Canada's Federal Skilled Worker Program is een programma (FSWP) dat speciaal is ontworpen voor buitenlandse immigranten die permanent in Canada willen werken. Het programma stelt kandidaten die niet in Canada zijn geweest in staat om zich aan te melden voor immigratie naar Canada als permanente bewoners online via het Express Entry-systeem.

Inzicht in het federale programma voor geschoolde werknemers van Canada

FSWP is een objectief systeem dat door de Canadese regering is ingevoerd voor kandidaten die permanent willen emigreren en werken in Canada. Het systeem verving het oude systeem dat werd gebruikt om kandidaten te kiezen op basis van subjectieve redenen. Met FSWP worden alle aanvragers beoordeeld op basis van hun rang in zowel het Comprehensive Ranking System als de selectiefactoren. Met het Federal Skilled Worker Program worden kandidaten nu uniform gerangschikt op basis van onder meer leeftijd, opleiding, taalvaardigheid, werkervaring en beroep.

Voordelen van het federale geschoolde werknemersprogramma

De FSWP heeft enkele voordelen ten opzichte van andere expresinvoersystemen waarvan de kandidaten die Canada PR op grond daarvan aanvragen, kunnen genieten. De voordelen zijn onder meer:

  • Het kan in zeer korte tijd worden verkregen, slechts zes maanden.
  • Het biedt het hoogste percentage van de vergunning aan immigranten die een Canadese PR-vergunning aanvragen. In 2018 bood het vergunning aan meer dan de helft van de aanvragers die PR aanvroegen.
  • Kandidaten hebben geen connecties nodig om in aanmerking te komen voor dit programma. Zodra u de minimumvereisten bereikt, kunt u online solliciteren en kans maken op een uitnodiging om te solliciteren (ITA).

Vereisten voor het federale geschoolde werknemersprogramma

Om in aanmerking te komen voor een aanvraag voor FSWP, moet een kandidaat voldoen aan de minimumvereisten voor het programma.

Hieronder staan ​​de eisen waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen.

Werkervaring

De eerste vereiste voor dit programma is een jaar werkervaring in een geschoolde baan in de afgelopen tien jaar voordat u solliciteert. De ervaring moet een baan zijn die is gerangschikt volgens de nationale beroepsclassificatie als:

  • Managerfuncties (vaardigheidstype 0)
  • Professionele banen (vaardigheidsniveau A)
  • Technische banen en ambachten (vaardigheidsniveau B)

De ervaring kan zijn in de vorm van:

  • Een fulltime baan waarbij je 12 maanden werkt
  • Een parttime baan gelijk aan een fulltime baan van een jaar
  • Studentenjob waarin je wordt uitbetaald in loon of provisie

Taalvaardigheid

U moet een taaltest afleggen in het Engels of Frans om uw niveau in een van de talen aan te tonen. De test toont uw vaardigheid in spreken, luisteren, schrijven en lezen. Voor Engels kun je IELTS nemen en voor Frans kun je FEC nemen.

Je moet ook het minimumcijfer behalen voor Canada Language Bench Mark, dat in totaal 7 is. Hoe hoger je scoort, hoe groter de kans op kwalificatie. De taaltoets vervalt twee jaar na de dag waarop u de uitslag heeft gekregen.

Educatie

U moet een diploma of certificaat hebben behaald op een Canadese middelbare school of als u buiten Canada naar school bent geweest, moet u een diploma of certificaat hebben dat gelijkwaardig is aan een Canadese middelbare school en vervolgens het volgende overleggen:

  • buitenlandse diploma's en
  • een Educatieve Credential Assessment voor immigratiedoeleinden waaruit blijkt dat u een school hebt afgerond die gelijkwaardig is aan een Canadese middelbare school.

