De regering heeft via Immigration, Refugees and Citizenship (IRCC) het Canada Super Visa-programma voor ouders en grootouders van buitenlandse werknemers in Canada. Canadezen beseffen dat het voor families vaak erg belangrijk is om contact te houden, ondanks de afstand die hen misschien scheidt. Dit geldt ook voor ouders met kinderen die naar andere landen zijn geëmigreerd op zoek naar groenere weiden en mogelijkheden om hun levensonderhoud en dat van hun gezin te verbeteren. Dit type scheiding blijft vaak jarenlang onophoudelijk hangen, waarbij de meeste ouders hun geliefde kinderen in zo'n lange periode niet fysiek kunnen zien, dit eist meestal een enorme tol van de ouder wordende ouders en / of grootouders die niets liever willen dan hun geliefde kinderen zien. kinderen weer fysiek van aangezicht tot aangezicht.

Om deze reden, en in het belang van het sociale en mentale welzijn van zowel ouders als kinderen, heeft de Canadese regering het supervisum voor Canada ingevoerd als onderdeel van de vele manieren waarop buitenlanders kunnen tijdelijk bezoeken of permanent naar Canada emigreren.

Begrijpen wat Super Visa is

Het Super Visa is een soort visum dat speciaal is gemaakt en bedoeld voor de ouders, grootouders en voogden van Canadese staatsburgers en houders van een permanente verblijfsvergunning. Het is een tijdelijke verblijfsvergunning waarmee de ouders en/of grootouders van burgers en ingezetenen bij elk bezoek Canada kunnen bezoeken en er maximaal twee (2) jaar kunnen verblijven. Het is echter slechts tien (10) jaar geldig, hiermee kunnen de ouders Canada zo vaak mogelijk binnen de geldigheidsperiode van tien jaar binnenkomen, de bezoekperiode is tussen 6 maanden en 2 jaar en niet meer dan 2 jaar per bezoek.

Een supervisum is anders dan een multiple entry visum. Hoewel beide tot 10 jaar geldig zijn, staat het supervisum een ​​inreisduur van maximaal 2 jaar per bezoek toe, terwijl het meervoudige visum een ​​status heeft die een maximale duur van 6 maanden per bezoek toestaat en elke wens om langer te blijven dan dit op een bepaald moment, zou de persoon een verlenging moeten aanvragen en de verlengingsvergoeding moeten betalen.

Het supervisumprogramma is gekomen als een alternatief voor het aanvragen van een permanente verblijfsvergunning, veel gezinnen wensen in plaats van een permanente verblijfsstatus te zoeken liever een Canadees bezoekvisum dat hen de vrijheid geeft om het land in en uit te gaan na een maximaal verblijf van twee jaar en kan worden verlengd of geldig tot een periode van 10 jaar, zoals het supervisum biedt.

Super Visa-goedkeuringsstatistieken

Statistieken tonen aan dat de supervisum-immigratie naar Canada enorm populair is geworden onder ouders, grootouders en voogden over de hele wereld. Het visumtype heeft sinds de oprichting in 89,000 ongeveer 2012 ouders en grootouders van Canadese staatsburgers en inwoners verwelkomd in Canada. Sinds de oprichting is meer dan een derde van de supervisa toegekend aan Indiase families, bijna een totaal van 36,000 in cijfer, gevolgd door China, Pakistan, de Filippijnen en Bangladesh als de vijf beste winnaars.

super visumstatistieken
Bron: Immigration, Refugee and Citizenship Canada

Wat is de verwerkingstijd voor een supervisum?

De verwerkingstijd van het supervisum varieert van 8 dagen tot 50 dagen, en uw land van verblijf kan ook van invloed zijn op de duur van de verwerkingstijd. Dit kan ook afhankelijk zijn van uw nationaliteit of het land van waaruit u solliciteert. Sommige kunnen korter of langer zijn.

