in

Expres binnenkomst in Canada: geschiktheid, documenten, 7 stappen

U heeft gehoord over het Canada Express Entry Program, hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Als u naar Canada wilt verhuizen, is het Express Entry-programma een snelle manier om te immigreren. Dit artikel leidt u door de stappen voor het aanvragen van Express Entry, inclusief welke documenten u nodig heeft en hoe u uw CRS-score kunt schatten. Houd er rekening mee dat de vereisten voor Express Entry in Canada kunnen veranderen, dus controleer altijd de laatste informatie op de officiële website voordat je je aanvraag indient.

In dit artikel

Wat is het Canada Express Entry-programma?

Het Express Entry-programma is een manier voor geschoolde werknemers om naar Canada te emigreren. Als u in aanmerking komt, wordt u opgenomen in een pool van kandidaten. Van daaruit nodigt de overheid de best scorende kandidaten uit om een ​​permanente verblijfsvergunning aan te vragen. Het hele proces duurt meestal ongeveer zes maanden.

Soorten Canada Immigration Express Entry-programma's.

Er zijn drie hoofdtypen programma's onder Express Entry en een extra optie, het provinciale genomineerdenprogramma:

#1. Federaal programma voor geschoolde werknemers - The FSWP is voor mensen met ervaring in bepaalde geschoolde beroepen. Om in aanmerking te komen, moet je minimaal een jaar werkervaring hebben in een kwalificerend beroep en aan de taalvereisten voldoen.

#2. Federal Skilled Trades-programma - The FSTP is voor mensen met ervaring in bepaalde geschoolde beroepen. Om in aanmerking te komen, moet je twee jaar voltijdse werkervaring hebben (of een gelijkwaardige combinatie van deeltijdwerk) en aan de taalvereisten voldoen.

#3. Canadian Experience Class – The CEC is voor mensen met ervaring in Canada. Om in aanmerking te komen, moet je minimaal een jaar voltijdse werkervaring hebben (of een gelijkwaardige combinatie van deeltijdwerk) en aan de taalvereisten voldoen.

#4. Provinciaal genomineerdenprogramma - The PNP is voor mensen die zijn voorgedragen door een provincie of gebied. Elke provincie heeft zijn eigen deelnamevereisten, dus u moet contact opnemen met de provincie waarin u geïnteresseerd bent.

Factoren voor kwalificatie voor Express Entry

Om in aanmerking te komen voor Express Entry in Canada, moet u voldoen aan de vereisten van een van deze programma's en ook documenten kunnen overleggen om uw profiel te ondersteunen. Enkele van de factoren die worden beschouwd als een vereiste voor expres immigratie naar Canada zijn onder meer:

  • Nationaliteit/land van herkomst
  • Leeftijd van de aanvrager.
  • Talenkennis (Engels en Frans)
  • Educatie
  • Werkervaring
  • Gezinsleden
  • Aanwezigheid van een baanaanbieding in Canada

Raadpleeg onze CRS-schattertool voor meer informatie over deze factoren en hoe deze van invloed zijn op de Comprehensive Ranking System (CRS)-score van kandidaten, die wordt gebruikt om kandidaten voor Express Entry te rangschikken.

Documenten vereist voor Express Entry Application

Om u aan te melden voor het Express Entry-programma, moet u verschillende documenten overleggen die uw profiel beschrijven rond de hierboven vermelde EE-factoren. De documenten omvatten (maar zijn niet beperkt tot):

  • Een geldig internationaal paspoort of andere reisdocumenten;
  • Taaltestresultaten (Engels en/of Frans);
  • Onderwijscertificaat beoordelingsrapport.
  • Jobaanbiedingsbrief van een werkgever in Canada (optioneel);
  • Certificaat van politiekarakter – geen strafblad te bewijzen;
  • Medisch onderzoeksrapport van een bevoegde IRCC-arts;
  • Bewijs van voldoende geld om uw reis te vergemakkelijken en uw verblijf in Canada te dekken, wanneer u wordt uitgenodigd om een ​​aanvraag in te dienen.

Wat zijn de stappen om Express Entry in Canada aan te vragen?

Er zijn ongeveer zeven stappen om Express Entry in Canada aan te vragen, namelijk:

Stap #01: Zoek uw nationale beroepsclassificatie (NOC)

De eerste stap is om erachter te komen in welke NOC-categorie jouw baan valt. Het NOC is een lijst van alle beroepen in Canada, en elk beroep krijgt een code. U kunt de NOC-tool gebruiken om uw beroep te vinden en de bijbehorende code te zien. Hoe vindt u uw NOC-code.