Bewijs van Fonds

Je moet een bewijs hebben dat je genoeg geld hebt om je met je gezin in Canada te vestigen of een bewijs dat je een baan hebt gekregen of dat je legaal in Canada kunt werken. Als u niet aan de financiële vereisten voldoet, komt u niet in aanmerking voor het Federal Skilled Worker Program. Een ander ding over dit programma is dat het fonds toeneemt naarmate het aantal gezinsleden toeneemt. U ziet de details hieronder.

Ontvankelijkheid

U moet Canada binnenkomen voordat u in aanmerking kunt komen voor de Federal Skilled Worker Class. Dit betekent dat u door de politie moet worden vrijgesproken van het hebben van geen strafblad. Ook moet u medisch gekeurd zijn om aan te tonen dat u medisch geschikt bent.

Geschiktheid voor federaal geschoolde werknemersprogramma

Zodra u aan de bovengenoemde vereisten hebt voldaan, komt u in aanmerking voor een permanente verblijfsvergunning in Canada via het Federal Skilled Worker Program, georganiseerd volgens het systeem voor uitdrukkelijke toegang van IRCC.

Federale fondsen voor geschoolde werknemersprogramma's

De FSWP vereist dat u een bepaald bedrag op de bank moet hebben voordat u in aanmerking kunt komen voor het aanvragen van expresinvoer via het systeem. Het geld geeft aan dat je klaar bent om je met je gezinsleden in Canada te vestigen. Als u niet aan deze criteria kunt voldoen, komt u mogelijk niet in aanmerking om via dit programma Canada PR aan te vragen.

Het fonds neemt toe naarmate het aantal gezinsleden toeneemt. Deze tabel toont het minimumbedrag dat u nodig heeft om naar Canada te emigreren. Als je meer geld hebt, moet je het volledige bedrag in je profiel of sollicitatie vermelden.

Vereisten voor schikkingsfondsen bekijken
Aantal
familieleden
Vereiste middelen
(in Canadese dollars)
1 $ 12,960
2 $ 16,135
3 $ 19,836
4 $ 24,083
5 $ 27,315
6 $ 30,806
7 $ 34,299
Voor elk extra gezinslid $ 3,492

Aanvaardbaar bewijs van fondsen voor FSWP

Fondsen moeten direct voor u beschikbaar zijn. U kunt bijvoorbeeld geen eigen vermogen op onroerend goed gebruiken als bewijs van afwikkelingsfondsen. U kunt dit geld ook niet van een ander lenen. U moet dit geld kunnen gebruiken om de kosten van levensonderhoud van uw gezin te betalen (ook als ze niet met u meegaan).

Als uw echtgenoot met u meegaat, kunt u het geld dat u samen hebt op een gezamenlijke rekening tellen. U kunt mogelijk alleen geld tellen op een rekening op hun naam, maar u moet bewijzen dat u toegang heeft tot het geld.

Het geld moet beschikbaar zijn zowel wanneer u een aanvraag indient als wanneer (indien) wij u een permanent verblijfsvisum afgeven. U moet bij aankomst aan een immigratiebeambte bewijzen dat u legaal toegang heeft tot het geld dat u hier kunt gebruiken. Als bewijs moet u officiële brieven krijgen van banken of financiële instellingen waar u geld bewaart.

Brief(s) moeten:

  • worden afgedrukt op het briefhoofd van de financiële instelling
  • hun contactgegevens vermelden (adres, telefoonnummer en e-mailadres)
  • vermeld uw naam
  • lijst uitstaande schulden zoals creditcardschulden en leningen
  • omvatten voor elke lopende bank- en beleggingsrekening de
    • rekeningnummers
    • datum waarop elke rekening is geopend
    • huidige saldo van elke rekening
    • gemiddeld saldo van de afgelopen 6 maanden

IRCC werkt het minimumbedrag dat u nodig heeft elk jaar bij, gebaseerd op 50% van de afkaptotalen voor lage inkomens. De wijzigingen zijn klein, maar er is een kans dat ze van invloed kunnen zijn op uw geschiktheid. Zorg ervoor dat u de nieuwe nummers controleert zodra ze zijn geplaatst.

