Internationale studenten hebben een acceptatiebrief nodig van de instelling die ze willen bezoeken voordat ze zich aanmelden Studievergunning Canada. Wanneer u zich aanmeldt om in Canada in het buitenland te studeren, moet u een acceptatiebrief krijgen van de school waarin u wilt studeren. Deze acceptatiebrief is essentieel bij hun aanvraag voor een Canadese studievergunning. Dit betekent dat je zonder het verstrekken van een acceptatiebrief geen studievergunning krijgt.

Als u uw aanvraag voor een studentenvisum indient bij IRCC (online of op papier), moet u een gescande kopie van de acceptatiebrief van de universiteit, hogeschool of andere DLIwaarvoor u voorwaardelijk of onvoorwaardelijk bent toegelaten. Als u daarentegen een papieren aanvraag indient, voegt u een originele kopie van de acceptatiebrief toe aan de immigratiebeambte.

Het is belangrijk op te merken dat in je acceptatiebrief duidelijk de startdatum van de opleiding en de einddatum moeten staan. de opleiding, het niveau en het studiejaar waarin je bent aangenomen; het DLI-nummer van de school; op de acceptatiebrief dient tevens de geschatte einddatum van de opleiding te worden vermeld.

Het immigratie-, vluchtelingen- en staatsburgerschap Canada (IRCC) levert meestal het sjabloon voor de acceptatiebrief en de instructies voor het invullen van de vereiste informatie. Opgemerkt moet worden dat een acceptatiebrief van uw school geen garantie is dat de aanvraag voor een studievergunning wordt afgegeven. Het is ter beoordeling van het IRCC of de immigratiebeambte om een ​​aanvraag voor een studievergunning goed te keuren.

Voorwaardelijke acceptatiebrief

Een voorwaardelijke acceptatiebrief kan worden afgegeven aan een buitenlandse student om vereiste cursussen te voltooien om te worden toegelaten tot een specifiek programma.

Het kan bijvoorbeeld nodig zijn dat de buitenlandse student een cursus Engels als tweede taal (ESL) voltooit voordat hij het meer geavanceerde studieprogramma volgt. In dit scenario wordt alleen een studievergunning afgegeven voor de duur van de vooropleiding. Na het succesvol afronden van het programma kan de student een aanvraag indienen voor verlenging van een studievergunning voor het volgende studieprogramma.

Soms kan de immigratiebeambte die uw aanvraag voor verlenging van een studievergunning onderzoekt, een brief van uw school vragen om te bevestigen dat u actief bezig bent met uw studie. Als je aan alle voorwaarden voldoet, geeft de officier je naar eigen inzicht een nieuwe studievergunning.

Vrijstellingen van de eis voor acceptatiebrief

Sommige buitenlandse studenten kunnen worden vrijgesteld van de eis van een acceptatiebrief.

  • Als u schriftelijke goedkeuring krijgt voor een tijdelijke werk- of studievergunning voordat u naar Canada komt, kunnen uw gezinsleden een studievergunning aanvragen zonder Acceptatiebrief.
  • Studenten die een studieprogramma van zes maanden of korter willen volgen, hoeven mogelijk geen acceptatiebrief te krijgen, omdat ze geen studievergunning nodig hebben.

Studievergunningen voor meer dan één school

Indien een student een studievergunning aanvraagt ​​voor een opleiding die door meer dan één school wordt aangeboden, dient de Aanvaardingsbrief dit duidelijk te vermelden.

Beide scholen moeten geaccrediteerd en geautoriseerd zijn om internationale studenten te ontvangen. De acceptatiebrief moet worden afgegeven door de school die het diploma, diploma of certificaat afgeeft.

Als de graad, het diploma of het certificaat door meer dan één school gezamenlijk wordt afgegeven, moet een acceptatiebrief worden afgegeven door de DLI of school waar de student van plan is zijn of haar studieprogramma te beginnen. In dit scenario moet de acceptatiebrief duidelijk vermelden:

  • De naam, het type en de locatie van de andere DLI;
  • de cursus(sen) die de buitenlandse student wil volgen aan een andere instelling; en/of
  • Het (de) semester(s) dat de buitenlandse student van plan is door te brengen aan een andere instelling.

Wanneer de studievergunning wordt verzonden, kan de school worden gespecificeerd als de school die de acceptatiebrief heeft afgegeven. Het is echter mogelijk dat andere scholen worden vermeld in het gedeelte Opmerkingen van de studievergunning.

Wat zijn de vereisten voor een toelatingsbrief?

Zoals eerder vermeld, is een acceptatiebrief niet alleen verplicht, maar verplicht bij de aanvraag voor een Canadese studievergunning. Voor de aanvraag van een studievergunning zijn alle volgende elementen vereist in de Acceptatiebrief:

  • Uw volledige naam, geboortedatum en postadres;
  • ID-nummer, indien van toepassing;
  • De naam van de DLI en de naam van de officiële contactpersoon;
  • De contactgegevens van de school of DLI;
  • Als het een privéschool is, moet de licentie-informatie voor de school duidelijk worden vermeld
  • Het DLI-nummer;
  • Het type school of instelling, of het nu een particuliere of openbare post-secundaire school, hogeschool of beroepsschool is, enz.;
  • De opleiding, het niveau en het studiejaar waarin je wordt toegelaten;
  • De startdatum van het studieprogramma, de duur van het programma of de geschatte einddatum van het programma;
  • Het geschatte collegegeld, beurzen en andere financiële hulp (indien van toepassing)
  • De uiterste datum waarop een student zich kan inschrijven voor de opleiding;
  • Of het programma nu parttime of fulltime is;
  • De details van een vereiste stage of stageplaats, indien van toepassing;
  • De vervaldatum van de Aanvaardingsbrief *;
  • Voorwaarden voor toelating tot de school — dit kunnen vereiste cursussen, eerdere kwalificaties of een bewijs van taalvaardigheid zijn;
  • Voor studie in Quebec moet de vereiste van een Quebec Acceptance Certificate (CAQ) duidelijk worden vermeld;

Hoe krijg ik een acceptatiebrief van een postsecundaire school in Canada?

