Provincial Nominee-programma

Ben je op zoek naar een nieuw hoofdstuk van je leven in Canada tussen 2022-23? U voegt zich bij de miljoenen mensen die ervoor kiezen om elk jaar permanent naar Canada te emigreren. In dit artikel splitsen we Canada's Provincial Nominee Programs (PNP's) op, met een overzicht van de beste Provincial Nominee Programs (PNP's) voor personen die naar Canada willen emigreren. We hebben ook de top 3 van Canadese territoria bijgewerkt die immigratie aanbieden.

PNP's vormen een integraal onderdeel van het immigratiebeleid van Canada, met naar verwachting meer dan 200,000 mensen die tussen 2020 en 2022-23 Canada PR zullen verkrijgen via een Provinciaal Nominee-programma.

Provinciale genomineerde programma's hebben quota

Provinciale genomineerde programma's zijn ook de snelst groeiende economische Canadese immigratieroute. In meer recente jaren heeft de Canadese regering de jaarlijkse toewijzingen van de provincies voor elke provincie consequent verhoogd, wat het toenemende belang van PNP's binnen het algehele Canadese immigratielandschap aantoont.

Elke provincie en elk territorium biedt immigratieprogramma's aan

Canada heeft momenteel dertien (13) provincies en territoria. Hiervan hebben er elf (11) actieve Provinciale Nominee Programma's (PNP's). Met deze programma's kan elk van deze provincies individuen selecteren die zullen voorzien in een unieke behoefte van de provincie.

De provincie British Columbia heeft bijvoorbeeld een Tech Pilot PNP stroom omdat de provincie een groeiende technologiesector heeft die meer arbeiders nodig heeft. Ondertussen heeft de provincie Nova Scotia een PNP die specifiek is gericht op het aantrekken van artsen, omdat de provincie meer medische professionals nodig heeft.

Maar PNP's gaan niet alleen over beroepen, maar er zijn ook PNP's die gericht zijn op immigranten met Franstalige vaardigheden, of met familiebanden in de provincie, of met eerdere werk- of opleidingservaring in de provincie.

Wat nog belangrijker is, provinciale genomineerde programma's (PNP's) zijn op zichzelf permanente verblijfsprogramma's. Dit betekent dat als u met succes een provinciale nominatie kunt verkrijgen, u een officiële aanvraag kunt indienen voor de status van permanent ingezetene van Canada.

PNP's omvatten meerdere stappen

Het verkrijgen van de status van permanent ingezetene van Canada via een PNP is een proces dat uit meerdere fasen bestaat. Eerst moet u een provinciale nominatie aanvragen bij de Canadese provincie van uw voorkeur. Als uw provinciale nominatie wordt goedgekeurd, moet u opnieuw een aanvraag indienen voor de status van permanent ingezetene van Canada.

Sommige provinciale genomineerden zijn onafhankelijk

Niet alle Provinciale Nominee-programma's zijn afgestemd op of gekoppeld aan Canada's Express Entry-systeem. Als u bent genomineerd via een van deze PNP-streams, ontvangt u 600 extra punten toegevoegd aan uw Comprehensive Ranking System (CRS)-score, zodat u uw definitieve Canadese PR-aanvraag kunt indienen en deze zeer snel kunt laten verwerken. Meestal duurt het ongeveer zes maanden.

Een Non-Express Entry Provinciaal Nominee-programma duurt meestal minder dan twee jaar om te worden verwerkt, hoewel het mogelijk is om een ​​werkvergunning te verkrijgen terwijl uw aanvraag wordt verwerkt.

Criteria voor het kiezen van de beste PNP om naar Canada te emigreren

Er zijn meer dan 80 actieve Provinciale Nominee-programma's, dus het kan een beetje moeilijk zijn om de beste optie voor jou te vinden. Maar om de beste opties te selecteren, hebben we een paar beslissingen genomen:

We hebben gekeken naar de best mogelijke opties voor mensen die geen werk- of opleidingservaring hebben in Canada. Als je Canadese werkervaring of opleiding hebt, kom je mogelijk in aanmerking voor een andere PNP-stroom of heb je een andere immigratieoptie.

We hebben ook PNP's voor zakenmensen en ondernemers opgenomen. Er zijn PNP-stromen voor diegenen die een bedrijf willen starten in Canada, maar hiervoor moet je ervaring hebben met het beheren van een bedrijf en een investering van CAD $ 100,000.

Top 10 Provinciale genomineerde programma's in Canada

1. Ontario Immigrant Nominee-programma (OINP)

provincie Ontario heeft een van de meest gevarieerde en dynamische van Canada's Provinciale Nominee-programma's. Afgestudeerden, geschoolde werknemers en zakenmensen kunnen hun immigratie naar Ontario plannen.