Selectiefactoren van federale geschoolde werknemers Program

Kandidaten die aan de eisen voldoen, dienen aan te geven dat zij de volgende punten behalen in de onderstaande selectiefactor. De kandidaat moet 60 van de 100 punten scoren in het geschiktheidspuntenraster.

Controleer FSW-selectiecriteria
FSWP-selectiefactor Punten
Educatie 25
Taalvaardigheid 28
Leeftijd 12
Werkervaring 15
Geregeld werk 10
Aanpassingsvermogen 10
Minimale slaagscore 67

Zodra een kandidaat aan deze vereisten voldoet, kan de kandidaat een uitdrukkelijke toelating aanvragen, maar kandidaten die deze vereisten hebben, moeten ook weten dat bepaalde voorwaarden, zoals een strafblad of medische aandoeningen, hen niet-ontvankelijk kunnen maken in Canada en dat ze daarom kunnen worden gediskwalificeerd.

Geschiktheidscriteria voor federale geschoolde werknemers in Canada

Opleidingsniveau
Opleidingsniveau Punten
Doctoraal (PhD) niveau 25
Masterniveau 23
Twee of meer postsecundaire graden - ten minste één voor een programma van ten minste 3 jaar 22
Post-secundair diploma - 3 jaar of langer 21
Post-secundair diploma - 2 jaar 19
Post-secundair diploma – 1 jaar 15
Middelbare school 5
maximaal 25
Taalvaardigheid
Taalvaardigheid
het Engels IELTS-score Punten
Eerste officiële taal Spreken Het luisteren lezing schrijf-
CLB 9 6 6 6 6 6 punten/vaardigheid
CLB 8 5 5 5 5 5 punten/vaardigheid
CLB 7 4 4 4 4 4 punten/vaardigheid
Tweede officiële taal (OPTIONEEL)
*Score moet worden behaald in alle vier de vaardigheden 4 4 4 4 4 punten
het Engels CELPIP-score Punten
CLB 9 9 9 9 9 6 punten/vaardigheid
CLB 8 8 8 8 8 5 punten/vaardigheid
CLB 7 7 7 7 7 4 punten/vaardigheid
Tweede officiële taal (OPTIONEEL)
*Score moet worden behaald in alle vier de vaardigheden 5 5 5 5 4 punten
Français Merk TEF Punten
Première langue officielle Expressie oraal Compréhension de l'orale Compréhension de l'écrit Expressie écrite
NCLC 9 371+ 298+ 248+ 371+ 6 punten/competentie
NCLC 8 349-370 280-297 233-247 349-370 5 punten/competentie
NCLC 7 310-348 249-279 207-232 310-348 4 punten/competentie
Seconde langue officielle (OPTIONELLE)
*Vous devez atteindre le seuil minimal dans chacune des quatre compétences linguistiques 226-371 + 181-298 + 151-248 + 226-371 + 4 punten
Français Markering TCF Punten
Première langue officielle Expressie oraal Compréhension de l'orale Compréhension de l'écrit Expressie écrite
NCLC 9 14+ 523+ 524+ 14+ 6 punten/competentie
NCLC 8 12-13 503-522 499-523 12-13 5 punten/competentie
NCLC 7 10-11 458-502 453-498 10-11 4 punten/competentie
Seconde langue officielle (OPTIONELLE)
*Vous devez atteindre le seuil minimal dans chacune des quatre compétences linguistiques 6+ 369-397 + 375-405 + 6+ 4 punten
maximaal 28
Leeftijd factor
Leeftijd Punten
onder 18 0
18-35 12
36 11
37 10
38 9
39 8
40 7
41 6
42 5
43 4
44 3
45 2
46 1
47 en ouder 0
maximaal 12
Werkervaring
Geregeld werk
Aangeboden werkaanbieding Punten
If En
U werkt momenteel in Canada met een tijdelijke werkvergunning. Uw werkvergunning is geldig zowel wanneer u zich aanmeldt als wanneer het visum wordt afgegeven (of u bent gemachtigd om in Canada te werken zonder werkvergunning wanneer uw visum wordt afgegeven)

