordt.

Bewijs van burgerschap
Gerelateerde termen: Staatsburgerschapskaart, Staatsburgerschapsstatus, Verduidelijking van de status, Bevestiging van de status, Staatsburgerschapscertificaat
Een document uitgegeven door de Canadese regering dat de status van een persoon als Canadees staatsburger bevestigt.
Zie certificaat van Canadees staatsburgerschap.

Beschermde persoon: Een persoon die door een Canadese visumbeambte buiten Canada is aangemerkt als een verdragsvluchteling of persoon in vergelijkbare omstandigheden, een persoon van wie de immigratie- en vluchtelingenraad van Canada heeft vastgesteld dat het een verdragsvluchteling is of bescherming behoeft in Canada, of een persoon die een positieve risicobeoordeling vóór verwijdering heeft gehad (in de meeste gevallen). Zie Vluchteling eiser.

Statusdocument beschermde persoon: Een officieel document uitgegeven door IRCC dat de status van een persoon in Canada als beschermd persoon bevestigt.

Beschermde tijdelijke bewoner: Een persoon die is toegelaten tot Canada met een tijdelijke verblijfsvergunning omdat een Canadese visumbeambte in het buitenland heeft vastgesteld dat ze een onmiddellijke bedreiging vormen voor hun leven, vrijheid of fysieke veiligheid.

Provinciaal genomineerdenprogramma: Een programma waarmee provincies en territoria kandidaten kunnen voordragen voor immigratie naar Canada.

Provinciale of territoriale kandidaat: Iemand die is genomineerd voor immigratie naar Canada door een provinciale of territoriale overheid die een Provinciaal Nominee-programma heeft. Genomineerden hebben de vaardigheden, opleiding en werkervaring die nodig zijn om een ​​onmiddellijke economische bijdrage te leveren aan de provincie of het gebied dat hen nomineert.

Kwalificatie erkenning: Een proces waarbij referenties, competenties en werkervaring worden beoordeeld om werkgevers, onderwijsinstellingen en professionele regelgevende instanties te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

Kwalificaties: De combinatie van diploma's, kennis, vaardigheden en werkervaring.

Kwalificerende Canadese bedrijven: Om te bepalen of een ondernemer een in aanmerking komend Canadees bedrijf heeft geleid en gecontroleerd, is een in aanmerking komend Canadees bedrijf een bedrijf waarin het percentage van het bedrijf dat door de ondernemer wordt gecontroleerd in één jaar aan ten minste 2 van de volgende drempels voldoet: voltijdbaan equivalenten zijn gelijk aan of groter dan twee, de totale jaaromzet is gelijk aan of groter dan $ 250,000, het netto-inkomen in het jaar is gelijk aan of groter dan $ 25,000, en het nettovermogen aan het einde van het jaar is gelijk aan of groter dan $ 125,000.

Kwalificerend bedrijf: Om te voldoen aan de vereisten voor bedrijfservaring als ondernemer of kandidaat-investeerder, is een in aanmerking komend bedrijf een bedrijf waarin het percentage van het bedrijf dat door de aanvrager wordt gecontroleerd, binnen één jaar aan ten minste 2 van de volgende drempels voldoet: voltijdsequivalenten zijn gelijk aan of groter dan twee, de totale jaaromzet is gelijk aan of groter dan $ 500,000, het netto-inkomen in het jaar is gelijk aan of groter dan $ 50,000, en het nettovermogen aan het einde van het jaar is gelijk aan of groter dan $ 125,000.

Herbevestiging ceremonie: Een formeel evenement waarbij Canadese burgers hun toewijding aan Canada uiten door de eed van burgerschap te herhalen.

Terugroepen van burgerschapscertificaat: Het proces waarbij van een persoon kan worden verlangd dat hij zijn certificaat inlevert als er reden is om aan te nemen dat de persoon geen recht heeft op het certificaat of een van de bepalingen van de wet heeft overtreden.