De eerste belangrijke stap om een ​​acceptatiebrief te krijgen, is door een volledige aanvraag in te dienen bij de Designated Learning Institution (DLI) of Post-secundaire school die u wilt bijwonen.

U dient er goed van op de hoogte te zijn dat u moet voldoen aan de algemene toelatingseisen van de school en, in voorkomend geval, aan andere specifieke vakvereisten. Bij sommige DLI's moet u een interesseverklaring indienen als onderdeel van een aanvraag om op hun school te studeren.

De algemene vereisten omvatten meestal Engelse of Franse taalvereisten, afhankelijk van de primaire instructietaal op de school.

De taalvereisten kunnen variëren, afhankelijk van de instelling die u kiest om deel te nemen. Als Engels bijvoorbeeld niet uw eerste taal is, kan u worden gevraagd om een ​​bewijs van voldoende taalvaardigheid te overleggen, tenzij er uitzonderingen van toepassing zijn.

Aan de andere kant zijn programmaspecifieke vereisten gebaseerd op het feit of een toekomstige buitenlandse student al dan niet aan de vereiste vereisten voor het beoogde programma heeft voldaan.

Om toekomstige studenten te selecteren, kunnen Canadese postsecundaire scholen kandidaten beoordelen op criteria die verder gaan dan algemene en programmaspecifieke vereisten, zoals eerdere academische prestaties en waargenomen potentieel.

Enkele van de andere gebruikelijke stappen die gewoonlijk vereist zijn bij het invullen van een aanvraagformulier, zijn het controleren op deadlines voor aanmelding voor buitenlandse studenten en het opzetten van een online profiel in het unieke studentenportaal van de school.

Naast het bovenstaande kunt u uw andere belangrijke documenten verzamelen, zoals certificaten, officiële transcripties, paspoorten, enz. Sommige scholen kunnen van u verlangen dat u uw documenten uploadt naar hun online portaal.

Neem ten slotte contact op met het inschrijvingsbureau van de beoogde school voor meer informatie over de aanvraagvereisten.

Kortom, een acceptatiebrief om in Canada te studeren is verplicht, je bent een stap verder in je doel om in Canada te studeren.

Zodra je dit document hebt gekregen, moet je direct je studievergunning aanvragen. Veel succesvolle aanvragers van een studievergunning kregen hun bevestiging binnen het geschatte tijdsbestek - of zelfs eerder in sommige gevallen - maar het is bekend dat er soms vertragingen optreden.

Door je aan te melden zodra je je acceptatiebrief hebt ontvangen, kun je jezelf later in de toekomst stress besparen. Het is ook belangrijk op te merken dat de Aanvaardingsbrief een vervaldatum voor uw aanbieding moet hebben, dus let hier altijd op.

Veelgestelde vragen voor acceptatiebrief om in Canada te studeren

V. Hoe lang duurt het om acceptatie van Canadese universiteiten te ontvangen?

A. Over het algemeen varieert de tijd op basis van veel parameters. De minimumtermijn voor een beslissing is 1-2 maanden. Vooral voor de inname in de herfst (september), wat de belangrijkste inname van Canada is, kan die duur zelfs zes maanden bedragen. Sommige Canadese universitaire toelatingen kunnen erg lang duren.

V. Verstrekken scholen in Quebec een acceptatiebrief?

A. Ja, Quebec Colleges and Universities geven acceptatiebrieven uit. Houd er rekening mee dat als je van plan bent om in de provincie Quebec te studeren, je naast je acceptatiebrief ook een Quebec Acceptance Certificate (CAQ) nodig hebt om een ​​studievergunning aan te vragen. Om een ​​CAQ aan te vragen, heeft u uw acceptatiebrief nodig naast andere belangrijke documenten, afhankelijk van het land waar u woont.

V. Welke vragen stellen Canadese immigratiebeambten aan studenten?

A. Tijdens een interview stellen visum- of immigratiebeambten meestal enkele van de onderstaande vragen.

  • Reist u met uw gezin naar Canada?
  • Hoe lang ben je van plan in Canada te blijven?
  • Hoeveel geld of geld heb je bij je?
  • Ben je gezond?
  • Ben je al in Canada geweest?

V. Waarom wordt een Canadees studievisum afgewezen?

A. Meestal om financiële redenen. Als onderdeel van het aanvraagproces voor Canadese visa en studievergunningen moeten aanvragers een bankafschrift of bankcertificaat indienen. Onzekerheid over uw vermogen om collegegeld, reiskosten en dagelijkse kosten van levensonderhoud te betalen terwijl u in Canada bent, zijn allemaal redenen waarom een ​​immigratiebeambte uw aanvraag kan weigeren.