Er zijn een aantal manieren die de Canadese regering heeft ingesteld om het immigratieproces naar Canada voor buitenlanders te vergemakkelijken, een van die beschikbare middelen is via de zakelijke en investeringsroute. Door het Canadese zakenvisum te verkrijgen is men in staat om de gewenste immigratieovergang te maken van het land van herkomst of verblijf naar Canada.

Via verschillende Canadese zakenimmigratietrajecten is het nu mogelijk geworden om toegang te krijgen tot Canada door simpelweg te voldoen aan een aantal gemakkelijk te verkrijgen criteria van de zakelijke en investeringsprogramma's die een zakelijk visum garanderen. U moet echter begrijpen dat er een verschil is tussen een zakelijk bezoekersvisum en een zakelijk visum, en dat hun statussen en vereisten niet hetzelfde zijn.

Wie is een zakelijke bezoeker in Canada?

Een zakelijke bezoeker is elke persoon die wil deelnemen aan een internationale zakelijke activiteit zonder deel uit te maken van de Canadese arbeidsmarkt. heeft een tijdelijke bezoekersstatus in andere om manieren te zoeken om zijn bedrijf te laten groeien, te investeren of zakelijke relaties te bevorderen. zakelijke bezoekers mogen enkele dagen tot enkele weken en maximaal 6 maanden in Canada verblijven.

Voor een zakelijke bezoeker is alles wat u nodig heeft om Canada binnen te komen een bezoekersvisum of een elektronische reistoestemming (ETA). Mogelijk moet u ook aanvullende informatie, vingerafdrukken en foto voor biometrische gegevens verstrekken als u een bezoekersvisum aanvraagt.

Wat is een zakenvisum?

Een zakenvisum behoort tot de Canadese zakelijke visumcategorie die is gecreëerd om invloedrijke en ervaren zakelijke en ondernemende individuen aan te trekken en naar Canada te halen die bedrijven en werkgelegenheid kunnen creëren door hun investeringen voor de Canadese arbeidsmarkt.

De zakelijke visumcategorie voor Canada omvat het volgende:

  • Start-up visum: Het startvisum is gericht op personen die al bedrijfseigenaar of mede-eigenaar zijn en die over de nodige expertise beschikken om een ​​bedrijf in Canada op te starten, te bezitten en te beheren en daardoor in staat te zijn werkgelegenheid te creëren en extra inkomsten te genereren voor de Canadese economie. Om dit visum te verkrijgen, moet uw bedrijf echter de steun en vermeldingen hebben van een instantie of organisatie op de lijst van Canada's start-up visa-aangewezen organisaties.
  • Zelfstandig immigrant visum: Dit visumtype is bedoeld voor sportmannen en -vrouwen en voor mensen die betrokken zijn bij culturele kunsten, landbouwactiviteiten, vakbekwame vakmensen die de technische knowhow en expertise hebben om als zelfstandige in Canada te werken.
  • Visum voor risicokapitaal voor immigranteninvesteerders: Dit is een speciaal soort visum dat is gemaakt voor personen met een hoge waarde met een nettowaarde van niet minder dan 10 miljoen Canadese dollar en die klaar zijn om ten minste 2 miljoen Canadese dollar te investeren in een durfkapitaalfonds voor immigranten in Canada. Dit visumtype is echter voorlopig on hold gezet.
  • Het provinciaal genomineerdenprogramma: Dit is een ander soort programma dat wordt beheerd onder de provincies en het territorium in Canada, waardoor ze de autonomie hebben om buitenlanders die aan hun vaardigheden en vereisten voldoen, uit te nodigen om naar hun provincies te komen. sommige van deze PNP's bieden ook een visumprogramma voor ondernemers of investeerders aan voor immigranten die een bedrijf willen starten in Canada

Deze categorie visa bracht voor het einde van 9,000 bijna 2013 immigranten naar Canada en is sindsdien actief en biedt een pad voor vermogende en bekwame ondernemers en zelfstandigen met de gewenste noodzakelijke activa om toegang te krijgen tot het bloeiende Canada's bloeiende en snelgroeiende economie.

Verwerkingstijd zakelijk visum Canada

De verwerkingstijd voor een zakenvisum varieert van 1 tot 6 weken, dit is vaak afhankelijk van de werkdruk van de Canadese ambassade die de verwerking afhandelt.

Is IELTS vereist voor een zakenvisum?

Een bewijs van taal is vereist om een ​​zakenvisum voor Canada te verkrijgen, om aan te tonen dat u op de juiste manier kunt communiceren, dit kan in het Engels of Frans zijn. De algemene IELTS-test is de officiële, erkende en geprefereerde test voor immigratie naar Canada.

Kosten voor het aanvragen van een zakelijk visum voor Canada

de kosten voor het aanvragen van een Canadees zakenvisum zijn $ 100, met een extra biometrische informatietoeslag van $ 85, wat een totaal van $ 185 oplevert

De twee belangrijkste soorten visa die beschikbaar zijn onder de categorie zakenvisa zijn: start-up visum en visum voor zelfstandigen

Hoe komt u in aanmerking om als zelfstandige naar Canada te emigreren?

Om voor het zelfstandigenprogramma in aanmerking te komen, moet u kunnen aantonen dat u over uitstekende culturele artistieke en sportieve/atletische vaardigheden beschikt die u in staat hebben gesteld om zelfstandig en werkzaam te zijn in uw land van verblijf of herkomst, ook hiermee bent u moet relevante en redelijke ervaring in het door u gekozen vakgebied kunnen aantonen als een bepalende factor voor uw mogelijke bijdrage aan dergelijke inspanningen in Canada, voordat uw aanvraag succesvol kan zijn.