Record van landing (IMM 1000): Een officieel document dat ooit aan een persoon is afgegeven toen deze als permanent ingezetene in Canada arriveerde. Canada stopte op 28 juni 2002 met het uitgeven van landingsgegevens.
Zie Bevestiging van permanent verblijf, Permanente bewonerskaart

Record schorsing: Een schorsing van het strafblad (voorheen gratie) stelt mensen die veroordeeld zijn voor een strafbaar feit, maar hun straf hebben uitgezet en hebben aangetoond dat ze gezagsgetrouwe burgers zijn voor een voorgeschreven aantal jaren, in staat om hun strafblad gescheiden te houden van andere criminele verslagen.
Zie Strafrechtelijke niet-ontvankelijkheid, Strafrechtelijke reclassering, Geachte rehabilitatie.

Programma voor vluchtelingen en humanitaire hervestiging: Het programma van de regering van Canada op grond waarvan vluchtelingen uit het buitenland, die voldoen aan de Canadese criteria voor hervestiging van vluchtelingen, worden geselecteerd en toegelaten tot Canada.

Vluchteling eiser: Een persoon die de vluchtelingenstatus heeft aangevraagd terwijl hij in Canada was en wacht op een beslissing over zijn/haar aanvraag van de Immigration and Refugee Board of Canada. Zie Beschermde persoon. Vluchteling afhankelijk Een gezinslid van een vluchteling in Canada, wiens aanvraag voor duurzaam verblijf gelijktijdig met die van de hoofdaanvrager wordt behandeld.

Vluchteling geland in Canada: Een permanent ingezetene die de status van permanent ingezetene in Canada heeft aangevraagd en gekregen nadat zijn vluchtelingenaanvraag was ingewilligd.

Beschermingsstatus vluchtelingen: Wanneer wordt vastgesteld dat een persoon, in het binnenland of in het buitenland, een verdragsvluchteling of beschermde persoon is, wordt gezegd dat hij de vluchtelingenstatus heeft in Canada. Vluchtelingenbescherming wordt gegeven aan een persoon in overeenstemming met de Immigration and Refugee Protection Act.

Reisdocument voor vluchtelingen: Een document voor mensen in Canada met de status van beschermd persoon om te gebruiken voor reizen buiten Canada. Dit omvat vluchtelingen en mensen die een positieve Pre-Removal Risk Assessment hebben ontvangen. Het kan worden gebruikt om overal naartoe te reizen, behalve het land waar de persoon staatsburger is of het land van beweerde vervolging.

Gereguleerd beroep: Een beroep dat zijn eigen praktijknormen stelt. Als u in een gereglementeerd beroep wilt werken en een gereglementeerde titel wilt voeren, moet u een vergunning of een certificaat hebben, of ingeschreven zijn bij de toezichthoudende instantie voor uw beroep. Soms is een beroep in sommige provincies of territoria wel gereguleerd, maar in andere niet. 20% van de banen in Canada zijn gereguleerd.

Regelgevende instantie: Een organisatie die de normen en praktijken van een gereguleerd beroep bepaalt. Binnen elke provincie en territorium bestaat voor elk gereglementeerd beroep een regelgevende instantie.

Rehabilitatie: Een proces waarmee een persoon criminele niet-ontvankelijkheid kan overwinnen. Zie Geachte rehabilitatie, Criminal rehabilitatie.

Relatie van gemak
Verwante term: schijnhuwelijken
Een huwelijk, common law-relatie, echtelijk partnerschap of adoptie die niet echt is, of is aangegaan voor status of privilege in Canada. Mensen in deze relaties zijn geen leden van de familieklasse.

Familielid: Een persoon die door bloed of adoptie aan een ander verwant is. Relevante ervaring Bij de aanvraag om te immigreren als zelfstandige wordt onder relevante ervaring verstaan: minimaal twee periodes van een jaar ervaring in de periode van vijf jaar voor de aanvraagdatum tot de dag waarop op de aanvraag wordt beslist. Ervaring moet op een van deze gebieden liggen: als zelfstandige werken aan culturele activiteiten of atletiek of deelnemen aan culturele activiteiten of atletiek op wereldniveau.
Uitzettingsbevel: Wanneer een immigratiebeambte een persoon beveelt Canada te verlaten. Er zijn drie soorten verwijderingsbevelen (vertrek, uitsluiting en uitzetting) en elk heeft verschillende gevolgen.

