Studeren in Canada is nog nooit zo eenvoudig geweest voor bepaalde internationale studenten die in het buitenland willen studeren. CIC lanceerde de Canada Student Direct Stream (SDS) om de aanvraagprocedures voor studievergunningen te versnellen voor internationale studenten die hoger onderwijs in het land willen volgen.

Immigration, Refugees, and Citizenship Canada (IRCC) heeft dit programma opgezet om de snelle groei van internationale studentenaanvragen te ondersteunen. Het belangrijkste voordeel van de Student Direct Stream voor internationale studenten is dat het efficiëntere verwerkingstijden voor studievergunningen biedt. Met andere woorden, het programma is ontwikkeld om het aanvragen van een Canadese studievergunning sneller en efficiënter te maken voor internationale studenten.

Onder de Student Direct Stream profiteren studenten die woonachtig zijn in China, India, Pakistan, de Filippijnen, Vietnam, Marokko of Senegal en die vooraf aantonen dat ze over de financiële capaciteiten en taalvaardigheden beschikken om academisch te slagen in Canada, van snellere verwerkingstijden. IRCC's standaard voor Student Direct Stream-verwerking is twintig kalenderdagen.

Landen voor directe studentenstreaming

U kunt Study Direct Stream aanvragen als u legaal in deze landen woont:

  • China,
  • India,
  • Pakistan,
  • de Filipijnen,
  • Vietnam,
  • Marokko,
  • of Senegal.

Als je in een ander land woont (ook als je een staatsburger bent van een van de bovengenoemde landen), moet je een aanvraag indienen via de reguliere aanvraagprocedure voor een studievergunning. IRCC begint met het verwerken van uw aanvraag zodra u uw biometrische gegevens heeft ingediend en heeft aangetoond dat u aan alle voorwaarden voldoet toelatingseisen.

Vereisten voor Student Direct Stream

Om voor SDS in aanmerking te komen, moet u inwoner zijn van de hierboven genoemde landen en aan andere aanvullende vereisten voldoen.

  • Acceptatiebrief van een door de overheid goedgekeurde instelling in Canada
  • Voorafgaand medisch onderzoek naar bevestigingsdocument
  • Gegarandeerd investeringscertificaat (GIC) van $ 10,000 CAD of meer
  • Bewijs dat het collegegeld voor het eerste studiejaar in Canada is betaald
  • Bewijs van afstuderen van een Canadese middelbare school of een equivalent daarvan.
  • Bewijs van taaltestscore van minimaal 6 in elk gebied van de IELTS
  • Niveaux de compétence Linguistique canadiens (NCLC) score van minimaal 7 voor Frans.

Als u niet aan alle hierboven genoemde noodzakelijke vereisten voldoet, kunt u nog steeds een aanvraag indienen via het reguliere aanvraagproces voor een studievergunning, online of bij een visumaanvraagcentrum. Aanvragen die voldoen aan de reguliere studievergunningsvereiste worden behandeld volgens de reguliere studievergunningscriteria.

Verwerkingstijd student directe stream

De SDS is een versneld aanvraagproces voor een studievergunning voor buitenlandse studenten die hoger onderwijs willen volgen in Canada.

In tegenstelling tot de gebruikelijke verwerking van een studentenvisum die tot twee tot drie maanden kan duren, kun je met Student Direct Stream je visum binnen vier weken krijgen. Als u voldoet aan de geschiktheidscriteria en solliciteert via SDS, wordt uw aanvraag binnen 20 kalenderdagen verwerkt.

Er zijn echter gevallen waarin aanvragen langer kunnen duren dan normaal als u geen documenten en/of biometrische gegevens verstrekt. Moreso, aanvragen worden ook ontvangen en behandeld op basis van wie het eerst komt. Daarom moet u uw documenten vooraf voorbereiden wanneer u zich aanmeldt via de Student Direct Stream.

Om erachter te komen hoe lang het duurt om een ​​reguliere studievergunning aanvraag te verwerken, gebruik onze Canadees hulpmiddel voor verwerkingstijden voor immigratie.

Hoe een Student Direct Stream aan te vragen


Je moet je online aanmelden voor de Student Direct Stream. Naast de elektronische aanvraag moet u de volgende documenten overleggen:

  • Een kopie van uw acceptatiebrief van een postsecundaire DLI
  • Een kopie van het bevestigingsdocument van uw medisch onderzoek (indien nodig)
  • Een politiecertificaat
  • Bewijs dat u een gegarandeerd investeringscertificaat (GIC) heeft van $ 10,000 CAN
  • Bewijs dat je het collegegeld voor hun eerste studiejaar hebt betaald
  • Een kopie van uw meest recente onderwijstranscript
  • Bewijs dat u een taaltest hebt voltooid met vermelding van: een score van minimaal 6 voor Engels op het International English Language Testing System (IELTS), of een score van minimaal 7 voor Frans op de Test d'Evaluation de Français (TEF) .

Voor meer informatie over de bewijsstukken die nodig zijn voor het SDS, is een aanvraag te vinden op de IRCC-website.

Wat is een Gegarandeerd Investeringscertificaat (GIC)?

Een GIC is een Canadese belegging met een gegarandeerd of gegarandeerd rendement voor een vaste periode. Veel banken in Canada bieden GIC's aan. De bank die u de GIC aanbiedt, moet:

  • bevestig dat u een GIC hebt gekocht door u een van de volgende zaken te geven:
  • een attestatiebrief
  • een GIC-certificaat
  •  een bevestiging van de investeringsrichting of een bevestiging van het investeringssaldo
  • houd de GIC op een beleggingsrekening of een studentenrekening waartoe u pas toegang hebt als u in Canada aankomt
    bevestig uw identiteit voordat ze geld aan u vrijgeven

Zodra u in Canada aankomt, ontvangt u een deel van uw GIC. De rest wordt in de komende tien tot twaalf maanden aan u uitbetaald.