en

IRCC heeft uw werkvergunning afgegeven op basis van een positieve Labour Market Impact Assessment (LMIA) van Employment and Social Development Canada (ESDC). Uw werkgever zou de LMIA hebben aangevraagd, die u vervolgens bij uw aanvraag bij IRCC moest voegen

en

U werkt voor een op uw tewerkstellingsvergunning genoemde werkgever die u een vaste baan heeft aangeboden op basis van uw aanvaarding als vakkracht.

10
U werkt momenteel in Canada in een baan die is vrijgesteld van de LMIA-vereiste op grond van een internationale overeenkomst (zoals de Noord-Amerikaanse vrijhandelsovereenkomst) of een federaal-provinciale overeenkomst. Uw werkvergunning is geldig zowel wanneer u zich aanmeldt als wanneer het visum wordt afgegeven (of u bent gemachtigd om in Canada te werken zonder werkvergunning wanneer uw visum wordt afgegeven)

en

Uw huidige werkgever heeft u een vaste baan aangeboden op basis van uw aanvaarding als vakkracht

en

U werkt minimaal 1 jaar aaneengesloten bij die werkgever, voltijds of deeltijds equivalent.

10
U hebt momenteel geen werkvergunning of bent niet van plan om in Canada te gaan werken voordat u een permanent verblijfsvisum krijgt.

OR

U werkt momenteel in Canada en een andere werkgever heeft u een vaste voltijdbaan aangeboden

OR

U werkt momenteel in Canada in een baan die is vrijgesteld van een Arbeidsmarkteffectbeoordeling, maar niet onder een internationale of federaal-provinciale overeenkomst.

Een werkgever heeft u een vaste baan aangeboden op basis van uw aanvaarding als vakkracht

en

De werkgever heeft een positieve Labour Impact Assessment van ESDC

10
maximaal 10
Aanpassingsvermogen
Aanpassingsfactor Punten
Je eerdere werk in Canada

Je hebt minimaal een jaar fulltime gewerkt in Canada (NOC Skill Type 0, A of B) met een geldige werkvergunning of terwijl je geautoriseerd bent om in Canada te werken.

10
Het voltijdse werk van uw echtgenoot of partner in Canada

Uw echtgeno(o)t(e) of samenwonende partner heeft ten minste één jaar voltijds gewerkt in Canada met een geldige werkvergunning of terwijl hij bevoegd was om in Canada te werken.

5
Je eerdere studie in Canada

Je hebt ten minste twee academische jaren voltijds (15 uur/week) gestudeerd in een programma van ten minste twee jaar op een middelbare of post-secundaire school in Canada, en je hebt gedurende die tijd een goede academische reputatie behouden.

5
Eerdere studie van uw echtgenoot of partner in Canada

Uw echtgeno(o)t(e) of samenwonende partner heeft ten minste twee academische jaren voltijds (15 uur/week) gestudeerd in een programma van ten minste twee jaar op een middelbare of post-secundaire school in Canada, en behield een goede academische reputatie tijdens die tijd.

5
Geregeld werk in Canada

U heeft punten verdiend onder Factor 5: Arrangementen

5
Het taalniveau van uw echtgenoot of partner

Uw echtgeno(o)t(e) heeft een taalniveau Engels of Frans op CLB 4-niveau of hoger in alle vier de taalvaardigheden (IELTS Luisteren 4.0, Lezen 4.5, Schrijven 3.5, Spreken 4.0)

5
Familieleden in Canada

U, of uw echtgeno(o)t(e) of samenwonende partner, heeft een familielid dat in Canada woont EN 18 jaar of ouder EN een Canadees staatsburger of permanent ingezetene is, ofwel een:

  • ouder,
  • grootouder,
  • kind,
  • kleinkind,
  • kind van een ouder (broer of zus),
  • kind van een grootouder (tante of oom),
  • of kleinkind van een ouder (nicht of neef)
5
maximaal 10

Voor meer informatie over de selectiecriteria van FSW, zie de programmapagina op: CIC-website.