Afstand doen van burgerschap
Verwante term: Afstandsdocument
Het proces waarbij een burger vrijwillig zijn of haar Canadese staatsburgerschap opgeeft. Zodra een burgerschapsrechter een verzoek tot afstand doen goedkeurt, wordt een afstandsverklaring afgegeven. Zie Hervatting van het staatsburgerschap.

Vertegenwoordiger: Een persoon die toestemming heeft van iemand die naar Canada wil emigreren of het Canadese staatsburgerschap wil verkrijgen om namens hen zaken te doen met het IRCC. De vertegenwoordiger kan betaald of onbetaald zijn. Wanneer iemand een vertegenwoordiger aanwijst, kan hij IRCC ook machtigen om informatie uit zijn dossier met deze persoon te delen. De Canadese staatsburgerschaps- en immigratiewetten hebben betrekking op vertegenwoordigers en bepalen de voorwaarden van hun diensten.
Zie Burgerschaps- en immigratieconsulent, Gemachtigde.

Woonplaatsvereiste (staatsburgerschap): Voor aanvragers die vóór 11 juni 2015 een aanvraag indienen, is dit de tijdsduur dat een permanent ingezetene in Canada moet wonen om in aanmerking te komen voor een toekenning van het Canadese staatsburgerschap. Volwassenen moeten in de vier jaar onmiddellijk voorafgaand aan de aanvraagdatum ten minste drie jaar (1,095 dagen) in Canada hebben gewoond. Het is niet van toepassing op kinderen onder de 18 jaar.

Verblijfsvereiste (vaste bewoner): De hoeveelheid tijd die een permanent ingezetene in Canada moet wonen om zijn status als permanent ingezetene te behouden. In de meeste gevallen moeten permanente inwoners minimaal twee van de vijf jaar (730 dagen) in Canada wonen. Er kunnen momenten zijn waarop u tijd buiten Canada kunt tellen om aan deze vereiste te voldoen.

Statusherstel (als bezoeker, student of werknemer): Een bezoeker, werknemer of student die zijn status verliest, kan een aanvraag indienen om deze binnen 90 dagen te herstellen. Om in aanmerking te komen, moet u: de aanvraag indienen binnen 90 dagen na het verliezen van de status de feiten en omstandigheden uitleggen waardoor u niet aan de voorwaarden van de vergunning kon voldoen, en voldoen aan alle overige voorwaarden op de vergunning. Er zijn kosten verbonden aan het herstellen van de status.

Hervatting van het staatsburgerschap: Het proces waarbij een voormalig staatsburger zijn of haar Canadese staatsburgerschap kan hervatten na een jaar verblijf in Canada als permanent ingezetene voorafgaand aan de datum van aanvraag. Ze moeten eerst een permanente bewoner worden. Zie Afstand doen van het staatsburgerschap.

Met pensioen: Gepensioneerd betekent dat u vrijwillig bent gestopt met werken. Dit komt meestal door de leeftijd.

Intrekking van het staatsburgerschap
Verwante termen: Verlies van burgerschap, Ophouden een burger te zijn
Het staatsburgerschap van een persoon kan worden ingetrokken (afgenomen) om een ​​van deze redenen: valse voorstelling, fraude, willens en wetens verbergen van informatie. Als iemands staatsburgerschap wordt ingetrokken, moet hij 10 jaar wachten voordat hij weer het staatsburgerschap kan krijgen.

Recht van duurzaam verblijfsrecht: Een vergoeding die wordt betaald door een hoofdaanvrager (met enkele uitzonderingen) en een echtgeno(o)t(e) of gemeenschappelijke partner die met hen reist, voordat de aanvrager een permanente inwoner van Canada kan worden.