Kosten voor supervisumaanvraag

Een supervisum voor één of meerdere binnenkomsten in Canada kost $ 100 per persoon. Dit is ook hetzelfde als onderdeel van een bezoekersvisumaanvraag. Aanvraag voor verlenging van een bezoekersvisum (supervisum) kost $ 100. Het verlengen van een supervisum kost u $ 200 aanvraagkosten.

vergoedingen $ KAN

Sponsor je ouder of grootouder

Sponsorvergoeding ($ 75), administratiekosten hoofdaanvrager ($ 475) en vergoeding voor permanent verblijf ($ 500)

1,050

Sponsor uw ouder of grootouder (zonder de toeslag voor permanent verblijf)

Sponsorvergoeding ($ 75) en verwerkingskosten voor hoofdaanvrager ($ 475)

550

Voeg de echtgenoot of partner van uw ouder of grootouder toe

Verwerkingskosten ($ 550) en recht op permanent verblijfsrecht ($ 500)

1,050

Voeg de echtgeno(o)t(e) of partner van uw ouder of grootouder toe (zonder toeslag voor duurzaam verblijf)

Verwerkingskosten ($ 550)

550
Neem een afhankelijk kind van je ouder of grootouder 150(per kind)

Voor meer informatie over de financiële implicaties van het aanvragen van een supervisum en elk ander Canadees type visum, check visumkosten hier.

Geschiktheid voor supervisum

Om een ​​supervisum aan te vragen, moet een ouder of grootouder eerst in aanmerking komen voor een Canadees bezoekvisum.

Om in aanmerking te komen voor het aanvragen van een supervisum, moet u aan de volgende criteria voldoen:

  1. Een ouder of grootouder of voogd zijn van een Canadees staatsburger of die van een permanente inwoner.
  2. Geef een uitnodigingsbrief van uw kind of kleinkind mee, met daarin een:
    • Een toezegging van financiële steun voor de duur van uw verblijf.
    • Een lijst van het aantal personen in het huishouden van de burger of bewoner.
    • Een kopie van de Canadese staatsburgerschap of permanente verblijfsdocumenten.
  3. U moet een medische verzekering hebben van een Canadese verzekeringsmaatschappij en deze moet minimaal een jaar geldig zijn vanaf de datum van binnenkomst, met een financiële dekking van ten minste $ 100 en met een geldig bewijs dat de medische verzekering is betaald.
  4. Aanvraag voor een supervisum moet van buiten Canada worden gedaan
  5. U moet in aanmerking komen om Canada binnen te komen. Dat is geen belanghebbende voor misdrijven of immigratiegerelateerde misdrijven.
  6. Doe een immigratie medisch onderzoek.

Opmerking: Dat andere nabestaanden niet in de aanvraag mogen worden opgenomen.

Bewijs van fondsen voor Canada Super Visa

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ciNPqPTV_Ew[/embedyt]

De Canadese staatsburger of ingezetene die u uitnodigt, moet kunnen aantonen dat zijn of haar huishouden voldoet aan de vereiste minimuminkomensnorm. De onderstaande inkomenstabel kan worden gebruikt als richtlijn om te zien of ze kunnen voldoen aan de financierings- en inkomenseis om een ​​supervisum aan te vragen.

Laag inkomen cut-off (LICO)

Grootte van gezinseenheid Minimaal noodzakelijk bruto inkomen
1 persoon (uw kind of kleinkind) $ 25,921
2 personen $ 32,270
3 personen $ 39,672
4 personen $ 48,167
5 personen $ 54,630
6 personen $ 61,613
7 personen $ 68,598
Meer dan 7 personen, voor elke extra persoon, extra $ 6,985

Hieronder vindt u documenten die als bewijs van financiering kunnen worden gebruikt:

  • Arbeidsverzekeringen.
  • Tewerkstellingsbrief met salaris en tewerkstellingsdatum.
  • Aangifte van aanslag of T4/T1 voor het meest recente belastingjaar.
  • Betaalstrookjes.
  • Bankafschriften.

Andere vereisten worden ook benadrukt voordat uw aanvraag in overweging kan worden genomen. Deze omvatten het volgende:

  • Uw reden om Canada te bezoeken en of u naar keuze vertrekt aan het einde van de geldigheid van uw visum of het verstrijken van de gestelde tijd.
  • Je banden met je land, of je een dringende en belangrijke reden hebt om terug te keren.
  • Uw gezin en financiën.
  • De algemene economische en politieke situatie van uw thuisland.