De immigratiedienst van Ontario biedt de volgende unieke routes naar Canada. Provinciaal Ontario Genomineerd programma.

Om in aanmerking te komen voor Ontario's Express Entry-streams, moet u een kennisgeving van interesse van Ontario hebben ontvangen en moet u een actueel geldig profiel hebben met uw meest recente werkervaring, opleiding en taaltests in het Express Entry-systeem van de federale overheid.

Aanvragers van de OINP kunnen zich in de federale Express Entry-pool bevinden. De OINP omvat momenteel drie Express Entry-uitgelijnde streams.

In deze gevallen kent een provinciale OINP-nominatie de aanvrager 600 extra Comprehensive Ranking System (CRS)-punten toe, met een uitnodiging om kort daarna te volgen wanneer Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) een loting uit de pool houdt.

Snelle toegang Human Capital Priorities Stream

De expresinvoer Prioriteitenstroom voor menselijk kapitaal is bijzonder populair gebleken sinds de introductie in 2015. De stream is bedoeld voor geschoolde werknemers met de vereiste opleiding, werkervaring en taalvaardigheid in het Frans of Engels

Franstalige geschoolde werkersstroom

Er is ook een Franstalige geschoolde werkersstroom, voor kandidaten voor Express Entry met vaardigheid in het Engels en Frans.

Geschoolde handelsstroom

Geschoolde handelsstroom, voor Express Entry-kandidaten met ervaring in een inruilbedrijf in Ontario.

In andere gevallen kunnen aanvragers in Ontario aankomen via het OINP zonder het Express Entry-systeem te hebben doorlopen.

Internationale studenten en afgestudeerden profiteren van stromen die gericht zijn op nieuwe immigranten met verschillende opleidingsniveaus.

2. Provinciaal genomineerdenprogramma van British Columbia (BCPNP)

De immigratie van British Columbia biedt brede stromen en categorieën voor geschoolde werknemers, afgestudeerden en ondernemers in het Provinciale Nominee-programma.

Het British Columbia Provincial Nominee Program is een van de meest gevarieerde van alle PNP's, met twee brede stromen voor werknemers en afgestudeerden: Skills Immigration en Express Entry BC.

BC geschoolde immigratie

Bekwaam Immigratie is voor geschoolde en halfgeschoolde werknemers in veeleisende beroepen in British Columbia. Het maakt gebruik van een op punten gebaseerd uitnodigingssysteem. Het proces omvat het online registreren en aanvragen van de BC PNP en een papieren aanvraagprocedure voor een permanente verblijfsvergunning.

Voor sommige categorieën heb je misschien geen eerdere werkervaring nodig. Geschoolde werknemers kunnen werkervaring in het buitenland hebben. Aanvragers op instapniveau en halfgeschoolde categorieën hebben BC-werkervaring nodig. Recente internationale afgestudeerden van een Canadese postsecundaire instelling hebben mogelijk geen werkervaring nodig, afhankelijk van de baan die wordt aangeboden.

Express-invoer BC

Express-invoer BC is een snellere manier voor in aanmerking komende geschoolde werknemers om naar British Columbia te verhuizen. U moet ook in aanmerking komen voor een federaal programma voor economische immigratie. Het maakt gebruik van een op punten gebaseerd uitnodigingssysteem en is een volledig webgebaseerd registratie- en aanvraagproces voor zowel het BC PNP als het permanente verblijfsproces.

Je hebt geen BC-werkervaring nodig. U moet echter beschikken over relevante werkervaring en voldoen aan andere vereisten zoals opleiding en taalvaardigheid.

Deze stromen zijn verder onderverdeeld in verschillende categorieën. Sommige BC-PNP-categorieën zijn afgestemd op het Canadese federale Express Entry-immigratieselectiesysteem.

Succesvolle kandidaten in een van deze categorieën krijgen 600 extra punten van het Comprehensive Ranking System (CRS) en een uitnodiging voor permanent verblijf bij een volgende trekking uit de pool.

BC Tech Pilot-programma

De BC-PNP biedt ook een Tech Pilot-programma, geïntroduceerd in 2017, waarbij tech- en IT-medewerkers naar British Columbia kunnen emigreren en een permanent verblijf in Canada kunnen krijgen.

3. Alberta Immigrant Nominee-programma (AINP)

Retourneren is een van Canada's meest populaire bestemmingen voor nieuwkomers en biedt PNP-streams voor kandidaten voor Express Entry en kandidaten voor niet-Express Entry. Het Provinciale Nominee-programma verwelkomt geschoolde arbeiders, internationale afgestudeerden en ondernemers in de provincie.