Als je GIC of bank niet aan deze criteria voldoet, kun je je niet aanmelden via de Student Direct Stream.

Waar kan ik een GIC krijgen?

U kunt een GIC krijgen van banken die op de website van de Canadian Deposit Insurance Company staan ​​vermeld. Zorg ervoor dat de door jou geselecteerde financiële instelling of bank een GIC aanbiedt en voldoet aan de vereisten voor de Student Direct Stream.

De volgende financiële instellingen of banken bieden GIC's aan die aan de criteria voldoen:

  • Bank van Peking
  • Bank of China
  • Bank of Montreal
  • Bank of Xian Co. Ltd.
  • Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC)
  • Tuinen
  • Habib Canadian Bank
  • HSBC Bank of Canada
  • ICICI Bank
  • industriële en commerciële bank van China
  • RBC Koninklijke Bank
  • SBI Canada Bank
  • Scotiabank

Hoe krijg ik een permanent verblijf in Canada via SDS Canada?

Canada maakt het gemakkelijk voor buitenlandse studenten om permanente inwoners te worden als ze in het land willen blijven.

Met de Post-Graduate Work Permit kunnen internationale studenten tot drie jaar na hun afstuderen in Canada blijven en werken. Na een jaar in Canada te hebben gewerkt, kunnen internationale afgestudeerden gekwalificeerd zijn om een ​​Canadese permanente verblijfsvergunning aan te vragen.

Veelgestelde vragen over Student Direct Stream

V. Welke van de Engelse taalvaardigheidstests worden geaccepteerd onder de SDS-aanvraag?

A. Onder het Student Direct Stream-programma moet je een bewijs van je IELTS-examen tonen, aangezien andere Engelse taalvaardigheidstests niet worden geaccepteerd onder de SDS-categorie.

V. Staat er iets nieuws gepland voor de Student Direct Stream?

A. De federale regering is van plan om de Student Direct Stream de komende vijf jaar uit te breiden. Deze uitbreiding omvat een nieuw applicatieservicesysteem dat tot doel heeft een enkele en gestroomlijnde ervaring te bieden aan buitenlandse studenten.

Kortom, u kunt samen op één plek een studievergunning, werkvergunning of tijdelijk visum voor een coöptermijn aanvragen.

V. Vervangt de Student Direct Stream de reguliere studievergunningenstroom van het IRCC?

A. De SDS vervangt op geen enkele manier de reguliere studievergunning van IRCC, maar in eenvoudige bewoordingen is het gewoon een snelle of versnelde stroom. Als u het VIB aanvraagt, maar niet in aanmerking komt, wordt uw aanvraag verwerkt volgens de reguliere verwerkingsprocedures.

V. Kosten voor aanmelding via Canada's Student Direct Stream?

A. Internationale studenten die zich aanmelden via Student Direct Stream Canada moeten een bewijs van volledige betaling van het collegegeld voor het eerste studiejaar kunnen tonen.

Dit kan er als volgt uitzien: een ontvangstbewijs van de DLI/school, een ontvangstbewijs van een bank waaruit blijkt dat het collegegeld is betaald aan de DLI, een officiële brief van de school waarin de betaling van het collegegeld wordt bevestigd, Aanvragers moeten ook een Gegarandeerd Investeringscertificaat overleggen (GIK).

V. Kan mijn gezin met mij meekomen via SDS Canada?

A. Ja. Uw echtgeno(o)t(e), samenwonende partner en kinderen ten laste kunnen met u meegaan als u een aanvraag indient via SDS Canada!

Ze kunnen ook in aanmerking komen voor snellere verwerkingstijden bij het indienen van aanvragen voor werkvergunningen, studievergunningen of bezoekersvisa.

Alle gezinsleden moeten hun aanvraag tegelijkertijd invullen en indienen. Wanneer u online solliciteert, geeft u aan dat er familieleden met u meegaan naar Canada. Hierdoor kunt u uw aanvraag tegelijkertijd met de uwe afronden.

V. Wat gebeurt er nadat u zich heeft aangemeld?

A. Na het indienen van uw aanvraag voor een studievergunning via de Student Direct Stream, moet u een afspraak maken om uw biometrische gegevens te verstrekken voordat het visumbureau uw aanvraag kan verwerken.

V. Wat gebeurt er als mijn SDS-aanvraag is goedgekeurd?

A. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u: Een introductiebrief, die u bij de landing op de luchthaven in Canada aan een grensbeambte overhandigt; bezoekersvisum, afhankelijk van uw vereisten.

Gefeliciteerd! Met de bevestiging van een goedgekeurde studievergunning ben je nu een stap dichter bij het nastreven van je droom om in Canada in het buitenland te studeren!

V. Wat gebeurt er als mijn SDS-aanvraag wordt geweigerd?

A. Als uw aanvraag wordt afgewezen of afgewezen door de visumfunctionaris, krijgt u een brief waarin de beslissing wordt toegelicht. Met al uw vragen kunt u terecht bij het visumkantoor.

V. Wat zijn de voordelen van het SDS van Canada?

A. Canada's Student Direct Stream, ook wel bekend als SDS Canada, helpt bij het versnellen en versnellen van de verwerking van studievergunningen voor sommige internationale studenten. De meeste SDS-aanvragen worden binnen twintig dagen verwerkt.