Veilig derde land: Een veilig derde land is een ander land dan Canada en het land van vermeende vervolging, waar een persoon aanspraak kan maken op vluchtelingenbescherming. In Canada beschrijft de Immigration and Refugee Protection Act de criteria voor het aanwijzen van een land als veilig derde land.

Bevredigende academische status: Een voldoende academische status betekent het behalen van een bepaald cijfer of cijferpuntgemiddelde in een studieprogramma, of het voldoen aan bepaalde programma-eisen. Verschillende studieprogramma's zullen verschillende normen hebben voor wat als "bevredigend" wordt beschouwd. Neem contact op met uw onderwijsinstelling.

Middelbare school
Verwante termen: Middelbare school, Middelbare school
Een instelling die onderwijs geeft aan leerlingen die de basisschool hebben afgerond. Deze scholen bevatten meestal de klassen 9 tot en met 12 (hoewel ze in sommige gebieden beginnen met rang 7). In de provincie Quebec worden de secundaire klassen de klassen 1 tot en met 5 genoemd. Kandidaten voor basisscholen en middelbare scholen hebben geen DLI-nummer nodig op hun aanmeldingsformulier.

Sectorraad: Een organisatie die vertegenwoordigers van bedrijfsleven, arbeid, onderwijs en beroepsgroepen binnen een branche of beroep samenbrengt.

ZZP'er: Een immigrant is toegelaten tot Canada omdat hij of zij relevante ervaring heeft met werken voor zichzelf. De persoon moet van plan zijn en in staat zijn om in Canada als zelfstandige te werken in de kunsten of atletiek.

Zelfvoorzienende vluchteling: Een asielzoeker die in het buitenland als verdragsvluchteling is aanvaard, of als lid van de klasse van het asielland, die over voldoende financiële middelen beschikt om zichzelf in Canada te onderhouden.

Gescheiden: Uit elkaar gaan betekent dat twee mensen getrouwd zijn maar niet meer samenwonen en niet meer samen willen wonen. Ze wachten misschien op een echtscheiding of hebben nog niet besloten om te scheiden.

Ernstige criminaliteit: Een categorie van strafrechtelijke niet-ontvankelijkheid die van toepassing is op mensen die binnen of buiten Canada een strafbaar feit hebben gepleegd of daarvoor zijn veroordeeld, waarop in Canada een straf van ten minste 10 jaar staat, of die in Canada zijn veroordeeld voor een strafbaar feit waarvoor de persoon een straf heeft gekregen van meer dan zes maanden. In Canada aangeduid als een strafbaar feit.

Dienstverlenersorganisatie (SPO)
Verwante termen: Immigrantenafwikkelingsbureau, Immigrantendienstverlener, Regelingbureau, Immigrantendienst, Immigrantendienst Organisatie voor hulp bij de afwikkeling, Vereniging voor immigrantennederzettingen
Een service provider organisatie (SPO) is een bureau dat diensten verleent aan nieuwkomers in Canada. Organisaties van dienstverleners bieden programma's aan die nieuwkomers middelen en training kunnen geven om in Canada te wonen en te werken. Hun programma's kunnen vluchtelingen helpen die het vaak moeilijk hebben met dagelijkse taken zoals het vinden van een appartement, het nemen van het openbaar vervoer of het maken van een doktersafspraak. Deze organisaties kunnen vluchtelingen ook helpen bij het invullen van formulieren, het verkrijgen van permanente verblijfskaarten, ziektekostenverzekeringen, sociale verzekeringsnummers, enz. Ze bieden ook tolk- en vertaaldiensten om te helpen met speciale behoeften zoals het geven van medische achtergronden aan artsen. Bezoek de website van IRCC voor meer informatie over de vele diensten van SPO's.

Vereffeningsfondsen: Deze term kan verwijzen naar een van twee dingen. Voldoende en beschikbare fondsen die economische immigranten moeten bewijzen dat ze zich in Canada moeten vestigen. De gelden moeten: beschikbaar, overdraagbaar en niet gebonden zijn aan schulden of andere verplichtingen. Deze fondsen dekken vergoedingen, verhuiskosten en kosten voor afwikkeling. Fondsen toegewezen door de regering van Canada om maatregelen te betalen om gastvrije en inclusieve gemeenschappen te ontwikkelen, of om nieuwkomers te helpen zich in hun nieuwe gemeenschappen te vestigen.