Checklist voor documenten van het federale geschoolde werknemersprogramma

Om express toegang via het FSWP-systeem aan te vragen, moet u ervoor zorgen dat de volgende documenten gereed zijn. De onderstaande documenten zijn verplicht voor alle aanvragers van permanent verblijf via uitdrukkelijke binnenkomst.

  • Reisdocument
  • Politie certificaat
  • Medisch testresultaat
  • Kopie bewijs van fonds
  • Kopie van huwelijksakte

Naast de bovengenoemde documenten kan het zijn dat u andere belangrijke documenten moet overleggen als u daarom wordt gevraagd.

Canadese ervaringsklasse (CEC)

Canada PR aanvragen onder FSW

Als u uw permanente verblijfsvergunning wilt krijgen via het Federal Skilled Worker Program, zullen de volgende gidsen u helpen vanaf het moment dat u controleert of u in aanmerking komt tot het moment dat uw PR aan u wordt afgegeven.

Stap 1: Controleer of u in aanmerking komt

De eerste stap die u moet nemen bij het aanvragen van PR in Canada via FSWP, is controleren of u in aanmerking komt voor het programma. Om in aanmerking te komen, moet u voldoen aan de minimumvereisten voor het aanvragen van uitdrukkelijke toegang tot Canada via het Federal Skilled Worker Program. Dit betekent dat u aan de hierboven genoemde vereisten moet hebben voldaan.

Stap 2: Zorg ervoor dat u over de benodigde documenten beschikt

Om uw online profiel voor snelle toegang aan te maken, moet u alle benodigde documenten voor die oefening verkrijgen. Uw documenten helpen u om in aanmerking te komen voor een snelle loting.

Enkele van de documentaires die u mogelijk nodig heeft, zijn:

Identificatie: U dient in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs zoals een geldig paspoort of andere reisdocumenten.

Resultaat taaltest: U moet een kopie hebben van het resultaat van uw taaltest waaruit uw taalvaardigheid in een van de Canadese officiële talen blijkt. U kunt IETLS voor Engels of FEC voor Frans gebruiken. Om geldig te zijn, moet het testresultaat binnen twee jaar vanaf de dag van aanvraag zijn. De mogelijkheid om beide talen te spreken draagt ​​bij aan uw punten.

Educatie: Voor onderwijs dat buiten Canada is voltooid, hebt u een ECA-beoordeling (Education Credentials Assessment) nodig om te bewijzen dat het gelijkwaardig is aan ten minste een Canadese middelbare school.

Stap 3: Maak een online exprestoegangsprofiel aan:

Nadat u de bovengenoemde documenten hebt voorbereid, kunt u uw online profiel voor expresinvoer maken met alle benodigde details om u hoog te scoren in de CRS. Afgezien van officiële documenten, moet u persoonlijke gegevens verstrekken die zelf zijn uitgeroepen.

Stap 4: Verbeter je profiel

Na uw registratie en u ontdekt dat uw score laag is, heeft u de mogelijkheid om deze te verbeteren en beter te ranken onder het Comprehensive Ranking System. U kunt dit op tal van manieren doen. Je kunt besluiten om je taalexamen opnieuw te doen als je score lager is dan de minimumscore.

Je kunt ook besluiten om extra werkervaring op te doen of te controleren of je in aanmerking komt voor een Provinciaal Nominee-programma onder het uitdrukkelijke invoersysteem.

