Vaker wel dan niet, hebben veel studenten zich afgevraagd of er mogelijkheden zijn om in Canada te werken en studeren voor internationale studenten. Het goede nieuws is 'JA', kunnen buitenlandse voltijdstudenten in deeltijd tot maximaal 20 uur per week werken tijdens hun studie in Canada. Internationale studenten kunnen werken en studeren zolang ze een geldige studievergunning hebben en aan andere eisen voldoen.

Er is echter een addertje onder het gras, internationale studenten kunnen pas beginnen met werken als ze aan hun studieprogramma beginnen, wat betekent dat je moet zijn ingeschreven bij je universiteit of hogeschool op het moment dat je een baan zoekt. Je kunt niet werken voordat je programma begint. Je kunt ook maximaal twintig uur per week werken tijdens schoolsessies en voltijds tijdens geplande pauzes zoals de zomervakantie.

De meeste studenten hebben geen werkvergunning nodig om te werken terwijl ze studeren, of ze nu op de campus of buiten de campus werken. In plaats daarvan staat op je studievergunning of je buiten de campus mag werken.

Als je studieprogramma werkervaring omvat, kun je tijdens het semester mogelijk meer dan twintig uur in Canada werken en studeren. Dit wordt aangegeven in uw toelatingsbrief. Als de overheid deze voorwaarde goedkeurt, krijg je zowel een tewerkstellingsvergunning als een studievergunning. Met deze vergunning mag je alleen op de campus werken.

Als internationale student moet je aan deze algemene criteria voldoen:

Werken op de campus als een internationale student

Je kunt tijdens het afronden van je studie zonder tewerkstellingsvergunning op de campus werken als je:

  • in het bezit zijn van een geldige studievergunning.
  • een sofinummer hebben.
  • ben een voltijdstudent aan a Aangewezen leerinstelling of bij een instelling in Quebec die onder dezelfde regels opereert als openbare scholen en voor ten minste vijftig procent wordt gefinancierd door overheidssubsidies, of bij een Canadese privéschool die is geaccrediteerd om graden uit te reiken.

Vacatures buiten de campus in Canada

Je kunt tijdens je studie in Canada buiten de campus werken zonder dat je een werkvergunning nodig hebt terwijl je je studie afrondt als je:

  • een studievergunning hebben;
  • zijn een voltijdstudent in een aangewezen leerinstelling (of een postsecundaire school in de provincie Quebec)
  • de opleiding is academisch, professioneel of beroepsgericht, duurt ten minste zes maanden en leidt tot een diploma of certificaat.
  • werken slechts tot een maximum van twintig uur per week tijdens de academische sessies op school, en voltijds tijdens geplande pauzes zoals in de winter of de lente.

Sommige studieprogramma's bevatten werkvereisten zoals co-op of stages. In een dergelijk scenario is een tewerkstellingsvergunning vereist om de internationale student het werk te laten voltooien.

Werkvergunningen voor co-op studenten en stagiaires

Terwijl buitenlandse studenten in Canada geen aparte werkvergunning nodig hebben om tijdens hun studie te werken, is er een uitzondering op deze regel. Sommige studieprogramma's vereisen dat de internationale student een Coöperatie of stageplaats om hun studieprogramma te kunnen afronden. In deze situatie heeft u een Co-op werkvergunning naast je studievergunning.

Om een ​​Co-op-werkvergunning te krijgen, heb je een geldige studievergunning nodig en een brief van je school waarin wordt bevestigd dat alle studenten in je programma stages moeten voltooien om hun diploma te behalen.

De Co-op tewerkstellingsvergunning kan worden verleend met uw studievergunning. Als uw acceptatiebrief aangeeft dat a Co-op of stageplaatsing is vereist als onderdeel van je studieprogramma, kan je tewerkstellingsvergunning worden verwerkt als onderdeel van je studievergunningsaanvraag.

Het is ook mogelijk om een ​​Co-op tewerkstellingsvergunning aan te vragen nadat je je studievergunning al hebt behaald, online of op papier. Je school zou je hierbij moeten kunnen helpen, aangezien de stage onderdeel is van je studieprogramma en ze waarschijnlijk elk jaar veel studenten helpen om deze vergunning aan te vragen.

Geschiktheidsvereiste om te werken en studeren in Canada

Buitenlandse studenten in Canada met een studievergunning die voltijds zijn ingeschreven in een DLI, kunnen zonder werkvergunning buiten de campus werken. Dit betekent dat u voor elke Canadese werkgever in elk beroep en op elke plaats in Canada kunt werken. Als je wilt, kun je ook op de campus werken.

Buiten de campus werken betekent werken voor een Canadese werkgever buiten de school. Werken op de campus betekent werken voor elke werkgever op de campus van de school, zoals werken voor de universiteit zelf, voor een faculteitslid (bijvoorbeeld als onderzoeksassistent) of voor een particuliere aannemer die diensten verleent in de school, bijvoorbeeld een sportschool of restaurant.

Het is belangrijk op te merken dat zelfs als je van plan bent om tijdens je studie in Canada te werken, je nog steeds voldoende financiële middelen moet aantonen wanneer je een studievergunning aanvraagt.

Dit betekent dat je moet aantonen dat je genoeg geld hebt om tijdens je studie voor jezelf te zorgen zonder te werken. Verwachte toekomstige verdiensten worden niet geaccepteerd bij het tonen van voldoende financiële middelen, dus het feit dat je van plan bent om tijdens je studie te werken, voldoet niet aan de voorwaarde om vóór de aankomst financiële draagkracht aan te tonen.