Het Genomineerd programma voor immigranten in Alberta (AINP) wordt beheerd door de overheid van Alberta in samenwerking met de federale overheid.

De AINP biedt in feite drie streams: de Opportunity Stream, de Express Entry Stream en de Self-Employed Farmer Stream.

Kansenstroom in Alberta

Het Kansenstroom biedt een traject naar een permanent verblijf in Canada voor buitenlandse werknemers die in Alberta werken, die een baanaanbieding van een werkgever in Alberta nodig hebben om in aanmerking te komen.

Alberta Express Entry-stream

Het Express Entry-stream biedt een route voor Express Entry-kandidaten die Alberta uitnodigt om zich aan te melden bij de provincie. Kandidaten worden uitgenodigd via hun Express Entry-accounts waarbij de exacte selectiecriteria niet openbaar worden gemaakt.

Express Entry-kandidaten die een provinciale nominatie ontvangen via een aan Express Entry gekoppelde stream ontvangen 600 extra Comprehensive Ranking System (CRS)-punten en een uitnodiging om bij een volgende trekking uit de pool een aanvraag (ITA) voor permanent verblijf in Canada in te dienen.

Stroom voor zelfstandige boeren in Alberta

De AINP biedt ook de Zelfstandige Boer-stream voor ervaren boeren met de aangetoonde capaciteit om een ​​boerderij in Alberta te exploiteren.

4. Saskatchewan Immigrant Nominee-programma (SINP)

Deze provincie Saskatchewan is op zoek naar kandidaten voor Express Entry, evenals werknemers in veelgevraagde beroepen. De provincie heeft een divers en actief immigratieprogramma om op deze groei in te spelen en deze aan te moedigen, aangezien categorieën voortdurend evolueren of worden gecreëerd om in te spelen op de behoeften van de arbeidsmarkt.

Als een van Canada's Provinciale Nominee-programma's (PNP's) biedt de SINP een verscheidenheid aan categorieën en subcategorieën voor potentiële immigratiekandidaten.

De meeste van deze werken buiten het Express Entry-systeem, wat betekent dat een aanvrager een aanvraag voor nominatie voor PR van de provincie kan indienen zonder een Express Entry-profiel aan te maken, de pool in te gaan en te wachten op een uitnodiging om te solliciteren (ITA) in een loting.

Saskatchewan internationale geschoolde werknemer

Er is ook één op Express Entry afgestemd programma, de Saskatchewan International Skilled Worker: Express Entry-subcategorie, die zou kunnen leiden tot die uiterst belangrijke provinciale nominatie en een extra 600 Comprehensive Ranking System (CRS)-punten, wat leidt tot een uitnodiging in een toekomstige Express Entry-trekking.

Als u werkt in een van de beroepen die op de provincies Lijst met veelgevraagde beroepen, of als u momenteel in Saskatchewan werkt, is er mogelijk een subcategorie voor u.

Het Internationale geschoolde werknemer categorie: Saskatchewan Express Entry en Saskatchewan-beroepen in-demand. De categorie Saskatchewan Experience.

Saskatchewan Ondernemersprogramma

De immigratieautoriteiten van Saskatchewan verwelkomen ook buitenlandse investeringen om zakelijke kansen in Saskatchewan te stimuleren. Als u een bedrijfsidee heeft of een bestaand bedrijf in Saskatchewan wilt kopen en uitbreiden, Saskatchewan Ondernemersprogramma kan het begin zijn van een spannende nieuwe investering.

Pas afgestudeerden van hogescholen en universiteiten in Saskatchewan die geïnteresseerd zijn in het beheren van hun eigen bedrijf, zijn mogelijk geïnteresseerd in de categorie Saskatchewan International Graduate Entrepreneur.

Een andere zakelijke optie is te vinden in de Saskatchewan boerderij eigenaar en Operator-categorie, die nauw samenwerkt met boeren in het buitenland die zich in de provincie willen vestigen en een boerderij willen vestigen.

5. Nova Scotia Genomineerd Programma (NSNP) 

Nova Scotia Genomineerd Programma (NSNP) biedt verschillende immigratiestromen aan die gericht zijn op een breed scala aan potentiële nieuwkomers in Canada. Van internationale afgestudeerden en tijdelijke buitenlandse werknemers in Nova Scotia tot geschoolde werknemers en ondernemers buiten Canada, veel mensen vinden hun weg naar de status van permanent ingezetene van Canada via een immigratiestroom in Nova Scotia.