Broer of zus (broer of zus): Voor Express Entry betekent een broer of zus uw broer of zus die aan u verwant is door: bloed (biologisch): broer of zus halfbroer of zus adoptie: geadopteerde broer of zus door huwelijk: omvat een stiefbroer of stiefzus die niet verwant aan u door bloed of adoptie en uw ouders zijn getrouwd of hebben een common law-relatie. Dit geldt zowel op de datum waarop u uw profiel indient als wanneer u uw aanvraag voor permanent verblijf indient Om punten te krijgen voor het hebben van ten minste één broer of zus in Canada, ze moeten 18 jaar oud zijn moet een staatsburger of permanent ingezetene van Canada zijn kan de broer of zus zijn van uw echtgeno(o)t(e) of samenwonende partner die met u meegaat naar Canada.

Visum voor één binnenkomst
Gerelateerde termen: Toeristenvisum, Bezoekersvisum
Een visum waarmee iemand Canada maar één keer mag binnenkomen. Zie Tijdelijk verblijfsvisum.

Vaardigheidsniveau: Om in aanmerking te komen voor de Federal Skilled Worker Class en Canadian Experience Class, moeten buitenlandse werknemers werkervaring hebben op bepaalde vaardigheidsniveaus. Vaardigheidsniveaus voor beroepen komen uit het National Occupational Classification (NOC) systeem. Ze zijn ingedeeld naar het soort werk en de opleiding die nodig is om bekwaam te zijn.

Ervaren werker Zie Federale geschoolde arbeider.

Sponsor: Een Canadees staatsburger of permanent ingezetene die 18 jaar of ouder is en die een lid van de Family Class wettelijk ondersteunt om permanent ingezetene van Canada te worden.

Gesponsorde persoon: Een vreemdeling die permanent verblijf heeft aangevraagd onder de Familieklasse, een erkende Canadese referent heeft en voldoet aan de eisen van de Familieklasse.

Sponsorovereenkomst: Een ondertekend contract tussen een gesponsorde immigrant en zijn of haar sponsor, waarin de verplichtingen en toezeggingen van beide partijen worden beschreven. De overeenkomst is vereist voordat de gesponsorde persoon naar Canada kan emigreren.

Sponsorovereenkomst-houder (SAH): Een rechtspersoon die een overeenkomst sluit met IRCC om vluchtelingen in het buitenland te sponsoren. Een SAH kan andere groepen in de gemeenschap machtigen om vluchtelingen te sponsoren op grond van zijn overeenkomst. Deze groepen staan ​​bekend als 'constituerende groepen'.

Sponsorvereisten: Vereisten waaraan een persoon moet voldoen om een ​​gezinslid te sponsoren om als permanent ingezetene naar Canada te komen.

Echtgenoot: Een wettelijke huwelijkspartner. Deze term omvat zowel relaties van hetzelfde geslacht als relaties van hetzelfde geslacht, maar omvat geen partnerschappen van gemeen recht.

Startvisum: Via dit programma wordt een permanente verblijfsvergunning gegeven aan een persoon of groep personen die een toezegging heeft ontvangen van een aangewezen durfkapitaalfonds, angel investor group of business incubator en die van plan zijn een nieuw bedrijf in Canada te exploiteren.

Studievergunning: Een document uitgegeven door IRCC dat een vreemdeling machtigt om voor de duur van het studieprogramma te studeren aan een onderwijsinstelling in Canada. Het stelt voorwaarden voor de student, zoals: of hun reizen binnen Canada beperkt zijn en wanneer ze moeten vertrekken.

Ondersteunende diensten: Diensten die nieuwkomers helpen volledig deel te nemen aan door het IRCC gefinancierde schikkingsprogramma's. Ondersteunende diensten kunnen onsite kinderopvang, transportondersteuning, vertaal- en tolkdiensten, ondersteuning voor handicaps en kortdurende crisisbegeleiding omvatten.