Op je studievergunning staat of je in Canada mag werken en wat de arbeidsvoorwaarden zijn. Hiermee kunt u een aanvraag indienen voor een Socialeverzekeringsnummer (SIN) van Service Canada; het verkrijgen van een SIN is een belangrijke vereiste voordat je kunt gaan werken tijdens je studie in Canada.

Als je studievergunning niet beschikt over de verklaring die je nodig hebt om je BSN aan te vragen, kun je je studievergunning gratis laten corrigeren.

Hoewel dit kan worden gedaan nadat je aankomt, is het veel beter om dit meteen te doen wanneer je aankomt en je studievergunning voor het eerst wordt afgegeven. Wanneer u aankomt in de haven van binnenkomst, kunt u de immigratiebeambte vragen naar uw toestemming om te werken als u niet zeker bent over de informatie op uw studievergunning.

Als je studieprogramma minder dan zes maanden duurt, kun je niet in Canada werken, tenzij je hiervoor een andere toestemming hebt gekregen. Of als je bent ingeschreven voor Frans als Tweede Taal (FSL) of Engels als Tweede Taal (ESL) programma.

Daarnaast mogen bezoekende of uitwisselingsstudenten aan een universiteit of hogeschool niet werken tijdens hun studie in Canada.

Het is belangrijk op te merken dat je niet kunt beginnen met werken terwijl je in Canada studeert totdat je aan je programma begint.

Werken na je studie in Canada

Als je klaar bent met je studie, moet je mogelijk onmiddellijk stoppen met werken in Canada. Maar er zijn andere manieren waarop u onder andere omstandigheden kunt blijven werken.

Als u in Canada wilt blijven en werken, kunt u mogelijk een Werkvergunning na het afstuderen (PGWP), waardoor je tot drie jaar na je afstuderen overal in Canada kunt werken voor elke werkgever. Als je gekwalificeerd bent en in Canada wilt blijven en werken, moet je binnen negentig dagen na ontvangst van de schriftelijke bevestiging dat je je studieprogramma hebt voltooid, een aanvraag indienen.

Werken en studeren in Canada vanuit de Filipijnen

Een van de snelst groeiende bronlanden op het gebied van internationale studenten in Canada op de Filippijnen. In 2015 waren er slechts 1,880 houders van een Canadese studievergunning uit de Filippijnen in Canada. Vier jaar later was dit aantal bijna verviervoudigd tot 6,365.

Ben jij een Filipijn? Wil je werken en studeren in Canada? u kunt dit doen door een Canadese studievergunning te verkrijgen en te kunnen werken en studeren. Het is belangrijk op te merken dat er enkele criteria zijn waaraan u moet voldoen om in Canada te mogen werken en studeren.

Je moet een acceptatiebrief krijgen van een aangewezen leerinstelling en bewijzen dat je voldoende geld hebt om je eerstejaars collegegeld te betalen, evenals andere kosten van levensonderhoud, vervoer terug en voldoen aan andere eisen die van Filippino's worden verwacht.

Als Filipijnse student kun je ook je studievergunningsaanvragen versneld laten verlopen via de Student Direct Stream, op voorwaarde dat je aan een reeks kwalificatiecriteria voldoet. Mocht je het moeten controleren, we hebben een artikel over: immigreren naar Canada vanuit de Filipijnen.

Veelgestelde vragen over werk en studie in Canada

Kan ik in Canada tegelijkertijd werken en studeren?

Ja, je kunt werken en studeren in Canada als je een studievergunning aanvraagt. Maar normaal gesproken moet op je studievergunning worden vermeld of je op de campus of buiten de campus kunt werken. Afhankelijk van de conditie moet je ook aan alle eisen voldoen.

Kan ik fulltime werken en studeren in Canada?

Je kunt maximaal twintig uur per week werken. Meer dan twintig uur per week werken is een overtreding van de voorwaarden van je studievergunning. Je kunt hierdoor je studentenstatus verliezen en in de toekomst mogelijk niet meer worden goedgekeurd voor een werk- of studievergunning. In sommige gevallen moet u mogelijk ook het land uit.

Hoeveel uur mag een student werken in Canada?

In de meeste gevallen is het maximum aantal uren dat een student in een week kan werken XNUMX uur. Deze kan in uitzonderlijke omstandigheden worden overschreden, waaronder vergunningen voor spoedeisende werkzaamheden of een aangepast werkschema.

Hoeveel studenten kunnen tijdens het studeren in Canada verdienen?

Het gemiddelde loon is ongeveer $ 10 per uur. Als het je doel is om alleen werkervaring op te doen, zoals het assisteren van je professor bij onderzoekswerk, dan heb je geen tewerkstellingsvergunning nodig. Dit soort werk moet op de campus zijn en wordt minder betaald; in sommige gevallen kunt u langer werken dan het gestelde aantal uren.

Kan ik in 2022 gratis werken en studeren in Canada?

Simpel gezegd, er zijn geen collegegeldvrije universiteiten in Canada voor internationale studenten. Zelfs voor Canadese staatsburgers zijn er geen collegegeldvrije universiteiten. Je kunt echter studeren zonder het collegegeld te betalen door een volledig gefinancierde beurs te krijgen.