Stap #02: Controleer of je een diplomawaardering nodig hebt

De volgende stap is om te kijken of u uw diploma's moet laten beoordelen. Dit is niet voor alle beroepen vereist, maar voor sommige wel. U kunt de website van het Foreign Credentials Referral Office gebruiken om erachter te komen of u een beoordeling nodig heeft en hoe u deze kunt krijgen. Uitchecken keuze voor beoordeling van diploma's.

Stap #03: Doe een taaltest

U moet een taaltest afleggen om te bewijzen dat u Engels of Frans spreekt op Canadian Language Benchmark (CLB) niveau zeven of hoger in alle vier de categorieën: lezen, schrijven, luisteren en spreken. Als uw eerste officiële taal Frans is, hoeft u geen Engelse test af te leggen, maar moet u wel een Franse test doen om uw taalvaardigheid te bewijzen. Hier zijn jouw taal test opties voor Canadese immigratie.

Stap #04: Controleer of u in aanmerking komt

De volgende stap is om te controleren of u aan alle Express Entry-vereisten voldoet. U kunt de Express Entry Eligibility Tool gebruiken om te zien of u in aanmerking komt. We hebben hierboven alle geschiktheidscriteria en vereisten voor u vermeld.

Stap #05: Schat uw CRS-score

De volgende stap om Express Entry in Canada aan te vragen, is het schatten van uw Comprehensive Ranking System (CRS)-score. Het CRS wordt gebruikt om kandidaten voor Express Entry te rangschikken en hen een score van 1200 punten te geven. De CRS houdt bij het toekennen van punten rekening met zaken als uw leeftijd, taalvaardigheid, opleiding en werkervaring. Gebruik onze CRS Punten Calculator pagina om een ​​schatting te krijgen van de punten die u krijgt.

Stap #06: Maak uw Express Entry-profiel aan

De volgende stap is om uw Express Entry-profiel. U moet informatie verstrekken over uzelf, uw vaardigheden, werkervaring, taalvaardigheid en opleiding. U moet ook een account bij Job Bank aanmaken (als u er nog geen heeft) en de inloggegevens opgeven in uw Express Entry-profiel. Je zult Job Bank gebruiken om banen in Canada te zoeken en gematcht te worden met Canadese werkgevers.

Stap #07: Ontvang een uitnodiging om te solliciteren (ITA)

De laatste stap van het Express Entry-programma is het ontvangen van een ITA van Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC). Als je hoog genoeg bent gerangschikt in de Express Entry-pool, zul je: ontvang een ITA. U heeft dan 60 dagen de tijd om online een volledige aanvraag voor duurzaam verblijf in te dienen. Als u wordt uitgenodigd, moet u aanvullende documenten overleggen, zoals uw paspoort, politiecertificaten en bewijs van fondsen.

Paspoortaanvraag en bevestiging van landing

De volgende en laatste stap bij het immigreren naar Canada via Express Entry is het verstrekken van uw paspoort aan het IRCC, zodat zij u een Confirmation of Permanent Residence (CPR) kunnen afgeven. U heeft een geldig paspoort nodig om naar Canada te kunnen reizen. Als u geen paspoort heeft, moet u er een hebben voordat u naar Canada kunt komen.

U moet ook het recht op permanent verblijf betalen en uw biometrische gegevens (vingerafdrukken en een foto) overleggen. U ontvangt uw reanimatie per post zodra IRCC uw volledige aanvraag heeft verwerkt. U moet de immigratiebeambte uw reanimatie tonen wanneer u in Canada landt. De officier zal dan uw paspoort afstempelen en u een tijdelijk verblijfsvisum (TRV) geven.

U hebt nu het Express Entry-proces voltooid en bent op weg om een ​​permanente inwoner van Canada te worden!

Conclusie

Het Express Entry-systeem is een geweldige manier voor geschoolde werknemers om naar Canada te immigreren. Als u voldoet aan de deelnamevereisten en voldoende punten kunt scoren, kunt u Express Entry aanvragen en een ITA ontvangen. Zodra u uw ITA heeft, moet u een volledige online aanvraag voor permanent verblijf indienen. Als uw aanvraag is goedgekeurd, bent u op weg om als permanent ingezetene in Canada te gaan wonen en werken

We hopen dat deze blogpost behulpzaam is geweest bij het uitleggen van het Express Entry-proces en wat je moet doen om via dit programma naar Canada te emigreren. Express Entry is een geweldige optie voor veel mensen die naar Canada willen verhuizen, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u in aanmerking komt en het proces begrijpt voordat u zich aanmeldt.

Als u vragen heeft over Express Entry of hulp nodig heeft bij uw aanvraag, helpen wij u graag verder. Neem contact met ons op voor meer informatie.