Achternaam: Je achternaam is je familienaam. Typ bij het invullen van de aanvraag uw achternaam zoals deze voorkomt op uw paspoort, reis- of identiteitsdocument of brieven die u hebt gekregen van het visumkantoor of het verwerkingscentrum waar u uw aanvraag hebt verzonden (zelfs als de naam verkeerd is gespeld). Gebruik geen initialen. Als u geen achternaam op uw paspoort, reis- of identiteitsbewijs heeft, vul dan al uw voorna(a)m(en) in het veld achternaam in en laat het veld voornaam leeg.

Belastingjaar: Belastingjaren zijn gelijk aan kalenderjaren (1 januari t/m 31 december). Om in aanmerking te komen voor de toekenning van het staatsburgerschap voor volwassenen, moet u in 3 belastingjaren aan uw aangifteverplichtingen voor de inkomstenbelasting hebben voldaan die geheel of gedeeltelijk binnen de 5 jaar onmiddellijk voorafgaand aan de datum van uw aanvraag vallen. Voorbeeld: U vraagt ​​op 1 juni 2019 een volwassenenbeurs aan. De belastingjaren die geheel of gedeeltelijk vallen binnen de 5 jaar direct voor de aanvraagdatum zijn 2018, 2017, 2016, 2015 en 2014. omdat u over 2019 nog geen belasting zou hebben ingediend.

Programma voor tijdelijke buitenlandse werknemers: Dit programma stelt werkgevers in staat buitenlandse werknemers in te huren om kortetermijntekorten aan arbeidskrachten en vaardigheden op te vullen wanneer er geen Canadezen beschikbaar zijn om het werk te doen. Een arbeidsmarkteffectbeoordeling is nodig om via dit programma mensen in dienst te nemen. Buitenlandse werknemers die in het kader van dit programma worden ingehuurd, worden tijdelijke buitenlandse werknemers genoemd. Ze kunnen pas een werkvergunning krijgen nadat een Arbeidsmarkteffectbeoordeling heeft geconcludeerd dat er geen Canadezen beschikbaar zijn om het werk te doen.
Zie Arbeidsmarkt Impact Assessment (LMIA).

Tijdelijke bewoner
Gerelateerde termen: Bezoeker, Toerist
Een vreemdeling die voor korte tijd legaal in Canada verblijft. Tijdelijke bewoners zijn onder meer studenten, buitenlandse werknemers en bezoekers, zoals toeristen. Zie tijdelijk verblijfsvisum.

Tijdelijke verblijfsdocumenten: Documenten die zijn afgegeven om een ​​persoon toe te staan ​​Canada voor een bepaalde periode te bezoeken, er te werken of te studeren. Tijdelijke verblijfsdocumenten hebben een vervaldatum. Voorbeelden van tijdelijke verblijfsdocumenten zijn studievergunningen, werkvergunningen en bezoekersgegevens.

Tijdelijke verblijfsvergunning: Een vergunning die in uitzonderlijke omstandigheden kan worden verleend aan een persoon die niet voldoet aan de vereisten van de Canadese immigratiewet om Canada binnen te komen of tijdelijk in Canada te blijven.

Tijdelijk verblijfsvisum
Gerelateerde term: toeristenvisum
Een officieel door een visumbureau in het buitenland afgegeven document dat in het paspoort van een persoon wordt geplaatst om aan te tonen dat hij of zij heeft voldaan aan de vereisten voor toelating tot Canada als tijdelijk ingezetene (bezoeker, student of werknemer). Een contrafolie is een speciaal ontworpen sticker waarop missies in het buitenland visuminformatie afdrukken. Informeel bekend als een bezoekers- of toeristenvisum, kan de TRV worden afgegeven voor enkele of meerdere binnenkomsten in Canada.
Zie Meervoudig visum, Eenmalig visum, Bezoekersvisum.