Stap 5: Ontvang de uitnodiging om te solliciteren (ITA)

Na het voltooien van uw online expresregistratie, wacht u op de uitnodiging om te solliciteren. Na ontvangst van de ITA heeft u nog maar 60 dagen om uw aanvraag voor duurzaam verblijf in te dienen. ITA's worden om de twee weken gedaan door IRCC via express-toegangspool.

Stap 6: Dien uw e-aanvraag in

Wanneer u uw ITA hebt ontvangen, is het volgende wat u moet doen uw documenten voorbereiden voor online toepassing. Voordat u online solliciteert, moet u beschikken over:

  • je medisch onderzoek hebt afgerond bij een door het IRCC erkende arts
  • een politiecontrole verstrekken van alle landen waar u sinds uw 18e ten minste zes maanden heeft gewoond.

Uw e-aanvraag moet worden ingediend binnen 60 dagen vanaf de dag dat u uw ITA ontvangt, dus u wordt geadviseerd om al deze documenten te verzamelen en bij de hand te houden. De termijn hiervoor is relatief kort.

Stap 7: Bevestiging van permanente verblijfsstatus ontvangen

Nadat u uw online aanvraag heeft ingediend, zal een panel deze beoordelen en u een bevestiging sturen van uw permanente verblijfsstatus, hiermee bevestigt u dat u een PR-vergunning heeft verkregen. U krijgt dan een document ter bevestiging van permanent verblijf (COPR) aangeboden, ondertekend door een Canadese officier op een punt van binnenkomst of bij een IRCC-kantoor met de datum waarop de permanente verblijfsvergunning is afgegeven.

Stap 8: Vraag een PR-kaart aan

Nadat u uw bevestiging van duurzaam verblijfsdocument heeft ontvangen, vraagt ​​u direct een PR-kaart aan. Deze kaart kan worden gebruikt wanneer u buiten Canada reist als bewijs van uw status in Canada.

Veelgestelde vragen over het federale programma voor geschoolde werknemers

1: Wie komt in aanmerking voor het Federal Skilled Worker Program?

Ans: Professionals of geschoolde werknemers die permanent naar Canada willen emigreren en die meer dan een jaar ervaring hebben in een bepaalde baan. Kandidaten kunnen Canada inreizen met hun echtgenoot, common law-partner of kinderen.

2: Wat is de verwerkingstijd voor het Federal Skilled Worker Program?

Ans: Ongeveer 80% van de aanvragen wordt binnen zes maanden goedgekeurd. Voordat u uw aanvraag indient, moet u alle benodigde documenten gereed hebben.

3: Wie kan mij helpen met mijn Canadese PSWG?

Ans: Het programma wordt georganiseerd volgens het systeem voor uitdrukkelijke invoer door IRCC.

4: Wanneer is de trekking van het Federal Skilled Worker Program?

Ans: De loting voor FSWP wordt elke twee weken georganiseerd onder de expres-entry pool door IRCC. Na de trekking wordt een uitnodiging om te solliciteren (ITA) naar alle succesvolle kandidaten gestuurd. Als u tot de succesvolle studenten behoort, wordt van u verwacht dat u uw online aanvraag binnen 60 dagen vanaf de dag van uitnodiging indient.

U moet er ook voor zorgen dat alle benodigde documenten gereed zijn, want het proces duurt niet lang om te voltooien.

5: Welke werknemers zijn nodig in Canada onder FSWP?

Ans: Het federale programma voor geschoolde werknemers staat open voor een reeks geschoolde werknemers. Zodra de baan onder de nationale beroepsclassificatie valt als een O-, A- of B-baan.

Vaardigheidstype O (nul) omvat werken op gebieden die managementfuncties omvatten, zoals restaurantmanagers, foodservicemanagers enz.

Vaardigheidstype A omvat professionele banen, meestal van een universitair diploma. Het omvat engineering, IT, juridische beroepen.

Vaardigheidstype B omvat technische banen en geschoolde handel waarvoor een universitair diploma vereist is. Het omvat kantoorpersoneel, loodgieters enz.