De zelfstandige categorie of het gebied van inspanning is verdeeld in twee brede gebieden als: Cultureel en Atletisch / Sportief. Cultureel omvat vaardigheden als:

  • dansen,
  • schrijven,
  • journalistiek,
  • schilderen,
  • ontwerpen,
  • muziek,
  • mode,
  • beeldhouwen enz

Atletisch / sportief omvat vaardigheden als:

  • atleet,
  • coaching,
  • scheidsrechter,
  • programma leider,
  • organisatoren enz

Basisvereisten voor een succesvolle aanvraag omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

  • U moet beschikken over en kunnen aantonen dat u over ten minste twee jaar relevante ervaring beschikt en bewijzen dat u bereid en in staat bent om als zelfstandige in Canada aan de slag te gaan.
  • Je moet minimaal 35 punten scoren op het selectierooster dat bedoeld is om te bepalen of je een significante bijdrage kunt leveren aan de Canadese economie.

Het selectierooster is een reeks van vijf selectiecriteria en puntensystemen met een maximale score van 100 en een voldoende van 35 kandidaten worden geselecteerd op basis van;

  • De documenten die ze verstrekken
  • Hun scores onder elk van de vijf selectiecriteria
  • Mogelijkheid om te voldoen aan de definitie van een zelfstandige
  • Verdere processen kunnen een interview met een visumfunctionaris vereisen

De selectiecriteria omvatten beoordelingen op gebieden als:

  • Onderwijs – 25 punten
  • Ervaring – 35 punten
  • Leeftijd – 10 punten
  • Vaardigheid om Engels en/of Frans te spreken – 24 punten
  • Aanpassingsvermogen – 6 punten

Voor een totaal van 100 punten.

Voor meer informatie over de uitsplitsing van het puntensysteem, gedetailleerde Vereisten voor een zakelijk visum voor Canada op het CIC-portaal.

Hoeveel bedraagt ​​het benodigde vermogen voor een zzp-selectie?

Er is geen benchmark-vermogensvereiste voor selectie voor: zelfstandigen programma, moet u echter kunnen aantonen dat u voldoende geld heeft om zich voor u en uw gezinsleden in Canada te vestigen en ook om het bedrijf waarvoor u bent geselecteerd te financieren.

Canada Start-up Visa-programma

Het Canada Start-up Visa-programma is bedoeld om ondernemers aan te moedigen en te lokken om Canada binnen te komen. in andere gevallen, om een ​​startvisum aan te vragen, moet uw bedrijfsidee of onderneming de steun hebben van een of meer aangewezen startondersteunende organisaties zoals; durfkapitaalfondsen en angel investor groups. deze startersgroepen zijn organisaties die zijn goedgekeurd om te investeren of startende ondernemingen en ideeën te ondersteunen.

In aanmerking komen voor een start-up visumprogramma

  • Een in aanmerking komend bedrijf of idee hebben
  • Heb een steunbrief van een bedrijfsincubatororganisatie
  • Voldoe aan de taalvereisten
  • Over voldoende geld beschikken om zich in Canada te vestigen en te wonen

Opmerking: om geselecteerd te worden om naar Canada te komen, moet je ook voldoen aan de toelatingseisen en wordt je niet toegelaten, zelfs niet als je voldoet aan de vereisten van het opstartprogramma.

Wat is de minimale investering die je nodig hebt om een ​​start-up programma aan te vragen?

  • Voor investeringen van een Canadees durfkapitaalfonds moet u zorgen voor een: minimaal $ 200,000
  • Van een Canadese angel investor group, moet u een minimaal $ 75,000
  • Om investeringen van een bedrijfsincubator veilig te stellen, moet u zijn toegelaten tot een Canadees programma voor bedrijfsinvesteerders.

Lijst van aangewezen beleggersorganisaties voor een startersvisum

Om in aanmerking te komen voor een startvisum moet uw bedrijf de steun krijgen van een of meer van de volgende zaken: aangewezen beleggersorganisaties:

  • Durfkapitaalfondsen
  • Groepen van engelbeleggers
  • Bedrijfsincubator

Dit zijn groepen die zijn goedgekeurd om te investeren en potentiële start-ups te ondersteunen via het start-upprogramma. Bezoek de bovenstaande link voor meer informatie over de lijst van aangewezen beleggersorganisaties.

Hoeveel heb je nodig als startende immigrant?

Als startende ondernemer hangt de hoeveelheid geld die je nodig hebt om toegelaten te worden tot Canada af van het aantal familieleden dat met je mee gaat, hier is geen benchmark voor, ook kan je investeerder je wat aanbieden geld om je kosten van levensonderhoud te dekken. uw beleggingsfondsen kunnen echter niet worden gebruikt om uw kosten van levensonderhoud aan te vullen of te dekken.

Hoe een permanente bewoner te worden van een zakelijk visum?

Als u de financiële draagkracht heeft, kunt u heel goed bedrijfseigenaar worden door een bedrijf in Canada te kopen. onder de federale regels van de eigenaar-exploitant kunnen rijke buitenlandse immigranten met tijdelijke werkvergunningen beginnen aan een traject om een ​​permanente inwoner van Canada te worden. na aankoop van het bedrijf van een burger of iemand met juridische status die eigenaar is van het bedrijf, of een overdracht van meerderheidsaandelen aan de vreemdeling, kan hij een werkvergunning krijgen. bij toelating tot een tewerkstellingsvergunning kan de immigrant op een later tijdstip een permanent verblijf onder een aantal immigratieprogramma's; waarvan sommige omvatten; De federale geschoolde werknemer, onder het Express Entry-programma, of onder een Provinciaal Nominee Programma (PNP) zakelijke immigratiepool.