Transitvisum: Een tijdelijk verblijfsvisum dat wordt afgegeven aan mensen die via Canada naar een ander land reizen. Er zijn geen kosten als de reiziger minder dan 48 uur in Canada zal zijn. Om dit visum te verkrijgen, moeten reizigers een bewijs van hun reisplannen overleggen van hun transportbedrijf of reisbureau.

Reisdocument: Een identiteitsbewijs uitgegeven door een overheid of een internationale organisatie (zoals de Verenigde Naties). Het bevat de foto van een persoon en persoonlijke informatie, en stelt die persoon in staat om tussen landen te reizen. Zie Paspoort.

collegegeld: Collegegeld is de kosten of vergoeding voor instructie aan een particuliere instelling (school), universiteit of hogeschool.

Amerikaanse paspoortkaart: Een reisdocument ter grootte van een portemonnee dat Amerikaanse burgers kunnen gebruiken om de VS binnen te komen vanuit Canada, Mexico, het Caribisch gebied of Bermuda bij landgrensovergangen of zeehavens van binnenkomst.

werkloos: Werkloos betekent dat je op dit moment geen baan hebt, maar wel actief op zoek bent.

Universiteit: Een fase van het hoger onderwijs die volgt op de middelbare school. Universiteiten geven drie soorten graden uit: bachelor, master en doctoraat. Mensen moeten meestal de middelbare school voltooien om in aanmerking te komen voor de universiteit. In Canada verwijst 'college' niet naar een universiteit. In Quebec volgen studenten een CEGEP (college) tussen de middelbare school en de universiteit.

Onbevoegde vertegenwoordigers
Gerelateerde termen: Geautoriseerde vertegenwoordiger
Personen die een vergoeding vragen of een vorm van vergoeding ontvangen (al dan niet direct) en die geen goede reputatie hebben bij een geaccrediteerde regelgevende instantie, worden als niet-geautoriseerde vertegenwoordigers beschouwd.

Dringend Beschermingsprogramma (UPP): Het Urgent Protection Program (UPP) stelt Canada in staat te reageren op dringende verzoeken van de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR) om vluchtelingen te hervestigen die worden geconfronteerd met onmiddellijke bedreigingen voor hun leven, vrijheid of fysieke veiligheid.

Geldig: Voor een document: legaal, niet verlopen en geaccepteerd door IRCC.

Geldige vacature: Een schriftelijke jobaanbieding voor kandidaten voor Express Entry. Het aanbod moet betrekking hebben op ononderbroken, betaalde, voltijdse arbeid (minstens 30 uur per week) voor werk dat niet seizoensgebonden is en voor minstens een jaar vaardigheidstype 0, of vaardigheidsniveau A of B van de nationale beroepsclassificatie 2016 ( NOC). ondersteund door een LMIA (tenzij vrijgesteld).

Verificatie van statusdocument: Een document dat de immigratie-informatie van een persoon bevat, zoals de datum en plaats waarop u naar Canada bent gekomen. Het kan worden gebruikt om uw immigratiestatus te bewijzen. Het kan niet worden gebruikt om te reizen en is geen identiteitsbewijs.

Visums: Een officieel door een visumbureau in het buitenland afgegeven document dat in het paspoort van een persoon wordt geplaatst om aan te tonen dat hij of zij heeft voldaan aan de vereisten voor toelating tot Canada als tijdelijk ingezetene (bezoeker, student of werknemer). Een contrafolie is een speciaal ontworpen sticker waarop missies in het buitenland visuminformatie afdrukken. Canadese visa omvatten: tijdelijke verblijfsvisa (ook wel bezoekersvisa genoemd) en permanente verblijfsvisa. Bij missies in het buitenland bestaan ​​gecontroleerde documenten uit contrafolies en zegels, die samen als visum worden afgegeven. Counterfoils zijn de documenten waarop missies visuminformatie afdrukken. Zegels zijn documenten die over contrafolies worden geplakt wanneer ze in het paspoort van een aanvrager worden geplaatst om manipulatie te voorkomen.