Via een reeks NSNP-stromen, waarvan sommige zijn afgestemd op het federale Express Entry-systeem, richt Nova Scotia zich op kandidaten die de ervaring en menselijke kapitaalfactoren hebben die de provincie nodig heeft om haar economie en gemeenschappen op te bouwen.

NSNP Express-invoer

De NSNP onderhoudt een actieve interactie met de federale Express Entry-pool en kandidaten hebben mogelijk een reeks opties als ze geïnteresseerd zijn om naar Nova Scotia te verhuizen.

Nova Scotia Arbeidsmarktprioriteitenstroom

De Stroom Arbeidsmarktprioriteiten is een dynamische en flexibele stroom waarmee de provincie in aanmerking komende kandidaten uit de Express Entry-pool kan selecteren op basis van de nieuwste arbeidsmarktbehoeften, en hen kan uitnodigen om zich aan te melden voor provinciale nominatie.

Elke uitnodigingsronde selecteert kandidaten in de Express Entry-pool met werkervaring in een bepaald beroep of beroep. Kandidaten die via deze stroom worden geselecteerd, kunnen rekenen op vruchtbare carrièremogelijkheden in de provincie, omdat hun beroep is gericht omdat er lokaal een tekort is aan die ervaring en vaardigheden.

NSNP Skilled Worker-stream

De NSNP Skilled Worker-stroom, die buiten het federale Express Entry-systeem werkt, biedt een route naar de status van permanent ingezetene voor internationale afgestudeerden en buitenlandse werknemers met een baanaanbieding van een Nova Scotia werkgever.

Arts- en arbeidsmarktprioriteiten voor artsenstreams

Elders zijn de prioriteiten voor arts en arbeidsmarkt voor Artsen streams verwelkomen individuen in specifieke medische beroepen om de status van permanent ingezetene aan te vragen via zowel een niet-Express Entry- als een Express Entry-stroom die samenwerken met lokale gezondheidsautoriteiten om vacante posities in te vullen.

Ondernemers worden hoog gewaardeerd door de provincie en de NSNP biedt voor beiden routes naar een vaste woonplaats internationale afgestudeerden in Nova Scotia en ervaren zakenmensen wereldwijd door de oprichting of aankoop van een bedrijf in Nova Scotia.

6. Prince Edward Island Provinciaal Nominee Programma (PEI PNP)

Als u naar Canada wilt emigreren en overweegt te verhuizen naar de provincie Prins Edwardeiland, dan kan het PEI Provincial Nominee Program, beter bekend als de PEI PNP, de perfecte Canadese immigratieoptie voor u zijn.

De PEI PNP biedt immigratiestromen voor kandidaten in de Canadese Express Entry-pool van de regering, evenals geschoolde werknemers (momenteel werkzaam in PEI of buiten Canada), afgestudeerden van lokale instellingen voor hoger onderwijs en zakelijke immigranten die een bedrijf willen runnen in PEI .

Hier zijn enkele details over die PEI PNP-stromen, met handige links naar criteria en aanvraagprocedures.

PEI Express-invoer

De PEI Express Entry-stroom is een belangrijk onderdeel van de PEI PNP, met name omdat bijna elke kandidaat in de Express Entry-pool een PEI blijk van belangstelling. Zoals met alle aan Express Entry gekoppelde PNP's, ontvangen succesvolle aanvragers 600 extra Comprehensive Ranking System (CRS)-punten, wat resulteert in een uitnodiging om zich aan te melden (ITA) bij een volgende Express Entry-trekking.

Internationale Graduate-stroom

Als u bent afgestudeerd aan een aangewezen universiteit of hogeschool op Prince Edward Island (PEI) en u momenteel in de provincie werkt, kunt u mogelijk een aanvraag voor een permanente verblijfsvergunning in Canada indienen via de PEI PNP International Graduate-stroom, onderdeel van de categorie Arbeidsimpact.

Kritieke Worker Stream

Voor werknemers met ervaring in een veelgevraagd beroep.

Zakelijke werkvergunning stream

Voor internationale zakelijke aanvragers die willen investeren in en een bedrijf willen runnen in PEI.

Andere populaire provincies die provinciale genomineerden aanbieden

Northern Territories met immigratieprogramma's

Conclusie

We hopen dat sommige van deze immigratieprogramma's je zullen helpen om in 2022-23 naar een van de prachtige provincies of territoria van Canada te verhuizen. We raden u verder aan om een gratis immigratie beoordeling om te zien voor welke programma's u in aanmerking komt. Veel geluk!