Super Visa-verzekering

Een medische verzekering is een van de belangrijkste vereisten voor de aanvraag van een supervisum naar Canada, zonder een bewijs van een medische verzekering wordt uw aanvraag geweigerd. Een voldoende medische verzekering is een wettelijke vereiste voor een supervisumaanvraag. De minimale medische verzekering dekt minimaal een jaar met een minimale kosten van $ 100,000. Dit komt omdat de gratis Canadese medische gezondheidszorg niet geldt voor bezoekers en buitenlanders die geen staatsburger of permanente ingezetene zijn. Daarom is een ziektekostenverzekering belangrijk om het welzijn van dergelijke bejaarde bezoekers te waarborgen. De verzekering helpt bij het betalen van medische zorg, geneesmiddelen op recept, ziekenhuisopnames en repatriëringen. Supervisumverzekeringspolissen bieden een dekking van $ 100 tot $ 000 aan medische zorg.

De kosten van een supervisumverzekering voor een alleenstaande die een jaar naar Canada reist, bedragen tussen de $ 100 en $ 200 per maand. De kosten zijn echter veel goedkoper voor stellen of twee personen die zich aanmelden en samen reizen.

Een supervisum aanvragen

Om een ​​supervisum aan te vragen, moet u een aanvraag indienen van buiten Canada. u kunt online of op papier solliciteren. om op papier en persoonlijk aan te vragen, moet u een visumaanvraagcentrum (VAC) bezoeken. Het is echter voordeliger en gemakkelijker om online aan te vragen, omdat hierdoor veel logistieke knelpunten worden geëlimineerd. Dit zijn de feiten die:

  • Uw aanvraag is direct. Geen koeriers- en verzendkosten nodig
  • Online sollicitaties worden sneller verwerkt in vergelijking met de bezorgtijd van de post.
  • Voorkom vertragingen in de verwerking. Onvolledige aanvragen worden direct per e-mail naar u teruggestuurd en kunnen eenvoudig worden gecorrigeerd
  • Online solliciteren zorgt ervoor dat uw aanvraag compleet is voordat u deze indient.
  • Indien nodig kunnen meer documenten eenvoudig online worden ingediend.
  • U krijgt direct updates over de status van uw aanvraag in uw online account.

Voor meer informatie over het online aanvragen van een supervisum, zie IRCC-website.

Noodzakelijke dingen die u moet doen voordat u zich aanmeldt

  • Leg uw documenten klaar: 1. Een uitnodigingsbrief; dat omvat voldoende financiële ondersteuning, aantal huishoudens, kopie staatsburgerschap of permanente verblijfsvergunning.
  • Financieel bewijs van minimaal noodzakelijk inkomen.
  • Bewijs van betaling van de ziektekostenverzekering.
  • Een bewijs van een medisch keuringsdocument.

Opmerking: Als u uit een visumplichtig land komt, moet u een biometrische opname maken als onderdeel van het aanvraagproces. Dit houdt in dat u naar een visumaanvraagcentrum bij u in de buurt gaat om een ​​digitale foto te laten maken en uw vingerafdrukken te laten nemen.

Veelgestelde vragen over het visum voor ouders en grootouders in Canada

Kan ik vanuit Canada een supervisum aanvragen?
Nee, u kunt geen supervisum aanvragen vanuit Canada.
Kan ik een bezoekersvisum omzetten in een supervisum?
Nee, er bestaat niet zoiets als het omzetten van een bezoekersvisum in een supervisum
Mag je werken met een supervisum in Canada?
Immigranten of buitenlanders met de bezoekerscategorie van visa, waaronder; het supervisum, de zakelijke bezoeker en anderen die Canada zijn binnengekomen via de Global Skill Strategy, kunnen een vrijstelling van een werkvergunning krijgen als gevolg van het nieuwe tijdelijke immigratiebeleid.