Visum aanvraag centrum: Visumaanvraagcentra (VAC's) helpen u tegen betaling tijdelijke verblijfsaanvragen in te dienen bij een visumkantoor. Ze kunnen u van dienst zijn in de taal van uw voorkeur en diensten verlenen aan gebieden zonder gemakkelijke toegang tot een visumkantoor. VAC's ontvangen aanvragen, controleren of ze volledig zijn en sturen ze naar het juiste visumkantoor voor verwerking. Zij vertegenwoordigen niet de regering van Canada en nemen geen beslissingen over uw aanvraag. Ze bieden geen advies over de programma's waarop u zich moet aanmelden, hoe u vragen over uw aanvraag kunt beantwoorden of enig ander immigratieonderwerp.

Visa-kantoor
Gerelateerde termen: Missie, Canadees visumkantoor,
Visa-kantoren kunnen zich bevinden in Canadese ambassades, hoge commissies en consulaten. Ze verwerken aanvragen en geven informatie over immigreren naar Canada. De diensten die ze leveren verschillen van kantoor tot kantoor. Zie Ambassade, Hoge commissie, Consulaat.

Visa ambtenaar: Een functionaris die door vreemdelingen ingediende aanvragen voor tijdelijk en permanent verblijf beoordeelt en beslist. Dit kunnen Canadezen zijn die naar het visumkantoor zijn gestuurd of onderdanen van het land waar het visumkantoor zich bevindt.

Bezoekende en uitwisselingsstudenten
• Bezoekende student: Studenten aan een buitenlandse instelling (thuisinstelling) die voor een bepaalde periode (geen volledige opleiding of programma) aan een postsecundaire Canadese instelling (onthaalinstelling) deelnemen met de bedoeling de aan de gastinstelling verdiende studiepunten terug over te dragen naar hun thuisinstelling. Bezoekende studenten betalen vergoedingen aan de gastinstelling.
• Uitwisselingsstudent: vergelijkbaar met een bezoekende student die naar een gastinstelling in Canada gaat. Uitwisselingsstudenten betalen geen collegegeld aan hun gastinstelling, aangezien deze kosten worden gedekt door een uitwisselingsovereenkomst tussen de gast- en thuisinstelling.

Bezoekersvisum
Gerelateerde term: toeristenvisum
Informele termijn voor een tijdelijk verblijfsvisum.
Zie meervoudig visum, visum voor één binnenkomst, tijdelijk verblijfsvisum.

Beroepsopleiding: Een voorbereiding op een specifiek beroep in de industrie, landbouw of handel. Deze training omvat over het algemeen technische, organisatorische en basisvaardigheidstrainingen. Het kan worden aangeboden via on-the-job-programma's, door vakbonden in samenwerking met bedrijven, door community colleges of universiteiten in combinatie met een specifieke branche, en door particuliere beroepsopleidingen.

Vrijwilliger: Een persoon die uit eigen vrije wil tijd, middelen, energie en/of talent inbrengt in een organisatie zonder daarvoor betaald te worden.

Oorlogsmisdaad: Voorbeelden van een oorlogsmisdaad of een misdaad tegen de menselijkheid zijn onder meer executiemoorden, het vernietigen van eigendommen van mensen, het verdrijven van mensen uit hun huis en/of land, genocide (het doden van een groep mensen op basis van hun etniciteit, ras, religie, culturele achtergronden) en mensenrechtenschendingen.

weduwe: Weduwnaar betekent dat de echtgenoot van een persoon is overleden en die persoon niet is hertrouwd of een gewoonterechtrelatie is aangegaan.

Werkvergunning: Een document uitgegeven door IRCC dat een persoon machtigt om legaal in Canada te werken. Het bevat voorwaarden voor de werknemer, zoals: het soort werk dat ze kunnen doen, de werkgever waarvoor ze kunnen werken, waar ze kunnen werken en hoe lang ze kunnen werken.

Werkvakantievisum/werkvakantieprogramma: Zie Internationale ervaring Canada.

Jaren opleiding: Aantal jaren op school doorgebracht. Gebruikt voor statistische doeleinden, evenals om opleidingspunten te bepalen in het selectieraster van federale geschoolde werknemers.